ciasto - 164325 przepisów (strona:6170/10955)

Ciasto pinacolada 169

suche składniki. Ananasa kroimy w kostkę, banana ugniatamy widelcem, jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka ubijamy na gładką masę, dodajemy owoce, mieszamy. Łączymy suche i mokre składniki. Ciasto przekładamy do keksówki, ok. 20 cm, pieczemy w 180 st. C przez ok. 40-50 minut

Kucharzyca
Sałatka Szwedzka z Ogórków na Zimę 276

Dzisiejszy przepis poświęcony będzie miłośnikom przetworów, a dokładniej ogórków. Kiedy nie mamy czasu na przygotowanie sałatki do obiadu, domowe przetwory sprawdzą się idealnie. Otwierając słoik, czujemy

Przepiski.pl
Migdałowe gofry z malinami 161

kielicha miksującego i rozdrabniam blenderem na mąkę. Dodaję mąkę pszenną, żółtko, sól, cukier, olej rzepakowy, mleko. Całość miksuję żeby nie było grudek. Biało ubijam na sztywno i dodaję do ciasta. Mieszam już delikatnie łyżką. Gofrownicę smaruję olejem, rozgrzewam wylewam po łyżce ciasta na jednego gofra. Piekę około 5 minut. Zależy to od mocy urządzenia. Sześć malin rozgniatam i przecieram przez

wesoła kuchnia
Cukinia Faszerowana Kurczakiem z Kaszą Jaglaną 165

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia faszerowana kurczakiem i kaszą jaglaną to idealna propozycja na obiad czy kolację. Danie to wygląda bardzo apetycznie, a smakuje jeszcze lepiej. Sprawdźcie

Przepiski.pl
Naleśniki z mąki kasztanowej wg J. Oliver'a 143

gałązki świeżego rozmarynu  4-6 plastrów szynki długo dojrzewającej  ser żółty (w oryginalnym przepisie Gruyère)  Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy z mlekiem i dodajemy mąkę. Mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli jest za rzadkie, dodajemy więcej mąki, a jeśli za gęste - więcej mleka. Doprawiamy solą i pieprzem.  Na patelni rozprowadzamy kilka kropel oleju lub oliwy(...)rozgrzaną kładziemy kilka gałązek rozmarynu i kilka kawałków porwanej szynki. Podsmażamy przez chwilę, a następnie rozprowadzamy gałązki i szynkę równomiernie na całej patelni. Wylewamy pierwszego naleśnika.  Gdy ciasto zacznie się ścinać, posypujemy startym serem, a gdy przyrumieni się od spodu, składamy go za pomocą łopatki na pół i posypujemy serem. Następnie składamy jeszcze raz i przewracamy na drugą stronę

bistro mama
Doskonałe placki z cukinii. Jeden trik, dzięki któremu zawsze wychodzą. PRZEPIS 7114

posól i odstaw na 15 minut. Po tym czasie odciśnij jak najwięcej soku i odlej – inaczej niż w przypadku ziemniaków, jest on pozbawiony naturalnej skrobi, a więc rozrzedza ciasto. Dzięki temu trikowi placki będą zwarte i ładnie się usmażą. Marchewkę zetrzyj na małych oczkach, cebulę na dużych, czosnek drobno posiekaj. Wszystko przełóż do miski z cukinią. Dodaj oba rodzaje(...)mąki, wbij jajka, dopraw pieprzem, wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto wykładaj łyżką na rozgrzany olej, formując placuszki. Smaż na ciemnozłoty kolor z obu stron. Rada: podobnie jak placki ziemniaczane, placki z cukinii świetnie smakują z jogurtem lub śmietaną. Najpyszniejsze są prosto z patelni, ale można je jeść także na zimno. Artykuł Doskonałe placki z cukinii. Jeden trik, dzięki któremu zawsze

Kulinarna Polska
Baci di dama 138

mielonych migdałów lub mąki migdałowej 150 g mąki pszennej 150 g masła 100 g cuku szczypta soli  do przełożenia: czekolada gorzka Z podanych składników wyrobić kruche ciasto, które uformować w kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Piekarnik nastawić na 160 stopni C, płaską blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ze schłodzonego ciasta formować małe kulki (około

wyzwania kuchenne
naleśniki z twarogiem i owocami 192

łyżki cukru cukier waniliowy 300 g świeżych owoców (u mnie borówki) kilka kostek gorzkiej czekolady do dekoracji wykonanie: Mąkę, sól, jajka, wodę i mleko mieszam mikserem na gładkie ciasto, odstawiam na 15 minut. Rozgrzewam teflonową patelnię i wlewam porcję ciasta. Smażę z dwóch stron na złoty kolor (w razie potrzeby można patelnię delikatnie natłuścić). Twaróg rozdrabniam widelcem, łączę ze śmietaną

babka w formie
Najlepsza nalewka wiśniowa 274

bieżąco i smak nie miał czasu się rozwinąć. Alkus jeden twierdził, że się smaku nie może doszukać, pieprzony Indiana Jones alkoholizmu. Jak sobie odłożyłam wiśnie z nalewki, że do ciast będę miała, to mi wyżarł. Jak ja się wtedy modliłam, żeby spełniły się słowa babci: „nie żryj pestek, bo ci drzewo w brzuchu wyrośnie”. Będę wam czasem przemycać jakiś przepis(...)rozlewamy do butelek, odcedzając wiśnie. Co zrobić z wiśniami z nalewki? Przesmażyć na patelni, podlać alkoholem, podpalić i gorące przełożyć do wyparzonych słoiczków. Zakręcić i mamy dodatki do deserów, ciast albo do wyjedzenia łyżką jak nas dopadnie kryzys jakikolwiek. Post Najlepsza nalewka wiśniowa pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Domowe Rollo / Tortilla z kurczakiem i warzywami 168

Co zrobić kiedy ma się ochotę na kebab - iść i kupić kebab. Proste. Ale oczywiście proste rozwiązania nie zawsze są najlepsze. Dlatego postanowiłam zrobić sobie rollo

Emskie Smaki
Młoda Kapusta na Pomidorowo 122

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Młoda kapusta na pomidorowo z dodatki marchewki i sosu pomidorowego to idealny dodatek do pysznych letnich dań. Świetnie smakuje szczególnie w towarzystwie

Przepiski.pl
Kluski serowo szpinakowe 176

pieprzu Sposób przygotowania: Ser, jajka oraz szpinak rozdrabniamy na gładką pulpę. Dodajemy olej czosnkowy, sól, trochę pieprzu i mąkę. Miksujemy do połączenia składników i uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Gotowe ciasto porcjami (najlepiej łyżką) wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę. Ja robiłam je na trzy razy- jak pierwsze wypłynęły, to wyciągałam łyżką cedzakową i robiłam kolejną porcję. Zapobiegnie to rozgotowaniu się tych(...)pierwszych klusek ;) Podajemy jako dodatek do zup lub drugiego dania. Jeśli chcemy słodką wersję- nie dodajemy do ciasta pieprzu i oleju czosnkowego, a ugotowane okraszamy roztopionym masłem i cukrem kryształem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding

Kuchnia w czekoladzie
Truskawki zapiekane pod kruszonką z mąki ryżowej 148

Lubicie crumble z owocami? Ja bardzo… Dzisiaj proponuję truskawki pod kruszonką z mąki ryżowej . To prosty i pyszny deser na gorąco, który umili niejedno popołudnie

Oryginalny smak
Sok z Mięty | Syrop z Mięty 166

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięta ma właściwości zdrowotne, zawiera sporo cennych minerów oraz witamin. Działa uspokajająco, antybakteryjnie a dodatkowo oczyszczająco. Warto w sezonie letnim zasadzić w swoich

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania