ciasto z truskawkami - 13428 przepisów (strona:609/896)

Naked Cake 292

pieczenia Krem: 500 ml śmietanki 36% 500 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru z wanilią Poncz szklanka herbaty  3 łyżki nalewki cytrynowej Dodatkowo: 100 g  truskawek 100 g borówek amerykańskich 2 małe brzoskwinie Jak zrobić naked cake: Do miski wbijamy jajka dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do momentu uzyskania puszystej piany (masa powinna potroić swoją(...)będzie gęste i sztywne. Ostudzone ciasto kroimy na dwa równe blaty, które nasączamy ponczem  (blaty powinny namięknąć, ale nie na tyle aby z nich ciekło). Następnie układamy przecięciem w dół najpierw górny blat który przekładamy kremem śmietankowym na który wykładamy borówki, następnie kolejny blat na który ponownie nakładamy część śmietanki i truskawki. Na przedostatni blat wykładamy śmietankę i pokrojone

Słodkie Przyjemności
Malinowy zawijas 171

ogrodzie i na blogu. Z jednej strony ilość i intensywność przeżyć spowodowała, że wydaje mi się, że czerwiec trwał jakieś trzy miesiące, z drugiej nawet nie zauważyłam, kiedy truskawki ustąpiły miejsca malinom, a dni stają się znów coraz krótsze. Ten drugi fakt niespecjalnie mnie cieszy, za to pierwszy wprawił mnie w euforię. Pierwszą garść malin zerwałam z gałązki, powdychałam trochę(...)papilotek nakładamy łyżkę ciasta, następnie łyżeczkę masy serowej i przykrywamy jeszcze łyżką ciasta, pilnując żeby za bardzo nie wypełnić formy. Można delikatnie zamieszać, żeby powstały zawijasy. Pieczemy 20-25 minut.  A w naszym ogrodzie, poza malinami, można zebrać garść letnich owoców- porzeczek, czarnych malin i ostatnich truskawek. Akurat w sam razy, żeby posypać nimi porcję ulubionych lodów- jeśli zaglądacie

les mirabelles
Ciasto grysikowe z galaretką i owocami bez pieczenia + film 161

jedno podniebienie. W sezonie letnim ciasto najlepiej smakuje z dodatkiem świeżych owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 200 g okrągłych biszkoptów 1 litr mleka 200 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 3 łyżki cukru waniliowego 1 szklanka kaszy manny 2 opakowania galaretki truskawkowej, malinowej lub wiśniowej 500 g mrożonych owoców ( truskawek, malin, jagód itp. ) przepis Do garnka wlewamy(...)dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów. Obie galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Kolejną warstwą ciasta są mrożone owoce które rozprowadzamy na biszkoptach. Na owocach wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę a następnie ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Artykuł Ciasto grysikowe z galaretką i owocami

Smakowite Dania
Ciasto z rabarbarem i kruszonką (przepis bez glutenu i białego cukru) 100

Lubicie rabarbar? Z jakim wypiekiem/deserem kojarzy Wam się najbardziej? 😃 Nam z ciastem drożdżowym jakie jadłyśmy za dzieciaka 😋 Nasza wersja to jednak oszukane drożdżowe, bo jest to ciasto z rabarbarem na bazie białej czekolady 😁 ale prezentuje się jak rasowy placek drożdżowy, prawda? 👊 TUTAJ możecie zobaczyć film z przygotowania.     Składniki (śr: 16cm): -3 jajka -100g ksylitolu -100g białej(...)truskawki Kruszonka -30g oleju kokosowego (miękkiego) -4 łyżki ksylitolu -10 łyżek mąki kukurydzianej 1. Rabarbar obrać i pokroić na mniejsze kawałki. 2. Jajka miksować kilka minut razem z ksylitolem na najwyższych obrotach miksera. 3. Dodać rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę oraz olej i znów całość połączyć mikserem. 4. Do masy przesiać przez sito mąki i proszek do pieczenia. 5. Ciasto

Candy Pandas
Przepis na ciasto pleśniak: wyjątkowy smak czarnych porzeczek 76

zachwyci Twoje podniebienie? Pragniesz zasmakować połączenia delikatnego ciasta, kuszącej czarnej porzeczki oraz puszystej bezy? Oto przepis na Ciasto Pleśniak, które zaskoczy Cię swoim niepowtarzalnym smakiem i konsystencją. W naszym artykule podzielimy się sekretem tego wyjątkowego desery, który z pewnością stał się już ulubiony dla wielu smakoszy. Ciasto pleśniak: wyjątkowy kulinarny doświadczenie Ciasto Pleśniak to tradycyjne polskie danie cukiernicze, które podbiło(...)potrzebować: 250g mąki 150g masła 100g cukru 1 jajko 500g czarnej porzeczki 150g cukru pudru 4 białka jajek Zaczynamy od przygotowania kruchego ciasta. W misce wymieszaj mąkę, masło, cukier i jajko, aż uzyskasz jednolite ciasto. Następnie rozwałkuj ciasto na grubość około pół centymetra i wyłóż nim dno formy do pieczenia. W kolejnym kroku przygotuj czarną porzeczkę. Umyj owoce, usuń pestki

Ania i Marcin gotują
Brownie z migdałami i borówkami 168

deseru zabrakło mi tylko truskawek, których nie mogłam niestety nigdzie kupić i zastąpiłam je borówkami. Brownie to niezwykle prosty do zrobienia deser, który przygotujemy w zaledwie 5 min, a smak jest naprawdę genialny.  Szczęśliwych walentynek! Składniki na 1 porcje: ciasto: czekolada mleczna 100 g, masło 50 g, cukier

kulinarne odsłony pati
Ciasto rabarbarowo - cytrynowe z galaretką. 178

ciasto jest łatwe w przygotowaniu i mało przy nim pracy, choć na tężejące galaretki trzeba trochę poczekać, ale w tym czasie można robić zupełnie coś innego ;) Składniki: na biszkopt:   4 jajka ¾ szklanki cukru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej na masę: 5 dużych łodyg rabarbaru 1 cytryna  1 galaretka cytrynowa 2 galaretki truskawkowe(...)ubijamy. Dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wszystko mieszamy łyżką. Prostokątną formę o wymiarach 22 na 32 cm wykładamy papierem do pieczenie i wylewamy do niej ciasto. Formę wkładamy do nagrzanego do 175 °C piekarnika i pieczemy około 25 minut. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia.   Rabarbar dusimy z 2 łyżkami cukru i szklanką wody do zmięknięcia. Odlewamy

Symfonia smakowa
BABKA 4 SMAKI 206

Olej 1 łyżeczka proszku do pieczenia kisielek truskawkowy cukier puder do posypania Wykonanie: Masło ucieramy na puch z cukrem. Oddzielamy żółtka od białek. Cały czas ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie stopniowo dolewamy olej oraz wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec ubijamy pianę z białek, delikatnie mieszamy z ciastem, które dzielimy na 4 części. Do jednej

Z Majeczką w kuchni
Tarta z kremem jagodowym i owocami 129

wcześniej i konsumować kolejnego dnia, bo wtedy ciasto i krem ładnie się przegryzą i całość będzie spójna smakowo. Na wierzch dałam owoce, ale możecie dać galaretkę lub skończyć na warstwie kremu poza sezonem. Krem możecie zrobić o dowolnym smaku, dzięki zmianie dodatków. U mnie są jagody, ale mogą być maliny, borówki, truskawki, kawa czy też brak dodatków. A krem pochodzi(...)bani, bo robione jedną ręką z komórki, ale musiałam tą ilość kremu uwiecznić haha. Może ta fotka będzie mi wystarczać w przyszłości, jak najdzie mnie ochota na kremowe ciasto. Nie napiszę wam, na jaką foremkę to ciasto, bo robiłam z tej porcji na raz w jednej małej, typowo tartowej i jednej okrągłej o średnicy 20 cm Ogólnie, jeśli wyjdzie

