CHLEB ŻYTNIO- ORKISZOWY NA ZAKWASIE, PROWADZONY METODĄ TRÓJFAZOWĄ

CHLEB ŻYTNIO- ORKISZOWY NA ZAKWASIE, PROWADZONY METODĄ TRÓJFAZOWĄ

CHLEB ŻYTNIO- ORKISZOWY NA ZAKWASIE, PROWADZONY METODĄ TRÓJFAZOWĄ

Przepis na : śniadanie

   Kolejny z pysznych chlebów na zakwasie, prowadzonych metodą trójfazową. Tym razem dostosowałam do tego ulubiony chleb moich domowników. Coraz bardziej zaskakuje mnie ta metoda i myślę, że będę do niej wracać jeszcze wiele razy. Ostatni etap zaskoczył mnie totalnie, tym razem ta faza zajęła mi tylko 1,5h..., drugi etap skróciłam też do 3,5h. Poprzednio wyrastał 6h... Tak prowadzony chleb jest lżej strawny od tradycyjnego chleba. Wszystkie chleby na zakwasie są zdrowsze od tych na drożdżach, prowad... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczne Zdrowe

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję