ciasto - 163312 przepisów (strona:4428/10888)

Jogurtowiec na gofrach 171

Jogurtowiec na gofrach to bajecznie proste ciasto bez pieczenia. Do jego przygotowania wykorzystamy gofry, które można wykonać samodzielnie np według tego przepisu na chrupiące gofry lub skorzystać z gotowych gofrów dostępnych praktycznie w każdym markecie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie gofrów 250 gram ok 12 sztuk 1600 gram gęstego jogurtu greckiego 3 galaretki cytrynowe 2 dżemy wiśniowe łącznie(...)gram 5 łyżeczek żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w ok 600 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Blachę do ciasta wykładamy papierem do pieczenia i goframi. W misce mieszamy jogurty z chłodna lekko tężejącą galaretka. Masę wylewamy na gofry i wkładamy do lodówki do stężenia na ok 30 min. W międzyczasie podgrzewamy dżem w garnku wraz

Blog kulinarny S9.PL
Sernik gotowany na krakersach z bitą śmietaną. 176

Dzisiaj mam dla Was recepturę na pyszny sernik. Sernik gotowany. Przełożyłam nim słone krakersy i wyszło bardzo pysznie. Słodko i słono. Całość wykończyłam bitą śmietaną i udekorowałam malutkimi biszkopcikami. Ciasto ładnie wygląda i wspaniale smakuje i nie wymaga pieczenia. Jednym minusem tego ciasta poza tym, że szybko znika jest to, że krakersy na samym spodzie za bardzo namokły i przez(...)ciasto troszkę źle się kroiło. Polecam taki sernik :) Zróbcie koniecznie i dajcie znać czy smakowało :) Miłego dnia :) Potrzebujemy: Na masę serową: 1 kg sera na sernik gotowego w wiadereczku ( użyłam o smaku waniliowym ) 4 jajka 20 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru  3 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 1 cukier waniliowy pół szklanki

Izabelawkuchni
Rożki z ciasta francuskiego z pysznym nadzieniem 145

takie na zimno (kiedy dodatkowo jeszcze zmiękły i ładniej się kroiły) wyglądały i smakowały mi duuuuuużo bardziej. Zrobię jeszcze nie raz i Wam też polecam:) 1 op. ciasta francuskiego xl Nadzienie: 1 i 1/2 szklanki wody 5-6 łyżek mleka w proszku 2 łyżeczki cukru 1 op. cukru wanilinowego (16g) 3 łyżki kaszy manny 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki(...)dodajemy zmieszane ze sobą: oba cukry, kaszę mannę oraz skrobię ziemniaczaną. Mieszamy cały czas, aż do zgęstnienia masy. Zdejmujemy z palnika i dodajemy serek, mieszamy. Masę odstawiamy do przestudzenia. Ciasto francuskie rozwijamy, dzielimy go na kwadraty (u mnie 8 sztuk). Na środku umieszczamy nadzienie i zlepiając brzegi formujemy trójkąty. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce z wyposażenia piekarnika

Smaki Na Talerzu
Lekkie ciasto błyskawiczne bez pieczenia ze słomką ptysiową 207

ciasto robi się 10 minut, potem schładzanie trwa dłużej więc myślę że warto wypróbować przepis. Jest leciutkie, delikatne i szybko znika, dla gości idealne, do kawy znakomite, polecam gorąco. Lekkie, szybkie, kremowe ciasto. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami 160

Delikatnie wilgotne, z chrupiącymi orzechami, przełożone kremem z dodatkiem serka mascarpone. Wypróbujcie je koniecznie. Artykuł Kokosowe ciasto dyniowe z brzoskwiniami pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Dacquoise (dakłas) – francuski tort bezowy 195

średnicy 18 cm. Kładziemy papier na blaszkę do pieczenia zarysowaną stroną do spodu. Papier przyczepiamy do blaszki małymi magnesami. Jeśli nie mamy magnesów można przykleić go używając odrobiny ciasta jak kleju. Wykładamy ciasto na papier do pieczenia i formujemy dwa kółka za pomocą szpatułki. Posypujemy płatkami migdałowymi i cukrem pudrem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 160 stopni, góra i dół(...)Podgrzewamy na małym ogniu tak długo, aż cukier się skarmelizuje i oblepi dokładnie wszystkie migdały. Jak dokładnie to zrobić można zobaczyć na przykładzie orzechów we wpisie z przepisem na ciasto Paris-Brest . Gotowe migdały odstawiamy do przestudzenia, najlepiej na papier do pieczenia, żeby dało je się łatwo odkleić. Po przestudzeniu miksujemy migdały na drobny proszek. Do misy miksera przekładamy mascarpone

Ciastkozercy
TARTALETKI CZEKOLADOWE 121

CIASTO: 320 g ciasteczek kakaowych (np herbatników) 70 g czekolady Grzeski 30 g masła masło do posmarowania formy KREM: 230 g czekolady gorzkiej 50 g czekolada Grzeski 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru czekolada do posypania i orzechy CIASTO:: Formy do tartaletek wysmarować masłem. Czekoladę i masło rozpuścić. Dodać ciasteczka. Zblendować na pastę. Formy(...)śmietanka zacznie wrzeć zdjąć ja z ognia i dodać czekoladę wraz z masłem. Odstawić na 2 minuty. Po tym czasie wymiesza.c do powstania gładkiego kremu. Zalać kremem spody ciast, Udekorować czekolada i orzechami i wstawić do lodówki do do zastygnięcia

Kuchnia w oparach
Najprostszy I Najlepszy Przepis Na Kruszonkę 1425

Postanowiłam opublikować przepis na kruszonką gdyż widzę ze sporo osób szuka/ szukało przepisu na nią. Ten przepis na kruszonkę uważam za najlepszy, pasuje do wszystkich typów ciast, a nawet można zapiec same owoce pod kruszonką i stworzyć pyszny, szybki deser :) Składniki na kruszonkę: 1 szkl mąki pszennej tortowej 100 g masła 100 g cukru ewentualnie esencja waniliowa, skórka z cytryny(...)dodajemy masło, może być zimne i siekamy je nożem, a następnie rozcieramy w palcach na grudki. Można tworzyć większe grudki lub mniejsze. Gotową kruszonkę chowam do lodówki i kiedy ciasto jest gotowe obsypuje je kruszonką. Jeśli zostaje Wam kruszonka można śmiałą ja zamrozić i taką zamrożoną bezpośrednio na ciasto wysypać

Gotowanie...to proste !
BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER 158

Brzoskwinie pod kruszoną czyli Peach cobbler. Amerykańskie ciasto, które jest pyszne i szybkie w przygotowaniu. Smakuje zarówno na ciepło jako słodkie śniadanie, możesz również go podać tradycyjnie z dodatkiem lodów waniliowych. Peach cobller ma bardzo luźną strukturę, przypominającą crumble. Ciasto możesz przygotować używając świeżych lub brzoskwiń z puszki. Moje owoce były z działki, więc tylko je umyłam, nie obierałam(...)Przygotowuję kruszonkę: Do miski wsypuję mąkę, cynamon, cukier, pokrojone w kostkę masło. Składniki łączę dłońmi do momentu uzyskania konsystencji kruszonki , możesz użyć robota kuchennego lub noża. Brzoskwinie obsypuję kruszonką, ciasto wkładam do piekarnika na około 30 minut. Artykuł BRZOSKWINIE POD KRUSZONKĄ- PEACH COBBLER pochodzi z serwisu Kukułeczki

Kukuleczki
Tarta z kremem śmietankowym i figami. Warsztaty #kulinarniemocni 160

przygotowałam na warsztatach, w których ostatnio miałam przyjemność brać udział. Ale o nich – pózniej. Genialnym przepisem na spód do tarty podzielił się Maciej Wawryniuk – szef kuchni Kamis.   Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 150 g masła 150 g białego sera 1 żółtko 1/2 laski wanilii Kamis Krem śmietankowy: 200 g śmietany kremówki 30 % – dobrze schłodzonej 250 g serka(...)łyżeczki – za jej pomocą najłatwiej wyjąć wszystkie nasionka. Ziarenka wanilii wymieszaj wraz z mąką. Mąkę posiekaj z zimnym masłem, wymieszaj, dodaj dwukrotnie zmielony ser i żółtko. Wyrób na jednolite ciasto i odstaw do lodówki na około godzinę. Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, przełóż z papierem do formy na tartę. Zapiekaj około 20 minut w temperaturze 200 C. Spód odstaw

Moja pasja smaku
CIASTO Z BORÓWKAMI NA JOGURCIE 162

Prostota i klasyka w jednym no i ten smak!!!Ciasto to szybko się robi i nie wymaga jakiś wyszukanych składników.Najlepiej smakuje na drugi dzień. POLECAM!!! SKŁADNIKI  400 g mąki pszennej 170 g miękkiego masła (lub Kasi) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 220 g cukru 1 cukier waniliowy 4 całe jajka(...)jogurt oraz skórkę cytrynową. Kiedy masa będzie gładka przekładamy ją na blaszkę wcześniej posmarowaną masłem i obsypaną odrobiną mąki.   Na wierzchu układamy owoce, delikatnie wciskając je w ciasto. Na owocach  rozkładamy kruszonkę. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 50 minut lub do suchego patyczka. Zostawiamy kilka minut w ciepłym piekarniku, a następnie

Mała w garnku miesza
Tarta serowa z nutellą śliwkową. 123

Sliwki wciąż królują na targach i w warzywniakach, dlatego dziś zapraszam Was na pyszną tarte, nadzianą serem i tzw. domową nutellą - właśnie ze śliwek. Składniki na ciasto; 1.5 szkl maki pszennej 1/4 szkl. cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia  Skworcu 10 dag masła lub margaryny 1 jajko 2 łyżki śmietany szczypta soli  Skworcu Wszystkie składniki dokładnie(...)łyżka ekstraktu waniliowego  Skworcu 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser przełożyć do miski, zblendować  blenderem na gładką masę. Następnie dodać pozostałe składniki. Zmiksować mikserem. Ciasto wyjąć z pieca. zdjąć obciążniki. Wylać na nie masę serową. Wstawić do pieca, piec około 30 - 35 min. w temp. 180C. Nutella śliwkowa ; 60 dag śliwek ok. 4 łyżki cukru trzcinowego

Radość kipiąca uśmiechem.
CIASTO KAKAOWE Z WIŚNIAMI 184

Ekspresowe ciasto kakaowe dla wszystkich leniwych ;) i/lub szukających czegoś słodkiego "na już". Do przygotowania ze składników, które najczęściej mamy pod ręką. Pysznie kakaowe, lekkie, odpowiednio wilgotne i mięsiste zarazem. Długo utrzymujące świeżość. Z domową, błyszczącą polewą z masła kakao i cukru.  W mojej wersji także z wiśniami, choć równie dobrze możecie zastąpić je malinami, czy borówkami. Albo upiec(...)dodatku owoców.  Do tego nie trzeba wcześniej wyciągać masła i jajek z lodówki, ani też używać miksera. I jeszcze ten krótki czas pieczenia - tylko 20 minut:) SKŁADNIKI CIASTO 200 g mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 85 g masła 150 g cukru (2/3 szklanki) 35 g gorzkiego kakao (4 łyżki) 3 jajka

cool and minty
Rafaello na krakersach 349

Rafaello na krakersach to efektowne ciasto bez pieczenia. Idealnie nadaje się na wizytę gości jak i na święta czy też po prostu do popołudniowej kawy. Połączenie wiórek kokosowych i lekko słonych krakersów idealnie się komponuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram wiórków kokosowych 2,5 opakowania krakersów po 175 gram 5 żółtek 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki maki ziemniaczanej(...)odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Do powstałej masy dodajemy 250 gram wiórek kokosowych i dokładnie mieszamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składanie ciasta: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spod kładziemy pierwsza warstwę krakersów. Masę dzielimy w misce łyżka na 4 części. 1/4 wykładamy na krakersy. Na masę układamy kolejna warstwę herbatników

Blog kulinarny S9.PL

Proponowane wyszukiwania