Mieszam w Garnku
Łabędzi puch 625

Bardzo lekkie, smaczne i puszyste ciasto. Prawdziwie puch łabędzi. Dodatek wiórków otoczonych karmelem sprawia, że każdy kawałek jest dodatkowo pysznie chrupiący. Na bazie jasnego biszkoptu, który zawsze się udaje. Zachęcam do spróbowania! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej niepełna szklanka cukru Masa: 2 czerstwe bułki 3 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru(...)dżem truskawkowy Posypka 1 łyżka masła roślinnego 10 dag wiórków kokosowych 0,5 szklanki cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie biszkoptu - Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier, a następnie żółtka. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać, wsypać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać szpatułką. Dużą blachę (lub tortownicę) wyłożyć papierem do pieczenia na samym dnie. Wyłożyć ciasto, piec

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Naleśniki z serem twarogowym na słodko 111

masło w cieście naleśnikowym sprawia że ładnie się rumienią podczas smażenia. Nadzienie z sera białego i kwaśnej śmietany jest kremowe, delikatnie słodkie. Smażąc naleśniki pamiętaj o odpowiedniej patelni, najlepiej takiej z nieprzywierającą powłoką. Zniszczona patelnia utrudni zadanie, sprawi że naleśniki będą przywierać do jej powierzchni podczas smażenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Naleśniki na słodko z twarożkiem i truskawkami

ProstePesto.pl
Kawowa tarta z truskawkami i mascarpone 193

banan   Tort z truskawkami, brzoskwiniami i kremem galaretkowym   Spód tarty: - 300 g mąki ( u mnie 200 g białej pszennej i 100 g pełnoziarnistej)* -  200 g chłodnego masła - 100 g cukru pudru - 1 jajko/ 2 żółtka - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalane 4 łyżkami wrzątku i ostudzone Posiekaj wszystkie składniki w malakserze kuchennym. Z ciasta uformuj kulę, zawiń(...)wkładasz formę z ciastem do zamrażarki na 10-15 minut, po tym czasie wkładasz ro rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczesz 15-20 minut;  2- wykładasz ciasto papierem, posypujesz fasolą/grochem itd., pieczesz 10 minut z obciążeniem, wyciągasz, zdejmujesz papierem z fasolą, wkładasz ponownie do piekarnika na kolejne 5-10 minut. Po tym czasie odstaw spód do wystygnięcia

Corner With Recipes
Muffiny z rabarbarem 174

przepiękny miesiąc w ogrodzie. Pogoda sprzyja roślinom a te okazują swe cudowne wdzięki więc i ja korzystam,uwieczniam piękno przyrody i coś dla podniebienia :)  Nim moją kuchnię opanują truskawki kolejny wypiek z rabarbarem.  4 jajka 3/4 szkl. cukru trzcinowego 2 szkl. mąki tortowej 2 łyżeczki sody szczypta soli 1 łyżka cukru z wanilią 3/4 szkl. oleju z pestek(...)sodą,szczyptę soli,lekko przemieszać po czym wlać olej i dodać jogurt. Dokładnie wymieszać i wsypać pokrojony rabarbar.  Papilotki umieścić w specjalnej formie do wypieku muffinek ,każdą napełnić ciastem zostawiając od góry 1 cm. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 20-25  minut. Przestudzone muffiny oprószyć cukrem pudrem

Kolorowa kuchnia Elki
Biszkoptowa tarta z serkiem i truskawkami 234

laski wanilii świeże truskawki limoncello do nasączenia biszkoptu do dekoracji: siekane pistacje listki mięty Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypać cukier. Dalej ubijając dodawać po jednym żółtku, ubijać do uzyskania jednolitej kremowej masy. Wsypać mąkę i dodać olejek, wymieszać delikatnie łyżką. Formę do tarty (25cm) wysmarować masłem, posypać bułką tartą. Ciasto przelać do formy, wyrównać, wstawić(...)serka dodać sok z cytryny, ziarenka wanilii, cukier puder, utrzeć mikserem na najwyższych obrotach.  Serek i ubitą śmietankę delikatnie wymieszać. Krem wyłożyć na biszkopt. Z wierzchu położyć truskawki, udekorować pozostałą śmietanką, pistacjami, listkami mięty. Truskawkowego weekendu!   *Zerknijcie też na www.uczymyjakslodzic.pl

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania