czekoladowe ciasta - 9354 przepisów (strona:156/624)

Napoleonka bez pieczenia 187

sobie jest delikatny. Kasza manna pochłania cukier, co oznacza, że gotowy krem może wydawać się mało słodki. Nie przejmujcie się, ponieważ po to właśnie jest polewa czekoladowa. Dzięki niej, ciasto jest wystarczająco słodkie. Wypróbujcie u siebie w domu :) Składniki: * około 25 herbatników ( jedno podłużne opakowanie) * 6 łyżki masła * 1/4 łyżeczki ekstraktu z wanilii * 3 łyżki cukru * 1 tabliczka mlecznej czekolady

Klasyka Gotowania
Tarta bananowa z kremem czekoladowym, bezglutenowa, bez cukru 220

mojprepisna.pl | Tarta bananowa z kremem czekoladowym Nietypowa tarta bananowa, smaczna, zdrowa, bezglutenowa i prawie wegańska. Prawie, bo w cieście kruchym jest jedno jajko. Dopełnieniem tarty jest pyszny krem czekoladowy z dojrzałego awokado i bananów. Polecam! Składniki na formę 23 cm: Składniki na spód: 100 g mąki ryżowej 50 g mąki jaglanej 50 g mąki gryczanej 50 g oleju kokosowego (następnym(...)mąki ziemniaczanej 1 łyżeczkę kakao (opcjonalnie, dla koloru) Składniki na czekoladowy krem: 2 dojrzałe małe banany 1 dojrzałe awokado 1 łyżka syropu z agawy / miodu lub innego słodzika 1 łyżka kakao Formę wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką ryżową. Składniki na spód przełożyć do misy malaksera, wyrobić do momentu, aż ciasto stanie się mokre i zacznie się kleić. Można też wyrobić

moj przepis na
Domowy tort urodzinowy w 5 minut 243

miesiącu) można ciasto przełożyć ubitą śmietanką 30% i mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest to arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed(...)Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał Ci się przepis, prześlij go dalej

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Lamingtony vel kudłacze 223

pysznymi ciastkami . Podobno pochodzą z Australii gdzie początkowo robiono je z niewykorzystanego, nieco suchego biszkoptu żeby się nie zmarnował. Okazało się, że obtoczenie go w rzadkiej polewie czekoladowej, która pozwoli ciastu zwilgotnieć jest doskonałym sposobem na recykling obeschniętego ciasta. Całości dopełniają wiórki kokosowe, które sprawiają wrażenie kudłatego futerka na powierzchni ciastek. I dlatego też lamingtony mają jeszcze inną, bardziej swojską

Smaczna Pyza
babeczki czekoladowe z malinami 137

kefiru 5 łyżek oleju na krem: 1/2 szklanki malin 2 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone dodatkowo: 6 łyżek kremu typu Nutella 6 łyżek wiórek czekoladowych Suche składniki ciasta wymieszać, w osobnej misce wymieszać kefir, jajko i olej. Zawartości obu misek połączyć rózgą. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem do połowy, nałożyć po łyżce Nutelli

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Czekoladowo-orzechowa "baba" 166

cukru * 300 g orzechów włoskich * 2 łyżki masła lub margaryny * 7 łyżek kaszy manny błyskawicznej * 2-3 łyżki rumu (niekoniecznie) polewa * biała polewa czekoladowa * mleczna polewa czekoladowa Sposób wykonania ciasto  Posmarować cienko tłuszczem prostokątną formę (wym. dna 23/12 cm, góry 30/18 cm) lub okrągłą formę (23 cm) i posypać bułką tartą. Jajka ubić z cukrem ok.10 min na puszystą

Mix smaku
Chleb "w ciemno" i rollercoaster, czyli jak upiec 47 chlebów naraz. 195

pracy zaczyn). Etap II -  wyrabianie ciasta właściwego cała biga (zaczyn przygotowany 8 godzin wcześniej) 3 szklanki (ok. 393 g) mąki chlebowej 1 1/8 (248 g) wody 4 łyżki (71 g) miodu 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 łyżki (25 g) kakao 1/4 łyżeczki drożdży instant 1 łyżka soli 78 g chipsów czekoladowych (inaczej łezki czekoladowe, dropsiki czekoladowe - można pominąć(...)razem, aby dokładnie się połączyły (używając miksera, wyrabiać na średnich obrotach) i aby gluten się uwolnił. Wyrabiać ok. 8-10 minut. Odstawić na 5 minut, aby ciasto "odpoczęło", a następnie dodać dropsy czekoladowe i dokładnie zagnieść - ok. 1 minuty. Przełożyć ciasto do dużej, lekko natłuszczonej misy, nakryć folią i odstawić do wyrośnięcia na ok. 2 godziny (powinno być ładnie wyrośnięte

KUCHARNIA
Ciasto Snikers 540

łyżki miodu 2 łyżeczki sody   Dodatkowo 1 puszka masy kajmakowej (400 g) puszka orzeszków ziemnych gotowy krem karpatkowy (np. Delecta) lub własny krem budyniowy polewa czekoladowa - przepis Przygotowanie 1. Ciasto. Wszystko składniki na ciasto posiekać i wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki (min. 1h, można na całą noc). Ciasto podzielić na dwie części, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem(...)Złożenie ciasta . Układać wg następującej kolejności : I placek ciasta  krem karpatkowy (Delecta)  II placek  ciasta kajmak (puszkę można wstawić do garnka z wodą i chwilę podgrzać) wysypać na powierzchnie kajmakową orzeszki ziemne (drobno posiekane)  polewa czekoladowa (3 łyki kakao, 2 łyżki gorącej wody oraz 3 łyżki cukru pudru podgrzewać na wolnym ogniu przez

coolinarnastrefa.blogspot.com
Dekadenckie ciasto z buraków i czekolady 135

Dzisiaj mamy dla Was obiecany przepis z książki „Green Kitchen. Zielono & zdrowo” a jest nim dekadenckie ciasto z buraków i czekolady. Ciasto smaczne i czekoladowe, a za sprawą buraków bardzo wilgotne. Składniki: - 150 ml oliwy - 120 ml miodu - 3 jajka - 250g buraków - 50 g gorzkiej czekolady 75% - 200 g mąki orkiszowej - 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)mieszanki czekoladowej. Jajka ubijamy chwilę i dodajemy do reszty. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól przesiewamy, dodajemy do mieszanki buraków z czekoladą i delikatnie mieszamy. Formę do babki smarujemy oliwą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Masę wlewamy do formy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy 25-30 minut aż wierzch ciasta popęka. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Sernik na zimno z (nie) zwykłym ciastem 220

użyłam z wiaderka) 90g śmietany 1/2 szklani cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo do dekoracji: beziki kulki czekoladowe owoce Przygotować ciasto.  Masło/margarynę utrzeć z cukrem, a następnie połączyć z jajkiem. Wsypać mąkę, sól i całość dokładnie wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto rozwałkować gładkim wałkiem

Di gotuje
Sernik alzacki z polewą czekoladową 206

się przepisem Michela Morana . Troszkę go zmodyfikowałam i uprościłam przygotowanie. Sernik rozpływa się w ustach - jest delikatny, puszysty i taki... serowy. Dzięki swojej sprężystości - idealnie się kroi. Wierzch ciasta udekorowałam polewą czekoladową, ale bez problemu można użyć np. jedynie cukru pudru. (Tortownica o średnicy 21 cm) Spód: 250g mąki pszennej 120g masła/margaryny 50g cukru 3-4 łyżki mleka Masa

Di gotuje
Ciasto czekoladowe z cukinią 150

pierwsze „warzywne” ciasto, ale na pewno nie ostatnie. Całej rodzinie tak bardzo przypadł do gustu jego smak, że pewnie zdążę je zrobić w tym roku jeszcze kilka razy :) W cieście w ogóle nie czuć cukinii, ale dzięki jej obecności pozostaje ono bardzo długo wilgotne i świeże (4-go dnia smakowało tak samo jak tuż po upieczeniu). Choć w przepisie jest(...)minut (sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). Po upieczeniu ciasto odstawiamy na ok. 10 minut i dopiero wyjmujemy z formy. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia. Na koniec polewamy ciasto gotową polewą czekoladową lub roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Smacznego

MyCookBook.pl
CIASTO "INKA" 173

Jeśli chcecie zrobić szybkie i smaczne ciasto, zdecydowanie polecam to!!! Powidła śliwkowe, firmy  Orzech , których użyłam, dodają całego aromatu, a polewa czekoladowa, którą oblałam całe ciasto, pasuje idealnie, wierzch posypałam wiórkami z białej czekolady. Ciasto nie jest za słodkie, słodyczy dodają powidła i polewa. Do tego filiżanka kawy Inki lub innej i oto pomysł na słodkie niedzielne popołudnie. SKŁADNIKI(...)powideł śliwkowych , polewa czekoladowa, biała czekolada (wiórki) WYKONANIE Mąkę, proszek i kawę mieszamy w 1 misce. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, następnie mąkę na przemian z mlekiem, a na końcu aromat, powidła i czekoladę, mieszamy. Przekładamy do formy o wym. 25X11 cm, pieczemy 35-40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy na kratce. Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż. Powidła

słodki bratek
Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) 402

Cudowne, niebiańskie ciasto - inaczej nie da się go określić.  Mocno czekoladowe, wilgotne  i rozpływające się w ustach brownie, którego wierzch stanowi mokra, delikatna warstwa kokosowa przypominająca popularny batonik Bounty - z pewnością z achwycą się nim wszyscy fani brownies, czekolady i kokosu .   Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Składniki: 170 g masła 90 g czekolady gorzkiej(...)kokosowa: 250 g wiórków kokosowych 120 g masła 330 ml śmietanki 30% 200 ml mleka 1/2 szklanki cukru cukier waniliowy Polewa Czekoladowa:   100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki 30% łyżka wódki wiórki kokosowe do posypania ciasta Brownies z Kokosem (Ciasto a'la Bounty) - Sposób przygotowania: Masło i czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Jajka ucieramy z cukrem

Słodka Strona
PIJANY CHAŁWOWIEC 192

pyszne ciasto, które możemy przygotować ukochanej osobie na walentynki: słodka chałwa przełamana kwaśnymi wiśniami, a wszystko oblane czekoladą, uczta dla podniebienia. Uwaga!!! ciasto tylko dla dorosłych SKŁADNIKI Ciasto: 1 budyń czekoladowy, mąka pszenna, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 jajka, ½ szkl. cukru Krem: 1 szkl. mleka, 1 budyń waniliowy, 2 łyżki cukru, 1 kostka masła

słodki bratek