osobiście takie zestawienie bardzo smakowało, ale jeżeli za czerwoną porzeczką nie przepadacie, to można wykorzystać wiśnie lub truskawki, czy też jeszcze inne owoce. Myślę, że efekt będzie równie ciekawy. Biszkopt pieczony w blaszce o wymiarach 25x30 cm. SKŁADNIKI Na biszkopt 6 jajek szczypta soli 1 szklanka cukru trzcinowego lub zwykłego 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 3-4 łyżki kakao
Passions hobbies liferyż jest gotowy. Za pomocą widelca rozgarniamy ziarna ryżu. Ryż dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy pesto pietruszkowo bazyliowe , a drugą pozostawiamy białą. Ponieważ chciałam uzyskać nie tylko ciekawy smak, ale też zielony ryż, dodawałam pesto tyle, aby osiągnąć satysfakcjonujący mnie kolor. Ryż nakładamy używając foremki w kształcie obręczy – najpierw zielony, potem biały. Wierzch pokrywamy cienką warstwą pesto
mojewypiekiinietylkojest bardzo złożony, sporo tam się dzieje i sporo czuć. Jednak chyba dominuje melon. Jakbym jeszcze raz robił tę nalewkę to na próbę zmniejszyłbym ilość melona na rzecz brzoskwiń. Ciekawi mnie jak by taka bardziej brzoskwiniowa smakowała. Smacznego
Marder&Marder Manufacturerzadko robimy, czyli zupa. Za oknem zimowa pogoda, więc naszła nas ochota na coś lekkiego i rozgrzewającego. Dlaczego serbska? taki przepis wpadł nam w ręce i wydał się bardzo ciekawy. Równie dobrze mogła by się nazywać węgierska, bo jest w niej dużo papryki i cebuli. Nie zawiedliśmy się, bo zupa wyszła pyszna. Troszkę inna niż znamy z polskiej kuchni
KasiaiKrzysiu.plbolały. Innym razem współczułam głównej bohaterce (Mai) np. niełatwej relacji ze swoją zwierzchniczką, dyrektorką szkoły, w której Maja pracuje jako wychowawca niesfornej klasy licealnej i jako nauczycielka języka polskiego. Ciekawi Was, jak dalej potoczy się historia właścicielki Uroczyska? Czy pensjonat będzie przyjmował gości? Czy były mąż da wreszcie spokój Mai? Jak ułoży się jej relacja z weterynarzem Czarusiem? Czy będzie
Weekendy w domu i ogrodziePłynne czwartki Zimą warto sięgnąć po dynię, która idealnie nadaje się do przygotowania wspaniałej, gęstej i aromatycznej zupy. Przeglądając książkę "Smaczne Zupy" natknęłam się na ciekawy przepis na krem z dyni z dodatkiem chińskiej przyprawy pięć smaków i od razu stwierdziłam, że to musi być fantastyczne połączenie! Koniecznie musiałam ją wypróbować i tak dzielę się dziś z Wami
Codzienne Gotowanielatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Musiałam wykorzystać mleczko kokosowe, bo kończył się termin spożycia. W poszukiwaniu jakiegoś ciekawego przepisu, znalazłam tutaj przepis na kokosowe ucierane ciasto z jabłkami. Nie pożałowałam swojego wyboru bo ciasto wyszło wyśmienite. Wilgotne z wyczuwalnym posmakiem kokosa i jabłkami.. jednym słowem przepyszne
Na słodko lub wytrawniednie naczynia. Cannelloni wkładamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy 10 minut w 200 stopniach. Pieczemy bez termoobiegu. Tak przygotowane cannelloni jest miękkie, ale dzięki podpieczeniu lekko chrupiące, dając bardzo ciekawy efekt. Danie podajemy po 2-3 minutach od wyciągnięcia z piekarnika. Najłatwiej jeść je bez krojenia, więc musi troszkę przestygnąć, ponieważ farsz trzyma dość mocno temperaturę. Smacznego
Smak mojego domuklopsa mam sentyment do dziś. Nie wymaga wiele pracy, a prezentuje się pięknie na świątecznym (i nie tylko) stole. Jako że przepis jest wyjątkowy, zgłosiłam go do ciekawego konkursu kulinarnego „ Wielkanocne przepisy naszych Mam ” sponsorowanego przez sieć „Biedronka”. Do konkursu można zgłaszać przepisy wielkanocne, które pamiętamy z dzieciństwa i z którymi wiążą się nasze wspomnienia i historie. Jeśli
Poezja smakuchętnie dzielili się swoją fascynacją wegańskimi tematami. Zetknęłam się tu z kompletnie od mojego odmiennym światopoglądem , poznałam interesujących ludzi i nauczyłam czegoś nowego :) Potrawy jakie Ewa nam zaproponowała miały ciekawy skład i stanowiły bardzo intrygujące odpowiedniki tych bardziej tradycyjnych dań mięsnych czy warzywnych. Zafascynowały mnie zwłaszcza wegańskie zamienniki majonezu czy domowego smalcu - tak banalnie proste do przygotowania, jeśli tylko
Grunt to przepis!lubicie. Ja bardzooooo, zwłaszcza takie wilgotne, aromatyczne. Moje dzięki dodaniu banana, takie właśnie są. Często dodaję banana do muffinek czekoladowych. Zyskują dzięki niemu nie tylko wilgoć, ale także ciekawy smak. Składniki: ( na około 15 muffinek ) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej 1 łyżka masła 1 szklanka mielonych orzechów laskowych lub innych 3/4 szklanki mąki
kolorowotorcikowoszczyptą soli, wodą, mlekiem. i olejem. Następnie dodajemy przesianą mąkę i za pomocą miksera bądź trzepaczki łączymy wszystkie składniki. Ważne aby masa była jednolita bez grudek . Dla uzyskania ciekawego koloru naleśników polecam dodania szczypty kurkumy. Tak przygotowaną masę rozlewamy na patelnie. Smażąc obustronnie i cieszymy się wspaniałym smakiem naleśników z dowolnym nadzieniem :) Polecam biały ser doprawiony na słodko + dżem
W Moim Magicznym DomuPalce lizać! Dosłownie! Najcudowniejsze w nich jest to, że jak schowacie je do pojemnika na żywność następnego dnia będą smakować jak pyszne, wilgotne pierniki w czekoladzie! Koniecznie spróbujcie - jesteśmy ciekawi jak Wam zasmakują! Składniki: 255 g mąki pszennej, 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody, 30 g kakao, 125 g cukru trzcinowego, szczypta soli, 1/3 łyżeczki cynamonu
Plate of Joymieszankę ziaren, którą otrzymałam od firmy MAKAR . W skład mieszanki wchodzą ziarna: słonecznika łuskanego, sezamu, siemienia lnianego oraz pestek dyni. Bakalie doskonale współgrały z mięsem. Nadały potrawie chrupkości i ciekawego smaku. Jeszcze niejednokrotnie użyję ich do tego typu potraw i nie tylko. Zdecydowanie zagoszczą u mnie na dłużej. Serdecznie zachęcam do zapoznania się z asortymentem i zakupu produktów firmy
Tradycyjna kuchnia Kasidać resztę ciasta piec w 190 C około 50-55 minut, do suchego patyczka, wystudzone ciasto wyjąć na talerz i posypać pudrem cukrem - ciasto jest smaczne, pigwa daje ciekawy posmak kwaskowości i słodyczy....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię