ciasto - 164325 przepisów (strona:4767/10955)

Keto krakersy lniane – 3 składniki! (wegańskie, low carb) 129

wybrane dodatki (u mnie czarny i biały sezam , czosnek w proszku , papryka słodka oraz zioła prowansalskie ). Mieszamy suche składniki, a następnie wlewamy wodę . Całość mieszamy szpatułką, masa powinna zgęstnieć . Ciasto wyrabiamy chwilę ręcznie , jeśli klei się do dłoni warto podsypać większą ilością mąki lnianej (wszystko zależy od użytego gatunku siemienia lnianego i jego zdolności do wchłaniania wody). Umieszczamy ciasto pomiędzy(...)kółkiem do pizzy wycinamy dowolne kształty (np. trójkąty i kwadraty ;)). Papier umieszczamy na blaszce i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15-25 minut (w zależności od grubości ciasta, najlepiej sprawdzać co 5 minut czy są już wystarczająco chrupkie). Upieczone krakersy po ostygnięciu przechowujemy w szczelnym pojemniku , aby nie zaciągnęły wilgoci z otoczenia i zachowały chrupkość. Keto krakersy rewelacyjnie smakują

WegePrzepis
Sałatka Warstwowa na Krakersach 131

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Warstwowa sałatka na krakersach to idealna opcja na święta i inne domowe imprezy. Sałatka wygląda jak ciasto, dzięki czemu świetnie prezentuje się na stole, a dodatkowo smakuje rewelacyjnie. Sałatkę tworzą 3 warstwy krakersów, które przełożone są różnymi pastami. Całość z dodatkiem miękkich, lekko słonych krakersów smakuje rewelacyjnie. Dodatkowo sałatkę się bardzo fajnie serwuje, ponieważ łatwo można

Przepiski.pl
Sernik z truskawkami (bez spodu) 181

przygotowanie jest dziecinnie proste. Mi pomagała córeczka A efekt? Sernik dosłownie rozpuszcza się w ustach. Nasz sernik jest bez spodu, ale wy śmiało możecie przygotować go np. na kruchym cieście lub spodzie z ciasteczek. Taki sernik to idealny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Można go też śmiało przygotować na świąteczny stół. Spróbujcie. Podstawą dobrego sernika jest dobrej jakości(...)mąkę ziemniaczaną, miksujemy do połączenia. Teraz dodajemy stopniowo resztę sera, cały czas miksując. Serową masę wylewamy do przygotowanej formy. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki (w odstępach). Blaszkę z ciastem wkładamy na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. I pieczemy około 60 minut. Sernik należy obserwować, bo czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika (krócej lub dłużej). Sernik powinien być lekko

Słodkie okruszki
Sernik na spodzie z Oreo, z czekoladowym ganache oraz malinami 123

Przepis na sernik na spodzie z Oreo, z czekoladowym ganache oraz malinami. Ciasto jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, aczkolwiek jest warte zachodu! Składniki Składniki na spód Oreo: 20 ciasteczek Oreo (ja dałam razem z nadzieniem, ale można dać same ciasteczka) 4 łyżki cukru 5 łyżek rozpuszczonego masła Składniki na sernik: 900 gram serka typu Philadelphia w temperaturze pokojowej 4 duże

Wasze Przepisy
Babeczki wielkanocne 119

łatwością i w kilka chwil. Proste wykonanie, kilka podstawowych składników, które zazwyczaj mamy w domu. To mój najlepszy, sprawdzony przepis na puszyste i mięciutkie w środku babeczki. Z ciasta możesz upiec także muffinki dodając do nich bakalie lub tartą czekoladę. W przepisie dokładny opis wykonania, kilka porad oraz propozycje podania. Babeczki wielkanocne SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka(...)cytryny Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Olej możesz zastąpić roztopionym masłem – w tej samej ilości. Do ciasta na babeczki możesz dodać rodzynki – garść wystarczy. Używam foremek silikonowych do mini babeczek o wyższej średnicy ∅ 7 cm. Z przepisu wychodzi 22 babeczki wielkanocne. PRZYGOTOWANIE: Do miski wbijam dwa całe jajka

Zasmakuj Kuchni
Idealna babka czekoladowa 160

zajmuje to ok 10 minut). Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia i delikatne łączymy z pianą jajeczną. W międzyczasie rozpuszczamy masło i gorące dodajemy do ciasta i ostrożnie mieszamy tylko do połączenia składników. Formę do babki (o pojemności ok 2 litrów) smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przekładamy do niej ciasto i pieczemy(...)suchego patyczka. Po ostudzeniu i wyjęciu z formy polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Ja do czekolady dodaję zawsze 2-3 łyżki mleka dzięki czemu łatwiej ją rozprowadzić na cieście

Cynamonowe szczęście
Tartaletki z kremem budyniowym i borówkami 166

mąki pszennej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub 1 pełna łyżeczka budyniu (proszek) Pozostałe składniki: borówki i cukier puder do oprószenia tartaletek Przygotowanie: Kruche tartaletki: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Robimy kulę, zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 2 h w lodówce. Foremki na tartaletki (8 szt) smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy na podsypanym mąką blacie i wyklejamy(...)foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Foremki wstawiamy na 30 minut do lodówki. Następie przykrywamy papierem i obciążamy fasolą. Tartaletki pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach. Po tym czasie ściągamy obciążenie i papier i dopiekamy do zarumienienia. Krem budyniowy: Składniki na krem powinny mieć temperaturę pokojową. Zagotowujemy 400 ml mleka na małym ogniu. W tym czasie w misce miksujemy żółtka

