ciasto - 164325 przepisów (strona:4855/10955)

Muffiny bananowe z serkiem quark... 183

zakupionego w promocyjnej cenie serka quark, okazały się hitem wśród dzieci. Daniel zjadł 4 i jeszcze rzucał łakome spojrzenia w stronę stojacej na blacie tacy... Mnie denerwowała jedna rzecz - ciasto jest dość mokre i mało tłuste, więc jest trudno odkleić papierowe papilotki. Sytuacja poprawia się nieco po przesuszeniu - do następnego dnia zostały może ze 2-3 sztuki i te były(...)papilotkami. W sporej misce rozgnieć banana. Wmieszaj jajko, cukier, wanilię, quark, olej i mleko. Wsyp makę i proszek do pieczenia i szybko wymieszaj na w miarę gładkie ciasto. Rozdziel ciasto pomiędzy papilotki i piecz przez około 25 minut. Wyjmij na kratkę do ostudzenia. Ewentualnie posyp cukrem pudrem przed jedzeniem

Lejdi of the house
Świąteczny czekoladowy sernik! 169

Sernik, bez tego ciasta nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia. Uwielbiam sernik w każdej postaci, ale mam kilku swoich faworytów. Prawdziwy sernik powinien być przygotowany na białym serze tzw. twarogu, jakość sera jest bardzo istotna. Zamarzył mi się sernik z czekoladą, lekko wilgotny i kremowy, delikatny i mocno czekoladowy. Idealny do kawy, do świętowania ważnych okoliczności, sprawdzi się wyśmienicie(...)wymieszaj. spód do sernika: - 70 g masła - 150 g mąki pszennej  - 1 jajo - 2 łyżki cukru pudru DIAMANT - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia W/w składniki zagnieć na miękkie ciasto. Ciastem wylep średnią tortownicę o wysokim brzegu. Wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 160 stopni C i piecz przez 13 -15 minut na słomkowy kolor, wyjmij z piekarnika i przestudź

SMYKWKUCHNI
Bułeczki cynamonowe 158

ciepłego mleka, drożdży, 2 łyżek mąki z wcześniej odmierzonej i cukru. Jak zaczął pracować i wyrósł połączyłam go z mąką (przesianą), rozkłóconym jajkiem i roztopionym i ostudzonym masłem. Wyrobiłam ciasto. Było rzadkie. Odstawiłam do wyrośnięcia. Jak już ciasto wyrosło to podzieliłam je na 2 części i rozwałkowałam na grubość ok. 4-5 mm. Podsypywałam mąką. Każdą z tych części smarowałam(...)roztopionym masłem i posypywałam cukrem zmieszanym z cynamonem. Takie ciasto zrolowałam i odkrajałam kawałki po ok. 1,5 - 2 cm szerokości. Wykładałam na blachę i smarowałam rozkłóconym jajkiem z mlekiem. Wykładałam krążki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Odstawiłam na 15-20 minut do wyrośnięcia. Piekłam 15-20 minut w 180 stopniach. Notatki: * można użyć białego cukru zamiast brązowego Smacznego

Pieprzyć z Fantazją
Pieczona ciecierzyca 146

minut, aż będzie złocista. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Chipsy z jarmużu → Chipsy z plantana → Chipsy z nori w aromatycznej tempurze → Kwiaty z ciasta nadziewane wędzonym łososiem i ryżem → Hummus

Oryginalny smak
Ryba po grecku 1113

grecku na stałe zagości w waszych domach i kuchniach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego! Ryba po grecku Triki odchudzające – twój mózg pomoże zrzucić ci kilka kilogramów! Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką Zamiennik cukru – lista zdrowych zamienników Ciasto francuskie z jabłkami Placki ziemniaczane – chrupiące i najsmaczniejsze! Herbata odchudzająca – pij ją codziennie i schudnij(...)Ciasto francuskie z jabłkami (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba po grecku pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć

To Musisz Wiedzieć
Imbirowe ciasto z miodem 219

Szybkie, proste i smaczne ciasto,polecam.Pachnące imbirem z cynamonem oraz przyprawą do piernika.Jak dla mnie pyszne ale tylko troszkę mało słodkie. 2 jajka 350 g mąki pszennej 110 g cukru 2 łyżki miodu 65 g masła 250 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 2 łyżeczki imbiru 2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika(...)Mleko zagrzać, dodać masło i miód.Jajka ubić z cukrem, dodać mleko z masłem i miodem, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą i przyprawą do piernika. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem blaszki. Piec w 180 stopniach przez około 60 minut. Po upieczeniu wystudzić i polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
Duńskie pierniczki (honnninghjerter) 145

Wykonanie:   Sypkie składniki: mąkę, przyprawę i amoniak przesiać. Jeśli miód skrystalizował (jest w formie stałej) należy podgrzać go w kąpieli wodnej do uzyskania płynnej konsystencji. Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misie miksera i mieszamy do połączenia składników. Ciasto będzie kleiste i dość miękkie. Misę owijamy folia spożywczą i zostawiamy na 24h w lodówce, aby nabrało odpowiedniej konsystencji przed(...)pieczeniem. Po tym czasie ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm i wykrawamy pierniczki. Pieczemy 10-12 minut (w zależności od wielkości i grubości pierniczków) w temperaturze 170 stopni. Dekorujemy lukrem i kolorowymi posypkami. Zamykamy w szczelnych puszkach. Już po około tygodniu są miękkie.   Lukier królewski: Białko jajka ubijamy na bardzo wolnych obrotach

Pyry na Gaz
Kruche ciastka z kawałkami czekolady 127

rodzaj zabawy. Właśnie dzisiaj na zajęciach sensorycznych pani objaśniła nam jak bardzo ucząca i fascynująca może być taka zabawa w pieczenie. Czekoladę pokroić na małe kawałki, orzechy posiekać. Przygotowanie ciasta – masło, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli wymieszać na gładką masę. Dodać jajko i wymieszać. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodać do masy. Dokładnie wymieszać. Dodać(...)posiekaną czekoladę i orzechy. Wymieszać już rękoma, wgniatając wszystkie dodatki. Z ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Położyć kuleczki ciasta na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia. W większych odstępach, następnie lekko spłaszczyć. Pieczenie – Nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciastka od 12-15 minut. Ciastka muszą lekko się zarumienić, następnie zostawić żeby ostygły. Dopiero teraz można włożyć

Kuchnia Pokoleń
Kruche ciasteczka z masą orzechową 174

miłego piątku Wam życzę :-)   Składniki: 250 g mąki krupczatki 50 g cukru pudru 130 g masła 1 jajko masa orzechowa Helio 1. Z wyżej wymienionych składników zagniatamy gładkie ciasto. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika.  2. Ciasto dzielimy na dwie porcje. Stolnicę oprószamy mąką. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 2-3 mm. Foremką

kruche babeczki
Pierniczki II 148

mieszając. Odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać na stolnicę. W mące zrobić zagłębienie. W zagłębienie rozbić jajka, dodać sól, wlać masę miodową i zagnieść jednolite ciasto. Uformować ciasto z kulę, zawinąć w folię i odstawić w temperaturze pokojowej na noc. Ciasto wałkować podsypując mąką, na na grubość około 1/2 cm. Wykrawać foremkami ciasteczka. Układać na blasze

królestwo garów
Norweskie ciasto z jabłkami 174

Przepis na ciasto dostaliśmy od Karinki a ponieważ nam się spodobał postanowiliśmy wypróbować... i udało się. Ciasto pyszne !     Składniki: -25 dkg mąki 405 -15 dkg cukru -8,5 dkg miękkiego masła -300 ml jogurtu naturalnego -2 jajka -szczypta sody oczyszczonej -płaska łyżeczka proszku do pieczenia -2-3 jabłka -cynamon -cukier do posypania jabłek Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne(...)okrągłej formy ( 24 cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Układamy jabłka. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 st. C. Smacznego ! A to jest nasz wzorzec, czyli ciasto Karinki. Za przepis dziękujemy

Maminek kulinarny
Chleb z suszonymi pomidorami 186

szklanki ciepłej wody. 2. Rozczyn odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 min. 3. Łączymy rozczyn z mąką, pokrojonymi w drobną kostkę suszonymi pomidorami, solą, letnią wodą i wyrabiamy ciasto. 4. Wyrobione ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 60 min. 5. Ciasto umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 240⁰C przez ok. 30 min. Po 30 min. zdejmujemy pokrywę

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Pierogi drożdżowe z kapustą i grzybami 122

zagoszczą na Waszych stołach. Koniecznie zróbcie na święta. Składniki: Farsz: 500 g kapusty kiszonej 2 garści grzybów suszonych 2 cebule 50 ml oleju 1 łyżeczka mielonego kminku sól, pieprz Ciasto: 500 g mąki pszennej 250 ml letniego mleka 40 ml oleju 30 g drożdży 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: 1 jajko czarnuszka Przygotowanie: Normal(...)para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ciasto: Drożdże rozpuszczamy z cukrem, dodajemy połowę mleka, 2 łyżki mąki, dokładnie mieszamy, odstawiamy na kwadrans. Do rozczynu wlewamy resztę mleka, sól, jajko, żółtko, pozostałą mąkę, olej i wyrabiamy na stolnicy

R'n'G Kitchen
Krążki mocno orzechowe. 170

zrobić własne! A przy okazji wyczarować smaczne chrupadełka do kawusi! Co nam trzeba? 200g orzechów włoskich- już wyłuskanych 100ml oleju z orzechów włoskich SemCo BIO płaska łyżka cukru trzcinowego ciasto francuskie Cukier trzcinowy żółtko Robimy! Do blendera wlewamy olej- Przygotowana kompozycja smakowa łączy BIO olej słonecznikowy z naturalnym aromatem orzecha włoskiego, nadaje olejowi doskonały smak i zapach charakterystyczny dla orzecha(...)włoskiego , wrzucamy orzechy i cukier. Blendujemy, ale na na mocno gładko, na papkę. starajmy się, aby zachowały się małe kawałeczki orzeszków. Rozwijamy ciasto francuskie, smarujemy naszą masą i zwijamy. Kroimy w krążki, smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy w 200 stopniach około 15 minut. I już! Share 0 Tweet 0 Pinterest 0 0 Shares

Latosiowydom

Proponowane wyszukiwania