formie prostej tabelki do wydrukowania. MASŁO DO SMAROWANIA PIECZYWA Czym zastąpić masło? Mamy tu ogromne pole do popisu – zamienników masła jest sporo, a każdy z nich stanowi ciekawe urozmaicenie i przełamanie schematu nudnych kanapek. awokado – kiedyś dziwny wymysł, dzisiaj już klasyka. Dojrzałe awokado rozsmarowuje się gładko jak masło. Ważne, żeby dobrze je doprawić bo samo
Powiedz dietom niePrzepis bierze udział w akcji Ciekawe śniadanie Uwielbiam wczesne wiosenno-niedzielne poranki, kiedy jeszcze resztka nocnego chłodu zmusza do wciągania grubych skarpetek. W domu panuje idealna cisza, a parująca gorąca ziołowa herbata targa za nos. Nareszcie znajduję czas na przyrządzenie ciepłego i porządnego śniadania. Dziś skusiłam się na racuszki z białego ryżu polane sokiem owocowym, które znalazłam
Zielona Kuchniajakiegoś czasu dość regularnie przeglądam Kulinarne Inspiracje Tesco i muszę przyznać, że mają naprawdę ciekawe propozycje. W któryś weekend skusiłam się na tę potrawkę. I... dziś robię powtórkę bez parówek i w mniejszej ilości wody, jako sytą przekąskę. Składniki -150 g soczewicy -2 parówki -2 łodygi selera naciowego -2 małe marchewki -1/2 pora -1/2 cebuli
Zielona Kuchniailość błonnika, kwasu jabłkowego i cytrynowego, czyli substancji, które bardzo korzystnie wpływają na proces trawienny i mogą wspomagać różnego rodzaju prozdrowotne diety. Jeśli macie ochotę na nową odsłonę i ciekawe wykorzystanie rzeczonego warzywa, to gorąco polecam wypróbowanie poniższego przepisu. Czytaj więcej
Pichceniomaniatamtej pory przynajmniej raz w miesiącu serwuję w domu risotto. To danie, jak się okazało, o ile jest umiejętnie przyrządzone – może być na prawdę smaczne i niezwykle ciekawe smakowo. Oczywiście wciąż muszę pamiętać o indeksie glikemicznym, opanowaniu i powstrzymaniu się przed zjedzeniem większej porcji, ale (dobrze przyrządzone) risotto to na prawdę świetny posiłek. Sycący, aromatyczny, pełen smaku
Dietologsłuchy pochodzi z Australii, nie wiem, nie byłam, nie znam się Czym się wyróżnia, cóż jest wilgotne, słodkie w nietypowiej kombinacji, bo jabłkom towarzyszą daktyle i kokos, i co ciekawe, wyjątkowo nie używa się tu cynamonu, to jest praktycznie nieodzowne jeżeli chodzi o ciasta z jabłkami. Ciasto drwala jest na tyle wyjątkowe, że mimo iż niespecjalnie wizytowe
greenscarfczerwieniejąca Chlorophyllum rhacodes jest podobna do czubajki kani , ale kilka cech pozwala łatwo odróżnić oba gatunki. Przeczytajcie i zobaczcie jak się nie pomylić. Zajrzyj do atlasu i poznaj inne, ciekawe gatunki grzybów Czubajka czerwieniejąca często rośnie na obrzeżach lasów i w zaroślach parkowych lub ogrodowych. Jest niestety mniej smaczna niż kania, a poza tym ogrodowa odmiana takiej czubajki
Smaczna Pyzaciężkie dla żołądka. Dla mnie symbolem jesieni są ziemniaki. W zasadzie uwielbiam je cały rok, ale jesień to czas wykopków i prawdziwego ich wysypu. Możemy znacznie łatwiej znaleźć ciekawe odmiany. Trafiłam ostatnio na fioletowe. Przyznam się Wam, że ich cena nieco mnie zaszokowała, ale i tak postanowiłam sprawdzić co takiego w sobie mają. No cóż...według mnie
Codzienna kuchnia niecodziennaWiem, powiecie - ta to już wszystko miesza ha ah...To prawda , ale z takich domowych eksperymentów wychodzą bardzo smakowo ciekawe dania!.Te placki jak dla mnie , rewelacja .Pełne zdrowych warzyw , które na co dzień nie goszczą w naszej kuchni, zwłaszcza mowa jest o szczawiu.Zrobienie ich zmusiło mnie do wykorzystania produktów od znajomej tak więc efektem wspólnych sił
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiMacie ochotę na pyszne i lekkie ciasto ? to koniecznie zróbcie sobie to ciasto . Jest bardzo ciekawe w smaku po dodaniu do niego imbiru i gruszki . Oba te składniki dają niesamowite połączenie. Wymiary foremki : 28 x 40 cm Czas pieczenia : 30 - 40 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: 4 gruszki szklanka cukru 2 szklanki wody 1/2 szklanki miodu
Różne smaki w kuchniDzisiaj zapraszam na pyszne mini tarty czekoladowe z solonym karmelem. Aromatyczne, mocno czekoladowe, ciekawe w smaku, na kruchym kakaowym cieście. Mnie bardzo smakowały, lubię połączenie słonego karmelu z czekoladą. Tarty możemy ozdobić owocami lub podać posypane tylko solą w płatkach. Deser proszę podawać w temperaturze pokojowej, polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka
Mała Cukierenkazdecydowałam się na wegetariańską opcję. Warzywo faszerowałam kuskusem z suszonymi pomidorami iziołami. Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo syte, do tego naprawdę apetycznie prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą paprykę. Polecam wszystkim miłośnikom cukinii! Cukinia faszerowana kuskusem
Moja smaczna kuchniamożna z niej przyrządzić. Są to ryżowe kopytka, które można spożywać zarówno na słodko, jak i na słono… …Uprzedzę Was, żebyście nie sugerowali się ich “nudnym i nieciekawym” wyglądem… Gdy pierwszy raz zaproponowałam Mężowi skosztowanie tego przysmaku to spojrzał na mnie podejrzliwie Zdecydowanie nie był entuzjastycznie nastawiony do ich spróbowania. Ale jak tylko ugryzł samo kopytko był
Lamarida.plbrak Ci do tego wszystkiego motywacji pisz śmiało na adres: dietetyk@kateskitchen.pl Razem damy radę, a Ty otrzymasz kompleksowe wsparcie, skrojony idealnie do Twoich potrzeb plan żywieniowy, dodatkowe zalecenia i ciekawe triki oraz solidną porcję motywacji. Możliwe również konsultacje on-line
Kate's Kitchen