czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:205/624)

Czekoladowy sernik z truskawkami 205

rozkoszy podniebienia - zróbcie koniecznie ten sernik ! Połączenie delikatnego serka, czekolady oraz świeżych, aromatycznych i pachnących truskawek wyniesie Was na wyżyny smaku. Pozwólcie sobie na odrobinę łakomstwa. Czekoladowy sernik pieczony, nie jest wbrew pozorom ciastem wymagającym. Zrobicie go szybko, wystarczy tylko trzymać się ściśle przepisu. Sernik będzie wybornie komponował się nie tylko z truskawkami, ale także z innymi owocami lata

kolorowotorcikowo
Ciasto przekładane kremem nutellą 203

cukru 5 łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 380 g. mąki 3-4 łyżki kakao Masa: 1 mały słoik nutelli Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 szklanki wody Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Margarynę rozdrabniamy w mące ręcznie lub przy pomocy noża, czy szpatułki aż do konsystencji kruszonki, dodajemy jajka, cukier, mleko, kakao i proszek do pieczenia(...)uprzednio posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą) i rozprowadzić ciasto. Wystudzone ciasto posmarować nutellą a następnie przykryć drugą częścią ciasta. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do około 160-170 stopni na około 30 min. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. Podgrzewamy wodę w garnku. Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miski. Ustawiamy ją na garnku, tak aby dno miski nie dotykało

Smaczne Potrawy
WYMYŚL NAZWĘ DLA CIASTA I WYGRAJ SUPER NAGRODY! 181

wygraj przydatne w kuchni nagrody! Liczymy na kreatywne pomysły i ciekawe argumenty swojego wyboru. Po zakończeniu konkurencji i wyłonieniu zwycięskiej nazwy, opublikuję przepis na to smaczne ciasto. Tort składa się z biszkoptu czekoladowego z orzechami laskowymi, masą pralinowo-czekoladową i domowego dżemu z czarnej porzeczki. Proszę przeczytaj regulamin i zasady konkursu (aby nie było niedomówień i rozczarowań) Zabawa potrwa

Przepisy Aleksandry
ciasto a la delicja 388

sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka cały cas miksując. Na koniec dodajemy stopniowo przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy ok. 25-30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawimy do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu przy pomocy np. szklanki wycinamy(...)ponczu. Smarujemy 1/2 masy. Wykładamy na nią ciasto z dziurami, do każdej dziurki nakładamy tężejącą galaretkę. Na całość wykładamy równomiernie pozostałą masę. Przykrywamy drugim ciastem kakaowym, nasączamy i polewamy polewą czekoladową. Całość odstawiamy na noc w chłodne miejsce. powycinany biszkopt jasny

Domowy Smak Jedzenia
Tort czekoladowo-śliwkowy 191

nawet trochę wytrawny! Blaty nasączone są delikatną nalewką śliwkową. Krem jest pyszny i aksamitny. Dodatek gorzkiej czekolady świetnie się komponuje z kremem, kakaowymi blatami i pieczonymi śliwkami. Składniki na czekoladowe blaty o średnicy 21 cm: 5 jajek 140 g jasnego brązowego cukru 100 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g kakao 4 łyżki oleju słonecznikowego(...)wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 30 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Przestudzić w formie, następnie wyjąć i wystudzić na kratce. Wystudzone ciasto przekroić na 3 równe blaty czekoladowe. Krem śmietankowy: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady, startej na tarce Wszystkie składniki powinny być schłodzone

moj przepis na
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą 179

koniec wsypać mąkę wymieszaną z solą i sodą oczyszczoną i wlać kilka kropli aromatu waniliowego. Ucierać, aż składniki się połączą, dodać 2/3 opakowania posypki czekoladowej i wymieszać na niskich obrotach miksera. Z ciasta uformować kulki o średnicy około 2 cm, ułożyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i lekko spłaszczyć. Udekorować pozostałą posypką czekoladową i piec w nagrzanym

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Mazurek z pomadą czekoladową i słonym karmelem 177

powiew nowoczesności. „Modny” ostatnio słony karmel świetnie się komponuje z czekoladą i kruchym ciastem, tworząc pyszną i wyrafinowaną kompozycję smakową. Składniki: ciasto: 180g mąki 120g masła 1 żółtko 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka zimnej wody pomada czekoladowa: 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki cukru 80ml śmietany 18% 50g prażonych orzeszków ziemnych karmel: 3 łyżki cukru 2 łyżki śmietanki(...)pieczenia, rozwałkować na prostokąt 20x30m o grubości ok. 5mm, z obkrojonych kawałków ciasta zrobić ozdobny rant, środek nakłuć widelcem. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. 12 minut w temp. 180stC na złoty kolor. Upieczony spód ostudzić. Pomada czekoladowa: cukier wymieszać z kakao, dodać śmietanę, zagotować ciągle mieszając, zmniejszyć ogień i gotować kilka minut, aż pomada zgęstnieje. Gorącą pomadę rozsmarować

Obiad gotowy
Świąteczne brownie 175

moje brownie nie jest zakalcowate, ale nadal z gatunku tych "mokrych." Bardziej przypomina polskiego murzynka - większość z Was zna to ciasto z rodzinnego domu.  Jednak ...  Nieee, nie jest polane gęstą, czekoladową polewą ...  I nieee, nie jest przekrojone na pół i przełożone powidłami czy konfiturami ...  A jakie jest?  Zobaczcie sami ...  Mój pomysł(...)mąkę przesiej przez sitko, dodaj do niej proszek do pieczenia.  W misie robota umieść ostudzoną masę czekoladową, mieszaj dodając po kolei żółtka. Następnie dodawaj do całości po łyżce stołowej mąki z proszkiem, aż do całkowitego połączenia się składników. Masa na ciasto musi być gładka. W osobnej misce ubij na sztywno białka. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia, rozgrzej piekarnik

Garniec Magalie
Łaciate gofry czekoladowe z ricottą 195

nadzieję, że kiedyś uda mi się kupić porządną, mocną gofrownicę (teraz już wiem, jaką :D), ale póki co polecam ten przepis. Nie przestraszcie się tylko konsystencji ciasta - takie właśnie ma być :) Łaciate gofry czekoladowe z ricottą  2 szklanki mąki orkiszowej razowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g serka ricotta 2 jajka 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 szklanki mleka(...)naczynia. Do drugiej porcji dosypać kakao i dokładnie zmiksować całość. Rozgrzać gofrownicę. Nakładać porcję ciemnego ciasta i na nim mniejsze kawałki jasnej masy. Piec około 10 minut, w zależności od mocy gofrownicy. Posiekać gorzką czekoladę i orzechy, wymieszać ze sobą. Upieczone gofry posypać kruszonką czekoladowo-orzechową lub podać z ulubionymi dodatkami

FitKot
Piernik z kremem czekoladowym 199

tych, którzy nie nastawili Staropolskiego, mam pyszny piernik z kremem czekoladowym, taki dosłownie last minute. :)   Składniki 1 kg mąki 1/2 szkl. cukru 1 szkl. miodu 2 jajka 1 łyżeczka sody 1/4 szkl. mleka 25 dag margaryny opakowanie przyprawy do piernika Cukier z margaryną, mlekiem, miodem i przyprawami podgrzewamy mieszając, aż się połączą, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Do ostudzonej(...)puch następnie dodajemy partiami syrop czekoladowy, a na koniec w kilu porcjach mleko w proszku.W międzyczasie podgrzewamy dżem z galaretką, aż rozpuści się żelatyna. Złożenie ciasta - placek/krem/placek/dżem/krem/placek wierzch można dodatkowo polać polewą czekoladową

Cynamonowe szczęście
Budyniowy przekładaniec 196

łyżki cukru 2 łyżki masła 1 cukier wanilinowy Ponadto  polewa czekoladowa Wykonanie: Margarynę, cukier. kakao rozpuszczamy w rondlu odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonej polewy dodajemy żółtka oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem mieszamy wszystkie składniki razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta. Wymieszane delikatnie ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy(...)rozrabiamy budyń z cukrem, cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobiony budyń, gotujemy, pod koniec gotowania dodać masło i energicznie wymieszać do rozpuszczenia się masła. Ciasto przekładamy gorącym budyniem. Polewamy przygotowaną polewą czekoladową.   Smacznego

kgwjanczewo
Snickers bez gotowania 196

Dziś przepis na mega proste ciasto bez gotowania. Ja robiłam je z dwóch budyniów czekoladowego i śmietankowego bo akurat takie miałam, ale gdy użyje się jednego koloru ciasto będzie ładniejsze wizualnie. Przepis mam od mojego szwagra z tegorocznych świąt. SMACZNEGO! Składniki: krówka w puszce 1 szt herbatniki 5 paczek (te większe nie bebe

Lubczyk i Wanilia
3 bit 426

nawet robiła. Chodzi o 3 Bit. Niesamowicie smaczne , ale też obłędnie słodkie ciasto bez pieczenia. Złożone z warstw herbatników … ciągnącego karmelu i puszystej śmietanki posypanej czekoladowymi wiórkami. Ja , by przełamać ten słodki smak do ciasta dodaję warstwę krakersów – ich słony smak jest absolutnie niewyczuwalny , natomiast przyjemnie się komponuje z pozostałymi smakami. UWAGA : PRZEPIS JEST NA DUŻĄ BLACHĘ. ŚMIAŁO MOŻNA PRZYRZĄDZIĆ

Ostra na Słodko
Uniwersalna polewa czekoladowa 130

Chciałam Wam zaproponować znaleziony w sieci przepis na polewę czekoladową.  Polewa jest uniwersalna- można ją stosować do polewania ciast, ciasteczek, muffinek. Może przykryć całą powierzchnię naszego wypieku lub możemy nią udekorować robiąc esy- floresy.   Polewa czekoladowa Składniki: 100 g masła, 3 łyżki gorącej wody, 3 łyżki kakao, 3 łyżki cukru pudru . Wykonanie: Do garnuszka wlać gorącą wodę, wsypać

paapilotkaa
Ciasto orzechowe polane czekoladą 137

łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 380 g. mąki Masa: 120 g. orzechów włoskich 15 dag. cukru 5 łyżek dżemu ( morelowego) Polewa czekoladowa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 2 szklanki wody Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Margarynę rozdrabniamy w mące ręcznie lub przy pomocy noża, czy szpatułki aż do konsystencji kruszonki, dodajemy jajka, cukier, mleko i proszek do pieczenia(...)można również pokruszyć bardzo dokładnie wałkiem). Ciasto posmarować dżemem, posypać orzechami wymieszanymi z cukrem a następnie przykryć drugą częścią ciasta. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do około 160-170 stopni na około 30 min. Na koniec przygotowujemy polewę czekoladową. Podgrzewamy wodę w garnku. Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do miski. Ustawiamy ją na garnku, tak aby dno miski nie dotykało

Smaczne Potrawy