ciasto - 162258 przepisów (strona:1029/10818)

Karpatka z kremem na nerkowcach (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 122

nudno to kombinujemy z nimi jak możemy. Ostatnio również i Wasze serca skradła karpatka z  masłem z fistaszków, tym razem przedstawiamy wersję z masłem z nerkowców i jasnym ciastem z malinami. Przysięgamy, że to jest cud na talerzu, w ustach a później w brzuszku 😊 Taki krem na orzechach bez masła czy margaryny to zupełnie inna bajka, więc jeśli jakimś(...)cudem znajdzie się osoba nie przepadająca za karpatką to koniecznie musi spróbować naszej wersji 💗      Składniki (23x24 cm): Ciasto parzone (na jeden blat) -200 ml wody -60g oleju kokosowego -60g mąki ryżowej -40g skrobi -40g mąki kukurydzianej -4 duże jajka Budyń orzechowy -400ml mleka kokosowego -200ml wody -2x40g budyniu z wanilią

Candy Pandas
Bardzo dobre ciasto na pierogi. Elastyczne, delikatne, zawsze wychodzi. PRZEPIS 162

Powinno być miękkie i elastyczne, a zarazem wytrzymałe, musi dobrze ulegać wałkowi, nie kleić się, przy czym łatwo sklejać się podczas lepienia. Dobre ciasto to podstawa udanych pierogów, uszek i kołdunów. Mamy sprawdzony przepis. Przepis na ciasto na pierogi (3-4 porcje) Składniki: 2 szklanki (250 ml) mąki pszennej, niepełna szklanka wody (3/4), ćwierć kostki masła, żółtko, pół łyżeczki soli(...)Zrób tak: wodę zagotuj razem z masłem, mąkę wsyp do miski, dodaj sól oraz żółtko, wymieszaj. Następnie powoli wlewaj bardzo gorącą wodę z masłem cały czas intensywnie mieszając. Przełóż ciasto na stolnicę lub blat i powoli zacznij wyrabiać rękoma – uważaj, może być gorące. Po około 7-8 minutach ciasto powinno być już gładkie i elastyczne. Uformuj z niego kulę

Kulinarna Polska
Ciasto "Mały Książę"-czekoladowo-kawowe z mlekiem w proszku bez pieczenia 247

Witam Kochani,  dziś chcę Was zaprosić na rewelacyjne ciasto, które na pewno Was zachwyci. Składa się z masy czekoladowej, kawowej z serkami i mlekiem w proszku, całość zdobi korona z biszkoptów i galaretki :) Dlatego nazwałam je Mały Książę :) Ciasto pięknie wygląda super się kroi i zachwyca smakiem. Jest bez pieczenia :) Zapraszam i bardzo, bardzo polecam :) Szybkie i idealne(...)potem dokładnie zmiksować.  Do miski dajemy 125ml gorącej wody i żelatynę-mieszamy do ostygnięcia i dodajemy do masy. Dokładnie miksujemy na najwyższych obrotach. Masę wykładamy na herbatniki. Ciasto dajemy do lodówki by masa stężała. Następnie 2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 750ml wrzątku. Gdy ostygną odlewamy trochę do miski i maczamy w niej biszkopty i układamy na stężałej masie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym 127

razem nie będzie to taki tradycyjny świąteczny przepis, ale smakowita gratka dla tych, którzy nie przepadają za słodkimi sernikami czy drożdżowymi babami pełnymi bakalii. Moja propozycja to owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym, czyli deser, który można jeść bez większych wyrzutów sumienia, ponieważ zawiera minimalną ilość cukru i tłuszczu, a w środku skrywa nasze pyszne, zdrowe i pełne witamin(...)gleba, ukształtowanie powierzchni czy też niezmienna i tradycyjna metoda lokalna. A teraz, skoro już wiemy co nieco o naszych wspaniałych jabłkach, możemy się brać za pieczenie tego  pysznego ciasta, a potem cieszyć się nim przy naszym rodzinnym świątecznym stole! Owsiane ciasto z jabłkami i kremem daktylowym Czas przygotowania: 70 minut Proporcje na tortownicę o średnicy 22 cm Składniki Ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Pani Walewska (pychotka) 180

skłamię Was jeśli powiem że to jedno z ciast które lubię najbardziej (o ile nie ulubione z nich). Pani Walewska, inaczej nazywana pychotką (o jakże trafiona nazwa!) to słodko kwaśne połączenie konfitury z czarnej porzeczki z migdałami lub orzechami włoskimi (wersja z nimi bardziej mi odpowiada) oraz ciastem kruchym i bezą. Choć to ciasto kilkuwarstwowe to robi się je stosunkowo(...)jest trudne w wykonaniu. Przy okazji zachęcam Was także do zajrzenia do naszej zakładki Coolinarnie gdzie znajdziecie wiele innych przepisów na święta i nie tylko. Składniki na kruche ciasto: -2 szklanki mąki pszennej -1/2 szklanki cukru pudru -łyżeczka proszku do pieczenia -100 g masła -cukier waniliowy -1 całe jajko+ dodatkowo 2 żółtka Masa budyniowa- składniki: -200g masła

Arbuziaki
Dania wielkanocne 144

dania Wielkanocne z których każdy wybierze coś dla siebie. Przede wszystkim są tu potrawy Wielkanocne jajeczne, jak i te na słodko. Na przykład między innymi baby, serniki i ciasta drożdżowe.Ponadto także pasztety czy choćby nadziewane na mnóstwo sposobów jajka. Dania wielkanocne, które warto wypróbować: Przystawki i sałatki Jajka faszerowane Jajka faszerowane: rzodkiewkami i zielonym ogórkiem, pieczarkami, awokado, kiełkami, łososiem(...)Babka drożdżowa z boczkiem i pieczarkami – przepis z bloga ZaradnaPaniDomu Przepis na nią już wypróbowałam. Przyznam, że smakuje dość ciekawie i na pewno zrobię ją jeszcze nie raz. Ciasta idealne na Wielkanoc Mazurki: Mazurek kajmakowy – przepis tu-klik To mój ulubiony mazurek. Jego słodycz przełamuję konfiturą pomarańczową. Jest obłędny w smaku! Mazurek paryski z polewą czekoladową – przepis

Arbuziaki
NADZIEWANY MIGDAŁOWIEC 116

Składniki: Nadzienie: 1 opakowanie budyniu waniliowego (40 g) 400 ml mleka 2 łyżki cukru 3 łyżki kaszy manny Ciasto: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 100 g migdałów 2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej Przygotowanie: Nadzienie -   200 ml mleka wymieszać z proszkiem budyniowym. Następnie resztę mleka (200 ml) zagotować z kaszą manną(...)łyżkami cukru. Do wrzącego mleka wlać mleko z budyniem i ciągle mieszając zagotować do zgęstnienia. Przestudzić.  Ciasto - margarynę rozpuścić i odstawić do przestygnięcia. Migdały zmielić - do uzyskania mączki migdałowej.  Mąkę z sodą oczyszczoną, przesiać. Dodać zmielone migdały - wymieszać. Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodać przestudzoną margarynę, lekko wymieszać. na koniec dodać przesianą

Ciastka - domowe słodkości
MAZUREK CZEKOLADOWO KAJMAKOWY 110

wykonać mazurka pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania.  Nie zapomnij subskrybować kanał RITA creative aby być na bieżąco z nowymi przepisami. MAZUREK CZEKOLADOWO KAJMAKOWY SKŁADNIKI: Kruche ciasto : mąka pszenna (400 g ) masło (250 g ) cukier (150 g) żółtka (4 szt.) jogurt grecki gęsty (1 łyżka) proszek do pieczenia (1 łyżeczka) Masa czekoladowa : śmietanka kremówka 30 % ( 300 ml.) czekolada(...)masa kajmakowa (200 g) rodzynki płatki migdałowe kandyzowana skórka pomarańczy motylki lukrowe złote perełki cukrowe Potrzebne gadżety : mikser foremka 25 x 35 cm . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Kruche ciasto . Do misy miksera wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, żółtka, jogurt grecki i masło dobrze schłodzone.  Zagniatamy ciasto przy użyciu mieszadeł w kształcie świderków.  Ciasto można

RITA food channel
Ciasto z białą czekoladą i solonym karmelem bez pieczenia 172

może być coś lepszego niż połączenie białej czekolady z solonym karmelem? Chyba tylko proste ciasto bez pieczenia o tych smakach.  Dzisiaj przepis na mega proste ciasto z białą czekoladą i solonym karmelem bez pieczenia. Bardzo szybkie do zrobienia, nie wymaga dużej ilości składników, a smakuje po prostu przepysznie. W sam raz na nadchodzące ciepłe, letnie dni, kiedy nie chcemy(...)używać piekarnika.  Ciasto z białą czekoladą i solonym karmelem bez pieczenia - przepis: 200 g herbatników 0,5 słoiczka solonego karmelu (Przepis TUTAJ ) 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 200 g białej czekolady 200 g serka mascarpone Jak zrobić ciasto z białą czekoladą i solonym karmelem bez pieczenia?  Formę o wymiarach ok. 25x25 wykładamy folią spożywczą, lub papierem

Kuchnia Łukasza
Kopciuszek 195

Pyszne ciasto, ale trochę czasu trzeba poświęcić na jego przygotowanie.Ciasto w wykonaniu mojej Mamy.Moja Mama robi zawsze to ciasto na święta i inne takie okoliczności.Kopciuszek, nazwa ciasta , nie wiem czemu ale u nas w rodzinie to ciasto jest pod nazwą ciasto Magdy i każdy już wie o jakie ciasto chodzi. Biszkopt : ( blacha 24 cm x 36 cm ) 6 jajek(...)pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Partiami wsypywać cukier nie przerywając miksowania. Pojedynczo dodawać żółtka. Na koniec wsypać przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Delikatnie połączyć składniki. Ciasto wlać do wyłożonej formy papierem do pieczenia. Piec 30 - 35 minut w temperaturze 180 stopni.  Biszkopt makowy :   ( blacha 24 cm x 36 cm ) 1 szkl.mąki 3 duże

Moje domowe kucharzenie
„Marchewki” z ciasta francuskiego 122

Bardzo prosta, aczkolwiek zadziwiająco smaczna przekąska. Rurki z ciasta francuskiego wypełnione marchewkowo-porowym farszem. Początkowo wzbudzały u moich bliskich lekkie opory, ale jak skosztowali, to uznali, że smakują świetnie:) 1 op. ciasta francuskiego 1 marchewka (około 140 g) 1 por 1 cebula 1-1,5 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 18% sól, pieprz Dodatkowo: 1 jajko szczypta kurkumy szczypta mielonej słodkiej(...)papryki 1/2 pęczka koperku Ciasto francuskie rozwijamy. Dzielimy na 11-12 paseczków. Nawijamy je na foremki do rurek, starając się zawijać ciasto na zakładkę. Jajko wybijamy do garnuszka, mieszamy. Dodajemy szczyptę kurkumy oraz mielonej papryki, mieszamy ponownie. Przygotowanym jajkiem smarujemy ciasto francuskie. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 25 minut (lub do zarumienienia). Gotowe ciasto, póki ciepłe

Smaki Na Talerzu
Kulicz twarogowy 127

świeżość, nie psuje się i może leżeć nawet kilka tygodni. Nie dane mi było tego sprawdzić, gdyż nasz kulicz został zjedzony od razu podczas śniadania. Upiekłam go z drożdżowego ciasta z dodatkiem twarogu, dzięki czemu był wilgotny, a jednocześnie lekki. W tym roku będzie powtórka:) Na blogu znajdziecie również przepis na kulicz w wersji tradycyjnej. Kulicz twarogowy Składniki: zaczyn(...)utrzeć blenderem na gładki serek. Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na jasną puszystą masę, delikatnie połączyć z serkiem. Wlać wyrośnięty zaczyn, wymieszać, wsypać przesianą mąkę i zagnieść miękkie ciasto. Ciasto wyrabiać dodając miękkie masło. Ciasto początkowo będzie się kleiło do rąk, ale po ok 15-20 minutach wyrabiania zacznie odstawać od rąk i boków miski. Przykryć ściereczką, odstawić

Obiad gotowy
Bardzo szybka tarta z gruszkami lub jabłkami 124

Tartę robi się szybko. A to dlatego, że wcale nie wkładam ciasta do schłodzenia. Uczestniczyłam w warsztatach z Beatą Śniechowską z Master Chefa. Na deser robiłyśmy szarlotkę, wysoką z malinami.  Po wyrobieniu ciasta od razu wylepiłyśmy min formę. Zapytałam Beatę, czy nie schładza? Nie  -  usłyszałam w odpowiedzi - ciasto i tak się upiecze. I od tamtej pory(...)czekam na schłodzenie, Ciasto jest cudowne w smaku i kruche. 2-3 duże gruszki lub jabłka kardamon+cynamon+ mielona wanilia ( jeśli masz)  ( ja daję po 1/2 łyżeczki każdej z przypraw) 500 g mąki orkiszowej kostka zimnego posiekanego w kostkę masła 3 łyżki ksylitolu lub cukru pudru 3 łyżki zimnego jogurtu naturalnego płaska łyżeczka proszku do pieczenia śmietanka lub rozkłócone

AZgotuj!
Ciasto porzeczkowe z pianką 154

Słodko kwaśne ciasto idealne do kawy, w szczególności w letnie upały. U mnie wersja z mrożonych porzeczek, bo ciasto robiłam poza sezonem. Muszę przyznać, że rozczarowała mnie sama pianka na bazie białek i kisielu, bo przepis na nią widziałam w magazynie. Na zdjęciu pianka była pięknie różowa i apetyczna. Rzeczywistość okazała się bardzo daleka od idealnego zdjęcia. SKŁADNIKI Kruchy spód(...)cukrem 1 łyżka mąki ziemniaczanej Pianka: 6 białek szczypta soli 50 g cukru 1 opakowanie kisielu żurawinowego z cukrem Dodatkowo: 2 garście płatków migdałowych garść czerwonej porzeczki WYKONANIE Ciasto kruche: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier puder, wymieszać, dodać żółtka, wodę i posiekane zimne masło, po czym zagnieść jednolite ciasto. Ciastem wylepić spód formy o wymiarach

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania