Właśnie ja też tego nie rozumiem... Ale skoro można. ; Gość: asiek, aegg71.neoplus.adsl.tpnet.pl 2010/11/04 10:09:05 ale i tak najlepsze są z nutella, plastrami banana i cynamonem.... pychotka
Zdrowa Kuchnia Sowyłączyłam kaszy gryczanej z owocami to moze byc interesujace zestawienie ;P Gość: Daria, mna75-1-87-88-105-190.dsl.club-internet.fr 2011/03/27 14:08:21 Ja zapieklam w pikarniku kasze z jogurtem waniliowym kiwi bananem i cynamonem... pysznosci... :-) sowa_nie_sowa 2011/03/27 19:26:29 Zapiekane na pewno smakuje o niebo jeszcze lepiej:) Gość: arbuzowedaiquiri, nat.netcity.pl 2011/06/25 23:04:00 Ja uwielbiam kaszę gryczaną jeść właśnie
Zdrowa Kuchnia Sowyrodzynek - dałam mieszankę rodzynek*, żurawiny suszonej i moreli po 50 g skórki pomarańczowej i cytrynowej - dałam na oko 200 g gorzkiej czekolady - dałam 100 g 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki 1 łyżeczka mielonych goździków - dałam kilka, ale mi się nie zmieliły 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - dałam odrobinę 1,5 łyżeczki czarnego pieprzu - nie dałam 150 ml miodu* 200 g mąki
Zdrowa Kuchnia Sowyodpowiedniej na ten przepis ilości:) Składniki na 2 szklaneczki: * 250 ml mleka sojowego naturalnego czyli małe opakowanie * banan * 1 -2 łyżki masła orzechowego * lody orzechowe - dałam stracciatella * cynamon, który teraz dopiero zauważyłam, więc nie dałam;) Wszystko zmiksować i pić! Pyszne!!! Komentarze grazyna00711 2011/05/17 12:16:38 Oj, to by mi smakowało :) Gość: Gabka, com10.neoplus.adsl.tpnet.pl 2011/05/17 13:03:02 Mmmmm
Zdrowa Kuchnia SowyTylko uważać trzeba, bo szybko pęcznieje i przywiera do dna, więc ja pod koniec mieszam często i pilnuję:) Pozdrawiam:) m.dawid 2012/01/03 17:10:11 świetna jest z jablkami i cynamonem, ja sypie też do zup: np. krupniku :))) dodaje przy gotowaniu lyzeczke masła:) Gość: Sylwia Fojcik, public117511.xdsl.centertel.pl 2012/01/03 17:14:29 Bardzo lubię takie kaszki, szczególnie na śniadanie :D Gość: Papaya
Zdrowa Kuchnia Sowyłyżek miodu * jedno starte jabłko * 4 małe kostki gorzkiej czekolady * 2 łyżki orzechów włoskich posiekanych * 2 łyżki żurawiny * dodałam też 1/3 łyżeczki stewii** na próbę (świeżo ją zakupiłam) * cynamon, imbir, łyżeczka soku z cytryny ** stewia to roślina, której liści używa się po zmieleniu jako naturalnego słodzika, wielokrotnie słodszego od cukru. Raczej nie jako zastępstwo cukru do słodzenia napojów
Zdrowa Kuchnia Sowypodwójnej porcji, bo kuleczki są extra, wcale nie za słodkie, (dla mnie w sam raz) i bardzo przypominają mi czekoladowe;) A przyprawy nadały im fajny posmaczek (zwłaszcza cynamon) i wcale nie czuje się, że tyle tego w środku jest:) No i po takiej kulce można spokojnie spacerować przy minus 30 nawet;P Okazuje się także, o czym nie wiedziałam
Zdrowa Kuchnia Sowyzjedzenia z dodatkiem sera czy warzyw. Czyli zastępuje w menu chleb zbożowy, choć oczywiście w smaku jest inny. Można upiec chlebek neutralny w smaku, ziołowy, czosnkowy, albo dodać cynamon i co tam się tylko chce. Ja upiekłam wersję słodką, dodałam żurawinę i daktyle. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowywycinać foremką kształty. Piec w 220 stopniach około 10 minut. Zdejmować z blachy ciepłe ciasteczka, potem się łamią. By nadać ciasteczkom ulubiony smak można dodać aromat, cynamon, imbir, skórkę pomarańczową lub wiórki kokosowe. CIASTECZKA Z MARMOLADĄ Składniki: 1 margaryna, 1/2 szkl. śmietany, około 2,5 szkl mąki. marmolada Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki
kolorowotorcikowoDziś wspomnę o pozostałych dwóch: szampanki i herbatniki cynamonowe. Herbatniki cynamonowe Piast Mój typ ! Ciasteczka o intensywnym smaku korzennym - cynamonowym. Dość twarde, przez co mocno chrupiące. Wyrazisty smak cynamonu oraz zapach ciasteczek świetnie pasuje do herbatki. Ciastka smaczne, nie za słodkie. Mi takie kompozycje smakowe bardzo odpowiadają, dlatego w ciastka przypadły mi do gustu. Herbatniki szampanki Piast Biszkopty
kolorowotorcikowoDEKOROWANIA - przepis Składniki: 2,5 szkl. mąki 20 dag masła 1 szkl . cukru pudru 2 złótka 1 /2 szkl. śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli cynamon, cukier waniliowy Przygotowanie: Wymieszać płynne składniki z cukrem - miksować. Masło rozpuścić - dodać do składników płynnych - wymieszać. Osobno połączyć sypie skłądniki. Dodać do nich płynną masę - zagnieść . Ciasto
kolorowotorcikowostartego na grubych oczkach kabaczka 2,5 szkl. mąki 0,5 szkl. oleju 1 1/3 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć - utrzeć na jednolite ciasto. Przelać do blaszki, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w 170 stopniach. Ostudzony placek przekroić wzdłuż. Posmarować marmoladą wieloowocową
kolorowotorcikowomarchewkowego z orzechami - dla mnie bomba ! Ciasto marchewkowe: 300 g obranej marchwi 3/4 szkl. cukru 240 g mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 220 ml oleju rzepakowego 60 ml maślanki 2 jajka Krem: 160 g białej czekolady 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g mielonych orzechów laskowych Wykonanie: Tortownicę
kolorowotorcikowoPodaję przepis na wersję z lukrem cytrynowym. Przepis lekko zmodyfikowany stąd ;) Składniki na 12 muffinek: 2 szklanki mąki 2 łyżki cukru 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu szczypta soli 50 gram gorzkiej czekolady 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1 1/2 szklanki płynu, na który składa się: - sok z 1 pomarańczy - miąższ drobno pokrojony z 2 pomarańczy
Pasja Smakudowolność! Składniki: 150 g mąki 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 jajka 1 łyżka oleju przyprawa Kamis do dań słodkich (lub dowolna mieszanka przypraw, np. cynamon, goździki) Wykonanie: Przygotować karteczki z wróżbami lub cytatami. Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na pół i jedną część odłożyć (bo będzie je trudno rozwałkować). Ciasto cienko rozwałkować, szklanką
Pasja Smaku