podany został atrakcyjnie, z ciekawą celebracją i bez długiego oczekiwania, co warto podkreślić. Danie pachnące, dobrze skomponowane i naprawdę smaczne. Dodatki także świeże i ładnie podane. Jednym słowem same plusy – łącznie z miłą i sprawną obsługą. Karta dań jest oczywiście o wiele bogatsza i znajdziecie w niej nie tylko klasykę, ale także oryginalne i ciekawe propozycje świadczące
Smaki Ewyścigają wypatrzone przez siebie zwierzę. Nigdy nie byłam na żadnym polowaniu i trudno wyobrazić mi sobie emocje jakie towarzyszą całemu temu przedsięwzięciu. Z pewnością musi to być ciekawe doświadczenie, na pewno wciągające. Samo zabicie zwierzęcia do najprostszych zadań już(...)należy, ale takie są prawa natury. Plusem polowań jest przede wszystkim świeże mięso, a taki fakt w kuchni bardzo się liczy. Dziczyzna jest w dzisiejszym świecie rarytasem i ciekawą odmianą. Polędwiczki i schab z dzika w białym winie. Jestem zwolenniczką prostoty. Najważniejsze dla mnie jest to by nie stłumić smaku mięsa olbrzymią ilością przypraw. Jeśli mam doskonałe mięso
Kuchnia Pani Wiosnyjestem wierną czytelniczką, ale jak w domu Mama kupi to zawszę przejrzę - a nóż coś ciekawego znajdę :-). Kiedyś każdy ciekawy przepis się wyrywało i wklejało do zeszytu ciekawe to było. Teraz jest internet i zeszyty większości potrzebne już nie są - jakoś nigdy nie miałam zapału do tworzenia takowego dlatego założyłam bloga - aby przepisy się nie gubiły:-) Sernik
sierotka maRysia w kuchniźródło: fan page norweskiego Burger King Ciekawym posunięciem można nazwać to, co zrobił norweski Burger King - dał możliwość swoim fanom (ok. 38,000 osób) wybór... Pokazać, że jest się prawdziwym fanem BK albo dostać darmowego Big Mac'a od swojej największej konkurencji. Ci, którzy wybrali drugą opcję otrzymali kupon na burgera do Mac'a i informację, że zostali(...)dalej norweski Burger King będzie oferował tym najwytrwalszym? Żeby nie okazało się, że zaraz jakiś procent fanów stwierdzi "eh, było brać tego Mac'a i spieprzać, motyla noga!" Hm, ciekawe czy polskie sieciówki fast foodów odważyłyby się na taki krok
Right Behind The Kitchendawna przygotowywane. Tutaj nieco się zawiodłam. Poza tym, widać, że Grażyna Bober-Bruijn za wzór wzięła sobie kraje azjatyckie. Wiele z przepisów brzmi orientalnie, co jest ciekawe, ale liczyłam na coś zupełnie w innym duchu. Zresztą nie tylko Azja stała się dla autorki inspiracją. W „Pysznych do pudełka” znajdzie się bardzo dużo wariacji na temat zagranicznych produktów(...)pudełka” wypadają fantastycznie, udowadniając, że hasło „na wynos” wcale nie musi ograniczać naszej kulinarnej wyobraźni. Jako zestaw gotowych pomysłów, jest już nieco gorzej, ale wciąż znaleźć można kilka ciekawych jedzeniowych konceptów. Czy polecam? Oczywiście! Nawet jeżeli nie podążę za Grażyną Bober-Bruijn punkt w punkt, to zgodnie z jej nadziejami, czuję się zainspirowana do działania. Recenzja publikowana również
Życie zamknięte w smakufajnie gotuje, gdyby nie to, nie zaglądałabym przecież do niej :) Pożeraczkę znają prawie wszyscy. Ci, którzy nie znają, muszą poznać. Ten blog to iście wybuchowa mieszanka dowcipu, ciekawych opowieści i niesamowitych smaków. Czasami mam wrażenie, że czuję zapach wydobywający się z kuchni Gin ;) Patrycja Pieguska to ktoś, z kim chętnie umówiłabym się na wielką kawę, najlepiej(...)przynajmniej zerkniecie do polecanych przeze mnie miejsc. Jeśli macie swoje ulubione inne blogi, albo takie jakich nie znam, wpiszcie je w komentarzu poniżej :) promujmy ciekawe miejsca, promujmy siebie wzajemnie
Codzienna kuchnia niecodziennasię zdecydowałam. W moim słoiczku znalazły się więc m.in marchewka, seler, korzeń pietruszki, kalarepka i chilli. Ciekawa jestem jak wyjdą w smaku ale o tym przekonam się za kilka dni. Warsztaty bardzo fajne i ciekawe. Szkoda tylko, że takie krótkie- czas zleciał błyskawicznie. Dziewczyny wkrótce planują kolejne, więc mam nadzieję, że się załapię
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCiekawa wersja popularnej pizzy na której zamiast klasycznego sosu pomidorowego pojawia się aromatyczny sos koperkowy. Taka pizza idealnie komponuje się z łososiem tworząc przepyszne i zjawiskowe danie. Pizza idealna dla osób lubiących poznawać nowe, ciekawe smaki i eksperymentować w kuchni. Domowa Pizza z Łososiem na Sosie Koperkowo - Śmietanowym - (ok. 3 dość duże spody) Ciasto: 25 g świeżych
Słodka Stronazawiodłam. Autorem książki jest jerozolimski kucharz mieszkający w Londynie oraz partner w sieci jego restauracji. Jest bardzo obszerna, zawiera aż 120 przepisów które są tak różnorodne i ciekawe, że człowiek od razu ma ochotę zabrać ją ze sobą do kuchni i zacząć działać. Poza klasyką jak hummus czy falafel znajdziecie tu przepisy kuchni, jerozolimskiej, palestyńskiej, żydowskiej czy gruzińskiej(...)zapoznać się z tą pozycją. Co to zatar, kibbeh? Jakie są zasady koszerności? Dla mnie, kogoś kto miał małe pojęcie o kuchni tamtych rejonów książka stanowi także bogate źródło ciekawej wiedzy. Wróćmy do przepisów. Większość z nich opatrzona jest zdjęciami które są bardzo smakowite i przeglądając […] Artykuł „Jerozolima. Książka kucharska” Yotam Ottolenghi, Sami Tamimi – recenzja
Mienta blogTematem warsztatów była Burgerownia . Wprowadził nas Jerzy Nogal w jego cudowne buły z miechem :) Warsztaty warsztatami jednak miałam okazję od kuchni poznać całkiem ciekawe smakołyki w tym dniu. Robiliśmy w grupach 4 osobowych różne smakołyki MIĘDZY INNYMI : Bułka burgerowa Klasyczny burger wołowy Domowy ketchup Aiolo/majonez ChimichurI Sos czosnkowy i inne Chutney(...)sosik z niej ( cebula daje z siebie trochę cukru ) . Podlewana była octem balsamicznym doprawiona chili i odrobiną cukru . Wyszła przepyszna . Warsztaty były ekstra , nauczyłam się ciekawych trików i poznałam wspaniałych ludzi lubiących gotować . Pasjonatów smaku :) . Wspólne gotowanie trwało 4.5 godziny . Było sporo śmiechu . Jerzy Nogal okazał się całkiem fajny hihi można z nim pożartować
Różowa kuchniawrzesień, wierzyć mi się nie chce, że już niedługo jesień…Pewnie każde z Was umie przyrządzić kopytka , knedle , pyzy czy kluski , ale jestem bardzo ciekawa z czym je podajecie. Stwórzcie ciekawe danie i dodajcie w komentarzach do tego wpisu. Kopytka z jarmużowym pesto i kurkami Składniki: 350 g ugotowanych i zmielonych ziemniaków 100 g mąki
codojedzeniasoki, herbaty, przetwory, oleje, żywność skierowana do dzieci, a także inne ciekawe artykuły, które możecie zobaczyć na stronie sklepu Sibeco . Na głównej stronie Sibeco możecie dowiedzieć wielu ciekawych wiadomości. Zarówno o rokitniku oraz ciekawostkach na jego temat jak i samej firmy. Pozwolę sobie zacytować fragment tekstu, który najbardziej zapadł w mojej pamięci: " Nasz zaprzyjaźniony mongolski lekarz, który
Zdrowie na języku :Pchłopak, pełen pasji i tak zwyczajnie lubiący świat i ludzi. Kiedy wejdziecie na jego bloga, sami przekonacie się, że kocha kuchnię i aparat. Tworzy niesamowite potrawy, łącząc w bardzo ciekawy sposób składniki. Warto zapisać ten adres w ulubione :) My Simple Kitchen O Magdzie wspominałam już przy okazji wpisu z muffinkami czereśniowymi. Znamy się wirtualnie około 2 lata, niedawno miałyśmy okazję(...)sympatyczną osobą, z która można pogadać szczerze i o wszystkim. I jest to kolejna blogerka, która nie goni za tanią popularnością, a takich ludzi bardzo szanuję :) Życzę Wam ciekawej lektury i wielu smacznych dań :) Agnieszka, Łukasz i Magda na pewno Was nie zawiodą
Codzienna kuchnia niecodziennażałujemy. Około godziny 19, zmęczeni i głodni liczyliśmy na smaczną i szybko podaną kolację. Jak na tą porę gości w karczmie sporo, wybór w karcie urozmaicony i ciekawy. Obsługa szybka i uprzejma, choć z jakiegoś powodu miła kelnerka była wyraźnie smutna. Postanowiliśmy zjeść bardziej obiad niż kolację, choć pora bardziej była na to drugie. Jako miłośniczka i badacz tajemnic(...)należy. Wszystko świeże i ładnie podane. Mój miły zafascynował się podrobami – cynaderkami w sosie. Nie często spotyka się je w restauracjach, ale jeśli są zwykle można liczyć na ciekawy kulinarny eksperyment. Tu cynaderki były klasyczne, podane bardziej jak gęsta zupa. Były smaczne, ale nie olśniewały pomysłowością. Zwykle unikamy przydrożnych restauracji nastawionych raczej na przypadkowego i jednorazowego klienta i na zaspakajanie
Smaki EwyBlogerzy Smakują zostałam zaproszona z osobą towarzyszącą do wspomnianej restauracji i zdecydowanie nie żałuję podjęcia się tego zadania. Na miejscu zobaczyłam nowoczesne i przestronne wnętrze, a ściany zdobiły zdjęcia ciekawych miejsc w Łodzi. Wybraliśmy stolik i rozpoczęliśmy kulinarną przygodę. Menu było przejrzyste, zazwyczaj po 3 dania każdej kategorii. Bardzo mi to odpowiada, bo pozwala uwierzyć, że jedzenie jest świeże(...)dwie gałki pysznych, smażonych lodów. Na tym zakończyliśmy obiad, a właściwie już kolację. Podsumowując, bardzo miło spędziliśmy czas, przy pysznym jedzeniu. Przystępne ceny, adekwatne do jakości i ilości jedzenia, ciekawe smaki i dobrej jakości produkty. Przy następnej wizycie w Łodzi, na pewno wrócę do tej restauracji. Dziękuję bardzo za zaproszenie i polecam się na przyszłość
Corner With Recipes