czekoladowa - 3717 przepisów (strona:101/248)

Babeczki cappuccino 187

trzeba się do tego przyznawać). Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady (lub małe czekoladowe dropsy) orzechy laskowe 1 jajko 0,5 szklanki oleju 1 szklanka mleka 1 filiżanka esspresso Składniki na krem z twarożku: (zobacz link tutaj) Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy(...)zobacz link tutaj) . Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić "do góry nogami" lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Wystudzone babeczki dekorujemy kremem i orzechami. Możemy wykorzystać także czekoladową polewę - gotową lub zrobioną własnoręcznie. Do zrobienia polewy można wykorzystać miniatrurowe naczynie do fondue. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy nieco mleka lub wody, rozpuszczamy nad płonącą świeczką ciągle mieszając

Ciastkozercy
Babeczki Rudolf 261

pralinek czy żelek. Niewątpliwie taką dekoracją jest renifer, którego chcę Wam dziś pokazać. Na wystudzone babeczki (np. takie lub takie ) wyciskamy przez rękaw cukierniczy lub worek duże kółko z czekoladowego kremu ( tu przepis ). Babeczki Rudolf   Przyczepiamy na środek okrągłe ciasteczko lub pierniczek jako pyszczek. Kremem lub lukrem doczepiamy nos z czerwonego M&Msa, Lentilki lub innego cukierka. Oczy(...)możemy zrobić z masy cukrowej, czekoladowych dropsów lub rodzynek w czekoladzie. Na koniec wbijamy w krem rogi ze słonych precelków. Babeczki Rudolf Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Sylwestrowe świnki 194

pozostałych dwóch uszy. Gotowe elementy przyklejamy do głowy świnki używając jak kleju roztrzepanego jajka. Świnki wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 15 min. Oczy możemy zrobić z roztopionej polewy czekoladowej (dekorujemy przestudzone świnki) lub z czekoladowych dropsów (przyklejamy na ciepłe ciastka). Sylwestrowe świnki Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Babeczki wiosenne pszczółki 220

wiosenne pszczółki   Wiosna zbliża się wielkimi krokami dlatego mam dla Was stosowną wiosenną propozycję. Babeczki z pszczółkami spodobają się pewnie szczególnie maluchom. Waniliowe ciasto z bananem i nadzieniem czekoladowym ozdobione czekoladkami. Żółte czekoladki kupiłam na stoisku ze słodyczami Karmello, na pszczółki nadadzą się jednak także okrągłe owocowe żelki lub drażetki np. M&Msy.   Składniki: 2 szklanki mąki(...)nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min. Czas kiedy babeczki są w piecu można wykorzystać na zrobienie ozdób. Z masy cukrowej wycinamy listki. Rozpuszczamy czekoladę (lub podgrzewamy gotową polewę czekoladową) i robimy paski pszczółkom. Oczy i skrzydełka robimy z białej masy cukrowej. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy babeczki na pewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków

Ciastkozercy
Tęczowe babeczki 1079

Tęczowe babeczki Od tygodnia pogoda nas nie rozpieszcza, żeby zatem nieco osłodzić (i pokolorować) sobie życie, proponuję Wam tęczowe babeczki :) Do tego przepisu wykorzystałam czekoladowe babeczki (z kostką Milki w środku) i całkiem zwyczajny krem budyniowy , który z niewielką ilością barwników tworzy piękne tęczowe dekoracje. Składniki na proste babeczki czekoladowe Składniki na krem budyniowy + barwniki spożywcze Jeśli decydujemy się

Ciastkozercy
Babeczki z kremem malinowym 187

Babeczki z kremem malinowym Sezon na letnie owoce właśnie się zaczyna, więc korzystając z okazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z serka mascarpone i malin - w dodatku są dziecinnie proste do zrobienia. Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem

Ciastkozercy
Tęczowe lizaki 179

pewno jest to dobry sposób, żeby ją wykorzystać. Do przygotowania tej przekąski wykorzystałam przepis na proste babeczki waniliowe, ciasto wystarczyło pokolorować barwnikami spożywczymi. Składniki na babeczki waniliowe + polewa czekoladowa i cukrowe koraliki do dekoracji Babeczki przygotowujemy według przepisu . Gotową masę przekładamy do 6 małych miseczek, do każdej dodajemy kilka kropel barwnika spożywczego i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę(...)wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Babeczki (mogą być jeszcze ciepłe) rozkruszamy do 6 miseczek. Formujemy małe kulki z ciasta mocno ugniatając je w dłoniach. Rozpuszczamy polewę czekoladową, maczamy w niej czubki patyczków do szaszłyków i wbijamy w kolorowe kulki z ciasta. Kiedy czekolada wyschnie przyczepiając mocno patyczek, możemy zanurzyć całego lizaka w polewie. Czekamy chwilę, żeby nadmiar czekolady

Ciastkozercy
Piankowe pralinki 200

propozycja na te okazje, kiedy wiecie, że goście mają być za 20 minut, a chcielibyście zaskoczyć ich czymś ładnym i smacznym :) Wszystko czego potrzebujecie to białe pianki, polewa czekoladowa (najszybciej skorzystać z tej gotowej, można jednak użyć także roztopionej czekolady) i dowolne cukrowe koraliki. Duże pianki przecinamy na pół czystymi nożyczkami, tak, żeby zmieściły się do małych papilotek. Przygotowujemy koraliki(...)jeśli mamy więcej czasu - ozdoby z masy cukrowej. W ciepłej wodzie rozpuszczamy polewę czekoladową. Każdą piankę zamaczamy do polowy w czekoladzie i przyklejamy ozdoby. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Borówkowe torciki z czekoladą 382

zrobiłam z przepisu na murzynka (a jakże! nie każdy tort musi być biszkoptowy), z kremem budyniowym, Nutellą i borówkami. Składniki na murzynka Składniki na krem +Nutella (lub inny krem czekoladowy), borówki Ciasto na murzynka przygotowujemy według przepisu . Wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, powinniśmy mieć warstwę o grubości około 1 cm (ciasto nie musi być wysokie(...)kruszy się i nie brudzi kremu. Spód torcika przekładamy na kawałek papieru do pieczenia, żeby łatwo można było obracać go sobie na stole. Na środek spodu nakładamy krem czekoladowy. Na brzegi ciasta wyciskamy krem budyniowy (dzięki temu czekolada nie będzie wyciekać na zewnątrz i nie pobrudzi brzegów tortu). Na spód kładziemy kolejny krążek i znowu nakładamy kremy. Za pomocą worka

Ciastkozercy
Pamiątki z wakacji 128

samodzielnego zrobienia cake pops - czyli lizaków z ciasta. Wiadomo, że domowe ciasto zawsze jest lepsze od tego z gotowych kupionych mieszanek, ale opakowanie zawierało dodatkowo cukiereczki, patyczki i polewę czekoladową, w dodatku było w bardzo dobrej cenie, więc nie mogłam się powstrzymać. "Nasze" swojskie Lentilki (których już dawno nie widziałam na półkach marketów, są gdzieś jeszcze?) znalazłam w wersji mini(...)taki sklep "ze wszystkim", w tym z fasolkami. Świeczki na tort. Niby można kupić wszędzie, ale nigdy nie ma ich pod ręką kiedy są potrzebne, więc lepiej zrobić zapasy. Czekoladowa posypka - też całkiem zwyczajny i dobrze znany w Polsce produkt, jedyne, co mnie zaskoczyło, to fakt, że Holendrzy najwyraźniej jedzą ją na kanapkach, w związku z czym sprzedawana jest

Ciastkozercy
Babeczki z niespodzianką 301

małe, żeby powiesić pod sufitem wielką kukłę ze słodyczami dla solenizanta, babeczki z cukierkami w środku mogą być niezłym zastępstwem. Do przygotowania tych babeczek wykorzystałam przepis na proste babeczki czekoladowe . Możecie także zrobić je w wersji waniliowej lub mocno czekoladowej . Składniki na krem +dowolne cukiereczki do wypełnienia babeczki, cukierki do dekoracji (u mnie M&Msy) Babeczki przygotowujemy według wybranego

Ciastkozercy
Z cyklu dla Dzieci: Elmo 172

będzie wtedy podobny do tego tutaj (Ciasteczkowe Potwory), do tego oczy i nos z kilu kulek z masy cukrowej (lub czegoś innego, co wpadnie Wam w ręcę - mini pianek, czekoladowych dropsów, kolorowych cukierków) - całość to jedna z najprostszych babeczkowych dekoracji, która na pewno spodoba się maluchom :) Składniki na babeczki: waniliowe lub czekoladowe Składniki na krem +czerwony barwnik spożywczy, masa cukrowa

Ciastkozercy
Czekolada plastyczna - zrób to sam 464

Czekolada plastyczna to taka czekoladowa plastelina. Trochę trudniej zrobić z niej ozdoby niż z masy cukrowej, ale jest dużo smaczniejsza. Przymierzałam się do jej zrobienia już od dłuższego czasu, zawsze jednak w przepisach znajdował się jakiś składnik, którego nie da się znaleźć lub jest znaleźć ciężko (syrop kukurydziany, glukoza cukiernicza w płynie) w końcu znalazłam bajecznie prosty sposób: czekolada + miód(...)waga Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (lub w mikrofalówce), podgrzewamy miód (powinien mieć płynną konsystencję). Łączymy czekoladę z miodem, nie mieszamy zbyt długo - tylko do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę czekoladową (nie może być gorąca) przelewamy na folię, zamykamy brzegi i rozgniatamy ręką, tak żeby uzyskać cienki placek. Odstawiamy do stężenia w temperaturze pokojowej na co najmniej 12 godzin. Po około

Ciastkozercy
Misiowe babeczki 188

czekolady plastycznej kulamy kulki na buzie, nosy i uszy misiów. Dla części misiów oczy zrobiłam z masy cukrowej, ponieważ łatwiej to zrobić niż z czekolady. Zdjęcie misia z czekoladowymi oczami zamieszczam poniżej. ... i wersja w całości czekoladowa. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Halloween Babeczki Duszki 284

krem Przepis na masę cukrową Po upieczeniu babeczki odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Kiedy są już zimne nakładamy warstwę kremu na tyle grubą, żeby dało się przyczepić do niej czekoladową kulkę. Nie trzeba specjalnie wygładzać kremu, bo i tak nie będzie go widać. Masę cukrową ugniatamy chwilę w dłoniach aż stanie się miękka i plastyczna. Rozwałkowujemy na stole na cienki placek(...)wyciąć je zwykłym nożem lub nożem do pizzy - nie muszą być idealnie równe, kiedy "ubierzemy" w nie duszki brzegi i tak będą pofalowane. Kółka z masy cukrowej nakładamy na czekoladowe kulki i dociskamy lekko palcami formując fale. Z czarnej masy cukrowej formujemy trzy kuleczki - na oczy i buzie. Można też namalować je pisakiem spożywczym lub barwnikiem (trochę czarnego barwnika nakładamy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania