zgrzewka zbiorcza na przeważnie 25 sztuk. Tutaj faworytami są firma ASTRA - choć nie wszystkie herbaty tak pakuje i firma DILMAH. W topowych markach najczęściej tego nie spotykamy. 4/ CIEKAWE HERBATY które polecam: DILMAH LYCHEE i MANDARYNKA - to najbardziej udane herbaty aromatyzowane tego producenta moim zdaniem, często są w promocji i polecam zakupić na specialne okazje. ASTRA ROOIBOS ZIELONY
Kuchnia PROzdrowotnalikopen, witamina K czy też ogrom fosforu, bardzo szybko witalizuje organizm a dodatek kiełków rzodkiewki podwoi działanie detoksacyjne i nada charakteru naszemu koktajlowi. Zostaje tylko brzoskwinia i pieprz... ciekawe nie? Polecam na ciężkie poranki :) Na 500ml Czas przygotowania: kilka minut Składniki: 2 pomidory malinowe szczypta kiełków rzodkiewki świeżo mielony pieprz 1,5 łyżeczki cukru brzozowego 2 brzoskwinie
Kuchnia PROzdrowotnaCoś dla miłośników selera! ekstra aromatyczna zupa krem z młodziutkiego selera, To genialne warzywo nie dość że jest NISKOKALORYCZNE to na dodatek jest świetnym AFRODYZJAKIEM. Co ciekawe jest w nim dwukrotnie więcej witaminy C niż w cytrynie, znana też jest dieta selerowa która doskonale odtruwa nasz organizm. Zupę doprawimy odrobiną szafranu, szczyptą mielonej kolendry i lubczykiem. Zapraszam
Kuchnia PROzdrowotnageneralnie zupa jest bardzo interesująca. Oczywiście rabarbar i mięta są tylko dodatkami więc gdzieś ich aromat się przebija pośród niezapomnianej botwinki. Jeśli chodzi o zdrowie to co ciekawe rabarbar należy do kluczowych roślin leczniczych w Chinach, zawiera naturalne przeciwutleniacze oraz witaminy A, E, C czy też mangan. Botwina to rewelacyjny środek na odkwaszenie organizmu, ma działanie łagodzące stres
Kuchnia PROzdrowotnarozłożyć na dwa etapy. W pierwszym maczamy pokrojony rabarbar w cukrze i rumie przez kilka godzin a następnie zabieramy się za ciasto. Rabarbar, wanilia i rum to fajne ciekawe połączenie które podkreśli delikatna mąka jaglana. POLECAM do kawy do pracy! Na blaszkę 28x24 Czas przygotowania: godzina + czas na marynowanie rabarbaru Składniki: 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej
Kuchnia PROzdrowotnaczerwonych pula była znacznie większa i bardziej rozbudowana zarówno w typie jak i pochodzeniu. Wszak Włochy to kraj o bardzo różnorodnym klimacie: od upalnej Sycylii aż po lodowce Alp. Ciekawym doświadczeniem było skosztowanie klasycznie zrobionego Chianti Classico 2010 z Tenuta di Liliano, które jak określił je prowadzący „zwraca się do nas szeptem, nie krzyczy!” i rzeczywiście takie było. Duże(...)Gambero Rosso. Zwieńczeniem degustacji było oczekiwane przez nas Barolo Lazzarito Mirafiore 2008. Eleganckie i dostojne, o kompleksowym bukiecie i długim przyjemnym posmaku. Zapamiętane również z uwagi na długą i ciekawą historię posiadłości Fontanafredda. I tak degustacja, która trwała ponad 1,5 godziny dobiegła końca. Ci, którzy czuli niedosyt mogli spokojnie wrócić do ulubionego wina, lub zamienić kilka zdań
królestwo garówszczyptą mielonych goździków. Do tego podamy super kruche i wręcz rozpływające się w ustach polędwiczki z kurczaka. To połączenie smakowe czasem przypomina smak ogórkowy co jest naprawdę ciekawe! Zapraszam do wypróbowania! Czas przygotowania: 15 minut Dla 1 osoby Składniki: 1,5 garści ugotowanego makaronu żytniego 1,5 garści ugotowanego makaronu świderki z pszenicy durum 3 polędwiczki z kurczaka
Kuchnia PROzdrowotnaEgzotyka na progu wiosny? czemu nie! 3 najbardziej ciekawe smakowe owoce sprawią że od razu zrobi ci się cieplej. Świeża soczysta truskawka skąpana w bitej śmietanie, pyszny i zniewalający melon galia i super aromatyczne mango. To zestaw na który trzeba sobie czasem pozwolić :) do chrupania będzie migdał i suszona morwa biała. Polecam również dla milusińskich! Czas przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnaHehe w tym tempie rozwoju w niedługim czasie zaczniemy kręcić Videobloga :) Ciekawe co powiedzielibyście widząc na ekranie selera i kapustę, którzy mówią ludzkim głosem :) To mogłoby być ciekawe :) Hmmmm.... Teraz wracamy do przepisu, bo się trochę rozmarzyliśmy :) Zobaczcie kolejne etapy przygotowania. Etap I : rozkładamy ciasto na blasze posmarowanej lekko oliwą, nakłuwamy widelcem i rozkładamy
vegetanieroślina to unikalne połączenie związków przeciwzapalnych. Ponadto zmniejsza ryzyko cukrzycy i obniża stężenie cholesterolu. Ze względu na bogactwo składników odżywczych quinoa jest powszechnie stosowana w diecie wegetariańskiej.Co ciekawe pomaga w odchudzaniu, gdyż przyśpiesza metabolizm, daje uczucie sytości na długo i jest składnikiem wielu diet odchudzających.Może z powodzeniem zastąpić mięso. Jako, że dodaje energii, a tego(...)nią. Możesz rozpuścić w wodzie bulionetkę, jeśli lubisz. Wsypałam na wierzch mrożony bukiet 9 warzyw. Dokroiłam cukinię, pora,kapustę. Posoliłam lekko . Jeszcze kilka kropel oleju rydzowego i szczypta szafranu. Ciekawe czy Agata lubi szafran? Zamknęłam pokrywę i dusiłam około pół godziny. Po otwarciu pokrywy danie prezentuje się właśnie tak jak tu na zdjęciu. Nic nie uleciało w powietrze
Z Kuchni Do Kuchniktórą na pewno polubicie. Polecam zakup jajek EKO głównie ze względu na gwarancje tego że kury jadły dobrą paszę (Ekologiczną) a więc jajko ma konkretne wartości odżywcze. Co ciekawe jajka z symbolem "1" wcale nie gwarantują że kura nie jadła np. pasz GMO, kury co zniosły jajka "3" prawie na pewno jedzą to samo co te co zniosły
Kuchnia PROzdrowotnawspomnę o dobrym winie i kawie;) I jasne, że kaprysimy - to naturalne, że prawdziwy smakosz zadowala się tylko smacznym jedzeniem! Posiłek dla dwulatka powinien być dla niego czymś ciekawym, przyciągającym uwagę. Zadbajmy wiec, aby dania były kolorowe. I tu jestem pewna, że poszło nam jak po maśle (pamiętajcie, że używamy tylko prawdziwego!). Koloroterapia na naszych talerzach miała już(...)mamy zatem robić? Jak się buntować? Gotować dalej? Czy może zrobić sobie wakacje? A może tupnąć nóżką i przez całe lato zajadać się tylko lodami, ciastem i lemoniadą? Ciekawa jestem, jak Wy oceniacie naszego dwulatka. Czy wyrósł i wydoroślał? Czy będą z niego "ludzie"? Dziękuję Amber za dwa lata niezwykłych podróży z kuchni do kuchni, za smaki
KUCHARNIAwłoskie, czerwoną cebulkę oraz wędzony ser. Pikanterii wszystkiemu doda czarnuszka która wreszcie z roli posypki na chleb odnajdzie swoje miejsce w sałatce. Czarnuszka to bardzo ciekawy produkt zarówno kulinarny jak i zdrowotny. Tą ciekawą rośliną leczą trądzik, alergię, stres oksydacyjny, przeziębienia czy też bolesne miesiączki. Polecam sałatkę zarówno na czas karnawałowych prywatek jak i do pracy. Zapraszam do polubienia
Kuchnia PROzdrowotna