ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:99/167)

Ciasto Jamajka 192

popularne ostatnio, pyszne i proste w wykonaniu ciasto, które z pewnością zachwyci Waszych domowników i gości :) Delikatne, niezbyt słodkie i bardzo ładnie prezentuje się na stole. Najważniejsze, by do ciast użyć dojrzałych, żółtych bananów, z nimi smakuje ono najlepiej :) Bardzo polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw(...)szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2,5 łyżki kakao 4 łyżki wody 2 łyżki oleju Masa śmietanowa: 350 g serka mascarpone 600 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru + 2 galaretki cytrynowe 1/2 słoiczka dżemu brzoskwiniowego 5 długich bananów sok z 1 cytryny 75 g gorzkiej czekolady Jajka ubijać

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowo-figowy z wiśniami 190

wymieszać szpatułką, dodać roztopione masło i wymieszać. Ciasto przelać do formy. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 30 min, do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika. Całkowicie ostudzić, boki biszkoptu delikatnie odciąć od formy nożykiem. Biszkopt podzielić na 3 blaty, po około 2 cm każdy. Składniki na krem czekoladowy: 500 gr serka mascarpone schłodzonego 200 ml śmietany 30% 50 gr gorzkiej

moj przepis na
Tort różowy 179

przekroić biszkopt na 2 części. Krem śmietankowy: 400 gr śmietany 30% schłodzonej 500 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Serek zmiksować, do momentu, aż stanie się miękki i troszkę napuszony. Dodać cukier puder, zmiksować. W drugiej misce zmiksować śmietanę na sztywno. Do ubitego serka, dodać połowę ubitej śmietany, delikatnie wymieszać, dodać resztę śmietany, delikatnie wymieszać. Krem wstawić do lodówki(...)szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 porcje wielkości ziarnka grochu różowego barwnika (używałam barwnika w żelu Wilton) 400 gr śmietany 30% schłodzonej 500 gr serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 500 gr malin 1/4 - 1/2 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 3 białka (około 120 gr) w temperaturze pokojowej, białka sparzyć wrzątkiem lub przez 12 min trzymać

moj przepis na
Jagodzianki --- Jagody 170

Składniki  Ciasto:  1100 g mąki  500 ml mleka * 200 g masła  4 pełne łyżki mascarpone-ok.120-140g  4 jajka  12 łyżek cukru  50 g świeżych drożdży  2 szczypty soli  1,5 litra  jagód   4-6 łyzki cukru pudru Lukier: 1 pełna szklanka cukru pudru(...)mocno kleić się do rąk, podsypujemy je odrobiną mąki, ale powinno być ono raczej miękkie i nie zbyt zwarte. Gotowe  ciasto oprószany mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy  do wyrośnięcia na około 40-45 minut.  Wyrośnięte ciasto dzielimy na 28 kulek, które następnie formujemy w płaskie placki i na ich środek nakładamy jagody wymieszane z cukrem pudrem

w mojej kuchni
Sernik kokosowy z ananasem 178

ciastem do zrobienia. Chcąc jeszcze bardziej skrócić czas przygotowania ciasta, zamiast świeżego ananasa można użyć ananasa z puszki, jednak ten z puszki nie ma już takiego aromatu i smaku. Składniki: (foremka 23 cm x 33 cm x 7 cm) Masa serowa: 1 kg mielonego sera białego 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 100 g wiórków kokosowych

Kuchcik gotuje
Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone 148

delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować.  Babeczki ozdobione samodzielnie przygotowanymi lukrowymi płatkami śniegu nadają im wyjątkowego, zimowego wyglądu - idealne na Boże Narodzenie, a także cały zimowy okres.   Zimowe Babeczki z Lukrowymi Płatkami Śniegu z Delikatnym Kremem Mascarpone - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku

Słodka Strona
ciastka z rabarbarem i czekoladą 115

zagniatamy ciasto. Pod koniec zagniatania dodajemy rabarbar oraz czekoladę. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1-1,5 cm i kroimy na małe trójkąciki. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st. C przez ok. 15 min. składniki na krem: 110 ml śmietanki kremówki 150 g serka mascarpone 2-3 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią dodatkowo: dowolna konfitura

Domowy Smak Jedzenia
Tort kokosowo-truskawkowy 171

przez ok 40 minut, do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 cm upuścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 blaty. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) 750 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Wszystkie

kulinarnyswiatdomi
Muffinki waniliowe z likierem 157

waniliowego Dalkowski KREM: 1/2 szkl śmietanki 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 30 ml likieru truskawkowego Dalkowski 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puch.  2. Dalej ucierając dodawać po jednym jajku. 3. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Partiami dodawać do ciasta ciągle je miksując. 4. Zmniejszyć obrot y, wlać adwokat

Kto ugości moich gości?
Babeczki - Różyczki z Aksamitnym, Delikatnym Kremem z Mascarpone 205

delikatnym, aksamitnym kremem na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone to idealna kombinacja smaków, którą warto wypróbować. Babeczki w postaci uroczych różyczek to propozycja idealna na przyjęcia okolicznościowe, romantyczne kolacje, a także chrzciny, komunie a nawet przyjęcia weselne gdzie również nie powstydzą się swoim wyglądem. Muffinki/Babeczki Waniliowe - Składniki: Ciasto: 300 g mąki pszennej tortowej czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Słodka Strona
TRUFLA CZEKOLADOWA Z MUSEM BANANOWYM – 1,80 zł 287

musicie. SERIO. 9. PODANIE: Po nocy w lodówce wyciągnijcie ciasto i pokrójcie na kawałki (rozpada się przy krojeniu wiec potrzebujecie ostrego noża, zanurzonego uprzednio w zimnej wodzie). Do tego polecamy podać zblendowanego lub rozgniecionego widelcem banana z odrobiną soku z cytryny (nie stanie się ciemny). Bita śmietana lub serek mascarpone zmiksowany z odrobiną cukru pudru też się świetnie nadają

Nerds Kitchen
Miętowy sernik z czekoladą 182

Spód220 g  herbatników czekoladowych100 g stopionego masłaMasa serowa :250 g serka mascarpone 250 g serka ricotta50 g drobnego cukru+ 1 cukier waniliowy 2 jajka 2,5 łyżki proszku budyniowego lub mąki ziemniaczanej 90 ml syropu miętowego 50 g groszku czekoladowego Pokruszyć ciastka( ja użyłam wałka do ciasta) i wymieszać z masłem. Wyłożyć na spód tortownicy(22cm)  i dobrze

Mia Cucina Sofieta
Jagodowa rozkosz 381

ciasto i zrobiłam je w wersji jagodowej. Można również wykorzystać borówki amerykańskie, jednak kolor masy będzie wówczas nieco mniej wyrazisty. Biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 40 g startej mlecznej czekolady 2 łyżki oleju Masa jagodowa: 100 g masła 1/2 szkl. cukru pudru 250 g waniliowego serka homogenizowanego(...)szkl. mleka w proszku 150 g jagód 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 1 szkl. śmietany 30% 1 śnieżka 125 g mascarpone Dodatkowo: starta czekolada do dekoracji Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier. Następnie dodajemy po 1 żółtku i miksujemy po każdym dodaniu. Wlewamy olej. Mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz startą czekoladę mieszamy i delikatnie

Smaki Na Talerzu
Makaron z sosem grzybowym 211

Składniki: 500 g makaronu Farfalle 300 g ugotowanych grzybów np. borowiki 100 g boczku wędzonego parzonego 1 cebula 1 serek mascarpone 200 g śmietany 30% pomidory

kgwjanczewo
tiramisu truskawkowe 374

składniki: ok. 20 szt. średniej wielkości świeżych truskawek (200g) 1 opakowanie podłużnych biszkopcików (60g) 250 g serka mascarpone 2 żółtka 2 łyżki cukru pudru ok. 120

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania