cytrynowe - 1500 przepisów (strona:84/100)

filety z flądry z pieprzem smażone... 139

mielony, 1 sztuka cytryna na sok, - ile potrzeba olej rzepakowy do smażeniafilety z flądry dobrze opłukać pod zimną wodą osuszyć ręcznikiem papierowym i przed włożeniem do maki skropić je cytrynowym sokiem do reklamówki wsypać około 1 szklanki mąki i wymieszać ją z solą i pieprzem filety włożyć do reklamówki i wszystkie w mące obsypać - taki sposób nie brudzi talerza

W Mojej Kuchni Lubię
sernik na jabłkowo-orzechowo-biszkoptowym spodzie... 157

wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 szklanki zmiksowane podprażone orzechy laskowe,10 sztuk jabłek + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki cukru + 1 opakowanie kisielu cytrynowego, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - posypka czekoladowa ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka utrzeć z cukrami mikserem na kogel mogel dodać ser z wiaderka, budyń i dobrze

W Mojej Kuchni Lubię
Drożdżówki bez mleka 286

jest to konieczne. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni ale czas zależy od grubości ciasta. Wierzch drożdżówek polewamy lukrem (cukrem pudrem rozpuszczonym w soku cytrynowym

prawdziwe jedzenie
Babka dyniowa 152

margaryny 210 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1/4 łyżeczki przyprawy do piernika 3 jajka 250 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka zapachu cytrynowego 125 g puree z dyni szczypta soli Margarynę razem z cukrami rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Białka oddzielamy od żółtek. Dodajemy do białek szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Do dużej miski

kulinarnyswiatdomi
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

niej napiszę  tak. Oprócz królującego wszędzie na weselach rosołu, są jeszcze takie zupy jak, krem ze świeżych  pomidorów z listkami bazylii, krem z borowików, brokułów, zupa cytrynowa i wiele innych. Ten sławny polski rosół różnie w różnych restauracjach wychodzi. Tylko niektóry prawdziwy gastronomik pojedzie na wieś i kupi kilka kur na rosół. Te sklepowe kury, to nadają się

Kulinarny karnet Christophera
Tort makowy z masą kawową. 192

posagu "Kuchnię Polską". Zamieszczony tam przepis ciutek zmodyfikowałem do swoich potrzeb. Składniki na średni tort. 8 jaj 25 dag cukru pudru 25 dag mak 1 laska wanilii 1 aromat cytrynowy 3 łyżki bułki tartej 50g rodzynek Masa kawowa 3 jaja 30 dag cukru pudru 50 dag masła 3 dag kawy ziarnistej zmielonej 50 ml spirytusu Mak sparzyć i i zmielić

Kulinarny karnet Christophera
Szarlotka z mango w bezie. 174

odstawić do lodówki na 30min. Dno tortownicy wyłożyć ciastem, nakłuć. Piec w temp.180 stop. 20 min. Na upieczone ciasto wyłożyć mus jabłkową. Z 3 białek ubić pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się cukru. Owoc mango pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany. Pianę z mango nałożyć na jabłka. Piec do zarumienienia

Kulinarny karnet Christophera
Ptasie mleczko z owocami. 302

Sweet dessert with fruit. Składniki. 1 galaretka cytrynowa 250 ml mleka skondensowanego 3 owoce kiwi 1 szkl. malin Wykonanie. Galaretkę rozpuścić w połowie ilości podanej na opakowaniu, czyli w 250ml wrzącej wody. Odstawić ,aby lekko stężała. Owoce kiwi obrać i pokroić w plasterki. Ułożyć w pucharkach wokół ścianek. Do tężejącej galaretki wlewać stopniowo zimne mleko i miksować. Galaretkę-ptasie mleczko

Kulinarny karnet Christophera
Sękaczek 316

jabłkami i orzechami. Jeśli takie połączenie smakowe Wam odpowiada to spróbujcie zrobić a nie pożałujecie :) Fajnym pomysłem jest dodanie galaretki suchej do musu jabłkowego , co dodaje super fajnego cytrynowego smaku . Składniki :Ciasto kruche : 350 g mąki 250 g margaryny 120 g cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa jabłkowa : 2 kg jabłek 2 galaretki

Słodkości i nie tylko
Pieczona pierś z indyka z tymiankiem i jałowcem 265

bardzo wielu potraw: mięs, ryb, zup, pizzy czy sałatek - to obok majeranku najczęściej używana przeze mnie ziołowa przyprawa.W sezonie jesienno-zimowych infekcji popijamy napar tymiankowy z miętą lub melisą cytrynową, posłodzony gryczanym miodem - pachnie bosko :)Tą pieczeń szykowałam z przeznaczeniem na kanapki, więc dodałam oprócz tymianku tylko sól i kilka "ziaren" czyli szyszkojagód jałowca. Z dodatku jałowca powinny oczywiście zrezygnować

głodny alergik
Sernik czarno biały 274

schłodzić w zamrażalniku. Masa serowa: 1 kg sera, dwu krotnie mielony 1 szklanka cukru pudru 3 żółtka 6 łyżek wiórków kokosowych 4 łyżki  roztopionego masła 1 olejek cytrynowy 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Utrzeć żółtka z cukrem. Dodać ser, masło, mąkę z kokosem i olejek, nadal ucierając. Na formę zetrzeć na tarce jedną część ciasta. Nałożyć równo masę

Apetyczna babeczka
Torcik makowo śmietankowy 344

pieczenia 3/4 szkl cukru KREM I 400 ml śmietana kremówka 36% 1 opak galaretka kiwi 1 szkl gotowanej wody KREM II 400 ml śmietany kremówki 1 opak galaretki cytrynowej 1 szkl gotowanej wody PONCZ 0,5 l wody gotowanej 1 kieliszek spirytusu 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT I  Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić

Kuchnia Danusi
Pychotka 150

szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy KREM 1 szkl śmietany 36% 2 śmietan-fix DODATKOWO 1 dżem wiśniowy 1 słoik marmolada jabłkowa 1 galaretka cytrynowa 1 tabliczka czekolady z orzechami PRZYGOTOWANIE  BISZKOPT Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, miksując. Mąkę wymieszać z proszkiem

Kuchnia Danusi
Czerwony barszczyk 148

Czerwony barszczyk SKŁADNIKI: 600 g buraki czerwone pokrojone w plastry, sól, kwasek cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, 2 ząbki czosnek  1 łyżeczka cukier, 0,5 szt pietruszka  1 szt marchew  2 l woda, 200 g kości od schabu, pieprz PRZYGOTOWANIE: Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować, dodać przyprawy i ugotować. Warzywa obrać, opłukać, dodać do wywaru

Kuchnia Danusi
Napoje alkoholowe i bezalkoholowe 128

Bananowy koktajl sojowy Cytrynowe wspomnienie Drink z limonką Grzaniec wiśniowy Herbata aroniowa z miodem i wanilią Kawa latte z cynamonem Kawa mrożona z lodem na patyku Kawa z waniliowym posmakiem Koktajl truskawkowo- bananowy Kompot z suszonych owoców Likier espresso Likier kawowy Likier kukułkowy Malibu - likier kokosowy Malinówka Mrożona czekolada Mrożona herbata Mrożona kawa z bitą śmietaną Mrożona kawa z galaretką

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania