czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:152/624)

Placek czeski 202

jedną część ciasta na kształt prostokątnego dna blachy. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 10 minut. Zdjąć z blachy do wystudzenia. To samo zrobić z dwoma kolejnymi częściami ciasta. Krem: 500 ml mleka (podzielone na 300 i 200) 2 jajka 2 łyżki mąki 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego 200 g miękkiego masła 1/2 szkl. cukru pudru 200 ml mleka(...)masę.   Składanie ciasta: Na paterze lub tacy położyć pierwszy blat ciasta. Na nim rozsmarować połowę kremu, przykryć drugim, Rozsmarować resztę kremu i przykryć ostatnim blatem ciasta. Górę ciasta pokryć polewą czekoladową. Całość, po zastygnięciu polewy przykryć np. folią aluminiową i włożyć do lodówki przynajmniej na jedną dobę

Posadzone i zjedzone
Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym 146

czysty, ale lekko wilgotny. Wyciągnąć ciasto z pieca. Odczekać z 10 minut a następnie wyjąć z formy i studzić na kratce. Można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. The post Ciasto cynamonowe z domowym musem jabłkowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Afrodyta 2319

budyniu śmietankowego, 1 kostka masła, 5 łyżek cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: polewa czekoladowa, 1/2 tabliczki białej czekolady. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej, mąkę, kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę (wymiary 25x35 cm). Piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni(...)mleku gotuję budyń. Masło ucieram z cukrem pudrem. Dodaję po łyżce zimnego budyniu. Wlewam spirytus i ucieram. Masę wykładam na biszkopt jasny. Przykrywam biszkoptem ciemnym. 5. Wierzch ciasta polewam polewą czekoladową i ozdabiam rozpuszczoną na kąpieli wodnej białą czekoladą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pani Ambasadorowa 204

Mieszam. Masę wykładam na ciasto. Wyrównuję i przykrywam drugim blatem biszkoptu jasnego. 5. Białą czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam, aż masą będzie jednolita. Polewę czekoladową rozsmarowuję na cieście. Wierzch ciasta oprószam posypką o smaku mango. Gotowe ciasto wstawiam na 2 godziny do lodówki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasteczka z bananami i czekoladą 243

połączenie smaku bananowego z czekoladą.Do takich wypieków jak zwykle fantastycznie sprawdza się ciasto francuskie lub na croissanty. Spróbujcie sami! Palce lizać:) Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego lub ciasta na croissanty, krem czekoladowy typu Nutella, 1-2 banany Przygotowanie: 1. Ciasto kroimy na wąskie prostokąty (ok. 5cmX 8cm) 2. Na każdy prostokąt wykładamy łyżeczkę czekolady oraz plasterek lub dwa banana

Kuchnia Pełna Pasji
Ciasto ze śliwkami i migdałami 197

Węgierki to nieodłączny znak jesiennej aury. Ja najbardziej lubię je w cieście, ich soczystość, słodycz polskich sadów. Przedstawiam wam czekoladowe szybkie i pyszne ciasto z karmelizowanymi śliwkami,. Co prawda mi się lekko zapadło i śliwki zamiast na wierzchu były w środku ale nic nie ujęło to smakowi ciasta, które bardzo szybko zniknęło. Zapewniam. Źródło Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekolada z cytryną. Finansjerki 201

cytrynową nutą, smakuje wybornie. Ciężko się oprzeć takiemu połączeniu, szczególnie, gdy zostało zamknięte w formie maleńkich ciasteczek, w sam raz na raz .  Przepis Erica Lanlarda z jego Czekolady . Czekoladowe finansjerki z cytrynowo-migdałową kruszonką Składniki: (na 24 sztuki) 40 g ciemnej czekolady (70%) 75 g masła 50 g mielonych migdałów 80 g cukru 40 g mąki orkiszowej 4 białka(...)rozpuszczenia. Przestudzić. Do czekolady dodać migdały, cukier, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać. W misce ubić białka na sztywną pianę, partiami dodawać do masy czekoladowej, delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do formy na mini muffiny wyłożonej papilotkami, wierzch posypać kruszonką. Piec w 180 st. C. przez 10-15 minut.  Przestudzić w formie, następnie wyłożyć na kratkę i pozostawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowe brownie 134

robi się je 15 minut)! dla czekoladoholików i kawoszy dla lubiących "ciężkie" ciasta Składniki: 160g masła 180g gorzkiej czekolady szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pół szklanki likieru kawowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 4 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Składniki na dekorację: polewa czekoladowa (100g)  czekoladowe ziarnka kawy lub prawdziwe ziarna kawy Wykonanie: Masło roztopić razem(...)wlać do niej masę. Piec około 30 minut w temperaturze 180ºC.  Gotowe ciasto ma być  wilgotne, ciężkie i z wyglądu "zakalcowate", zbite.  Po wystudzeniu ciasto oblać polewą czekoladową i udekorować ziarenkami kawy.  Przepis pochodzi z bloga  www.mojewypieki.com

Mania Wypiekania
Ciasto urodzinowe 5973

przypadnie Wam do gustu :) Ciasto wydaje się pracochłonne, ale zapewnia, że przy odpowiedniej organizacji pracy pójdzie Wam szybko i sprawnie :) Ciasto składam się kakaowego biszkoptu z nuta kawową, budyniowego kremu, herbatników oraz masy karmelowej. A całość zwieńczona jest polewą czekoladową :) Jest pyszne - w sam raz do po południowej kawki :) Składniki: Biszkopt: 6 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki(...)połowę kremu. Następnie układamy połowę herbatników. Rozsmarowujemy masę kajmakową i układamy na niej resztę herbatników. Dodajemy drugą połowę kremu i przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch oblewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w chłodnym miejscu (najlepiej na całą noc). *polewę czekoladową można przygotować według własnego, sprawdzonego przepisu lub użyć gotowej

My simple kitchen
PUCH Z CZEKOLADĄ 351

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka! Składniki: 1/2 kg sera do sernika 2 galaretki pomarańczowe 3 łyżki cukru pudru 400 ml gorącej wody 2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki 1 szklanki mleka- do śnieżek biszkopty do wyłożenia trotownicy czekoladowe wiórki- CUKIETERIA czekoladowe rurki- CUKIETERIA tulipany z masy-  CUKIETERIA Wykonanie: *Tortownicę wykładamy ciastkami(...)śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser.  Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia. * Na boki ciasta wbijamy rurki czekoladowe, wierzch obficie posypujemy wiórkami czekoladowymi, układamy tulipany jako dekorację

Z Majeczką w kuchni
Choinka piernikowa z jabłkiem i żurawiną 198

dekoracji: polewa  czekoladowa deserowa  biała czekolada (50 g) masa marcepanowa kuleczki srebrne i ozdoby cukrowe Jaja zmiksuj z cukrem dodając pod koniec jogurt i olej. Przesiej mąkę oraz kakao do miski. Dodaj sodę i proszek do pieczenia - wymieszaj po czym wsyp  do masy jajecznej.  Dodaj zmielone orzechy, wymieszaj i  wylej ciasto do  wyłożonej papierem(...)Wymieszaj.  Odstaw  do ostudzenia.  Tężejącą masą jabłkową  przełóż ciasto. Dociśnij ciasto po czym wytnij z dwóch stron trójkąciki  tak by powstała choinka. Posmaruj ciasto deserową polewą czekoladową. Z masy marcepanowej  ulep kuleczki lekko je spłaszczając. Z jednej kulki uformuj gwiazdkę. Ułóż je na choince. Stopioną białą czekoladę włóż do woreczka ze ściętym rogiem

Gotuj Sam!
Tarta śliwkowa z orzechami i czekoladą 257

wysypać 2/3 posiekanej czekolady i orzechów - na wysypanych kawałkach poukładać gęsto śliwki skórką do dołu, najlepiej by zachodziły trochę na siebie - śliwki posypać łyżką cukru oraz resztą mieszanki czekoladowo-orzechowej - pozostawione ciasto wyjąć z lodówki, palcami formować cienkie ruloniki, układać je na śliwkach w niewielkich odstępach tak, by powstała kratka - brzegi ciasta możemy posmarować roztrzepanym białkiem, wtedy łatwiej będzie(...)przykleić do nich ciasto, białkiem można też posmarować gotową kratkę - gotową tartę wstawić do piekarnika i piec w 180 stopniach przez 35-45 minut Tarta śliwkowa łączy w sobie kwaskowate, soczyste śliwki, gorzką czekoladę oraz dużą ilość drobno posiekanych orzechów. Pod wpływem ciepła czekolada roztapia się, co sprawia, że po upieczeniu czekoladowy smak przenika poszczególne elementy nadzienia, tworząc pyszną całość

Smakołyki Bereniki
Sernik z brzoskwiniami 655

brzoskwiniami na cieście kakaowo - miodowym. Duża porcja, na dużą blachę. :) Ciasto na spód sernika pochodzi z przepisu na ciasto miodowo-kakaowe z kremem budyniowym . Ciasto kakaowe, masa serowa, cząstki brzoskwiń i pyszna mleczna polewa czekoladowa świetnie ze sobą współgrają. Sernik z brzoskwiniami PRZEPIS /na dużą blachę/ Temperatura pieczenia ciasta kakaowego: 180 o C Czas pieczenia: ok. 10-15 min. Temperatura(...)cukrem. Dodać ser i pozostałe składniki. Na końcu pianę ubitą z 4 białek, lekko wymieszać. Na lekko podpieczone ciasto kakaowe wyłożyć ser, poukładać odsączone, pokrojone brzoskwinie i piec w temp. 170 o C przez około 1,5 h. Przygotowanie polewy czekoladowej W małym rondelku wymieszać cukier puder, kakao i mleko. Podgrzewać wymieszaną masę na ogniu ok. 3 minut. Zdjąć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Czekoladowy napoleon 600

ucieramy na puch, a następnie dodajemy śmietanę, jajko i kakao i miksujemy. Wsypujemy 3 szklanki mąki oraz sodę i całość wyrabiamy już  ręcznie, dosypując pozostałą mąkę jeśli  ciasto się klei i nie odstaje od ręki. Schładzamy przez co najmniej godzinę w lodówce, a następnie dzielimy na 8 równych części, które rozwałkowujemy na cienkie placuszki i pieczemy(...)mieszamy do jej rozpuszczenia. Pozostawiamy masę do ostygnięcia. Schłodzoną śmietanę ubijamy, a następnie stopniowo dodajemy ją do masy czekoladowej. Tak przygotowaną masą smarujemy placki, dodatkowo można polać ciasto po wierzchu polewą czekoladową lub czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy 194

biszkoptu ponieważ chciałam żeby ciasto było bardzo wilgotne. Zdecydowałam się na ciasto buraczane i był to strzał w dziesiątkę. Intensywne, kakaowe świetnie komponowało się z czekoladowo-kokosowym kremem oraz kokosową śmietanką którą ozdobiłam wierzch ciasta. Bardzo podobają mi się modne ostatnio torty ombre. Nie chciałam jednak używać sztucznych barwników do uzyskania mocnego efektu. Użyłam przetartych malin z pieczonym burakiem więc(...)intensywny jak planowałam ale coś tam chyba widać ;) Częstujcie się! ciasto: 2 duże upieczone buraki 1,5 szklanki mąki owsianej bg 0,25 szklanki mąki kokosowej 1 łyżka surowego kakao 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki […] Artykuł 4 urodziny bloga i tort kokosowo-czekoladowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog