co można zrobić z mięsa na hamburgery - 163 przepisów (strona:4/11)

Czas na obiad czyli zdrowsza wersja fast food 159

ilości osób Przygotowanie: Grahamki przecinamy na pół. Górną i dolną część bułki smarujemy keczupem. Na dolną część układamy mielone (również przecięte na pół, aby nasz "hamburger" nie był zbyt wysoki). Na mięso układamy pokrojone w plasterki ogórki kiszone. Następnie kładziemy porwaną na mniejsze kawałki sałatę oraz kilka listków roszponki. Na wierzch kładziemy plasterek sera. Przykrywamy górną częścią bułki i wkładamy(...)stopni. Pod koniec czasu pieczenia frytek wkładam bułki. Czas oceniam po wyglądzie sera. Jeżeli ser ulegnie stopniu można wyciągnąć bułki. Przeważnie trwa to około 8 minut. Bułeczki są ciepłe i chrupiące, a ser ładnie zespaja składniki. Wygląd naszego "hamburgera" przed zapieczeniem prezentuje poniższe zdjęcie. Smacznego

Słodkie okruszki
PADŁAŚ, POWSTAŃ, POPRAW DIADEM I ZAPIEPRZAJ – męski burger i kobiece narzekanie 137

dobrego sera. Odstawiam, żeby soki w mięsie się uleżały. Burgery wymagają sosu. Ja w blenderze mieszam dwie łyżki majonezu, jedynie słusznego Kieleckiego, łyżeczkę musztardy, łyżkę jogurtu naturalnego, mały starty ząbek czosnku, jeden filecik anchovis (można pominąć, ale nie czuć smaku ryby), odrobinę pieprzu kajeńskiego, łyżkę startego parmezanu i łyżkę kefiru. Bułka do hamburgera – tu pozostawiam wam wybór, od kajzerki(...)buły z marketu. Bułkę smaruję lekko olejem lub masłem i grilluję z wewnętrznej strony. Składanie burgera i dodatki – na dolną część bułki daję odrobinę dobrego ketchupu, liść sałaty rzymskiej, mięso z plastrem sera, zrobiony przez siebie sos, plaster pomidora, dwa krążki grillowanej cebuli, dwa plastry ogórka kiszonego. Bułkę, którą będę przykrywać, smaruję od wewnątrz sosem. Składam, jem, brudzę siebie

ladykitchen
Domowy fast-food. Hot-dog z kapustą i cebulą. 218

parówki albo kiełbaski dobrej jakości tzn. z mięsa a nie odpadów. Bo takie też są na rynku, trzeba tylko czytać etykiety. Do tego prawdziwy, pomidorowy ketchup bez żadnych konserwantów. Można ? Można !  Bułki do hot-dogów najlepiej upiec samodzielnie. Ten przepis nadaje się doskonale także do bułek do domowych hamburgerów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Szpinakowe burgery. 169

wody, następnie przekładamy do miski razem z mięsem. Dodajemy jajko bułkę tartą i doprawiamy do smaku, dokładnie ze sobą mieszamy. Formujemy burgery z uzyskanej masy, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju rzepakowym (można bez tłuszczu jeśli mamy dobrą patelnię) na złoty kolor.Można podawać z ziemniakami lub jako zwykły hamburger w bułce. Smacznego

Moje-pitraszenie
Domowe hamburgery 206

mnie: sałata pomidor rzodkiewka keczup majonez Do mięsa mielonego dodać przyprawy do smaku, jajko oraz natkę pietruszki i dokładnie wyrobić. Następnie z masy uformować płaskie kotlety-hamburgery, mi wyszło 8 szt. Patelnię grillową skropić olejem i grillować kotlety z obu stron aż się dobrze przyrumienią. Bułki rozkroić, jeśli mamy zimne można lekko podgrzać na patelni grillowej. Na bułkę położyć

Monia miesza i gotuje
Domowe hamburgery 115

komentarzach link do swoich przepisów.   Składniki : * hamburgery z mielonego mięsa - u mnie drobiowo-wieprzowe  * bułka - u mnie grahamka z ziarnami  * kapusta biała * pomidor * ogórek kiszony * majonez * ketchup Do tego coca-cola z kostkami lodu. Bardzo kaloryczne danie więc wszystkim na diecie nie polecam ze względu na majonez,ale można zastąpić jogurtem naturalnym. A coca-colę wodą

Magiczne Życie Marty
Zniżki do śląskich Burgerowni w aplikacjji Qpony 99

Od wczoraj można korzystać ze zniżek na Burgery, w wybranych śląskich lokalach! Wystarczy pobrać aplikację Qpony .  Zniżki dostępne są pod tym linkiem https://bnc.lt

Moja smaczna kuchnia
6. Mięso, bułka, warzywa, czyli burgery z kurczaka! 300

Dziś coś, co wielu z nas lubi najbardziej, czyli MIĘSO!  Naszła mnie ogromna chęć na jakiegoś fast fooda... hmm, wybrałam trudniejszą drogę niż tą od mojego domu do pierwszej lepszej budki z hamburgerami i postanowiłam zrobić je sama. W wersji zdrowszej, może nawet trochę "odchudzonej".  Parę godzin pracy w kuchni, a efekty niesamowite i brzuch zadowolony(...)czosnek kroimy bardzo drobno (czosnek można przecisnąć przez praskę). Pokrojone mieszamy z mięsem, dodajemy musztardę i przyprawy. Dodajemy otręby i jajko, a następnie  mieszamy masę ręką, odstawiamy na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły.  Formujemy okrągłe burgery i na rozgrzanej patelni (najlepiej grillowej) smażymy z obu stron aż mięso będzie rumiane i dobrze przysmażone.  Burgerów

Symfonia Smaków
Pulled pork – wolnopieczona, szarpana wieprzowina 261

będzie rozdzielać się na pojedyncze włókna. Całe upieczone mięso należy „poszarpać” widelcem, a następnie zanurzyć w sosie barbecue (BBQ) i wymieszać. Można użyć gotowego sosu BBQ, ja wolę robić go samodzielnie. Przygotowaną w ten sposób wieprzowinę podaje się najczęściej w towarzystwie surówki z czerwonej kapusty i korniszonów. Można podać ją na talerzu wraz z puree ziemniaczanym(...)wspomnianymi dodatkami lecz znacznie popularniejsza jest podawana w bułce. Tak więc można zaryzykować, że to tańsza wersja hamburgera. Tańsza – nie znaczy gorsza. Nam kanapki z taką wieprzowiną smakują bardzo. Szczególnie mężowi, który dopomina się powtórki. Pulled Pork – szarpana wieprzowina: 1 – 1,5 kg chudej łopatki wieprzowej 1 łyżka musztardy (np. ostrej dijon lub angielskiej) 2 duże

Poezja smaku
Domowy hamburger zbezglutenową ciabattą Incola. 149

nabieramy porcję mięsa i formujemy kotleciki lekko je rozpłaszczając. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy lub oleju kokosowego, układamy kotlety i smażymy z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniczku. Bułkę przekrawamy na pół, układamy kotleta, plasterek pomidora, rzodkiewkę, oprószamy solą lub pieprzem. Przykrywamy druga połową bułki. Do hamburgera można dodać dowolny

Sama słodycz i szczypta chili
Domowe burgery 85

sama. Rzadko jadam takie hamburgery w jakiś fastfood'ach. Wolę sobie odmówić, niż mieć świadomość jak bardzo mój organizm się męczy, próbując strawić sztuczne jedzenie i jaką chemię w siebie wsadziłam. Stąd też pomysł na obiad. Moje burgery są z mięsa wieprzowego. Dla niektórych to może być profanacja, no cóż. Takie miałam mięso akurat w zamrażalniku :) Uwierzcie mi, pomimo świadomości(...)mięska. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto, w połowie smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Czerstwą bułkę moczymy w wodzie bądź mleku. W międzyczasie do miski dodajemy mięso, można je już wymieszać z ketchupem, musztardą, solą i pieprzem. Dodajemy cebulę z czosnkiem i rozmokłą bułkę i jajko Mieszamy powstałą masę. (Proponuję na chwilę odstawić do lodówki

Justa próbuje gotować
Domowy Big Mac 1363

niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula.  Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera.  Uwielbianego przez wielu Big Mac'a możemy przygotować w wersji domowej - jest on równie(...)tarce), podobnie postępujemy z czosnkiem. Dodajemy pozostałe składniki na hamburgery, wrzucamy po szczypcie przypraw i wyrabiamy masę mięsną do dokładnego połączenia składników. Z masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki

Słodka Strona
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 147

nigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym  sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki i kubełek(...)hamburgerów podpieczona bułka     Wszystko podajemy z niewielką porcją frytek i surówką colesław. Wierzcie lub nie, ale nigdy nie jadłam lepszych hamburgerów. Przygotowuje się je naprawdę szybko i są mega smaczne. Czasami można pozwolić sobie na taki fast foodowy obiad. :)   Makaron Dominik nie jest największym fanem makaronu... ledwo toleruje te, które przyrządzam, a najbardziej lubi lasagne, która

Cooking Monster
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 265

nigdy nas nie zawiodły i mogę Wam je polecić z czystym  sumieniem. Do przygotowania naszych hamburgerów używamy składników, które znajdziecie w najbliższej Biedronce - bułki do hamburgerów, steki do hamburgerów Sokołów (96% mięsa wołowego, więc naprawdę dobry wybór), które są naprawdę mega smaczne. Doprawiamy je jeszcze dodatkowo własnymi przyprawami, ale i bez nich smakują wyśmienicie, gotowe mrożone frytki i kubełek(...)hamburgerów podpieczona bułka     Wszystko podajemy z niewielką porcją frytek i surówką colesław. Wierzcie lub nie, ale nigdy nie jadłam lepszych hamburgerów. Przygotowuje się je naprawdę szybko i są mega smaczne. Czasami można pozwolić sobie na taki fast foodowy obiad. :)   Makaron Dominik nie jest największym fanem makaronu... ledwo toleruje te, które przyrządzam, a najbardziej lubi lasagne, która

Cooking Monster
Szaszłyki z mięsnych kuleczek i pieczarek 164

już mamy pyszne danie.składniki:450 g mięsa mielonego wieprzowego2 łyżki posiekanego szczypiorku2 łyżki bułki tartej1 jajkoprzyprawa do hamburgerów10-12 średnich pieczarekprzyprawa grill ziołowyolej do skropienia pieczarekPieczarki skropić olejem i oprószyć przyprawą grill ziołowy, odstawić. Mięso mielone dokładnie wymieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekanym szczypiorkiem. Do smaku doprawić przyprawą do hamburgerów. Następnie z mięsnej masy uformować małe kulki wielkości pieczarek

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania