ciasto ze sliwkami - 6849 przepisów (strona:285/457)

Śledzie po sułtańsku 40

śledzie po kaszubsku lub śledzie w śmietanie . Świetnie sprawdzą się również śledzie w musztardzie , z żurawiną lub z suszonymi pomidorami . Do moich osobistych faworytów należą śledzie z orzechami i śliwkami , śledzie korzenne oraz śledzie gajowego. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement("script"); script.setAttribute("type", "text/javascript"); script.setAttribute(...)lodówce około półtorej tygodnia. Zobacz też inne przepisy na śledzie Śledzie z suszonymi pomidorami Śledzie korzenne Śledzie z orzechami i śliwkami Śledzie w śmietanie Śledzie z żurawiną Śledzie gajowego Zobacz też nowe przepisy Śledzie po sułtańsku Śledzie po kaszubsku Ciasta na Boże Narodzenie – 14 przepisów Sałatka z tortellini i wędzonym kurczakiem Dorsz w orzechowej panierce Artykuł Śledzie po sułtańsku

okolicepalnika.pl
Gulasz cebulowy 73

też inne przepisy na wieprzowinę Polędwiczki w ziołowej skorupce Szybkie czerwone curry Makaron ryżowy z wieprzowiną Szwedzkie klopsiki Schab ze śliwką Schab po azjatycku Zobacz też najnowsze przepisy : Gulasz cebulowy Serek z jogurtów Bułki bez drożdży Likier czekoladowy Proste ciasto bez pieczenia Artykuł Gulasz cebulowy pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Desery bez wyrzutów sumienia – 25 przepisów 115

fasoli Galaretkowiec w wersji dietetycznej Lekki sernik na zimno Jogurtowiec z jeżynami Kopiec kreta – przepis na ciasto w wersji light Ciasto szpinakowe z granatem – wersja light Rolada szpinakowa na słodko Dietetyczny deser z persymoną Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową Śliwki pod zdrową kruszonką Razowe placki bananowe – dietetyczne, bez tłuszczu, wegańskie Słodkie muffiny bez cukru – super zdrowe! Sernik z konfiturą Pascha

Dorota Smakuje
Torcik cappuccino czyli Slodki Czwartek odc.142 161

dodajemy serek mascarpone oraz cukier puder, kawę inkę. Wszystko miksujemy, aż masa zgęstnieje. Połowę masy wykładamy na herbatniki, posypujemy pokrojonymi sliwkami i przykrywamy drugą połową herbatników. Wykładamy pozostałą część masy. Wyrównujemy i posypujemy po wierzchu kawałkami śliwek w czekoladzie. Ciasto chłodzimy przez kilka godzin w lodówce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ciasto śmietankowe ze śliwkami 506

Zapraszam na ciasto z sezonowymi owocami o wyraźnym, śmietankowym posmaku:). Nie wyrasta wysokie, ale jest naprawdę smaczne. Owoce, w moim przypadku śliwki, to nie tylko akcent, czuć je bardzo wyraźnie.  2 i 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczka sody oczyszczonej  200g margaryny lub masła 2 jajka L 1/2 szklanki mleka 1 szklanka kwaśnej śmietany

Szefowa kuchni
Piernik na powidłach śliwkowych 173

papierem do pieczenia keksówki i pieczemy 60 minut (do tzw suchego patyka) w temperaturze 175 stopni C.  Po wystudzeniu ciasto pokrywamy polewą czekoladową z roztopionej w kąpieli wodnej czekolady wymieszanej z masłem i śmietaną. Dekorujemy bakaliami (żurawiną, suszonymi śliwkami, orzechami, morelami, migdałami

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z kurkami 189

jesieni, lepiej czerpać z jej obfitości pełnymi garściami. A jest z czego! Grzyby, dynie, sezonowe owoce takie jak jabłka, gruszki, śliwki. Każdy znajdzie coś dla siebie. Ja sezon jesienny otwieram daniem wywodzącym się z kuchni francuskiej, tartą na kruchym cieście, okraszoną kurkami, boczkiem i cebulą. Nie taka jesień straszna, jak ją malują....:) Składniki: Spód tarty: 120 g masła + do posmarowania

Smakowity Blog Kulinarny
Keks herbaciany 138

Keks jest jednym z moich ulubionych ciast, więc chętnie piekę go na różne sposoby. Ten przepis jest świetny, ciasto nie wychodzi zbyt maślane, smakuje moim zdaniem idealnie :) Składniki: - 2 szklanki mieszanki bakalii ( figi,suszone morele, rodzynki, suszone śliwki) - 200 g cukru pudru  - 75 g masła w temperaturze pokojowej  - 2 jajka - 200 g mąki krupczatki - 100 g mąki pełnoziarnistej

Corner With Recipes
Chleb pszenny z otrębami owsianymi, śliwkami i żurawiną 113

łyżeczki cukru 380 ml wody 50 g żurawiny 70 g śliwek suszonych Śliwki kroimy na mniejsze kawałki, tzn. jedną śliwkę na trzy kawałki. No i potem to już wszystko do jednej miski wrzucamy i przez 20 minut wyrabiamy ciasto. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę. Później przez kilka sekund znów wyrabiamy żeby odpowietrzyć ciasto i przekładamy

Marder&Marder Manufacture
Puszyste ślimaczki z makiem 138

makiem i śliwkami. Ja ponieważ miałam otwartą puszkę z masą makową, postanowiłam ją wykorzystać do drożdżówek lecz bez śliwek bo akurat nie miałam. Drożdżówki   wyszły przepyszne. Niesamowicie puszyste i delikatne. Polecam. Przepis na 12 drożdżówek: Składniki na ciasto: 2 i 1,2 szklanki mąki 15 g suszonych drożdży 4 łyżki cukru 2/3 szklanki mleka 1/3 kostki masła lub margaryny

Na słodko lub wytrawnie
Sernik na makowym spodzie 43

sposobem na oszczędność czasu jest połączenie dwóch ciast w jedno. Jednym z takich przepisów jest seromak , połączenie sernika z makiem. Sernik na makowym spodzie to właśnie taki seromakowiec. Sernik na makowym spodzie 20 porcji, forma o średnicy 28 cm Składniki: Masa makowa 500 g białego maku po 50 g rodzynek, suszonych moreli, śliwek i włoskich orzechów 50 g masła(...)dodać mak i smażyć przez 5 minut. Następnie dodać cukier, rodzynki, pokrojone morel, śliwki i orzechy. Smażyć przez 5 minut. Ostudzić masę makową. Odważyć potrzebną ilość masy makowej i wymieszać z twarogiem, jajkami, mąką ziemniaczaną i migdałową. Wyłożyć masę na formę pokrytą papierem do pieczenia. Wstawić ciasto do nagrzanego na 180ºC piekarnika i piec przez 15 minut. W międzyczasie przygotować

codojedzenia
Odwrócone ciasto jogurtowe z czereśniami i kwiatami lipy 164

polecam numer 1 wypieków wakacyjnych w moim domu: pyszne, lekkie, zdrowe i nie wymagające ciasto jogurtowe z owocami sezonowymi. Ciasto, które obowiązkowo powinno wejść do wakacyjnej karty deserów ;) . W tym przepisie z czereśniami ale mogą też być inne owce, wiśnie, śliwki, morele, brzoskwinie... Lato i wakacje nierozłącznie kojarzą mi się z kwitnącymi lipami, a że są to kwiaty jadalne(...)letni olej, sok i skórkę z połowy cytryny, delikatnie wymieszać do połączenia się składników. Dodać jogurt i wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą, wymieszać. Ciasto wylać na owoce, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  (funkcja góra-dół) na ok. 40 minut lub dłużej (do suchego patyczka). Jeśli ciasto będzie

SzczyptaSmaQ
Chleb żytni na zakwasie 114

zakwasie, który naprawdę fajnie się je. Lekko wilgotny w środku, z lekko twardawą/chrupiącą skórką. Zaczyn: 125 g mąki żytniej typ 2000 125 ml wody 100 g zakwasu Ciasto właściwe: cały zaczyn 400 g mąki żytniej typ 2000 3 łyżeczki soli 400 ml wody ulubione ziarna lub dodatki Składniki na zaczyn mieszamy ze sobą w misce, miskę zawijamy folią(...)zlikwidowania, tylko właśnie lekkiego zamaskowania) tego smaku są słodkie dodatki. Ja dodałem 50 g posiekanych suszonych śliwek i 50 g suszonej żurawiny. A do tego, tak dla wyrazu małą garstkę suszonych płatków czosnku. Smak naprawdę był doskonały.  Przekładamy ciasto do keksówki, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 5-6 godzin. Powinno wyrosnąć mniej więcej dwukrotnie. Raczej

Marder&Marder Manufacture
pyszne ciasto mocno owocowe z pianką bezową... 174

Składniki: CIASTO: jajka 6 sztuk "L", cukier 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, margaryna 12,5 dag, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki NADZIENIE: jabłka 2 duże, śliwki 1/2 kg, mąka ziemniaczana 1 łyżka, cukier 2 łyżki, cynamon 1/2 łyżeczki PIANKA BEZOWA: białka 6 sztuk "L", sól - szczypta, cukier puder 3/4 szklanki, olejek migdałowy 1 kropla(...)użyłam śliwki mrożone bez pestek i odmrożone, dodać pokrojone drobno jabłka, wsypać cukier, cynamon, wymieszać całe jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką margarynę mikserem utrzeć do spienienia na dużych obrotach z 4 minuty, masa będzie miała "zważoną" konsystencję do masy wsypać mąkę z proszkiem i z 1 minutę na dużych obrotach utrzeć na dość gęste ciasto silkonowa niska forma

W Mojej Kuchni Lubię
Placek drożdżowy bez wyrabiania. 124

Składniki: -10 dag. drożdży -1 szklanka cukru do ciasta -4 roztrzepane jajka -szczypta soli -3/4 szklanki lekko podgrzanego mleka -1 szklanka lekko podgrzanego oleju -4 szklanki mąki -pół kilo owocu (rabarbar, truskawki lub śliwki) -100 g. masła -0,5 szklanki cukru do kruszonki -1 i 1/4 szklanki mąki do kruszonki -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy(...)mleko i olej. Całość zasypujemy mąką i odstawiamy na 2 godziny (nie mieszać). Po 2 godzinach składniki mieszamy i wykładamy na blaszkę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Na ciasto kładziemy umyty owoc. W osobnej misce ugniatamy ze sobą masło, cukier i mąkę tworząc kruszonkę. Posypujemy nią wcześniej ułożony owoc. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 40 minut (pieczemy

Magia jedzenia.