warta i możemy zniechęcić się do jej picia. Nie można jednak rezygnować, bo im więcej jej pijemy, tym bardziej można docenić jej smak. Skład : herbata zielona Sencha, trawa cytrynowa, kwiaty pomarańczy, aromat opuncji. Moja opinia : Osobiście jestem wielką fanką zielonej herbaty. Uwielbiam ją nawet w "naturalnej" wersji, bez żadnych dodatków smakowych. Jednak ta, kaktusowa mnie skusiła. Herbata pięknie pachnie
breakfast of dreamsKREM Z BROKUŁA Z GRZANKAMI przepis autorstwa Mamy ;) // 2 porcje ~300g brokuła ~duży ziemniak (ok. 160g po obraniu) ~2 szklanki wody ~kostka bulionowa ~przyprawy do smaku (u mnie pieprz cytrynowy, ziołowy i sól) ~dwie kromki chleba razowego jako dodatek świetnie też sprawdzają się prażone płatki migdałów! Ziemniaka obrać i pokroić w kostkę. W garnku zagotować wodę, gdy zacznie
chili & sugarnieźle, zupełnie tak jak wyjść powinno. Jak ktoś lubi krembrule to polecamy nasz przepis. A jak wam zostanie trochę białek (a dokładnie 6) to zawsze można potem zrobić tartę cytrynową z bezą , na którą przepis zamieściliśmy kilka dni temu. Oba desery, tartę i crème brûlée z ręką na sercu polecamy. Potrzebujemy: 500 ml śmietanki kremówki 6 żółtek 6 łyżeczek cukru
Marder&Marder ManufactureSpłaszczamy i na środku kciukiem robimy wgłębienie na dżem. Wkładamy w zrobione wgłębienie odrobinę dżemu. My daliśmy nasz ulubiony- figowy. Ale równie dobrze może być to marmolada pomarańczowa, wiśniowa, cytrynowa, dżem malinowy, porzeczkowy i jakikolwiek sobie wymarzycie :) Pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach. Uff, koniec gadania, bierzcie się do roboty :) Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój
Marder&Marder Manufacturepokrojone w cienkie plasterki na rybie, a całość przykryć sporą ilością natki z jednej strony, z drugiej zaś (ja kładę zawsze) dwie ćwiartki plasterka cytryny. Także całość skrapiamy leciutko cytrynowym sokiem, zawijamy dokładnie w folię i wstawiamy do lodówki na mniej więcej dwie godziny. Po tym czasie wstawiamy zawinięte w folii ryby do piekarnika nastawionego na około 180 stopni
Kuchenna KontrrewolucyaOdkładamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu, ścięłam nierówną górę i boki, które nadmiernie mi się wysuszyły w piekarniku. Biszkopt podzieliłam na 3 cienkie blaty. Masa I: 80 g galaretki cytrynowej, ja użyłam galaretki od Przyprawy Premium 400 ml wrzątku 330 ml śmietany 30% Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku i odstawiamy do wystygnięcia. Kiedy galaretka już wystygnie, ubijamy śmietanę na sztywno
MamaOskarkaCiasto miodowe: 4 szklanki mąki 2 jajka 250 g masła 1 szklanka cukru pudru 150 g miodu 1 łyżeczka sody 1 cukier waniliowy Masa jabłkowa: 1kg jabłek 1 galaretka cytrynowa Masa budyniowa: 1 budyń waniliowy 500 ml mleka 3 łyżki cukru 100 g masła Polewa: 100 g margaryny 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki wody Ciasto miodowe
My simple kitchentego szybkie do przygotowania. Polecam osobom dbającym o zdrowie i będących na diecie. Składniki: świeży filet pstrąga łososiowego sok z cytryny oliwa z oliwek mielony pieprz cytrynowy pęczek koperku 1/2 szklanki posiekanego świeżego estragonu (opcjonalnie) sól Przygotowanie: Filet umyć, skórę oczyścić z ewentualnych łusek. Pokroić na mniejsze kawałki. Koperek i estragon umyć i drobno posiekać. Kawałki pstrąga delikatnie
Kuchcik gotujemasa zgęstnieje. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostudzony budyń i całość miksujemy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. ponadto: 1 galaretka cytrynowa ok. 300 g świeżych truskawek 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na połówki. wykonanie ciasta: Na wystudzonym cieście luźno układamy
Domowy Smak Jedzeniaprzepyszny i cudnej urody tofurnik! Pierwszy raz robiłam tofurnik na zimno, musiałam więc posiłkować się przepisem z Jadłonomii. Pyyycha! Miałam zamrożone truskawki z lata, przepysznie skomponowały się z lekko cytrynowym "serkiem". Nie mogę jeść cukru więc zastąpiłam go stewią i odrobiną syropu z agawy. Ilość dodanej stewii mocno zależy od jej rodzaju. Ja mam proszek stewiowy bez dodatków (wypełniaczy
pyszne zdrowościłyżeczki żelatyny rozpuszczonej w 1 łyżce ciepłej wody Dodatkowo: 20 g startej grubo czekolady gorzkiej bądź deserowej Dekoracja: 4-6 sztuk truskawek listki świeżej mięty- opcjonalnie mięty cytrynowej Ponadto potrzebne będą: Jako foremka- dowolne opakowanie po lodach, u mnie opakowanie o wymiarach: długość- 18,5 cm szerokość- 12 cm głębokość- 6,5 cm blender bądź blender ręczny mikser misa
KreatywnePinynależy obrać ze skóry. Zostawić ogonki - dodają uroku! Aby Wam ułatwić podpowiem, że należy również ściąć doły, gruszki będą wtedy ładnie stały. Zagotować wodę z cukrem oraz skórką cytrynową, gdy cukier się rozpuści dodać gruszki i gotować je około 20 minut. Kolejno wyjąć gruszki, odstawić do wystygnięcia. Pozostałość zredukować i wykonać słodki syrop, który można wykorzystać do polania
Garniec Magaliełyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg drobno zmielonego sera białego (u mnie wiaderkowe) 3-4 łyżki cukru 1/2 litra śmietany 30% 1 opakowanie śmietany śnieżki 2 galaretki cytrynowe 1-2 łyżki cukru pudru Kokos: 100 g wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki cukru kryształu 5 dag masła Dodatkowo: 1 słoik dżemu jasnego (np. morelowego lub brzoskwiniowego) Sposób wykonania
Kuchnia domowa AniPieprz ziarnisty Liść laurowy Wykonanie: Zagotować zalewę z pokrojoną marchewką i przyprawami około 10 minut. Małe pieczarki umyć i gotować przez 15 minut w osolonej wodzie ze szczyptą kwasku cytrynowego. Następnie przełożyć pieczarki do słoiczków, dopełnić gorącą zalewą z przyprawami, zakręcić i odwrócić do góry dnem
Tradycyjna Kuchniaprzedstawiam przepis całkowicie zminimalizowany- można rzecz dla początkujących i zabieganych. Składniki: 70 dag jabłek 4 jaja 8 dag mąki 12 dag cukru 2 cukry waniliowe Cynamon 1 łyżka aromatu cytrynowego lub pomarańczowy Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszać z cukrami waniliowymi i cynamonem. Następnie przygotować ciasto biszkoptowe. Żółtka utrzeć z cukrem wsypać mąkę i połączyć
Tradycyjna Kuchnia