Składniki: drożdże świeże 10 dag, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 oakowanie, jajka 5 sztuk "L", olej rzepakowy 1 szklanka, mleko 3,2% 1 szklanka, mąka tortowa 5 szklanek, sól - szczypta, rodzynki 10 dag, konfitura z pigwy 300 ml, cukier puder - ile potrzeba wszystkie składniki temperatura pokojowa na dnie większej miski rozkruszyć drożdże, wsypać cukier, cukier wanilinowy, wlać roztrzepane w osobnej miseczce jajka wlać olej, mleko, wsypać przesianą mąkę, sól nie mieszać - przykryć talerzem lub ścierecz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...