podstawie przepisu z książki "Le Cordon Bleu - Zupy"Kolejna zupa czosnkowa, wyszła bardzo delikatna, może nawet zbyt delikatna. Pod koniec gotowania dodałam dodatkowe 4 starte ząbki czosnku - nadal nie była mocno czosnkowa. Dla miłośników niezbyt wyrazistych smaków - w sam raz. Mimo małej czosnkowatości - zupę polecam, bo smaczna. A może to czosnek był delikatny? składniki ( 4 osoby
Stare Garyorzechy ciemnych skórek, jak łatwo obrać brzoskwinię i pomidora albo przygotować karczocha lub kwiaty cukinii...Przepisów jest naprawdę masa - od najprostszych pulpecików, po różnego rodzaju risotta czy np. kotlety cordon bleu, konfiturę z czerwonej cebuli, ale i potrawy typowo włoskie - pomysły na lasagne, ravioli, gnocchi, kolorowy makaron. Dzięki dokładnym ilustracjom przygotujemy makaronowe cukierki czy pierożki angnolotti albo tortelli. Pizza, focaccia
Kraina Tysiąca SmakówWszyscy wiemy, że jedzenie poprawia humor. A co się dzieje,... Artykuł JULIE I JULIA – APETYT NA ŻYCIE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEUwielbiam profiterole! Zawsze kupowałam je nadziane bitą śmietaną i polane gęstą czekoladą. Poniżej przedstawiam letnią wersję na ptysie. Z pysznymi wisienkami.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy AleksandryEklerki to kolejna odsłona możliwości użycia ciasta ptysiowego. Można podawać je z bitą śmietaną, budyniem lub kremem.CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU »
Przepisy AleksandrySprawdź inne wyszukiwania: