minut dodać pomidory i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, pod koniec gotowania zabrać pokrywkę i na większym ogniu odparować nadmiar wody pałki są pyszne z ryżem na obiad...............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand - spokrewniona z cząbrem przyprawa, charakterystyczna dla kuchni bułgarskiej, czubricy używa się głównie do zup, mięs, fasoli i serów, pod nazwą "trapezna" w Bułgarii można kupić
W Mojej Kuchni Lubięwyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe na obiad...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępodsmażać z 10 minut do ziemniaków wsypać pokrojone pieczarki, cebulę i wymieszać z ziemniakami na wierzch położyć udka i dusić pod przykryciem z 20-25 minut smaczny jednogarnkowy obiad..............SMACZNEGO!!! biorę udział w akcji: „Soczyste piersi? To możliwe!” – akcja testowa dla blogerek "TUTAJ" - dostałam taki zestaw do testowania
W Mojej Kuchni Lubiędać olej i podsmażyć papryki z 2 minuty z każdej strony i pod przykryciem dusić z 10 minut na średnim ogniu smaczne, dość lekkie i zarazem syte danie na obiad..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębułka tarta - ile potrzeba, ser żółty 6 plasterków, woda 1/4 szklanki przekrojone wzdłuż na pół cukinie obrać ze skóry, łyżeczką usunąć miąższ z pestkami zostały kotlety mielone smażone z obiadu - rozgnieść je widelcem razem z dwoma zmiksowanymi pomidorami ze skórką i natką pietruszki i nałożyć do cukinii posypać tartą bułką, dać plastry pozostałych pomidorów, plasterki sera morskiego i cukinie włożyć
W Mojej Kuchni Lubięzostawić na 30 minut-ciśnienie samo zejdzie, nie trzeba spuszczać mięso, warzywa wyjąć cedzakiem na talerz, wywar przelać do rondla i można zrobić sos zabielany mąką ze śmietaną na obiad nam smakuje ten indyk z warzywami na zimno do pieczywa............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwszystko podsmażać z 5 minut mieszając włożyć do warzyw łopatkę, wsypać zioła prowansalskie, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa taka łopatka jest dobra na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę i wlać do mięsa, schować do lodówki najlepiej na całą noc do stężenia i tak mamy z szybkowara dobry rosołek na obiad i galaretkę na kolację............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięgotowania będę czerpać przyjemność na pewno zostałby przeze mnie wyśmiany. W moich wyobrażeniach zawsze byłam kobietą sukcesu i nowoczesną panią domu, która na gotowanie nie ma czasu, a obiady odgrzewa ze słoików, których w sklepach nie brakuje. Jednak poglądy i podejście do różnych spraw się zmieniają i oto dzisiaj bliżej mi do perfekcyjnej pani domu. Moja przygoda z gotowaniem rozpoczęła
Animelka BlogBył przepis na szybkie ciasto a dzisiaj pomysł na szybki obiad. Danie jest niezwykle proste w przygotowaniu ale jednocześnie bardzo smaczne i niebanalne. Do tej pory serek mascarpone wykorzystywałam do przygotowywania deserów. W połączeniu z białą czekoladą idealnie sprawdza się jako krem do ciast. Teraz przekonałam się, że równie dobrze smakuje w daniach głównych. Składniki: 500g piersi z kurczaka 100g
Animelka BlogDawno już nie pisałam i powiem Wam, że brakowało mi tego.Dlatego od dziś znowu regularnie będzie tutaj coś "błyszczeć".Dzisiaj pora na indyka w pieczarkach. Indyk
Kuchnia moimi oczamiCześć! W ostatnim czasie nieco zaniedbałam bloga, ale postaram się to zmienić. Chciałabym aby mój blog stał się bardziej popularny - bo o tym marzy
Kuchnia moimi oczamiEloszka wszystkim, po długiej przerwie na nowo bloga reaktywacja, więcej przepisów i większa uwaga na prowadzenie:) Pozdrowiam PichciszTo!!!!!!!!!!!!!! dzisiaj nowy przepis w zakładce obiady Risotto z Gruszką i serem camembert z grillowanym Strusiem w szynce szwarcwaldzkiej w dekoracji z tymianku mega smak polecam :0 Zapraszam! także na profil http://cooklet.com/pl/pdmucha91
pichcisztobardzo KMINEK :)o to Tradycyjne Danie Czeskie Vepro-knedlo-zelo Przepraszam ich tylko za tego Heinekena, ale jestem w Holandii i brak czeskiego pysznego browarka tutaj:(((Zachęcam do zakładki obiady i Polecam ten przepis po mojemuPozdrowienia
pichcisztoakurat tą sałatkę można robić o każdej porze roku. Jest bardzo smaczna, bogata w witaminy i nieraz wyratuje nas z sytuacji, gdy zbraknie czasu na przygotowanie sałatki do obiadu. Składniki; 3 kg buraków 4 cebule 4 papryki czerwona 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 1szklanka octu 10 % 0,5 szklanka cukru 1 łyżka soli Warzywa myjemy
Anioły w kuchni