Słodkie okruszki
Wielkanocne ciasteczka 159

robota kuchennego, ucieramy na gładką masę.  Formujemy kulę. Możemy również wszystkie składniki umieścić w misie, posiekać masło nożem, szybko wyrobi do połączenia składników. W każdej metodzie należy ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut.  Po 30 minutach i schłodzeniu ciasta, dzielimy go na kilka mniejszych kawałków, najlepiej nożem. Kawałki ciasta i wałkujemy

Życie zaczyna się w kuchni
Babka cytrynowa 125

CIASTO: Margaryna – 25 dag Żółtka – 5 szt Białka – 5 szt Cukier puder – 20  dag Sok i skórka z cytryny Mąka ziemniaczana – 25 dag Proszek do pieczenia – 2  łyżeczki LUKIER: Cukier puder –10 dag Sok z cytryny –1-2  łyżki Margarynę utrzeć, następnie dodawać po 1 żółtku i po części cukru oraz skórkę, sok z cytryny. Wymieszać(...)mąką ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem dodawaną stopniowo po parę łyżek. Białka ubić na sztywno, następnie wymieszać je z ciastem. Ciasto wylać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy na babkę i piec w średnio nagrzanym piekarniku około 60 minut. Po przestudzeniu wyjąć z formy i  polać glazurą utartą z cukru i soku z cytryny

przepisy- Milki
Karmelowa babka z krówkami 158

mogą być najróżniejsze - drożdżowe, ucierane, piaskowe, białkowe, czekoladowe, a nawet z budyniu lub galaretki. Dzisiaj proponuję pyszną i bardzo prostą babkę z krówkami i odrobiną likieru jajecznego. Karmelowy smak ciasta i delikatny aromat ajerkoniaku - czego chcieć więcej! Składniki na karmelową babkę z krówkami 150 g drobnego cukru do wypieków 250 g mąki pszennej 150 g tradycyjnych krówek 150 g miękkiego(...)maślanej dodajemy po jednym całym jajku - cały czas miksując. Teraz kolej na ajerkoniak (Advocaat), który również wlewamy do miksowanej masy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie do ciasta. Na koniec wsypujemy pokrojone wcześniej krówki. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 175ºC lub do tzw. suchego patyczka

Gotujemy i jemy
Bułki dla Elfów 156

dodaj zawartość rondelka, wymieszaj i wsyp drożdże. Ponownie wymieszaj i odstaw na jakieś 10 minut. Po trzecie kiedy zawiesina będzie gotowa, wlej ją do mąki i bardzo dobrze wymieszaj, ciasto powinno być dość lepkie. Przykryj miskę ściereczką i odstaw na jakieś 60 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 – 220 stopni. Ręka piekarza i bułki dla Elfów Po czwarte(...)powieszchnie roboczą podsyp mąka i przełóż ciasto z miski, będzie się lepić i możesz się irytować 😉 ale tak ma być. Wyrabiaj ciasto przez chwilę i podziel je na trzy części z każdej części zrób bułkę – fimik pokaże Ci jak ręka piekarza 😉 wyrabia bułkę – i połóż ją na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Zbliżamy się już do końca, wstaw

RafalCook
Szybka babka jogurtowa 290

jogurt, dodać jajka olej oraz aromat waniliowy i dokładnie wymieszać. Przesypać suche składniki do mokrych i delikatnie wymieszać na jednolitą masę (nie mieszać za długo). Odebrać około 1/3 ciasta do osobnej miski, dodać 3 łyżki kakao i 3 łyżki mleka i delikatnie wymieszać. Jasną część ciasta przelać do formy na babkę, następnie na to wylać masę czekoladową. Polewa

Healthy food explorer
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 145

Dzisiaj jednak proponuję Wam zdrowszą wersję bez bitej śmietany, frużeliny, czy słodkiej polewy. Czy gofry na mące orkiszowej, maślance, bez oleju i cukru, a z kawałkami czekolady zatopionymi w cieście mogą się udać? I to jak! Przekonajcie się sami! Z przepisu wychodzi 8 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 4 duże „pełnowymiarowe”. Przy podziale na 4, jeden duży gofr(...)łyżeczka sody – ekstrakt waniliowy (opcjonalnie) Dodatkowo: roztopiona gorzka czekolada, kiwi, winogrona, banan, listki mięty Wszystkie składniki (oprócz czekolady) dokładnie łączymy ze sobą. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy. Ciasto nakładamy chochelką i pieczemy przez 7 minut, aż się zarumienią i nabiorą chrupkości. Podajemy z roztopioną gorzką czekoladą i owocami. Smacznego! Artykuł Orkiszowe gofry

Be Fit Be Strong
Wielkanocna babka waniliowo-kakaowa 155

zjadał za każdym razem po dwa kawałki. Ja jestem na diecie, ale również nie mogłam sobie odmówić. Zresztą babka z tego przepisu jest znacznie mniej kaloryczna, niż niejedno inne ciasto. Polecam na Wielkanocny stół, w szczególności udekorowaną wiosennie kolorowymi posypkami i kwiatami z opłatka. SKŁADNIKI 4 jajka szczypta soli 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 5 kropel ekstraktu waniliowego(...)sól i ubijać stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Następnie wlać masło, dodać ekstrakt waniliowy, 30 ml mleka, mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Zmiksować do połączenia składników. Połowę ciasta wlać do formy, zaś do pozostałego dodać kakao i 70 ml mleka. Zmiksować i przelać na wierzch ciasta. Formę włożyć do piekarnika i piec 50 minut. Upieczoną babkę wyciągnąć

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania