ciasto z truskawkami - 12428 przepisów (strona:605/829)

Serowe oponki 130

Był to dzień, w którym świętowano odejście zimy i nadejście wiosny. Ucztowanie opierało się na jedzeniu tłustych potraw, szczególnie mięs oraz piciu wina, a zagryzkę stanowiły pączki przygotowywane z ciasta chlebowego i nadziewane słoniną. Staropolskie przysłowie mówi: „ Powiedział Bartek, że dziś tłusty czwartek, a Bartkowa uwierzyła, dobrych pączków nasmażyła .” Ja jednak pączków smażyć nie będę(...)plastikowa nakrętka od butelki. Zatem zabieramy się za kulinarną robotę z okazji tłustego czwartku. Na pewno serowe oponki wam zasmakują. Możecie także spróbować moich dwóch innych przepisów deserowych – truskawki zapiekane w kokilkach , a także drożdżowe racuchy . Zobacz mój film z przygotowania oponek Składniki – Serowe oponki 500 g twarogu mielonego 2 jajka 450 g mąki 100 g margaryny cukier

Kuchennyviral.pl
Drożdżowe bułeczki jogurtowe 528

Podobno, gdy się zacznie eksperymentować z ciastem drożdżowym, to z każdym kolejnym wypiekiem apetyt tylko rośnie. W moim przypadku właśnie tak jest. Chyba się ze mną zgodzicie, że to wspaniałe uczucie upiec coś samemu i móc się dzielić tym z bliskimi.   Domowe, świeże i pachnące bułeczki to moja propozycja na udane śniadanie. Drożdżówki jogurtowe z ulubionymi dodatkami zasmakują(...)całej Waszej rodzinie.  Uwielbiam różnego rodzaje przetwory, dlatego często sięgam po konfitury. Oczywiście, najchętniej te owocowe. Szczególnie lubię truskawkę i wiśnię. Gorąca bułeczka i słodkie dodatki Darbo  to najlepsze połącznie. W słoiczku zamknięto, aż 70% owoców bez zbędnych barwników, konserwantów i polepszaczy smaku. Konfitury przygotowywane są według rodzinnej receptury z owoców najwyższej jakości.  Wracając do bułeczek

kulinarnyJa
Naleśniki z serem i sosem rabarbarowo-truskawkowym / Cheese blintzes with strawberry rhubarb sauce 279

cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii ½ łyżeczki soli skórka starta z 1 cytryny Składniki na sos: 3 łodygi rabarbaru, umyte i pokrojone w 1 cm plastry 500 g świeżych truskawek, bez szypułek i przekrojonych na połówki ¼ soku pomarańczowego ⅓ szklanki cukru 1 łyżka octu balsamicznego Przygotowanie: W celu przygotowania naleśników w misce miksera lub blendera zmiksuj mleko, jajka, wanilię i rozpuszczone(...)misce miksera lub blendera zmiksuj wszystkie składniki na nadzienie i także przełóż do lodówki. W celu przygotowania naleśników, rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj troszkę masła. Wlej ¼ szklanki ciasta na środek patelni i okrężnymi ruchami rozprowadź je po jej dnie. Smaż przez około minuty i gdy naleśnik będzie już ładnie zarumieniony od spodu, przełóż go na talerz. Powtarzaj

karmelowy
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 224

Kiedy brownie podany jest jako ciasto, często jest ciepły, z dodatkiem lodów lub bitej śmietany. Wtedy nazywa się Brownie Sandae. Na zimno najczęściej pokrojony jest w małe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś(...)stosunku do mąki jest w nim stosunkowo duża . To właśnie ona powoduje , ż e brownie będzie w środku lepki i mokry . Czyli taki jak najbardziej lubię. Pokrójcie kilka truskawek lub mango, zróbcie owocowe puree i zanurzcie w nim deser. Niebo w gębie! Fudgy Brownie Składniki (na blachę o wymiarach ok. 18 x 28 cm lub tortownicę o średnicy

Jem więc Jestem
Brownie jak sama nazwa wskazuje jest brązowy, bo jest zrobiony z czekolady. Więc jaki jest sekret jego receptury? 334

Kiedy brownie podany jest jako ciasto, często jest ciepły, z dodatkiem lodów lub bitej śmietany. Wtedy nazywa się Brownie Sandae. Na zimno najczęściej pokrojony jest w małe kawałki, jak czekoladki. Wtedy nazwany jest Brownie Bites lub Brownie Squares. Dla mnie najpyszniejszy jest fudgy brownie. Podany na zimno. W małych kawałkach. Z sosem ze świeżych truskawek, malin lub mango. Pyszności. Dziś(...)duża proporcja jajek i czekolady w stosunku do mąki . To właśnie ona powoduje , ż e brownie będzie w środku wilgotny i lepki . Czyli taki jak najbardziej lubię. Pokrójcie kilka truskawek lub mango, zróbcie owocowe puree i zanurzcie w nim deser. Niebo w gębie! Fudgy Brownie Składniki (na blachę o wymiarach ok. 18 x 28 cm lub tortownicę o średnicy

Jem więc Jestem
Sałatka z truskawek i szparagów z karmelem balsamicznym 121

Matka natura podpowiada nam jakie składniki łączyć ze sobą. Na ryneczku pojawiły się szparagi i truskawki oraz sałata masłowa. Jest taka prosta sałatka, którą robię raz

Emskie Smaki
Galaretkowiec - ptasie mleczko 382

mnie 2 pomarańczowe, 1 truskawkowa) 3 razy po 400 ml gorącej wody 2 szkl śmietany bita śmietana w proszku 3 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny troszkę wody do rozpuszczenia żelatyny Galaretki rozpuszczamy w 3 naczyniach, każdą w 400 ml gorącej wody. Dwie z nich po zastygnięciu kroimy w kostkę, pozostałą delikatnie stężałą wylewamy na wierzch ciasta. Śmietanę ubijamy z cukrem

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pierogi ruskie. 1095

Dziś zapraszam na klasykę polskiej kuchni, czyli na pierogi ruskie. Mięciutkie ciasto skrywające smakowite nadzienie, okraszone rumianą cebulką zajmuje honorowe miejsce pośród przygotowywanych przeze mnie potraw. Najlepsze pierogi robi moja mama, nauczyła ją babcia, ale na szczęście odziedziczyłam po nich tę zdolność. Jako, że to danie bezmięsne najczęściej pierogi ruskie jadaliśmy w piątki, na przemian z rybą, czy  pierogami(...)kapustą i grzybami . Od czasu do czasu pojawiały się także  pierogi z mięsem , lub  pierogi z mięsem, kapustą i grzybami , latem z jagodami czy truskawkami, jesienią z jabłkami lub śliwkami (wszystkie opublikowane przepisy znajdziecie  tutaj ). Nie będę ukrywać, że każdy rodzaj darzę wyjątkowym uczuciem i jak bym miała wybrać swoje ulubione to byłby to naprawdę trudny wybór

Rozpustne gotowanie
Czekoladowy tort truskawkowy 303

łyżki syropu z agawy 2 łyżeczki agaru 3 łyżki skrobi ziemniaczanej Polewa czekoladowa: polewa według tego przepisu Do dekoracji: truskawki liofilizowane lub świeże płatki kokosowe Wykonanie: Gdy używam mrożonych truskawek, to przed przystąpieniem do robienia tortu wyciągam je z zamrażarnika, żeby się trochę rozmroziły. Polewa czekoladowa: Zanim zabiorzemy się za pieczenie biszkoptów, przyrządzamy polewę czekoladową według przepisu podanego tutaj(...)boki tortownicy smarujemy olejem kokosowym lub innym. Do tak przygotowanej tortownicy wylewamy masę. Biszkopt pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 30 minut aż patyczek wetknięty w ciasto będzie suchy. Do tortu potrzeba dwa biszkopty, każdy według przepisu podanego powyżej. Ja robię jedną porcję, wylewam do tortownicy, zaraz potem drugą i piekę oba biszkopty jednocześnie w piekarniku

Lamarida.pl
Kokosanka z owocami 62

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste i niezwykle kolorowe ciasto, które świetnie sprawdzi się jako sposób na wykorzystanie mrożonych owoców. Połączenie kwaśnych owoców jagodowych ze słodkim kokosem jest strzałem w dziesiątkę. Warto wypróbować zanim nadejdzie sezon na świeże owoce. Lista zakupów (na tortownicę 24 cm) Spód: 150 g masła 210 g mąki 140 g cukru 90 g wiórków kokosowych 2/3 łyżeczki(...)proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka Góra: 350 g owoców mrożonych (u mnie truskawki, jagody i borówki) 190 g wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 1 i ½ mąki ziemniaczanej 1 białko 1/3 szklanki cukru pudru   Krok pierwszy: masło roztopić w garnuszki, a następnie wymieszać z cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, mlekiem i wiórkami kokosowymi. Wyłożyć na formę do pieczenia

Proste-przepisy.pl
DROŻDŻÓWKI Z MALINAMI 105

mąki pszennej 50 g cukru 25 g świeżych drożdży lub 7 g suszonych 100 ml letniego mleka 3 jajka 150 g miękkiego masła 120 g malin lub pokrojonych truskawek LUKIER 1/2 szklanki cukru pudru sok z ćwiartki cytryny DODATKOWO: 50 g płatków migdałów, krótko uprażonych na suchej patelni  WYKONANIE Masło, jajka, mleko i drożdże wyjmujemy wcześniej z lodówki(...)letniego mleka i dokładnie mieszamy. Przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Do miski przesiewamy pozostałą mąkę. Dodajemy cukier, wyrośnięty rozczyn i jajka. Mieszamy końcówką do ciast drożdżowych, tzw. hakiem, przez około 5 minut.  Cały czas mieszając, po kawałku, dodajemy miękkie masło, kolejną porcję dodając, gdy poprzednia połączy się z ciastem. Po dodaniu ostatniej porcji masła

cool and minty
Kokosowy tort musli z owocami (bez glutenu, cukru białego) 131

greckiego -ksylitol (indywidualne preferencje) -4-5 łyżek białej mąki kokosowej Krem kokosowy -400ml mleczka kokosowego (puszka schłodzona kilka dni w  lodówce) -łyżka ksylitolu Inne dodatki -2 banany, truskawki, kiwi -woda+ sok z cytryny+ ksylitol (do nasączenia blatów) -ulubiona mieszanka MOJE MUSLI BISZKOPT RYŻOWY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę z odrobiną soli(...)miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Skrobie i mąkę wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy

Candy Pandas
Babka kolorowa 233

kisielu truskawkowego                                          1 op. cukru waniliowego ( 16g )                                          2 łyżki kakao(...)Miksujemy białka na sztywną masę. 2. Margarynę , żółtka i cukier ucieramy. 3. Dodajemy mąkę z proszkiem ( przesiałam przez sitko ). 4. Wlewamy olej. 5. Dodajemy ubitą wcześniej pianę. 6. Ciasto dzielimy na 4 części:                - 1 częśc łączymy z makiem                - 2 częśc z kisielem

Słodkości i nie tylko
Naleśniki z kremem Rafaello 294

Naleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piersi z kaczki z dyniowymi kopytkami i zasmażaną czerwoną kapustą z truskawkami 144

truskawkami zaczerpnąłem z jednej z wrocławskich restauracji i od tego czasu na stałe zagościła ona w domowym menu. Kapusta kapitalnie karmelizuje się w konfiturze, która nadaje jej fajnego aromatu i słodyczy. A i ważna uwaga: do dyniowych kopytek najlepiej wykorzystać mączne odmiany dyni o intensywnie pomarańczowym miąższu, np. dynię piżmową, czy hokkaido. Nie rozrzedzą one nam wtedy ciasta i nadadzą(...)patelni odlej i zostaw do zasmażanej kapusty. Dyniowe kopytka Purée z dyni przełóż do miski, wbij jajko, dodaj przyprawy i zacznij wsypywać powoli mąkę, ile zabierze, zagniatając powoli ciasto. Gdy przestanie się kleić, uformuj z niego wałeczki na podsypanym mąką blacie i pokrój nożem na niewielkie kopytka (powinny mieć ok. 0,5 cm grubości). Następnie gotuj je ok. 5 minut

Food Square

Proponowane wyszukiwania