ostudzić, połączyć z jogurtem i dodać do masy serowej. Dokładnie wymieszać. Kremówkę ubić na sztywno. Dodać ją do masy twarogowej i dokładnie wymieszać. Masę serową przełożyć do formy z ciastem, wyrównać, przykryć folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, do stężenia. Dodatkowo: 150 gr kremówki 30% 250 gr serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 500 gr świeżych jeżyn
moj przepis namisie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (końcówką do ubijania bitej śmietany). Do obitych jaj powoli wlewać czekoladę z masłem, miksować, następnie dodać mąkę, zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód). Dokładnie wyrównać. Piec 25 min w 180 st. Przygotować masę serową podczas gdy spód się piecze. Składniki na masę serową
moj przepis nabardzo krótko żeby masa się nie zważyła. Wykonanie: Pierwszy blat położyć na paterę, krem podzielić na 4 części, maliny podzielić na 4 części. Po kolei układać na paterze blat ciasta, krem, maliny, następnie kolejny blat, krem i maliny… itd. Tort przechowywać w lodówce. Można podawać natychmiast lub dnia następnego. Smacznego! czekoladowy_tort_z_malinami czekoladowy_tort_z_malinami
moj przepis napołączenia składników. Miskę szczelnie przykryć folią spożywczą. Odstawić na blat na 12-15 godzin. Na blat wyłożyć folię teflonową do pieczenia lub papier do pieczenia obficie posypany mąką. Ciasto rozpłaszczyć, następnie złożyć jak kopertę. Przykryć ściereczką, pozostawić do podwojenia objętości (chleb w dotyku ma być miękki jak łydeczka niemowlaka). Do piekarnika wstawić naczynie i pokrywkę żaroodporną, piekarnik nagrzać
moj przepis namojprzepisna.pl | Nasączenie biszkoptu Dziś przygotowałam dla Was mały poradnik dotyczący ponczowania, czyli nasączenia biszkoptów. Ciasto biszkoptowe np. biszkopt rzucany lub biszkopt kakaowy , który później posłuży nam jako blat do tortu dobrze jest nasączyć, aby tort nie wyszedł za suchy. Nie ma reguły na nasączenie ale ja stosuję taką zasadę: Na 1 blat o średnicy 17 cm i wysokości około
moj przepis nadrugiej misce wymieszać mokre składniki. Do mokrych składników dodać suche, wymieszać, tylko do połączenia składników np. widelcem. Foremki do muffin wysmarować tłuszczem, wysypać otrębami, nakładać po czubatej łyżce ciasta, wyrównać. Piec w 180 st. przez 30 min (do suchego patyczka), wyjąć ostudzić chwilkę podawać jeszcze ciepłe/gorące. Można podawać z sosem zrobionym na bazie jogurtu, czosnku i ziół. Smacznego
moj przepis naogródek miały być jaglane kopytka, ale coś pokopałam no i wyszły babeczki ;-). Przepis podpatrzyłam na blogu Burczy mi w brzuchu . Jednak zbytnio się w niego nie wczytałam no i ciasto wyszło mi zbyt rzadkie. Tak czy siak, nie ma tego złego… nic się nie może zmarnować, więc są ekspresowe babeczki jaglane :). Składniki na 18 małych babeczek (moje „gniazda
moj przepis nakaszą i ziarnami. Dodać bułkę tartą, mąkę, olej, przyprawy, poszatkowane zioła. Wszystko wymieszać dokładnie dłońmi, lekko ściskając. Piekarnik nagrzać do 200 st. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 12 części, z każdej części formować okrągły kotlet o grubości około 1,5 cm i średnicy około 7 cm. Piec przez 30 min, po 15 minutach przewrócić
moj przepis namojprzepisna.pl| Wiśniowy torcik z białą czekoladą na jogurtach Już dawno miałam ochotę zrobić jakieś warstwowe ciasto bez pieczenia. Uwielbiamy serniki na zimno, więc wymyśliłam taki oto torcik. Nie jest trudny, ale czasochłonny. Z jednej strony jest kaloryczny bo ma białą czekoladą i serek mascarpone, ale z drugej strony jest dietetyczny bo zmiast śmietany kremówki ma jogurt naturalny, ma dużo galaretki
moj przepis naoliwę, jajko, daktyle, wiórki, aromat, zmiksować na gładką masę, dodać otręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Jeżeli ciasto będzie zbyt suche dodać więcej musu, jeżeli zbyt wilgotne, dodać więcej otrębów. Formę wysmarować oliwą, wyłożyć ciasteczka, powygniatać w dno tortownicy, dokładnie wyrównać. Wstawić do nagrzanego do 175 st piekarnika
moj przepis naotręby, płatki owsiane, siemię lniane, dokładnie wymieszać (ale już bez siekania). Odstawić na 20 min aby siemię namokło. Piekarnik nastawić na 175 st z termoobiegiem. Mokrą ręką brać garść ciasta, formować w kulkę o wielkości około 5 cm. Rozpłaszczać na blaszce na grubość około 1 cm. Piec na złoty kolor przez 25 min. Po tym czasie ciastka przełożyć na kratkę
moj przepis nadelikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku, zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą tylką. Wyciskać w niewielkich, 1-2 cm odstępach od siebie krążki o średnicy około 2 cm i wysokości ok 1,5 cm. Posypać cukrem
moj przepis naminimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki i kakao. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
moj przepis narozpuścił. Brzoskwinie powinny puścić dużo soku. Po tym czasie wlać alkohol. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Po 2 miesiącach owoce odcedzić, zużyć do ciasta :). Alkohol na gazie przelać do butelek, szczelnie zakręcić. Odstawić w nienasłonecznione, zimne miejsce, np. spiżarnia czy piwnica czy szafka. Gotowe po 5-6 miesiącach leżakowania. Smacznego! Brzoskwiniówka – Nalewka
moj przepis namikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec
moj przepis na