Napoleonek 111Napoleonek to szybki i smaczny deser bez pieczenia dla wszystkich lubiących ciasta z kremami. Składniki 1 szklanka mąki 5 szklanek mleka 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 4 żółtka cukier waniliowy krakersy lub herbatniki Przygotowanie 4 szkl. mleka zagotować wraz z cukrem, cukrem waniliowym i kostką margaryny. Pozostałe mleko wymieszać z budyniem, mąką, żółtkami
Wasze Przepisy
SERNIK WIEKANOCNY 129pieczenia i kakao. Ubić jajka z cukrem do momentu zbielenia. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Za pomocą różdżki lub łyżki drewnianej delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24x24 cm gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec około 30 - 35 minut w temperaturze 180 - 200 stopni(...)masą krówkową. Delikatnie ułożyć spód serowy i delikatnie wyłożyć 1/3 masy krówkowej, rozsmarować. Następnie przykryć drugą częścią biszkopta kakaowego i rozsmarować pozostały kremem krówkowy wierzch i cienką warstwą boki ciasta. Na koniec wierzch ciasta posypać płatkami czekoladowymi lub startą gorzką czekoladą. Smacznego
Ciastka - domowe słodkości
Kolorowe krokiety 145Niezwykle delikatne krokieciki z kolorowym warzywnym farszem, podane z aksamitnym pomidorowym sosem :) Ciasto naleśnikowe: -2 szkl. mąki pszennej -2,5 szkl. mleka -2 jajka -szczypta soli -szczypta cukru -olej rzepakowy do smażenia Mąkę z jajami, mlekiem, solą i cukrem dokładnie zmiksować, aż do uzyskania pęcherzy(...)powietrzem. Odstawić na godzinę, po czym zamieszać trzepaczką i sprawdzić gęstość. Ciasto powinno swobodnie rozlewać się po patelni. Jeżeli jest za gęste dolać trochę wody mineralnej, dokładnie zamieszać do uzyskania pożądanej gęstości. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju cienkie placki, rumieniąc bardziej z jednej strony, druga powinna zostać lekko podsmażona. Z podanej porcji ciasta powinno wyjść ok. 12- 14 naleśników
Kulinarne przemyslenia
TARTA Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM, PODANA Z MAJONEZEM KIELECKIM + FILMIK 139PRZYGOTOWANIE : Formę o średnicy 24 cm smarujemy masłem. Składniki na ciasto przekładamy do misy robota (masło kroimy na kawałki ) następnie wyrabiamy do połączenia się składników. Ciasto można również wyrobić ręcznie na stolnicy. Po wyrobieniu przekładamy je na stolnicę i rozwałkowujemy na wielkość naszej formy. Ciasto równo rozkładamy w formie. Białą kiełbasę obieramy ze skórki
Kulinarne Fantazje Marioli
Rogaliki drożdżowe z powidłami 143świeżych · ½ szk. mleka · 1 łyżka mąki · 4 łyżki cukru Składniki na ciasto: · 4 szk. maki pszennej · ½ kostki masła · 2 jajka całe(...)dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. 2. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozpuszczone, ostudzone masło, wbijamy jajka, wlewamy mleko, śmietanę, dodajemy sól oraz wyrośnięty rozczyn i wyrabiamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. 3. Następnie ciasto rozwałkowujemy, kroimy na małe trójkąty, na środku układamy po łyżeczce powideł i zwijamy w kształt rogali. 4. Układamy na blaszce
Kulinarna Chwila
Szarlotka z mascarpone bez pieczenia 111warstw serowych. Polewa: Margarynę rozpuszczamy w garnuszku, dodajemy wodę, kakao i cukier. Gotujemy na małym ogniu aż cukier się rozpuści ciągle mieszamy aby się nie przypaliła. Jeszcze ciepłą polewamy ciasto. Posypujemy płatkami migdałowymi i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Autor przepisu: Michaela Elsenbach Artykuł Szarlotka z mascarpone bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisy
Bułki jogurtowe z ziarnami 124minuty, po czym odcedzamy i osuszamy. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy cukier, suche drożdże, sól, ciepłą wodę oraz jogurt. Składniki mieszamy łyżką, po czym wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Pod koniec dodajemy ziarna i ponownie krótko wyrabiamy. Wyrobione ciasto przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około 1-1,5 godziny). Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat
Smaki Na Talerzu
Mini Hamburgery na Dwa Kęsy 115urodziny, imieniny, czy zwykłe spotkanie ze znajomymi, zastanawiamy się czym poczęstować naszych gości . Z doświadczenia wiem, że na takich spotkaniach sprawdzają się nie tylko sałatki, czy ciasta, ale przede wszystkim różnego rodzaju imprezowe przekąski . To właśnie one najszybciej znikają z talerza. Idealną propozycją na imprezowe przekąski będą mini hamburgery na dwa kęsy . Czyż nie wyglądają uroczo? Smakują jeszcze lepiej! Domowe
Przepiski.pl
Deser z musem orzechowym 167script.setAttribute("charset", "utf-8"); var head = document.getElementsByTagName("head")[0]; head.appendChild(script); } CeneoAPOptions[CeneoAPOptions.length] = { ad_creation: 402130, ad_channel: 25527, ad_partner: 16452, ad_type: 2, ad_content: 'forma do ciast', ad_format: 4, ad_newpage: false, ad_basket: false, ad_container: 'ceneoaffcontainer402130', ad_formatTypeId: 1, ad_contextual: false, ad_recommended: false, ad_showRank: false }; Jak zrobić deser w wersji(...)orzechowego podawaj udekorowany posiekanymi orzechami i szczyptą gruboziarnistej soli. Zobacz też inne przepisy na desery Kulki bounty Potrójnie czekoladowy deser Czekoladowy pudding chia Lody ciasteczkowe Szwedzkie bułeczki z cynamonem Ciasto milionera Zobacz też nowe przepisy Deser z musem orzechowym Sałatka z tortellini i awokado Szarpana wieprzowina Co zrobić, aby romantyczna kolacja w domu wyszła idealnie? Ciasto milionera Artykuł Deser
okolicepalnika.pl
Rogaliki półfrancuskie ze śliwką kalifornijską 149Idealnie puchate i cudnie rozpływające się w ustach ciasto. Przyjemność w robieniu a rozkosz podczas jedzenia. Artykuł Rogaliki półfrancuskie ze śliwką kalifornijską pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją
Chleb z fetą po Grecku 144moździerza, dodaj zawiesinę z drożdży, oliwę z oliwek i dokładnie wymieszaj i ugniataj, namiętnie, delikatnie, aczkolwiek stanowczo, niech twa dłoń… Oj poleciałem 😊, zrób po prostu gładkie, elastyczne ciasto. To już chyba po trzecie, włóż kulę do czystej, polej odrobiną oliwy, zakryj folia spożywczą i pozostaw na jakieś 60 minut. Po tym czasie podsyp powierzchnię robocza mąka i wyłóż ciasto(...)rozwałkuj je na dość duży cienki placek. Posyp pokruszoną fetą, skrop oliwą z Domu Oliwnego i dodaj dużo świeżo zmielonego pieprzu. Po czwarte zdaje się już chyba, zwiń płat ciasta w rulon, długi, owalny. Przy użyciu noża, oczywiście ostrożnie pokrój ów rulon owalny na 4-5 części i każdy z nich ponacinaj do połowy w równych odstępach, zagnieć każdy
RafalCook
Kopiec kreta 230Kopiec kreta to idealne ciasto na Wielkanoc lub szybkie weekendowe ciasto. Polecam! Czytaj więcej
Ana Mari's world
Kopiec kreta 230Kopiec kreta to idealne ciasto na Wielkanoc lub szybkie weekendowe ciasto. Polecam! Czytaj więcej
Ana Mari's world
Rogaliki drożdżowe z czekoladą 123cukru. Dołek zasypać odrobiną mąki z miski, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia drożdży na ok. 15 minut pod przykryciem. Dodać jajka, pozostały cukier oraz roztopione i przestudzone masło. Wyrobić ciasto, powinno być jednolite i nie kleić się do dłoni. Wyrobione cisto odłożyć do miski, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Ciasto podzielić na 4 części. Każdy kawałek ciasto zwałkować
Kulinarne przygody