czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:213/624)

Sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. 184

sernik z brzoskwiniami i kokosową kruszonką. Sernik autorstwa mojej mamy bardzo lubiany przez naszą rodzinę, pojawia się zawsze na świątecznym stole i szybko znika :) Składniki ( na blaszkę 40x25 cm ) Ciasto - 1,5 szklanki mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 kostki masła - 0,5 szklanki cukru - 1 całe jajko+1 żółtko - 2 łyżeczki śmietany Masa serowa - 1 kg. twarogu mielonego(...)budyń waniliowy - 1 puszka brzoskwiń Kruszonka - 2 białka - 0,5 szklanki cukru pudru - 150 gram wiórek kokosowych Dodatkowo - masło i bułka tarta do wysmarowania blaszki - polewa czekoladowa - czekolada ( opcjonalnie ) Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam, kiedy się połączą wykładam ciasto na spód blaszki, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Na masę serową mieszam ser z żółtkami, cukrem i budyniem, dodaję pokrojone

Kuchnia z widokiem na ogród
Rożki z ciasta francuskiego z budyniem 152

wczoraj mieliśmy właśnie takich, bardzo nam miłych, ale niezapowiedzianych gości więc przygotowaliśmy rożki i tarty z budyniem. Tarty niestety nie dotrwały do zdjęć :) Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie budyniu (waniliowy, czekoladowy lub wasz ulubiony) 350 ml  mleka 2-3 łyżki cukru (jeśli budyń był bez dodatku cukru) gruby cukier kryształ do posypania 1 jajko (rozmącone)  Sprzęt(...)podanym na opakowaniu przepisem, ale zmniejszając ilość mleka (zamiast 500 ml dajemy 350 ml na każde opakowanie budyniu). Ugotowany budzić pozostawić do wystygnięcia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Ciasto francuskie pociąć na prostokąty (ich wielkość zależy od tego jak duże mają być rożki lub tarty). Połowę prostokątów zwinąć w rożki. Ponieważ nie mam odpowiednich rurek, więc najpierw zwijam rożek

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Blok czekoladowy rodem z PRL-u 163

tego zrobić? No teraz już wiemy: blok czekoladowy. Pyszny, jedyny i niepowtarzalny, polecam skosztujcie. Kolejne wydarzenie na FB [ klik ] i robimy właśnie blok czekoladowy rodem z PRL-u z cyklu Ciasto na niedzielę. Ja swój przepis mam od babci a ona od kogo dostała nie wiem, popróbujcie. Blok czekoladowy rodem z PRL-u. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Keks 123

pieczenia lub folią aluminiową. Po upieczeniu keks lekko przestudzić, następnie okroić brzegi ciasta delikatnie nożem i wyjąć ciasto z formy. Wystudzić. Moje uwagi: 1. Schłodzone ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. 2. Bakalie można obtoczyć lekko w mące pszennej, wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że nie opadną na spód ciasta. Za wspólne pieczenie dziękuję autorkom poniższych blogów

In my kitchen
FRANCUSKIE ROGALIKI Z MALINOWĄ MARMOLADĄ 279

cokolwiek z niego zrobię - będzie smaczne :-))) Kiedy dysponujemy już  gotowym ciastem, zrobienie  takich rogalików to kwestia 30 minut. Fajnie co? :) Składniki: op. ciasta francuskiego 1 całe jajko marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła) 3 łyżki grubego cukru do dekoracji 2 łyżki  mąki do posypania blatu stołu Wykonanie:  Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam

Walijskie Pichcenie
Biszkopt z owocami i pianką cytrynowo-kokosową 328

biszkoptową roladę, ale później pomyślałam, że może zrobię biszkopt z kilkoma kremowymi warstwami. Zaczęłam zastanawiać się nad tym, jakie warstwy chciałabym, żeby były w tym cieście i korciło mnie, żeby jedna warstwa była czekoladowa, ale…. zmieniłam zdanie. Do takiej masy kokosowo-cytrynowej bardzo pasowało mi dodanie owoców i dzięki temu ciasto jest lekkie i lekko kwaskowe. Można oczywiście masę

UgotujmyTo.pl
Babka "Zachód słońca" 209

proszku do pieczenia 0,5 szkl. maku 3/4 szkl. wiórek kokosowych 1-2 łyżki kakao polewa czekoladowa z przepisu wiórki kokosowe do posypania Przygotowanie Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, aromat, rum i olej. Ciasto podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać mak, do drugiej wiórki kokosowe a do trzeciej kakao(...)Ciasto partiami wykładać do formy na przemian tworząc nieregularne wzorki (masa jest dość gęsta). Piec w temperaturze 180 o C , ok. 50-60  min. Ciasto po wystudzeniu m ożna polać polew ą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. Smacznego all photos made by me&brzooch

coolinarnastrefa.blogspot.com
Letnie mini tarty z malinami 196

ostatnim czasie, to podziele sie przepisem na pyszne czekoladowe tarty. To moj imieninowy wypiek, szybki, prosty i pyszny. Taka mala namiasta lata. Zapraszam :-) Mini tarty czekoladowe z malinami skladniki na 4 tarty ciasto: 1 jajko 150g maki 90g masla szczypta soli 1 lyzka cukru wykonanie: Wszystkie skladniki ciasta zagniatamy, formujemy kule i owinieta w folie spozywcza odkladamy do lodowki(...)kawalki czekolade. Mieszamy do czasu gdy czekolada sie rozpusci. Dodajemy nutelle i zoltko. Dokladnie mieszamy. Gdy ciasto jest juz prawie upieczone wycigamy je z piekarnika, sciagamy z foremek papier z grochem i na srodku nakladamy maliny wymieszane z cukrem pudrem. Calosc pokrywamy masa czekoladowa. Zmniejszamy temperature w piekarniku do 175°C i wkladamy do niego gotowe tarty. Pieczemy je okolo

Przysmaki Karolki
Czekoladowy omlet z jabłkiem 141

się właśnie z jesienią. Smaku nadała mu odżywka białkowa, mąka bananowa oraz miks prażonych ziaren i owoców. Całość z dodatkiem cynamonu smakowała jak typowe, jesienne ciasto z jabłkami. Pyszności! PRZEPIS NA CZEKOLADOWO - ORZECHOWY OMLET Z JABŁKIEM /1 porcja/ /przepis własny/ 150 g ricotty 40 g mąki gryczanej 25 g odżywki białkowej o smaku czekoladowego masła orzechowego  (JWHEY Lean Protein(...)Wszystkie składniki oprócz oleju i jabłka zmiksować na gładką masę.  Odstawić na 15 minut. Jabłko pokroić w drobną kostkę  (pozostawiając kilka plastrów do dekoracji) i dodać do ciasta. Rozgrzaną patelnię natłuścić olejem, wylać masę i smażyć na małym  ogniu około 5 minut z każdej strony. Należy ostrożnie przewracać za pomocą dużej łopatki, najlepiej silikonowej. Smacznego! *** RECIPE

Poranek na słodko
Babka majonezowa 102

nadesłany przez Alinę Porazińską. Zrobiłam tę babkę już dwa razy w dwóch wersjach: z dodatkiem kakao w polewie czekoladowej i z dodatkiem aromatu cytrynowego w cytrynowym lukrze. Każda z nich bardzo smakuje dużym i małym domownikom. To ciasto rzeczywiście robi się w przerwie na reklamę :) nawet jedno płaczące w łóżeczku dziecko i drugie chcące(...)pieczeniu zrobią się fantazyjne wzory z ciemnego ciasta. 4. Zamiast 1/3 szkl majonezu można dać tylko 1 łyżkę + 2 łyżki oleju. 5. Można do całości ciasta, zamiast części mąki, dać kakao i będzie baba czekoladowa. Autorce dziękuję za przepis jest rewelacyjny:) Babka na zdjęciu jest zrobiona zgodnie z podstawowym przepisem z dodatkiem kilku kropli aromatu cytrynowego i polana lukrem wykonanym

cucinare
Mazurek bakaliowy wg Aleex 136

słodycz. Tak! Mazurki MUSZĄ być słodkie. Niektóre są nawet bardzo słodkie. Ja przez długi czas nie lubiłam mazurków. Do dzisiaj mam swoje ściśle ograniczone preferencje co do smaku tych ciast. A jednak je piekę. Są zazwyczaj niewielkie, bo już maleńka porcja zaspokoi apetyt każdego łasucha. Szukam także smaków, które będą mi odpowiadały. To jedno z takich połączeń. Polecam. Składniki(...)czekoladowa: 150 g czekolady ciemnej np. deserowej lub mlecznej lub pół na pół mlecznej i gorzkiej + 2 łyżki mleka • 4 łyżki smażonej skórki pomarańczowej • opcjonalnie wiórki czekoladowe Sposób przygotowania: 1. Przygotować spód ciasta: Do miski przesiać mąkę pszenną, dodać mąkę ziemniaczaną, cynamon, cukier i pokrojone na kawałeczki masło. 2. Rozetrzeć masło z mąką aż powstanie drobna kruszonka. Następnie dodać jajko

W mojej kuchni
Szachownica mandarynkowa 365

każde uroczystości rodzinne. Pokazywałam Wam już na moim blogu KOKOSOWĄ SZACHOWNICĘ , a dziś mam dla Was mandarynkową. Nazwę Szachownica wzięło to ciasto od sposobu ułożenia herbatników na wierzchu – są jasne i ciemne czekoladowe. Wnętrze wypełniają 2 orzeźwiające masy – pomarańczowa i śmietankowa , podtrzymywane przez puszysty biszkopt. Ciasto delikatne … lekkie … orzeźwiające … i śmiało może konkurować z naszym(...)BISZKOPT : Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia , a następnie przesiewamy do zmiksowanych jajek. Dokładnie mieszamy. Blachę natłuszczamy , obsypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto , lekko wygładzamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na 30 – 35 minut. Zostawiamy do ostudzenia. KREM POMARAŃCZOWY: Masło rozpuszczamy w garnku. Dodajemy cukier i śmietanę , mieszamy. Wsypujemy galaretki

Ostra na Słodko
Babka czekoladowa 147

Przepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast ☺ Dzisiaj proponujemy proporcje na 3 małe foremki do babki o średnicy 14 cm. Urocze ciasteczka można rozdać gościom do domów ☺ 1 godzina 3 foremki o średnicy 14 cm składniki: 2 jajka 150 g cukru

Ania i Marcin gotują

Proponowane wyszukiwania