ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:91/728)

Buraczana rozpusta 149

ilość błonnika, kwasu jabłkowego i cytrynowego, czyli substancji, które bardzo korzystnie wpływają na proces trawienny i mogą wspomagać różnego rodzaju prozdrowotne diety. Jeśli macie ochotę na nową odsłonę i ciekawe wykorzystanie rzeczonego warzywa, to gorąco polecam wypróbowanie poniższego przepisu. Czytaj więcej

Pichceniomania
RISOTTO Z KURKAMI 197

tamtej pory przynajmniej raz w miesiącu serwuję w domu risotto. To danie, jak się okazało, o ile jest umiejętnie przyrządzone – może być na prawdę smaczne i niezwykle ciekawe smakowo. Oczywiście wciąż muszę pamiętać o indeksie glikemicznym, opanowaniu i powstrzymaniu się przed zjedzeniem większej porcji, ale (dobrze przyrządzone) risotto to na prawdę świetny posiłek. Sycący, aromatyczny, pełen smaku

Dietolog
Ciasto drwala w wersji wegańskiej 160

słuchy pochodzi z Australii, nie wiem, nie byłam, nie znam się Czym się wyróżnia, cóż jest wilgotne, słodkie w nietypowiej kombinacji, bo jabłkom towarzyszą daktyle i kokos, i co ciekawe, wyjątkowo nie używa się tu cynamonu, to jest praktycznie nieodzowne jeżeli chodzi o ciasta z jabłkami. Ciasto drwala jest na tyle wyjątkowe, że mimo iż niespecjalnie wizytowe

greenscarf
Grzyby gatunkami. Czubajka czerwieniejąca 325

czerwieniejąca Chlorophyllum rhacodes jest podobna do czubajki kani , ale kilka cech pozwala łatwo odróżnić oba gatunki. Przeczytajcie i zobaczcie jak się nie pomylić. Zajrzyj do atlasu i poznaj inne, ciekawe gatunki grzybów Czubajka czerwieniejąca często rośnie na obrzeżach lasów i w zaroślach parkowych lub ogrodowych. Jest niestety mniej smaczna niż kania, a poza tym ogrodowa odmiana takiej czubajki

Smaczna Pyza
Kolorowa zupa ziemniaczana z wędzonym łososiem 163

ciężkie dla żołądka.  Dla mnie symbolem jesieni są ziemniaki. W zasadzie uwielbiam je cały rok, ale jesień to czas wykopków i prawdziwego ich wysypu. Możemy znacznie łatwiej znaleźć ciekawe odmiany. Trafiłam ostatnio na fioletowe. Przyznam się Wam, że ich cena nieco mnie zaszokowała, ale i tak postanowiłam sprawdzić co takiego w sobie mają. No cóż...według mnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
PLACKI ZIEMNIACZANE ZE SZCZAWIEM , BOTWINKĄ I CUKINIĄ 168

Wiem, powiecie - ta to już wszystko miesza ha ah...To prawda , ale z takich domowych eksperymentów wychodzą bardzo smakowo ciekawe dania!.Te placki jak dla mnie , rewelacja .Pełne zdrowych warzyw , które na co dzień nie goszczą w naszej kuchni, zwłaszcza mowa jest o szczawiu.Zrobienie ich zmusiło mnie do wykorzystania produktów od znajomej tak więc efektem wspólnych sił

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lekkie ciasto z gruszką i imbirem 163

Macie ochotę na pyszne i lekkie ciasto ? to koniecznie zróbcie sobie to ciasto . Jest bardzo ciekawe w smaku po dodaniu do niego imbiru i gruszki . Oba te składniki dają niesamowite połączenie.  Wymiary foremki : 28 x 40 cm Czas pieczenia : 30 - 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: 4 gruszki szklanka cukru 2 szklanki wody 1/2 szklanki miodu

Różne smaki w kuchni
Mini tarty czekoladowe z solonym karmelem 261

Dzisiaj zapraszam na pyszne mini tarty czekoladowe z solonym karmelem. Aromatyczne, mocno czekoladowe, ciekawe w smaku, na kruchym kakaowym cieście. Mnie bardzo smakowały, lubię połączenie słonego karmelu z czekoladą. Tarty możemy ozdobić owocami lub podać posypane tylko solą w płatkach. Deser proszę podawać w temperaturze pokojowej, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka

Mała Cukierenka
Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami 160

zdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam kuskusem z suszonymi pomidorami  iziołami. Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo syte, do tego naprawdę apetycznie prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą paprykę. Polecam wszystkim miłośnikom cukinii! Cukinia faszerowana kuskusem

Moja smaczna kuchnia
Koreańskie kopytka ryżowe (garaetteok) – wersja na słodko 232

można z niej przyrządzić. Są to ryżowe kopytka, które można spożywać zarówno na słodko, jak i na słono… …Uprzedzę Was, żebyście nie sugerowali się ich “nudnym i nieciekawym” wyglądem… Gdy pierwszy raz zaproponowałam Mężowi skosztowanie tego przysmaku to spojrzał na mnie podejrzliwie Zdecydowanie nie był entuzjastycznie nastawiony do ich spróbowania. Ale jak tylko ugryzł samo kopytko był

Lamarida.pl
Dietetycznie 127

brak Ci do tego wszystkiego motywacji pisz śmiało na adres: dietetyk@kateskitchen.pl Razem damy radę, a Ty otrzymasz kompleksowe wsparcie, skrojony idealnie do Twoich potrzeb plan żywieniowy, dodatkowe zalecenia i ciekawe triki oraz solidną porcję motywacji. Możliwe również konsultacje on-line

Kate's Kitchen
Hiszpańska sangria w wersji klasycznej 172

więc wypadkowa moich wspomnień z Hiszpanii, przepisów znalezionych na hiszpańskich stronach (dzięki którym dodałam do napoju cynamon) i ostatecznie mojego subiektywnego smaku. W czasie moich poszukiwań natrafiłam na bardzo ciekawe wytłumaczenie , skąd w ogóle wzięła się sangria. Niektórzy twierdzą, że robi się ją tylko dla turystów. Ale podobno jej początki sięgają czasów rzymskich, kiedy to mieszano wino

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa krem z cukinii i kurek 252

zmiksowanych składników niż z tych w większych kawałkach. Taka zupa daje nam poczucie sytości przez dłuższy czas niż taka sama porcja zupy , z tych samych składników, ale nie zblendowanych. Ciekawe, prawda? Próbowaliście zupy kurkowej z sokiem marchewkowym? To jest super smak! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Wspólne pieczenie i ciasto „Babałuch” 268

aparatem i statywem. Po prostu było ciasno, ale za to mieliśmy trochę śmiechu. Kuchnia nie jest duża Obie miałyśmy na sobie fartuszki ze Sklep10x.pl i przystąpiłyśmy do pracy. Ciekawe jest, że teściowa robiła już to ciasto z tysiąc razy, ale pomimo to na blacie leży stary przepis, do którego obie co chwila sięgałyśmy. A koniec końców teściowa

Relaxtime
Z gruntu dobre. Weganska linia produktow od Sokolow 178

tylko mogę to sobie wyobrazić czy tak dobre jak jadłam na początku roku. Organizatorom dziekuję za możliwość swoistego współtworzenia produktów linii "Z gruntu dobre", było to dla mnie ciekawe doświadczenia. Zapraszam Was do obejrzenia kilka zdjęć i filmiki z styczniowego spotkania w Akademii Samku Sokołów. Filmik i zdjęcia udostępniam dzięki uprzejmości Organizatora. chwila dla nas czyli kilka ćwiczeń

Dzieje kuchennej Wiewióry