Od 11. do 13. czerwca przebywałam w Londynie, na warsztatach u Jamie Olivera. Była to nagroda - wyróżnienie, jakie otrzymałam w konkursie Blog Roku 2014. Fundatorem tej
Codzienna kuchnia niecodziennaCiąg dalszy eksperymentów:) Kopytka z bobu z sosem mięsnym SKŁADNIKI: 0,5 kg bobu mąka pszenna zielona pietruszka mięso mielone pomidory z puszki śmietana sól, pieprz
MarciochaKucharzyUwielbiam gołąbki ale sama myśl, że mam się z nimi babrać skutecznie mnie zniechęca. Z tego kulinarnego lenia powstał pomysł na klopsiki a'la gołąbki.
Pyry na GazJakiś czas temu dostałam od mamy z działki piękny rabarbar. Część zużyłam na przepyszne ciasto truskawkowo-rabarbarowe (niedługo na blogu), a resztę spożytkowałam na doskonały chutney
karmelowyBardzo prosty przepis na spaghetti, słyszałam od dawna, a nigdy nie próbowałam carbonary. Danie takie szybkie i pycha, że nie ma fotek :D Jako że
W kuchni bez szafekJakie przyprawy kojarzą sie Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można
Szybko Tanio SmacznieIdealna, gdy: - niespodziewanie wpadną goście, -na małe domowe party, -na pożywną przekąskę, - do pochrupania podczas meczu lub serialu, - do lunch boxa na drugie
Sajkofanka smakuDzisiaj poniedziałek, więc u nas coś fit. Gotowanie na parze w ostatnich czasach zyskało wielu zwolenników, a ja dołączyłam do ich grona. Często przygotowuję w ten
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiRacuszki to smak, który pamiętam z dzieciństwa. Dzisiaj chciałam zaprosić Was na troszkę inny ich smak niż tradycyjne jabłkowe. Sezon na rabarbar w pełni więc świetnie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiKnedle z owocami po prostu uwielbiam, a już z truskawkami chyba najbardziej. Gdy tylko pojawiają się na straganach soczyste i pachnące truskawki zabieram się w
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPóki sezon szparagowy trwa cieszmy się nimi i zajadajmy. Są bardzo zdrowe i bogate w składniki mineralne. Kiedyś myślałam, że wymagają długiej obróbki, jednak to nieprawda
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJutro Dzień Dziecka i z tej okazji zachęcamy do przygotowania dla dzieci specjalnego obiadku. Proponujemy kotlety mielone z parówkami podane w formie żółwia. Na dzieciach, którym
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSezon na cukinie już wkrótce, dlatego już dzisiaj chciałyśmy przedstawić coś pysznego z jej udziałem. Z biegiem czasu przepisów z dodatkiem cukinii będzie u Nas pojawiać
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiMoim ulubionym mięskiem na roladki jest drób. Owszem, jadamy także wieprzowe wersje rolad jednak mimo wszystko od zawsze jestem zwolenniczką drobiowego mięsa. Drobiowe roladki można przygotować
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś zapraszamy na niedzielny obiadek, a serwujemy na niego pyszne kotlety z kurczaka z pieczarkami, żółtym serem i plasterkiem pomidora. Niby tradycyjnie a jednak troszkę inaczej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki