co można zrobić z mięsa na hamburgery - 163 przepisów (strona:9/11)

Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 165

ZIMO! Jak ja cię nie lubię! Pal licho wiecznie zimny nos, zimne ręce i stopy. Te wirusy, których żaden mróz ubić nie zdoła, ograniczają mnie do

gutfut
Domowy Zinger KFC 1625

Zinger to jedna z popularniejszych kanapek, które spotkamy w KFC. Zinger to rodzaj burgera z chrupiącą, soczystą, pikantną polędwiczką, świeżą sałatą oraz dodatkiem majonezu.Klasycznego Zingera możemy

Słodka Strona
Okrasa łamie przepisy: Pochodzenie ma znaczenie (odc. 151) 242

warstwę sosu ze świeżego ogórka, układamy wegetariańskie hamburgery z serem wielkopolskim lub bez, na to kolejna warstwa sou, marynowane buraczki i na wierzch druga część bułeczki. Dekorujemy listkami bazylii. Dobra rada: wielkopolski ser smażony można dostać w dobrych delikatesach lub wykonać samodzielnie, trzeba tylko zdobyć prawdziwy wiejski twaróg, a liczne receptury można znaleźć w Internecie Zupa krem(...)miodem 2 żółtka 1 łyżka musztardy Dijon 1 cebula 1 cytryna sól, grubo mielony pieprz, oliwa Sposób przygotowania: Jabłka ze skórką kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy ze zmielonym mięsem wołowym i zmielonym łojem wołowym ( 1 – 2 łyżki łoju zostawiamy do smażenia). Doprawiamy posiekaną ostrą papryczką, słodką i ostrą mieloną papryką, utartym w moździerzu lub zmielonym kminkiem, posiekanymi dwoma ząbkami czosnku

WojnaNaSmaki.pl
Chicken burgery 202

Chicken burgery...Soczysty filet z kurczaka.Domowej roboty, puszysta bułka.Kremowy sos z dodatkiem ogórków i cebuli.Pomidor i sałata.Kto ma ochotę na jednego?Zapraszam! Składniki

Gospodyni Miejska
Domowy Grander jak z KFC 1002

Grander to jedna z największych kanapek jakie można zamówić w restauracji KFC. Charakteryzuje go duża bułka, duży kawałek kurczaka w chrupiącej panierce, plasterek sera Cheddar

Słodka Strona
Kanapka Reuben 192

godzinach gotowania na parze mięso wykładamy na deskę i zostawiamy w spokoju, nie kroimy! W tym czasie soki ładnie rozejdą się po całym kawałku, dzięki czemu kolor będzie równomierny, a mięso soczyste. Jak już pastrami odpoczęło, możemy zabrać się za krojenie plasterków, tu potrzebny jest bardzo ostry nóż, który możemy ostrzyć co jakiś czas. Mięso jest miękkie (widelec wchodzi(...)dwie kładziemy po kilka plasterków pastrami. Po minucie, dwóch z pomocą łopatki składamy kanapki, czyli część z kapustą układamy na mięsie. Kolejność ma być taka, licząc od spodu: chleb, mięso, kapusta, chleb. Kanapki są gotowe do zjedzenia, można również każdą przekroić na połowę.  SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /* kanapki przygotowywałam na patelni grillowej firmy Ballarini linii Salento Whitestone

Blondynka Gotuje
Domowe Pikantne Kurczakburgery jak z McDonald's 3111

chili, czosnek w proszku, słodka papryka, pieprz, przyprawa do kurczaka (opcjonalnie) panierka: 75 g płatków kukurydzianych 6 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki pszennej szczypta soli bułki do hamburgerów - gotowe lub poniższego przepisu: 30 g drożdży 2 łyżki cukru 235 ml mleka 120 ml wody 55 g masła 680 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki soli jajko odrobina mleka(...)panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron po ok. 4 min.)**. Każdą bułkę przekrawamy wzdłuż. Na spód kładziemy usmażonego kurczaka, na niego wykładamy poszatkowaną sałatę, polewamy sosem chili, a następnie przykrywamy górną częścią bułki. *gdy masa okaże się "za rzadka" można dodać więcej bułki tartej **ważne aby nie "przesmażyć

Słodka Strona
Kotletoplacki z cukinią i marchewką 148

Bo w zamyśle miały być wegańskimi kotletami, ale podczas pieczenia wyszły placki. Za drugim podejściem liczyłam więc na placki, ale wyszły bardziej kotlety. Tak więc nie

gutfut
Ketchupy i sosy Fanex - moja opinia 224

mięs. Bazylia jest wyczuwalna, ale nie nachalnie. Zasmakował nam, na grillu dla niektórych grał nawet pierwsze skrzypce. :-) Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/69-sos-bazyliowy-950-g.html Salsa ogórkowa Nigdy wcześniej się z nią nie spotkałam. Smakuje jak kiszone ogórki, ale w bardziej przystępnej wersji sosu. W składzie pokrojone w drobną kostkę ogórki, cebulka, papryka. Wszystko tworzy ciekawą całość. Pyszne zwłaszcza na domowych hamburgerach. :-) Więcej(...)dań z grilla. Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/18-sos-barbecue-1000g.html Podsumowując: keczup kocham i choć nie jestem zwolenniczką smakoszką sosów na co dzień, w sezonie grillowo-ogniskowym są wręcz obowiązkowym dodatkiem. :-) Można kupić je w przystępnej cenie, opakowania są duże, wygodne i poręczne.  Produkty Fanex można kupić tutaj: http://fanex.pl/pl/   Ja zaopatruję się w sklepie Selgros

Szefowa kuchni
Hot-dogi na polskich cepeenach 163

gdzieś tam po hajłeju! Pomyślałem również, że u nas w Polszy to lipa - co najwyżej można sevendejsa podgrzać na masce samochodu i wypić kawę z termosu. Jednak nadszedł i renesans na polskich stacjach z paliwem - wprowadzono na salony hot-dogi. Ile mięsa w mięsie? Byłem ciekaw co konkretnie oferują poszczególne koncerny na swoich stacjach. Okazuje się, że jestem zwykłym(...)temat: ile mięsa jest w sprzedawanych na stacjach paliw parówkach, jakie pieczywo używane jest do hot-dogów. Wydawało mi, że szybko uzyskam odpowiedź jednak rozczarowałem się. Zero odzewu. No bo kto leszczowi odpisuje. Ale doczytałem, że dziennikarze wyborcza.biz po tygodniu uzyskali informacje odnośnie ilości mięsa w parówkach (Lotos zasłania się tajemnicą handlową). Otóż: orlenowskie parówki - 64% mięsa, te z Shella

Right Behind The Kitchen
Kotlety mielone – najlepsze, najprostsze 236

swoich psów i kotów, nie jedzcie tego sami.   Kolejną kwestią jest sposób zmielenia mięsa — zdecydowana większość opakowań ma przeźroczyste okienka, przez które na jeden rzut oka jesteście w stanie ocenić, jak grubo zmielone jest mięso — bierzcie to zmielone grubiej. Bardzo drobno zmielone mięso nie jest smaczne, włókna mięśniowe są w nim mocno zmiażdżone, nie pocięte. Zawsze możecie też, jeśli(...)łyżki stołowej mięsa), płaskie kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i odkładamy na deskę. Z tej porcji mięsa powinno wyjść ich 10. Spłaszczamy kotlety na grubość około 1,5-2cm. Możecie to zrobić dłonią albo tępą krawędzią noża. Nigdy nie formujemy wysokich, okrągłych kotletów! Kotlet naszykowany do smażenia powinien być płaski. Podczas smażenia mięso samo się kurczy i wybrzusza

Karo in the Kitchen
Co, gdzie, za ile jadamy „na mieście” – raport „Polska na Talerzu 2015″ 217

proc.), kebab (24 proc.) i makarony (23 proc.). W przypadku opcji „na wynos lub z dowozem” zamawiamy pizzę (65 proc.), kebab (27 proc.), dania kuchni chińskiej / wietnamskiej (13 proc.), hamburgery (12 proc.). W tym wypadku dania kuchni polskiej i makarony znajdują się na dalszym miejscu (wskazuje je po 8 proc. badanych). Pizza pozostaje najbardziej demokratyczną potrawą świata, daniem bezpiecznym (wiemy(...)gourmet burger”, który – podobnie jak pizza – awansował z dania fast food do fast casual. Oznacza to głównie tyle, że składniki dobierane do przygotowania burgera pozyskiwane są od lokalnych dostawców, mięso jest wysokiej jakości, a bułka często wypiekana w zaprzyjaźnionej piekarni wg autorskiej receptury – mówi Agata Godlewska, redaktor naczelna magazynu Food Service. Wzrost popularności burgerów obserwowany jest w większych miastach

karmelowy
Kuchnia "fusion" - jak zaistnieć w świecie kulinarnych tuzów 156

głównych lotnisk europejskich). Nad pozwoleniami ze wszystkich niezbędnych instytucji rozwodził się nie będę, bo to jest Golgota, którą i tak musicie zaliczyć chcąc otworzyć legalnie nawet przysłowiową budkę z hamburgerami. Natomiast do otwarcia restauracji z kuchnią „fusion” potrzebujecie odpowiedniego imienia i nazwiska. I tu polecam Google i hasło” najdziwniejsze imiona męskie/żeńskie " w zależności od płci naturalnej(...)dekoracja. I jeżeli los wrzuci Wam do kociołka na przykład czosnek, filet z dorady, banana i comber z dzika to czosnek może być głównym daniem, a z mięsa zrobić można aksamitny sos udekorowany bananem :-) Teraz reklama. To poważne zadanie i tylko dobrze przeprowadzona akcja typu „ chłyt materkingowy ” zagwarantuje Wam sukces. Należy poszukać jakowyś blogerów kulinarnych, którzy z reguły

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata