Ciasto maślankowe

Ciasto maślankowe

Ciasto maślankowe

Składniki: 3 szklanki mąki pszennej; 1 szklanka maślanki; 2/3 szklanki białego cukru; 1/2 szklanki oleju; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 3 jaja; 3 krople aromatu śmietankowego; 200 g dżemu brzoskwiniowego - do posmarowania ciasta po wierzchu; Tłuszcz do wysmarowania keksówki. Szklanka = 250 ml. Sposób przygotowania: Wszystkie składnki na ciasto tj. mąkę, cukier, olej, maślankę, proszek do pieczenia, jaja i aromat śmietankowy wsypać/wlać/wbić do miski i wymieszać widelcem do połączenia składników. Keksówkę w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.