ciasto - 163312 przepisów (strona:3509/10888)

ciasto drożdżowe rumowe z jabłkami, kruszonką... 185

łyżką cukru, mąki i pół szklanki mleka, do podrośnięcia na 30 minut, do zaczynu wsypać mąkę, sól. cukier, wlać resztę mleka, olejek rumowy, roztrzepane widelcem jajka hakiem robota wyrabiać ciasto z 4 minuty, wlać stopione letnie masło i wyrabiać z 7 minut, przykryć i zostawić do wyrośnięcia forma z papierem do pieczenia 35x25 cm, wyrośnięte ciasto parę razy wyrobić ręką(...)wyłożyć do formy, gęsto powkładać plasterki obranych jabłek z podanych składników zrobić kruszonkę i posypać jabłka, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 55 minut - ciasto drożdżowe z olejkiem rumowym i z jabłkami ma znakomity smak, aromat i najlepiej smakuje na drugi dzień po upieczeniu.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
smaczne,łatwe,szybkie piernikowe ciasto z gruszkami... 160

margarynę, jajka, cukier, przyprawę do piernika mikserem utrzeć do spienienia, masa ma być grudkowata do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki forma silikonowa 25x25 cm, ciasto przełożyć do formy, powkładać połówki gruszek bez skórki, bez gniazdek nasiennych piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka wystudzone ciasto wyjąć(...)formy, polać stopioną czekoladą - ciasto ucierane z przyprawą do piernika i z połówkami soczystych gruszek jest bardzo smaczne,łatwe i szybkie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasteczka owsiane z rodzynkami i białą czekoladą + filmik 202

śmietany i mieszamy. 8. Dosypujemy stopniowo półtorej szklanki płatków owsianych i mieszamy.  9. Dodajemy sparzone rodzynki, mieszamy.  10. Białą czekoladę drobno kroimy. 11. Pokrojoną czekoladę dodajemy do ciasta, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. 12. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia łyżkami nakładamy porcje ciasta. Powstaną dwie blachy ciasteczek. Blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika na najwyższe

Kawa z mlekiem
KATAIFI - GRECKI DESER Z SERKIEM PHILADELPHIA 134

Grecki deser z ciasta kataifi z serkiem philadelphia. Kataifi jest to ciasto filo w formie cienkich niteczek, tzw. anielskie włosy. Dzisiaj mam dla Was przepis na grecki deser z ciasta kataifi z serkiem philadelphia. Pyszny i lekki w smaku słodko - kwaskowatym. Palce lizać. Serdecznie polecam. SKŁADNIKI: 👌 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich 👌 500 gr. ciasta kataifi 👌 150 gr.roztopionego masła

Rita creative
Jak przygotować chrusty 221

przesiać na stolnicy, dodać  zimne masło. Składniki posiekać szerokim nożem. Uformować kopczyk, pośrodku zrobić wgłębienie i dodać żółtka, spirytus i odrobinę soli. Przygotowane składniki zagnieść na jednolite gęste ciasto. Jak przygotować chrust Ciasto podzielić na kilka części, każdą porcję rozwałkować na posypanej mąką stolnicy na bardzo cienki placek. Ciasto pokroić na prostokąty ok 2,5 x5 cm lub dowolnej(...)wielkości. Każdy kawałek przeciąć na środku, następnie jeden koniec ciasta włożyć w powstały otwór, żeby zrobić rodzaj węzła. Jak przygotować chrusty Olej rozgrzać, małym kawałkiem sprawdzić, czy jest już gorący (powinien szybko się wynurzyć), jeśli się wynurzy smażyć na złoty kolor po obu stronach. Wyciągać łyżką cedzakową i układać na ręczniku papierowym, aby ociekły z tłuszczu. Na koniec chrusty posypać

Podstawy Gotowania
3 Bit 207

ciasto bardzo słodkie, które jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia . Składniki 2 opakowania herbatników 2 serki mascarpone 2 śmietany 30% (330ml) 2 śmietan fixy 1 puszka kajmaku 100 ml mleka czekolada Przygotowanie Herbatniki układamy na blasze 23×28. Mascarpone ubijamy z mlekiem i wykładamy na herbatniki, następnie przykrywamy warstwą herbatników. Do garnka nalewamy wody(...)śmietan fixem, zachowując proporcję, jak na opakowaniu. Ubitą śmietanę wykładamy na herbatniki. Czekoladę ścieramy na małym oczku na tarce i posypujemy nią bitą śmietanę aby nie było jej widać. Ciasto wkładamy przykryte folią aluminiową do lodówki. Wskazówki Ciasto najlepiej zacząć jeść na drugi dzień, ponieważ herbatniki zrobią się miękkie i ciasto nam się „przegryzie”. Facebook Instagram Artykuł 3 Bit pochodzi

4stronykuchni.pl
Sernik Szachownica 160

  Wiem, wiem… Nie było mnie tutaj daaawno… Ale obiecuję, że będę się pojawiać częściej;) Witam Was przede wszystkim bardzo słodko i sernikowo. Dziś przepis zachomikowany

Domowe ciasta
Śmietanowiec z malinami pieczony na biszkopcie 173

  Mój ostatni wypiek: wczoraj upieczony, a dziś już tylko słodkie wspomnienie… Może to dlatego , że mniejsza blaszka(?) może dlatego, że lubię się dzielić(?) a może

Domowe ciasta
Torcik wiśniowy z Czarnego lasu 154

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Tort czekoladowy Laur 159

    Cześć! Przed Wami kolejne wydanie tortu. Tym razem w wersji dla wielbicieli tych o   bardziej wyrazistych, czekoladowych nutach, coś a’ la torcik wedlowski

Domowe ciasta
Ciasto Czeko Fala 157

     Zapraszam Kochani na ciacho lekkie jak pianka w mięciutkim biszkopcie i warstwą dżemu z wiśni. Ten wypiek o ciekawej fakturze   wpadł mi

Domowe ciasta
Buraczane brownie z malinami 143

owoce". Gdybym miała coś zmienić następnym razem dałabym trochę mniej buraków do kremu, a zwiększyła ilość malin. Mimo wszystko przepis jest miłym zaskoczeniem, a że lubię dodawać warzywa do ciast to jest dla mnie bardzo ok! Gdybyście szukali innych brownies to na blogu znajdziecie: brownie kawowe , brownie jaglane oraz brownie łaciate .  Dla kogo: dla szukających swoich ulubionych przepisów(...)żelatyny 600ml śmietanki 30%/36% 200g białej czekolady 200g ugotowanych buraków 200g malin + kilka sztuk do dekoracji sok z połowy cytryny lub limonki pół szklanki cukru pudru (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Buraki obieramy i blendujemy na gładko. Czekoladę roztapiamy wraz z masłem w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem (nie miksujemy) np. rozmącamy rózgą. Łączymy ze sobą buraczki, jajka z cukrem

Mania Wypiekania
Tort Brukselski 157

będą gęste . Ciągle mieszając dodajemy małymi partiami cukier. Jak piana będzie mocno gęsta i lśniąca bez wyczuwalnych w palcach kryształków cukru wtedy dodajemy żółtka i krótko zmiksujemy .Do ciasta wsypujemy mąkę z łyżeczką proszku do pieczenia . Całość delikatnie mieszamy łopatką , nie mikserem bo biszkopt klapnie i będzie zakalec .Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia a boki pozostawiamy nieposmarowane. Pieczemy(...)stopniach przez około 40 minut bez termoobiegu na środkowej półce z grzałką dolną i górną . Piekarnik musi być nagrzany do tej temperatury zanim wstawimy do niego ciasto . Upieczony biszkopt zostawiamy do wystudzenia nie wyjmujemy go z tortownicy . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wyjmujemy go dopiero jak ciasto wystygnie Przekrawamy ciasto na trzy części. Każdą cześć nasączamy sokiem jabłkowym . W garnku doprowadzamy

Ogrodnik w podróży
Sernik pina colada z ananasem i kokosem 460

waniliowego 1 kg sera 2x zmielonego 2 budynie waniliowe Pianka: 5 białek 1 szkl cukru 100g wiórków kokosowych  puszka ananasa Spód: składniki posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. 2/3 ciasta schłodzić w lodówce, resztę włożyć do zamrażalnika na godzinę. Schłodzonym ciastem wylepić spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem i podpiec 10 minut w 180 stopniach. Przygotować(...)cukier i kiedy piana będzie szklista i lśniąca, wsypujemy wiórki kokosowe. Na podpieczony spód wylewamy masę serową, układamy pokrojonego w kostkę ananasa, wykładamy piankę kokosową. Na piankę ścieramy zmrożone ciasto. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180 stopniach. Gdyby sernik mocno się rumienił, można przykryć folią aluminiową lub papierem do pieczenia

Smakołyki Asi
Tarta rustykalna z owocami lata 107

dorodne sezonowe owoce. Jeśli więc nie wiecie jak je wykorzystać, poznajcie koniecznie mój przepis na tę pyszną rustykalną tartę z owocami lata. Gallete to pyszna, rustykalna tarta przygotowana z ciasta kruchego. Idealnie krucha, wypełniona borówkami, malinami i porzeczkami. Bardzo smaczna i zupełnie nieidealna, ale myślę, [...] Artykuł Tarta rustykalna z owocami lata pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl