czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:203/624)

SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 135

Sernik chłodzimy. Podgrzewamy kremówkę razem z połamanymi czekoladami, masłem, aż się rozpuszczą. Zakręcamy gaz, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy polewę czekoladową i pozostawiamy do ostygnięcia.  Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów. Uwagi; Zimny sernik najlepiej kroić mokrym nożem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Francuskie poduszeczki z czekoladą 212

zadbać o swoją dietę - pojawią się w końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - słoiczek kremu typu nutella - mleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy

W poszukiwaniu inspiracji
Domowy kopiec kreta 445

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie(...)reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu, bo krem zrobi się bardzo słodki). Cienką warstwę kremu nakładamy do wydrążonego wcześniej ciasta. Kroimy banany na plasterki, układamy na kremie i skrapiamy sokiem z cytryny. Banany przykrywamy kremem. Na krem nakładamy

Ciastkozercy
Ciasto karmelowe 192

ekspresowe ciasto. Idealne na zabiegany dzień, kiedy  zjadłoby się coś słodkiego,  ale nie koniecznie ze sklepu. Ciasto: 1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny), 5 jaj , 3/4 szklanki cukru , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 5 opakowań budyniu czekoladowego (każdy na pół litra mleka) - ja tym razem   dałam 2 czekoladowe i 3 krówkowe. Wszystkie składniki utrzeć mikserem na gładką(...)zobaczymy jak bardzo zgęstniała. Smacznego! Ten przepis został opublikowany jakiś czas temu w prowadzonym przez  Malinę  serwisie  Trendy Kosmetyczne . p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Princepolek, czyli ciasto z Prince Polo, migdałów, orzechów i kokosu :) 465

migdały i orzechy oraz kokos. Całość dobrze mieszamy łyżką. Prince polo kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 35minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w piekarniku. Masa budyniowa: 1litr mleka 3 budynie waniliowe ¾ szklanki cukru żółtka (pozostałe(...)śmietanki kremówki (30%) Śmietankę zagotowujemy w garnuszku, po czym dodajemy do niej pociętą na drobniejsze kawałki czekoladę i cały czas mieszamy, do chwili, gdy powstanie jednolita masa czekoladowa. Gorącą czekoladą oblewamy wierzch ciasta i pozostawiamy go, na co najmniej 2 godziny by ciasto wystygło, a jeszcze lepiej przystąpić do konsumpcji następnego dnia ;) R E K L A M A google

Smakowy Raj
Tort śmietanowo czeloladowy 212

jajami przesiewam i delikatnie mieszam w jedna stronę .Formę okrągłą tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe i piekę 20-25 minut w 170 stopniach.Upieczony i ostudzony biszkopt kroje na trzy blaty. Krem śmietanowy i czekoladowy : Ubijam 500  ml mleka z dwoma kremami śmietankowymi na  sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.Ubijam(...)średnicy 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Krem do tortów o smaku czekoladowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy .- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy 24 cm, co wystarcza

Różowa kuchnia
Muffinki Zebra 217

Zebra – znacie to ciasto? Napewno większość zna , albo przynajmniej o nim słyszało! Dziś mam dla Was przepis na muffinki robione właśnie na wzór ciasta Zebra . Delikatne … kakaowo – śmietankowe … z czekoladowo – kokosową posypką zachwycą niejednego! Zobaczcie jak łatwo je zrobić! SKŁADNIKI: ( na ok.15 szt ) - jajko – 2 duże szt. - cukier – ok. 2/3 szklanki - mąka pszenna(...)łyżeczka DODATKOWO: - polewa czekoladowa – 200 ml - kokos – 2 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy powoli wodę, olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Powstałą masę dzielimy na dwie równe części. Jedną zostawiamy jasną, do drugiej dodajemy kakao i delikatnie mieszamy. Do foremek ( ja jak zwykle używałam silikonowych – polecam! ) nakładamy ciasto ( mniej więcej

Ostra na Słodko
Pączki z masą krówkową 197

Puszyste, miękkie i pyszne pączki z masą krówkową o smaku czekoladowym. Innych mój syn nie jada. Składniki ciasto 4 szkl mąki 10 żółtek 125 g cukru 70 g drożdży 80 g rozpuszczonego masła ok, 1 szkl ciepłego mleka 1/4 szkl spirytusu dodatkowo masa krówkowa czekoladowa cukier puder do posypania olej rzepakowy do smażenia 1. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
EKLERKI Z CREME PATISSIERE – najlepsze! 223

cukier – 100 g * mąka pszenna – 40 g * mąka ziemniaczana – 40 g * laska wanilii – 1 szt POLEWA CZEKOLADOWA: * dobrej jakości czekolada – 50 g * masło – 20 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO PTYSIOWE: W garnku gotujemy wodę z masłem, na gotującą wsypujemy mąkę i cały czas ucieramy drewnianą łyżką. Ucieramy do momentu aż ciasto będzie szkliste i będzie(...)ogień i podgrzewamy cały czas mieszając. Tak przygotowany nakrywamy folią i odstawiamy do wystudzenia. POLEWA CZEKOLADOWA: Rozpuszczamy masło, dodajemy połamaną czekoladę, dokładnie mieszamy. CAŁOŚĆ: Wystudzone eklerki kroimy na 2 części, nakładamy creme patissiere za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego, przykrywamy drugą połową ciasta. Polewamy czekoladą i zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Proste ciasto kakaowe bez jajek 191

kiedy to zjedlibyście coś dobrego, ale nie chce się Wam spędzać dużo czasu w kuchni? Ja właśnie tak miałam od kilku dni. Chodziło za mną coś słodkiego, coś czekoladowego… ale na samą myśl o ucieraniu, miksowaniu, dosypywaniu, odmierzaniu nie chciało mi się nawet wchodzić do kuchni. Jesienno-zimowa aura i brak słońca dodatkowo nie pomagały i pogarszały kiepski już(...)Włączyłam piekarnik, wzięłam miskę i nawrzucałam do niej składników, jakie miałam. Wymieszałam wszystko łyżką, przelałam do foremki i tak powstało szybkie i proste ciasto kakaowe bez jajek z dodatkiem wiśni moczonych w alkoholu. Do tego czekoladowa polewa i posypka z płatków migdałów. Wyszło pysznie! Mniam! Składniki prostego ciasta kakaowego: 2 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 płaska

Moja Delicja
Marysieńka 1322

Marysieńka to kolejne ciasto z przepisów Siostry Anastazji. Biszkopt czekoladowy z orzechową wkładką i pysznym kremem budyniowym. Ja oczywiście zrobiłam drobne zmiany. Biszkopt upiekłam według mojego przepisu i przede wszystkim zmniejszyłam ilość cukru i dodałam mielone migdały. Ciasto warte upieczenia. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 8 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej typ 500 Młyn Kopytowa 2 łyżki kakao 2 łyżeczki

Ala piecze i gotuje
puszyste ciasto: orzeźwiająca mięta z karobem 191

osób z alergią na kakao, karob jest zbawieniem- wszelkie ciasta z jego użyciem, są dla mnie alternatywą do czekoladowych słodkości- gorąco polecam wprowadzić go do swojej diety. Wracając do ciasta, lekkie, puszyste, dosładzane daktylami na mące gryczanej (niezawierającej glutenu) z listkami świeżej mięty, które były w tym wypadku strzałem w dziesiątkę. Ciasto idealnie sprawdza się w towarzystwie kawy czy herbaty

healthy dreams
Ciasto czekoladowo-orzechowe 195

Bardzo proste, mocno czekoladowe, lekko wiglotne i chrupiące od orzechów takie właśne jest to ciasto. To ciasto w sam raz dla miłośników czekolady i dla osób, które nie przepadają za ciastami z kremem. Kilka akcentów świątecznej dekoracji i mamy  fajne ciasto na świąteczny stół. Inspiracje na to ciasto zaczerpnęłam ze strony MojeCiasto.pl. składniki: 4 jajka 100 g cukru

Monia miesza i gotuje
Świąteczny misz-masz 196

planowanie zostawiacie na ostatnią chwilę? Chcecie nieco odmienić swój świąteczny stół? Przygotowałam dla Was małą ściągawkę- a może coś wpadnie Wam w oko! POMYSŁY NA CIASTA I CIASTECZKA DYNIOWO-ŻURAWINOWE CIASTECZKA MINI KARMELOWE SZARLOTKI CZEKOLADOWO-KAKAOWO-KOKOSOWO-PIANKOWE PYSZNOŚCI CHRUPIĄCE PIERNICZKI MUFFINKI MARCHEWKOWE CIASTO JABŁKOWO-ŻURAWINOWE  CHLEBEK DYNIOWY PIERNIK-NAJLEPSZY  ŚWIĄTECZNE SOSY DOMOWY SOS KARMELOWY SOS ŻURAWINOWY KURCZAK

Gotowanie to kochanie
Brownies z owocami 203

Miłośników czekolady, zapraszam na baardzo czekoladowe brownies. Nuta owoców przebijająca się przez czekoladę zadowoli chyba każdego.  Ciasto robi się szybko I prosto. Zaczynamy :)  Składniki: 110 gr ciemnej czekolady- gorzkiej 85 gr kakao 225 gr masła 450 gr brązowego cukru 5 jajek 110 gr self raising mąki* ok 200 gr owoców- np. jagód I truskawek *self raising - odpowiada

Smaki Edyty

Proponowane wyszukiwania