cytrynowe bez pieczenia - 1500 przepisów (strona:7/100)

Ciasto Jamajka 614

tylko nieco krem. składniki: biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru szczypta soli 3/4 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa galaretkowo-bananowa 3 galaretki cytrynowe 1 l wody 6-7 dużych bananów sok z cytryny do skropienia bananów masa śmietankowa z czekoladą 300 ml śmietanki

Monia miesza i gotuje
Ciasto jagodowe bez pieczenia 165

proste a zarazem smaczne. Można wykorzystać czarne jagody leśne, jak ja lub jagody kamczackie czy też borówki amerykańskie.  Ciasto jagodowe bez pieczenia 500 ml leśnych jagód 500 ml kremówki 250 serka mascarpone 4 galaretki cytrynowe   250 g biszkopcików około 50 g obranych i posiekanych migdałów Umyj i obierz jagody. Przygotuj jedną galaretkę wg instrukcji

Gotuj Sam!
Schab pieczony w ziołowej panierce 134

Schab pieczony w ziołowej panierce Składniki: Schab bez kości – 1 kg Suszone zioła: czosnek niedźwiedzi, majeranek, tymianek Sól, pieprz Czosnek – 3 ząbki Oliwa np. smakowa – czosnkowa lub cytrynowa – 3 łyżki + 2 do pieczenia Mąka pszenna – 1 łyżka Wykonanie: Schab myjemy, osuszamy ręcznikiem, solimy i smarujemy oliwą. Następnie wszystkie przyprawy mieszamy z mąką i obsypujemy nimi schab z każdej

Kuchnia Bon Appetit
Pleśniak 352

zaś cytrynowy (w stonowanym kolorze). Ale co kto lubi. ;) Idealne ciasto do popołudniowej kawy czy herbaty. Pleśniak PRZEPIS Temperatura pieczenia: 170oC Czas pieczenia: ok. 1h Składniki  /blacha 25x35/ Ciasto 3 szkl. mąki 1 kostka margaryny/masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl. cukru pudru 4 żółtka cukier waniliowy  Nadzienie powidła śliwkowe Beza 4 białka(...)budyń albo kisiel /taki jaki chcemy/. Na zapieczone ciasto wykładamy powidła, ścieramy średnią porcję ciasta, orzechy włoskie, pianę, orzechy i ścieramy najmniejszą część ciasta. Pieczemy w temp. 170oC przez około 1 godz. Sprawdzić patyczkiem czy beza nie jest surowa. Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tarta cytrynowa z bezą 199

sztywną pianę. Pod koniec, cały czas ubijając, dodajemy małymi porcjami cukier i mąkę ziemniaczaną. Na wystudzone ciasto wykładamy masę cytrynową, a następnie ubite białka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza. Piec do czasu, aż wierzch bezy się zetnie i nieco zrumieni. Potrwa to ok. 10-15 minut. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 80 stopni i piec

W SMAK
Cytrynowiec z ananasem 130

się na pysznego cytrynowca z dużą ilością ananasa i upieczecie go np. na Sylwestra i Nowy Rok? :) Ciasto jest wyjątkowo pyszne i proste do zrobienia: biszkopt przełożony masą budyniowo-cytrynową z kawałkami ananasa z puszki. Bardzo lekkie, orzeźwiające… trudno poprzestać na tylko jednym kawałku :) Dodatkowych walorów smakowych dodaje posypka z wiórków kokosowych (jeśli nie lubicie kokosa możecie zastąpić(...)jajek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 3 puszki ananasów (najlepiej już pokrojonych) 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru) 250 g masła roślinnego (lub masła) 2 galaretki cytrynowe 7 czubatych łyżek cukru Dodatkowo: ok. 1/2 szklanki wiórków kokosowych Wykonanie: Biszkopt: Jajka wbijamy do dużej miski, dodajemy

MyCookBook.pl
BABKA CYTRYNOWA Z KISIELEM 177

Ostatnio mam "czas na babki" i wszelkie proste ciasta... bez kremów, mas, lukrów... Jeśli już piekę ciasto to albo jest to właśnie babka albo jakieś proste ucierane bądź drożdżowe ciasto z owocami. Dziś miałam wielką ochotę na babkę cytrynową :)Ciasto :4 całe jajka1/2 szklanki cukru1 szklanka mąki1/2 szklanki oleju1 łyżeczki proszku do pieczenia1 kisiel cytrynowyop.skórki pomarańczowej (100g(...)Lukier:2 łyżki cukru pudru1 łyżka soku z cytryny Wykonanie:Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijając, dodawać kolejno mąkę, kisiel i proszek do pieczenia, następnie wlewać małymi porcjami olej, a na koniec wsypać startą skórkę i kilka kropel cytrynowego olejku. Formę z kominkiem natłuścić i wysypać bułkę tartą.Przełożyć ciasto. Piec

Walijskie Pichcenie
Ciasto dyniowo-cytrynowe 118

mleko (mo\u017ce by\u0107 ro\u015blinne)","1,5 \u0142y\u017ceczka soda oczyszczona","1 \u0142y\u017ceczka proszek do pieczenia","100 g erytrol (lub inne s\u0142odziwo)"],"recipeInstructions":["Dyni\u0119 kroimy na \u0107wiartki, usuwamy pestki i pieczemy przez 15 minut 150 st. C. Gdy ostygnie wykrawamy mi\u0105\u017csz, kt\u00f3ry nast\u0119pnie miksujemy na g\u0142adko.","Cytryn\u0119 myjemy(...)keks\u00f3wki o d\u0142ugo\u015bci ok. 20 cm. Pieczemy ok. 40-50 minut w 180 st. C.","Po upieczeniu wyci\u0105gamy z formy, by ostyg\u0142o. Pozostawione w formie ciasto zaparzy si\u0119. Kroimy po wystudzeniu."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Ciasto dyniowo-cytrynowe Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki

Kucharzyca
___Wiosenna tarta cytrynowa z bezą___ 127

Spód ponakłuwać widelcem i wstawić do lodówki na czas nagrzania piekarnika do   190 stopni C   (góra i dół bez termoobiegu). Piec przez około 25 minut. Można zastosować obciążenie z fasoli. W tym czasie możemy wykonać krem cytrynowy. Należy wycisnąć sok z cytryny i pomarańczy i przecedzić przez sitko. Wlać do garnka, dodać wodę, skórkę z cytryny, mąkę(...)stopni C  (góra i dół bez termoobiegu). Białka wlać do miski i ubić mikserem na pianę. Następnie dodawać po łyżce cukier cały czas ubijając. Ubijać białka jeszcze przez kilka minut. Pod koniec dodając mąkę ziemniaczaną. Na kruchym spodzie wyłożyć krem, a następnie wyłożyć pianę z białek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut. SMACZNEGO

KuukBuuk
DORSZ PIECZONY W CAŁOŚCI 141

życzenie mojej córki. A że znów jest na diecie, to nie mogła być smażona. Wersja dorsza z pieca, przypadła jej do gustu :) Mi też, bo obyło się bez filetowania ;) SKŁADNIKI: 1 wypatroszony dorsz w całości (bez głowy) sól  pieprz cytrynowy przyprawa do ryb 1 łyżka masła 1 mały ząbek czosnku 2 plasterki cytryny świeży tymianek i rozmaryn(...)przekrojone na pół plasterki cytryny, a środek natrzeć odrobiną masła wymieszaną z czosnkiem i ułożyć gałązki świeżych ziół. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na jej wierzchu rozetrzeć pozostałe masło. Piec bez przykrycia około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach
Sernik cytrynowo – limonkowy 146

naczynia, dodać olej, wymieszać. Masą herbatnikową wylepić dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę włożyć do lodówki na ok. 20 min. Twaróg zmielić, przełożyć do misy miksera, dodać cukier i miksować na gładką masę, dodając po jajku. Następnie dodać ricottę, śmietankę, otartą skórkę cytrynową, olejki, sok z cytryny i limonek. Krótko zmiksować na niśkich obrotach. Masę serową przełożyc(...)wierzch. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w takiej temp. pieczemy ciasto przez pierwsze 15 min, nastepnie zmniejszamy temp do 150-160 C i pieczemy przez ok. 45 – 55 min. z opcją grzania góra-dół. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku. Dekorujemy pokruszoną bezą, owocami, obsypujemy otartą skórką z limonki. Schładzamy przez ok. 6h przed podaniem. Smacznego

Raj dla Podniebienia
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 523

Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem Składniki na blaty makowe: forma o wymiarach 26×30 150 g suchego maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez skórki 50 g migdałów mielonych 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka zużyjemy do kremu) Formę wyłożyć papierem do pieczenia. (Dobrze jest mieć dwie blachy(...)stopniowo cukier. Następnie dodać kolejno żółtka. Na końcu resztę sypkich składników, wymieszać dokładnie łyżką i wylać na blaszkę. Piec 20 minut w 170 stopniach.   Tak samo przygotować i upiec drugi blat, ostudzić. Składniki na krem cytrynowy: 2 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru 375 ml mleka pasteryzowanego! 200 ml soku z cytryny 200 g cukru cukier waniliowy lub otarta

UgotujmyTo.pl
Ciasto podwójnie cytrynowe – cytrynowiec 207

Jest po prostu przepyszne... nie da się skończyć jedzenia na jednym kawałeczku. Nie za słodkie, winne, delikatne i do tego jeszcze pięknie wygląda. Można je zrobić w formie tortu cytrynowego lub w szybkiej wersji zamiast na biszkopcie składniki ułożyć na herbatnikach lub małych kupnych biszkopcikach. Masy idealnie się dopełniają i muszę przyznać, że masa budyniowa ugotowana na wodzie z dodatkiem(...)budynie śmietankowe bez cukru 1/2 szklanki soku z cytryny 1 1/2 szklanki wody 1 szklanka cukru 200 g masła Cytrynowa pianka: 1 galaretka cytrynowa 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Poncz: 1/2 szklanki wody łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Do dzieła!!! Miksujemy na pianę jajka z cukrem. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia

sierotka maRysia w kuchni
Ciasto bez pieczenia na ciastkach 395

porcje wystarczy utrzeć 3 łyżki cukru pudru i 1 łyżką wody lub soku cytrynowego), obsypujemy wierzch siekanymi migdałami i wiórkami czekolady, zostawiamy tak przygotowane ciastka na 15 minut, aż ciastka zmiękną pod wpływem musu, ot i cały przepis     The post Ciasto bez pieczenia na ciastkach appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
kurczak cytrynowy czyli kotopulo lemonato 310

mąki 6 łyżek białego wina 2 szklanki wywaru drobiowego sok z 1 cytryny otarta skorka z połówki cytryny (bez białego miaższu) 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka miodu sól, pieprz cytrynowy * Dałam zdecydowanie więcej bo są naprawdę bardzo smaczne** Dla głodomorów dodać jeszcze 4 nóżkiprzygotowanie:ziemniaki obrać zalać posoloną wodą(...)koniec wmieszać miód, cynamon i startą skórkę cytrynową. Polać sosem mięso. Ziemniaki oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika (200°C). Piec pod przykryciem 45 minut (aż ziemniaki będą miekkie). W połowie czasu pieczenia, obrócić mięso, polać sosem Ostatnie 10 minut piec bez przykrycia, do lekkiego zrumienienia. Posypać siekaną

Stare Gary
1431. Cyganka 164

cukru 25 dag homogenizowanego serka waniliowego [nie dałam , bo zapomniałam] 3 jajka 1 torebka kisielu cytrynowego bez cukru  sok i skórka otarta z 1/2 cytryny  cukier waniliowy 4 łyżeczki proszku do pieczenia sól tłuszcz i tarta bułka do formy Mąkę przesiać z kisielem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Jajka utrzeć z cukrem

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania