minut. Sami widzicie, że wszystko zachęca do ich upieczenia! Składniki 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 czubate łyżki kakao 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 tabliczka czekolady pokrojonej w kostkę 1/2 szklanki oleju 1 jajo 1 szklanka mleka Polewa 1 tabliczka czekolady deserowej opcjonalnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe, pokruszone orzechy Wykonanie: Przygotować dwie miseczki - w jednej wymieszać wszystkie
kgwjanczewopodaję go jako składnik. Skłdniki : 10dkg wiórków kokosowych 8dkg cukru pudru 5dkg mleka w proszku 50 ml mleka 100 ml śmietanki kremówki 36 % 50 g białej czekolady 8dkg masła 2 łyżki likieru "Malibu" Wiórki kokosowe zmielić lub dowolnie rozdrobnić bardzo dokładnie, na miazgę. Do rondelka włożyć masło, mleko, cukier i czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu
Maślane ciasteczkoPralinki te są po prostu świetne. Idealne dla smakoszy masła orzechowego i wszelkich drobnych słodkości. Pachną czekoladą, orzechami, miodem, nie są za słodkie, lecz w sam raz. Nawet się nie spodziewałam, że mogą tak wspaniale smakować. Na jednej pralince oczywiście nie kończy się :). Są doskonałe do szkoły, jako niespodzianka dla dzieciaka, do popołudniowej kawy w pracy, świetnie spisują się jako(...)sycąca przekąska w podróży. Składniki: 1,5 szkl. uprażonych płatków owsianych (górskich) 2/3 szkl. uprażonych wiórek kokosowych 1/2 szkl. rozdrobnionych migdałów i orzechów 1/2 szkl. pokruszonej gorzkiej czekolady 70% 1/2 szkl. masła orzechowego 1/3 szkl. miodu naturalnego wielokwiatowego 1 łyżka zmielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Przygotowanie. Płatki owsiane wsypać na rozgrzaną beztłuszczową patelnię
Naturalna KuchniaWykładamy kolejną porcję budyniu. Biszkopt. Porcja budyniu. Kolejno jabłka z galaretką cytrynową. Odstawiamy do stężenia do lodówki. Ostatnia porcja budyniu. Na wierzch placek miodowy. Ciasto można wykończyć polewą z czekolady. Polewa: 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady 35 g masła Składniki umieścić w rondelku, podgrzewać do rozpuszczenia. Następnie wymieszać do dokładnego połączenia. Wykładać ciepłe na wierzch ciasta. Ciasto najlepiej smakuje
kulinarnyswiatdomicukru 1 łyżeczka octu Galaretka czekoladowa: 150 ml likieru Chocotella Dalkovski 30 ml ciepłej wody 2 łyżeczki żelatyny 100 g orzechów laskowych 2-3 kostki czekolady gorzkiej Przygotowanie: Zimne białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Miksujemy do momentu, aż cukier się rozpuści a masa będzie bardzo sztywna, lśniąca i gładka(...)środka bezowych gniazdek i odłożyć by galaretka stężała. Orzechy podprażyć na suchej patelni, wsypać do bawełnianego ręcznika, zwinąć i pocierając ręką usunąć skórkę. Posiekanymi orzechami i czekoladą posypać po czekoladowej galaretce
Ala piecze i gotujeżelatyny, wszystko dokładnie mieszamy. 9. Na upieczone ciasto z rulonami wykładamy najpierw samą ubita śmietanę, na nią układamy biszkopty jeden obok drugiego. Na biszkopty wykładamy kakaową śmietankę. Całość oblewamy czekoladą lub posypujemy startą czekoladą. Ciasto smakuje najlepiej na drugi dzień. Przepis delikatnie zmodyfikowany z bloga Rozczochrane Okruszki Smacznego
Gotowanie...to proste !ubijania 200 g truskawek, u mnie mrożone 50 ml likieru o smaku śmietankowo-truskawkowym Dalkowski dodatkow o 5 podłużnych biszkoptów likier śmietankowo-truskawkowy Dalkowski do nasączenia biszkoptów 2 kostki czekolady, u mnie gorzka Truskawki rozmrozić. Do miski wlać śmietankę i ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować serek mascarpone. Następnie do zmiksowanego serka dodać ubitą śmietanę oraz likier i zmiksować(...)kremu śmietanowego i polać odrobiną truskwakowego musu. Następnie ułożyć kawałki dobrze nasączonego w likierze biszkopta. Ponownie wyłożyć śmietankowy krem i na wierzch odrobinę truskawkowego musu. Całość posypać odrobiną startej czekolady. Przed podaniem dobrze schłodzić. Z tej ilości wyszło mi 5 deserków, wszystko zależy od wielkości pucharka
Monia miesza i gotujeciasto 2 jajka 1 szkl mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao pół margaryny pół szkl cukru przełożenie 150 g daktyli 1 tabliczka czekolady 1 łyżka margaryny polewa pół szkl cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao 1 łyżka margaryny prażone płatki migdałowe Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodać majka i mąkę oraz kakao i proszek do pieczenia(...)Ciasto cienko rozsmarować na dużej blaszce (format piekarnikowy) lub dwie mniejsze. Piec 12 min w temp 180 st. ciasto przekroić na dwa równe kawałki. Daktyle zemleć. Czekoladę rozpuścić z dodatkiem margaryny, dodać daktyle i dobrze wymieszać. Kiedy nadzienie nadaje się do smarowania, przełożyć ciasto. Polewa; Cukier zagotować z wodą, po kilku minutach kiedy syrop tworzy nitkę, dodać margarynę i kakao
Gotowanie jest łatwepieczenia 1 margaryna masa serowa; 200 g sera 1 jajko 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mleka 2 łyżeczki maki ziemniaczanej ok 700 g śliwek 80 g czekolady Jajka ubić z cukrami , dodać rozpuszczoną margaryną i stopniowo mąkę i proszek do pieczenia . Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. na wierzchu ułożyć połówki śliwek bez pestek . Składniki(...)włożyć do blendera i dobrze zmiksować na jednolitą masę. Zalać śliwki masą serową. Piec w temp 180 st przez ok 1 godzinę. Po wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą
Gotowanie jest łatwerumowego 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kawy rozpuszczanej 60 g kakao 500 ml cukinii startej na tarce z grubymi oczkami 1 tabliczka gorzkiej czekolady szczypta soli 2 duże jajka 0,5 szkl. śmietany gęstej 2 szkl mąki pszennej Margarynę utrzeć dodając stopniowo cukier, olej, aromat, sodę, proszek do pieczenia, sól. następnie dodać jajka(...)ciasta dodać mąkę na przemian ze śmietaną, kakao i kawę. Na końcu dodajemy do masy cukinię i posiekaną lub zeskrobaną czekoladę (tylko 60g , resztę zostawić na wierzch). Wymieszaną masę przelać do formy (18x22) lub większej, wyłożonej papierem i piec 50 minut w 160C.c żródlo
Gotowanie jest łatwemaliny ok 1 litr 4 łyżeczki żelatyny 3-4 szkl cukru kilka listków mięty 3-4 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru czekolada listki mięty do dekoracji Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Maliny , cukier i miętę włożyć do kubka blendera i dobrze zmiksować. Dodać żelatynę i galaretkę przelać do pojemnika, kwadratowego lub prostokątnego(...)Zastudzoną galaretkę pokroić w równą kostkę , ułożyć na tacy. Śmietanę ubić , dodać cukier do smaku, udekorować galaretki. Z miękkiej czekolady ostrym nożem skrobać ruloniki, udekorować galaretki
Gotowanie jest łatweszkl cukru 0,5 szkl mąki szczypta proszku do pieczenia 2 szkl malin 250 g sera białego 0,5 szkl mleka 3-4 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny czekolada do polania Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, ciasto ubijać jeszcze przez kilka minut, Wylać na przygotowaną dużą formę wyłożoną papierem. Piec w temp 180 st przez(...)jest juz gęsta posmarować roladę, wysypać trochę całych malin i zwinąć roladę. Następnie ciasno owinąć ją w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin. Do dekoracji polać czekoladą i ułożyć resztę malin
Gotowanie jest łatwedyni • 1/2 szkl cukru • 250 ml śmietany 30% • pestki z 1/2 laski wanilli • 1 aromat Butter wanille • 1/2 łyżeczki cynamonu ponadto • 2 jajka • 2 budynie polewa • 1 mleczna czekolada • 2 łyżki masła • 2 płaskie łyżki śmietany • kilka łyżek wody Sposób przygotowania 1. cisto • Do mąki dodać zimne masło posiekać nożem Dodać cukier puder żółtko kakao przyprawę do piernika(...)ubić dodać budynie wymieszać razem z ostudzonym musem wlać na ciasto Tartę piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok 45 minut ciasto wystudzić • Polać polewą Masło czekoladę rozpuścić dodać śmietanę i kilka łyżek wody Mieszać aż powstanie gładka masa polać tartę i ozdobić wg uznania ja użyłam cukrowych śnieżynek
W królestwie smaków Beaty120g gęstego jogurtu naturalnego 220 dojrzałego banana 25g odży wki białko wej banano wo -śmietankowej KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional 20g masła orzechowego na wierzch kostka gorzkiej czekolady i orzeszki ziemne Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki jajka miksujemy, dodajemy jogurt, masło, banany łączymy ze sobą obie masy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffinki(...)wierzch wykładamy orzeszki i startą czekoladę pieczemy w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpieczarkami, cukinią i kalafiorem Czerwona soczewica w sosie dyniowym z masłem orzechowym, z cebulką i brokułami A na osłodkę daktylowe batoniki kakaowe z ziarnem kakaowca, gorzką czekoladą i kandyzowaną gruszką i coś po prostu genialnego.. dyniowe "blondie" z ciecierzycy z masłem orzechowym i gorzką czekoladą
More food, love and dreams