Mace z warzywami i kurczakiem 183domu na patelni. Choć z kuchni kaflowej też korzystamy, to nieraz jak się nie chce nikomu iść napalić robię właśnie na patelni. Tym bardziej jak zabraknie mi farszu, a ciasta od pierogów zostanie. Nie dodaję do niego jajka, jest tylko mąka, woda, sól i odrobina oliwy więc mace wychodzą idealne! Piekąc ostatnie stwierdziłam, że przecież fajnie byłoby połączyć(...)gęstego jogurtu 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek Gallo Classico Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Mace: Składniki na ciasto dokładnie łączymy i zagniatamy. Owijamy foliowym woreczkiem i pozostawiamy na ok 30 minut. Po tym czasie dzielimy na ok 8 części i cieniutko wałkujemy podsypując mąką. Smażymy na gorącej patelni
Kuchnia w czekoladzie
Chleb pszenny ze słonecznikiem. 158miski. Dodać drożdże i cukier. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Następnie wsypać mąkę, sól, siemię i słonecznik. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut. Następnie przełożyć ciasto do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.Wierzch chleba posmarować mlekiem i posypać słonecznikiem. Lekko
Agusiowe smakołyki
MUFFINY BUDYNIOWE TOFFI Z BANANAMI 152suche składniki, dodaję mokre, mieszam krótko do połączenia rózgą kuchenną. Banana obieram i kroję w drobną kosteczkę. Formę na muffiny wykładam papierowymi foremkami. Nakładam do każdej jedną sporą łyżkę ciasta, na to kilka kosteczek banana. Następnie przykrywam po łyżeczce ciasta. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wstawiam formę na środkową półkę i piekę
Zasmakuj Kuchni
Pice ar y maen - Welsh cakes, czyli walijskie ciasteczka z patelni... 178posypania, opcjonalnie Do sporej miski wrzuć mąkę, cukier, proszek do pieczenia, mixed spice i szczyptę soli. Potem, palcami, rozetrzyj z masłem i smalcem. Wmieszaj koryntki. Dodaj jajko i zagnieć ciasto, a jeśli mieszanka wydaje się za sucha wlej odrobinkę mleka. Na średnim ogniu rozgrzej odrobinkę oleju na nieprzywierającej patelni. Rozwałkuj ciasto na grubość około 3mm. Wycinaj kółka o średnicy
Lejdi of the house
Owsianka z tahini i pomarańczami 150Owsianka z tahini i pomarańczami to pomysł na zdrowe i pożywne śniadanie, które na długo syci. Smakuje oryginalnie i zapewne miłośnicy sezamu będą zadowoleni. Jak zrobić
Oryginalny smak
Jabłecznik 164Jabłecznik – to jedno z moich ulubionych ciast. Kocham serniki, szarlotki i jabłeczniki. Teoretycznie inne ciasta mogłyby dla mnie nie istnieć. Te powyższe zaś zawsze pojawiają się u mnie obowiązkowo w każde święta, czy też na imprezach urodzin The post Jabłecznik appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje
Przepis na Domowe Burgery z Frytkami 133(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W tym wpisie zaprezentujemy Wam coś, co chyba każdy z nas uwielbia. Na sam widok tego dania cieknie ślinka. Poniżej znajdziecie przepis na
Przepiski.pl
Najlepszy Przepis na Domowy Dżem Truskawkowy 134(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sezon truskawkowy niestety powoli dobiega końca. Warto więc zamknąć odrobinę pysznych truskawek w słoikach, przygotowując z nich dżem truskawkowy. Poniżej znajdziecie
Przepiski.pl
Post dr Dąbrowskiej: przepis na pyszne frytki z marchewki plus przepis na wychodzenie z diety 203Post dr Dąbrowskiej - przepis na frytki z marchewki na diecie dr Dąbrowskiej. Jeśli nie chcesz przegapić najciekawszych przepisów Dołącz do Nas na Facebook
IzaGotuje
Maślane bułeczki z nadzieniem serowo-budyniowym 192mogę szczerze powiedzieć, że jest to mój autorski przepis. Pierwsze bułeczki powstały z nadzieniem budyniowym i musem owocowym, natomiast kolejne na prośbę domowników z masą serowo-budyniową. Składniki na ciasto 45 dkg mąki pszennej 6 dkg cukru 2 dkg drożdży 1 czubata łyżka mleka w proszku 4 dkg roztopionego masła 200 ml ciepłego mleka 2 jajka Składniki na nadzienie(...)nadzienie, dlatego na tym etapie proponuje spróbować i w razie potrzeby dosłodzić) , następnie dodajemy żółtka i budyń. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą serową. 3 Ciasto dzielimy na 14 kawałków ( ilość jest uzależniona od tego jakiej blaszki użyjecie) z których tworzymy kulki, każdą wałkujemy na grubość około 3mm. Na środek formy układamy masę serową i sklejamy
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Cappuccino z kokosem 223Dziś będzie ciasto z efektem wow - czekoladowy biszkopt, krem cappuccino i do tego wszystkie wkładka kokosowa, oj pyszne to było, przepyszne. Biszkopt: 6 jajek 1 szklanka cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyżki kakao 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy z solą, a następnie wsypujemy(...)mleczna i gorzka) 4-5 łyżek mleka Połamaną czekoladę wraz z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej. Gdy tylko się rozpuści ściągamy z ognia, dokładnie mieszamy i wylewamy na wierzch ciasta. Chłodzimy w lodówce przez minimum
Cynamonowe szczęście
Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi 242połączenia składników. Do dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, orzechy włoskie i cynamon. Mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy, aż połączą się w jednolite ciasto. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki (około 2/3 wysokości) nakładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi
My Chcemy Jeść
Naleśniki z ciasta zaparzanego 158Przepis na ciasto zaparzane pochodzi ze starej książki kucharskiej z Wielkopolski. Ciasto wychodzi puszyste i delikatne. Ja podałam z frużeliną z malin ale tutaj pełna dowolność, jak lubicie i uważacie. Zaczynamy? Mini naleśniki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Zajmujemy dzieci #2: domowa plastelina... 181Czasy nastały takie, jakie nastały i czasami bardzo desperacko potrzebujemy zaj ą ć towarzystwo przez godzinę, czy dwie. A i nasza pojemność w kwestii zjadliwości upieczonych przez dziewczynki ciast, cookies i muffinów zaczęła drastycznie się kurczyć. St ą d plastelina. Większość przepisów woła o dodatek wodorowianu potasu (kamienia winnego), jako substancji stabilizuj ą cej. A ja, jak na złość, swój(...)cytryny i wodę. Wlej mokre składniki do suchych. Zamieszaj szybko drewnianą łyżką. Dolej aromat, barwnik i olej. Zagnieć na gładką masę. W tym momencie NIE DODAWAJ więcej mąki! 'Ciasto' może się wydawać klejące, ale po ostudzeniu powinno być o wiele lepsze. Dopiero wtedy możesz ewentualnie zacząć dodawać po łyżeczce maki, zagniatając po każdym dodatku. Po ostudzeniu przechowuj w szczelnym pojemniku
Lejdi of the house
CHLEB ŻYTNIO- ORKISZOWY NA ZAKWASIE, PROWADZONY METODĄ TRÓJFAZOWĄ 222miski z zaczynem z pierwszego etapu dodajemy mąkę oraz wodę i całość dokładnie mieszamy. Odstawiamy pod przykryciem na ok. 3-4h w temperaturze pokojowej. III ETAP- CIASTO WŁAŚCIWE: - przefermentowany zaczyn z etapu II - 550g mąki orkiszowej typ750 - 600g ciepłej wody (u mnie 40*C) - 80g słonecznika - 20g siemię lniane - 22g soli (daję himalajską) Do zaczynu z etapu II dodajemy(...)mnie słonecznik, siemię lniane i sezam) i skrapiamy pędzlem maczanym w wodzie- gwarancja nie odpadania ziaren po upieczeniu. Formy przykrywamy i odstawiamy na ok.1,5-3h, aż ciasto wypełni formy. Moje chleby wyrastały 1 godzinę 40 minut... Formy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200*C i pieczemy ok. 60 minut na termoobiegu. Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika
Smaczne Zdrowe