cynamon - 3631 przepisów (strona:133/243)

Jabłecznik z rozmarynem 153

tortownicę i ponakłuwać je w kilku miejscach widelcem zwłaszcza spód. Obsypać po nakłuciu bułka tartą. To po to by absorbowała sok który "puszczą" jabłka Plasterki jabłek wymieszac delikatnie z cynamonem, resztą brązowego cukru, rodzynkami, maką kukurydziana i posiekanym rozmarynem. Rozłozyc plasterki jabłek w rortownicy na cieście. Pozostałe ciasto rozwałkować i wyciąć z niego np. tak jak w tym przepisie listki

Sztuka gotowania w/g Samiry
Jaki ketchup jest najzdrowszy? Test produktów dostępnych na rynku. 979

substancja słodząca ( sacharyny ) 81 g / 100g 8,9 g 1,6 g   Ketchup łagodny Winiary Woda, cukier, koncentrat pomidorowy (18,2%), substancja zagęszczająca (E1422), sól, regulator, kwasowości (E260), cynamon, aromaty.  18,2 % koncentratu pomid. 18,5 g 2,4 g   Kamis Ketchup łagodny 425 g woda, koncentrat pomidorowy - 21%, cukier, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, cebula, kurkuma

Powiedz dietom nie
Korzenne ciasto dyniowe 162

dyni - rozdrobnić blenderem na gładką masę i odsączyć z nadmiaru płynu 1 mały cukier wanilinowy (16g) 1szkl.cukru (250g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu 1/3 łyżeczki kardamonu 1/3 łyżeczki goździków - zmielonych 2/3 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Surową dynię obrać, pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem na puree. Odstawić na 30 minut

Grunt to przepis!
Racuszki śniadaniowe "U Bogusi: 181

szklanka mąki kukurydzianej  3 jabłka 2 jajka 2 łyżki octu lub spirytusu 1 łyżeczka sody oczyszczonej ponadto  konfitura z owoców leśnych serek mascarpone cukier puder wymieszany z cynamonem olej Wykonanie: Jabłka obieramy ze skórki kroimy w plasterki średniej grubości. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładamy pokrojone jabłka, mieszamy widelcem dokładnie aby nie było grudek z mąki. Rozgrzewamy patelnię

kgwjanczewo
Racuchy dyniowe 142

jogurtu naturalnego 2 jajka 1,5 szklanki mąki 3 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli ¼ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki imbiru Wykonanie: Wszystkie składniki włożyć do miski i zmiksować ze sobą. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać same, z jogurtem

Mama Gotuje
Miseczka rozgrzewających kasz z różnymi zdrowymi dodatkami. Idealna na jesienne, zimowe śniadanie. Rozgrzewające i energetyczne. 171

lnianym tłoczonym na zimno; kasza z mozzarellą, pomidorem i olejem lnianym kasza gryczana niepalona z grzybami leśnymi kasza z jarmużem a'la szpinak kasza z prażonym jabłkiem, pomarańczą i cynamonem oraz tymiankiem kasza z pesto z grillowanej cukinii kasza z grillowanym kurczakiem i pomidorami kasza z białym serem i pomidorami kasza z grillowaną cukinią i prażonymi pestkami dyni kasza

Naturalna Kuchnia
crunchy z jabłkami 139

wystudzenia. śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Do szklaneczek wykładamy naprzemiennie: jabłka, bitą śmietanę, crunchy, i tak aż do wyczerpania składników. Możemy podać z listkami mięty i oprószyć cynamonem

Domowy Smak Jedzenia
Dyniowy Sernik z Nutką Brandy 176

Składniki: ciasto: 3/4 kubka puree z dyni 1 kubek mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1 łyżeczka kardamonu 1 łyżeczka cynamonu 1 jajko 4 łyżki brązowego cukru 0, 5 kostki masła masa serowa: 600 g mielonego twarogu cukier waniliowy 1 limonka 1 łyżeczka kardamonu  1 jajka polewa: 1/4 kubka puree z dyni 0, 5 kubka śmietanki

Luźna Kuchnia
Szarlotka z bezą! 161

minut. Po tym czasie jest już gotowe do wylepiania formy. 2. masa z jabłek: 1 kg jabłek kwaskowatych, obieramy i kroimy na paseczki, mieszamy z 5 łyżkami cukru, cynamonem i opakowaniem cukru waniliowego. Wykładamy na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego pieca na 15 minut i podpiekamy. 3. beza W tym czasie przygotowujemy bezę. - 3 białka - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3 łyżki

SMYKWKUCHNI
Korzenne ciasto z selerem i jabłkami 164

grubych oczkach selera (2 średnie selery) 2 średniej wielkości jabłka starte na tarce o grubych oczkach 200-250 ml oleju roślinnego łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cynamonu łyżeczka goździków (w proszku, ja zmiażdżyłam swoje w moździerzu) 1 dojrzały banan zblendowany na papkę Przygotowanie: Wielkiej filozofii tu nie ma: połączyć wszystkie składniki, można mikserem, łyżką albo dłonią, w razie

greenscarf
Kasza jęczmienna w sosie dyniowo-orzechowym z papryką 201

mleczka kokosowego - 100g puree z dyni - 2 cebule - papryka - 1 czubata łyżka masła orzechowego - 1 łyżka oleju (u mnie kokosowego) - 2 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki papryki wędzonej - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1/3 łyżeczki imbiru - 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/3 łyżeczki chili *opcjonalnie: ugotowana cieciorka, ser Kaszę jęczmienną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Cebulę kroimy kosteczkę i wraz z przeciśniętym przez praskę

Be Fit Be Strong
Naleśniki ze śliwkami 131

migdały zbrązowieją. Naleśniki usmażyć według dowolnego przepisu np. tego . Śliwki umyć, przekroić na połówki lub ćwiartki, usunąć pestki. Cukier skarmelizować, dodać śliwki, wymieszać i zagotować. Przyprawić alkoholem i cynamonem. Dodać masło pokrojone w kostkę i wymieszać. Nadzienie przełożyć do naleśników i zwinąć je w rulon. Podawać posypane prażonymi migdałami i polane resztą nadzienia ze śliwek

Mama Gotuje
Zawijane babeczki cynamonowe 158

czasem mieć do kawy.. 300 ml mleka 200 g masła 50 g drożdży 2 jajka 0,5 łyżeczki soli 150 g cukru 750 g mąki dodatkowo masło [stopione ] cynamon cukier kokosow y Mleko podgrzać, rozpuścić masło. Drożdże rozpuścić w pół szklanki mleka i dwiema łyżeczkami cukru. Dodać resztę mleka, roztopione i ostudzone masło, roztrzepane jajka i resztę składników. Wyrobić

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z czerwonej fasoli + brązowy ryż z groszkiem 130

łyżeczki kolendry - 50g zielonego groszku (mrożonka)      - ¼ łyżeczki słodkiej papryki - łyżeczka orzechów piniowych               - szczypta cynamonu - kawałek papryczki chili                          - sól himalajska - ząbek czosnku

Wegańska kuchnia orientalna
Jabłkowe placuszki z płatków owsianych 167

około 8 placuszków) 2 małe jabłka 2 jajka 4 łyżki płatków owsianych 4 łyżki otrębów owsianych 3,5 łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szczypty cynamonu Przygotowanie: Jabłka umyć, obrać ze skórki, wydrążyć gniazdka i zetrzeć na tarce. Jajka roztrzepać za pomocą trzepaczki. Dodać wszystkie pozostałe składniki (razem ze startymi jabłkami) i dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnię

Nastoletnie Wypiekanie