ciasto - 164325 przepisów (strona:4755/10955)

FIT SERNIKO-BROWNIE 162

kremowe i tak bardzo bardzo proste serniko- brownie! To jedno z lepszych połączeń smakowych: czekoladowe brownie i sernik!  No cóż zarówno sernik i brownie to dwa bardzo kaloryczne ciasta, dlatego polecam kolejny już raz przejście na jasną stronę mocy ;-) i wykonywanie ciast w wersji FIT. Chociaż tutaj muszę nadmienić, że niestety ale nazwa FIT bardzo często wprowadza w błąd

SMYKWKUCHNI
Orkiszowa chałka z twarożkiem i jagodami 131

łyżkami podgrzanego (do temperatury pokojowej) mleka oraz łyżką mąki i odstawiamy na 10 minut. Do mąki dodajemy rozczyn, resztę mleka, roztopione masło oraz jajko i sól. Mieszamy, wyrabiamy gładkie ciasto i odstawiamy je do podwojenia objętości. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy i smarujemy twarożkiem utartym z waniliowym cukrem. Posypujemy jagodami i dosyć ciasno zwijamy jak roladę. Następnie przekrawamy wzdłuż i obie części(...)zaplatamy ze sobą. Ciasto przekładamy do keksówki i odstawiamy na czas nagrzewania się piekarnika. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Chałkę posypujemy cukrem dekoracyjnym. Pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce. Smacznego :) Artykuł Orkiszowa chałka z twarożkiem i jagodami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Lasagne na naleśnikach 116

solą. Sos pomidorowy: Cebulkę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Usmażyć cebulkę i czosnek na łyżce oliwy. Dodać do passaty, przyprawić, zblendować. Naleśniki należy przygotować z tego przepisu: ciasto na naleśniki . Smażyłam je na patelni nieco większej od wielkości naczynia żaroodpornego. Warstwy w naczyniu żaroodpornym układać następująca (wymiary naczynia 12×12): naleśnik, sos pomidorowy, szynka (u mnie

Alle Dobre!
Pieczony naleśnik – Dutch Baby 114

stole. Aż szkoda było go kroić. No, ale nie zrobiłam go po to, żeby na niego patrzeć. Pokroiłam go, rozdzieliłam, zjadłam. W smaku i konsystencji bardzo przypominał mi ciasto z karpatki lub eklerków. Dla mnie bomba. My, mimo oporów związanych z deserami, zjadł śniadanie bez problemów. Myślę, że to zasługa świeżych owoców, jogurtu i faktu, że Dutch Baby nie wyszedł(...)piekarnika, nastawiamy go na 200 stopni, podgrzewamy w nim patelnię. W misce mieszamy jajka z mlekiem. Dodajemy do nich mąkę, cukier i sól, mieszamy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto powinno być dość lejące. Odstawiamy je na 15 minut. Podgrzaną patelnię wyciągamy z piekarnika (nie poparzcie się), wrzucamy na nią masło, rozpuszczamy je. Następnie wylewamy na to gotowe ciasto. Pieczemy

Kardamonovy
Chleb turecki 104

Dziś wersja szybka chleba tureckiego. Z ciasta na chleb turecki można przygotować po podzieleniu na małe kuleczki wspaniałe lekko słodkie bułki. Chleb jest niewiarygodnie miękki i delikatny, lekko słodki z pysznymi rodzynkami. Świetnie pasuje do dżemów, ale z serem, awokado i pomidorami też jest rewelacyjny. Do chleba można dodać suszoną morelę lub śliwkę, zamiast rodzynek. Artykuł Chleb turecki pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
FIT SERNIK KRÓWKA - ŁACIATY, OBŁĘDNIE DOBRY! 151

który możesz jeść bez obaw o swoją linię.  Przepis jest ta opracowany, aby sernik nie tylko miał mniej kalorii, ale co najważniejsze odpowiedni rozkład makroskładników w diecie.  Ciasto to 8 dużych porcji, na pewno jednym kawałkiem się najesz i zaspokoisz chęć na słodkie. Jedna porcja to 254 kcal i aż 35 g białka. Jak być na diecie(...)jeść pyszne ciasta i nie tyć a chudnąć? Takie przepisy właśnie znajdziesz w moim ostatnim FIT - Ebooku   Co ważne są to przepisy dla całej rodziny i każdy może z nich korzystać, proste składniki dostępne w każdym sklepie, maximum smaku bez obawy o talię. Polecam, ja dzięki zdrowemu i mądremu odżywianiu schudłam 16 kg, w tym ebooku znajdziesz większość moich

SMYKWKUCHNI
Ciasto filo z orzechami 162

ciasta filo 500 g orzechów włoskich pół szkl cukru 4 łyżki miodu pół kostki masła dodatkowo 2 łyżki miodu na polewę Orzechy blendujemy z cukrem i miodem , tak by były tylko posiekane i wymieszane.  Ciasto filo przecinamy na pasy 6 cm wzdłóż .  Każdy pasek smarujemy rozpuszczonym masłem i na jednym brzegu nakładamy łyżeczkę orzechowego nadzienia, składamy w trójkąt

Gotowanie jest łatwe
Dynia. Właściwości i ciekawostki 129

kuchni. Dynia zwyczajna – do marynat, do zup, do smażenia, pieczenia i gotowania. Dynia piżmowa w kształcie ogromnej gruszki, bez włókien – idealna do zup, zapiekanek, podstawowy składnik chleba, bułeczek, ciast i deserów. Dynia Muscat de Provence – do marynat, do pieczenia, do dań z makaronem i placków. Dynia makaronowa – do marynat w occie, do warzywnego spaghetti (po ugotowaniu rozpada się na przypominające(...)poślubną. W Azerbejdżanie na trudno gojące rany, choroby skórne stosuje się odwar z kwiatów dyni. Tybetańczycy zalecają dynię przy chorobach wątroby, nerek, serca przy wrzodach żołądka i dwunastnicy. Ciasto dyniowe jest jednym z przysmaków z okazji Święta Dziękczynienia. Pierwszą wzmiankę pomysłu na deser, dyni na słodko, znaleźć możemy w pierwszej amerykańskiej książce kucharskiej, Amelii Simmons z 1796 roku, przepis

ProstePesto.pl
Biszkopt z kremem z białej czekolady i owocami. 141

Dodać żółtka i ubijać jeszcze chwilę,  żeby wszystko ładnie się połączyło. Do masy jajecznej wsypać obie mąki  i delikatne wymieszać łyżką do połączenia składników.  Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem  do pieczenia (wyłożyć papierem tylko spód tortownicy, boki wysmarować masłem). Tortownicę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni  i piec(...)przygotowaną wodą z cukrem i cytryną, następnie wyłożyć krem z białej czekolady. Wyrównać powierzchnię i udekorować owocami.  Owoce posmarować dżemem. Będą ładnie błyszczeć i nie obeschną.  Gotowe ciasto schłodzić w lodówce

Agusiowe smakołyki
Muffiny z jagodami 181

book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Zapraszam Was także na kilka przepisów na inne muffiny: –  jogurtowe muffiny z borówkami –  muffiny malinowe –  muffiny ananasowe –  róże z ciasta francuskiego –  muffiny dyniowe z figami –  muffiny z nutellą –  muffiny piernikowe –  blok czekoladowy –  muffinki z borówkami MUFFINKI Z JAGODMI Ilość porcji: 12 muffinek Przygotowanie: 40 minut(...)rodzaj i trzymać się sumarycznej wagi), proszek do pieczenia. Składniki mokre wlej do tych suchych i całość wymieszajcie za pomocą łyżki do połączenia składników. 1 szklankę jagód dodaj do ciasta i bardzo delikatnie wymieszaj. Do formy do muffinów włóż papilotki, a do nich nałóż przygotowanie ciasto na muffinki. Na wierzchu każdej muffinki połóż jeszcze kilka jagód, korzystając z tych odłożonych

nietylkopasta.pl
Rustykalna tarta z wiśniami 122

Uwielbiam ciasta z sezonowymi owocami. To rustykalne galette z wiśniami to cud miód na talerzu i radość dla zmysłów. Ciasto robi się szybko i szybko zniknie, zapewniam. Zaczynamy wypiekanie? zapraszam. Galette z wiśniami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
10 pomysłów na szybkie przekąski na grilla 716

push({}); 5. Paluszki serowe przepis na: Kuchenne Pomysły 6. Roladki z szynki przepis na: Domowe Potrawy 7. Nadziewana bagietka przepis na: Noweja 8. Ślimaczki z pieczarkami i szynką z ciasta francuskiego przepis na: Kuchnia Bazylii 9. Imprezowe koreczki przepis na: Kuchnia z Widokiem na Ogród 10. Papryczki nadziewane serem,czosnkiem i ziołami przepis na: Swojskie Jedzonko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł

BabskiePorady.pl - Przepisy
Przepis na gofry – chrupiące i delikatne 151

roztopionego masła -łyżeczka proszku do pieczenia -4 łyżeczki cukru -1 op. cukru waniliowego -3 jajka -szczypta soli -ulubione dodatki do gofrów: bita śmietana, świeże owoce, krem czekoladowy, konfitura, itp. Ciasto na gofry – przepis Oddzielam białka od żółtek. Białka ubijam z cukrem w osobnej misce. Do żółtek dodaję mleko, mąkę, cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)uważając by nie pozbyć się pęcherzyków powietrza. Gofrownicę nagrzewam, a w międzyczasie przygotowuję sobie dodatki do gofrów. Ubijam śmietanę, najlepiej 36% lub 30%. Kroję owoce. Płytki gofrownicy smaruję olejem. Ciasto wylewam na płytki. Dobrze jest to robić chochlą lub miarką w celu dokładnego odmierzenia ilości. Gofry piekę do zrumienienia. Nie podam Wam tu czasu, musicie tu wyczuć własną gofrownicę, ponieważ

Arbuziaki
Naleśniki ruskie 121

oleju FARSZ 400 g ziemniaków 250 g sera białego 1 duża cebula sól pieprz ziołowy szczypta chilli Wykonanie Wszystkie składniki na naleśniki umieszczamy w misce, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Następnie odcedzamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Cebulę kroimy w kosteczkę, następnie szklimy na odrobinie masła. Do przestygniętych ziemniaków dodajemy

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania