ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:102/167)

Kremowy sernik rumowy z rodzynkami w czekoladzie 407

szkl. kakao 1/2 szkl. cukru pudru szczypta soli 100 g masła, zimnego 1 jajko Masa serowa 350 g twarogu śmietankowego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie (dałam 500 g) 250 g serka mascarpone 3 jajka pół szklanki jasnego brązowego cukru pół szklanki miodu 1 szklanka śmietany kremówki 1 łyżka mąki pszennej rum (do smaku)  opakowanie rodzynek w czekoladzie Polewa czekoladowa 3 czubate(...)gorącej wody 2 łyżki kakao 2-3 łyżki śmietany 18% Przygotowanie Spód.Wszystkie składniki wyrobić, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 30 min. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć dno tortownicy o śr. 25 cm wcześniej wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać

coolinarnastrefa.blogspot.com
Tort jeżynowy w stylu Drip Cake 401

łyżki soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny Krem waniliowy 300 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Polewa drip 100 g gorzkiej czekolady 100 g śmietanki kremówki Dodatkowo 150 g jeżyn 150 g borówek amerykańskich Biszkopt Białka oddzielamy(...)ciasta. Krem jeżynowy Do jeżyn dodajemy cukier i podgrzewamy na małym ogniu, aż owoce puszczą sok. Gotujemy przez 2-3 minuty i zdejmujemy z palnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody i dodajemy do gorących jeżyn. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Chłodzimy w lodówce do momentu, aż jeżyny będą miały konsystencję gęstego kisielu. Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone

Wędrówki po kuchni
Sernik z brzoskwiniowym musem 190

Mój Ulubiony " z Wielunia - 250 g serka Mascarpone - 200 g cukru pudru ( jak ktoś woli mniej słodki dać 150 g) - 3 jajka - kilka kropel olejku waniliowego - 2 duże płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Mus brzoskwiniowy : - puszka brzoskwiń 820g ( po odsączeniu 480 g ) - 50 ml wody - 2 galaretki brzoskwiniowe - sok z połowy cytryny spód ciasta : - 230 g herbatników maślanych - 60 g roztopionego

Wypieki Rene
Tort śmietanowy 221

tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 35 min w 180 stopniach. Gdy biszkopt wystygnie kroimy go na 3 placki. Wszystkie składniki ponczu mieszamy. Śmietanę ubijamy z śmietanfixem i cukrem pudrem, gdy będzie już gęstnieć, ale wciąż będzie jeszcze półpłynna dodajemy stopniowo serek mascarpone. Miksujemy na wolnych obrotach, aż masa zgęstnieje

na moim stole...
rolada szpinakowa z kremem brzoskwiniowym 222

pieczenia (mieszamy np. drewnianą łyżką). Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (36×36 cm). Pieczemy przez ok. 20 -25 min. w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do lekkiego przestudzeni, usuwamy papier, przekładamy na ściereczkę i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. składniki na krem brzoskwiniowy: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru

Domowy Smak Jedzenia
Tiramisu 246

ktoś nie lubi takich ciast z którymi trzeba obchodzić się bardzo delikatnie może przygotować je w pucharkach. Wtedy mamy od razu gotowe porcje i nawet jak masa będzie nieco rzadka nie sprawi to problemu bo z pucharka nic nie ucieknie. składniki: 6 jajek 6 łyżek cukru pudru 500 g serka mascarpone ok 250 ml zaparzonej i wystudzonej mocnej kawy rozpuszczalnej

Monia miesza i gotuje
Sernik na spodzie brownie z polewą malinową 252

mnie idealne połączenie. Poszczególne warstwy ciasta doskonale ze sobą współgrają. Składniki: Spód brownie: 70 g masła 70 g gorzkiej czekolady 1 jajko 1/4 szklanki cukru 50 g mąki (może być bezglutenowa) Masa serowa: 750 g twarogu trzykrotnie mielonego (użyłam takiego z wiaderka) 450 g (puszka) mleka skondensowanego słodzonego 250 g serka mascarpone 4 jajka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta ze Snickersami 862

Dzisiaj zaproponuje bardzo proste w wykonaniu ciasto, na bazie skruszonych markiz czekoladowych z bitą śmietaną, masą kajmakową - dopełnione drobno pokrojonymi batonikami Snickers. Poezja smaku :) Składniki na spód: 300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g gorzkiej czekolady (połamanej) 50-60 g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej

Świat Ciasta
Tort smietanowy na biszkopcie rzucanym 209

formy wylozonej papierem wlewamy ciasto  Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 170 C i pieczemy 35 - 40 min  Po upieczeniu wyciagamy biszkopt i go rzucamy na ziemie ( rzucamy, aby nie powstal zakalec) Spowrotem wkladamy do piekarnika uchylonego i tam pozostawiamy do ostygniecia  Masa: 250 g smietany kremowki ( 36%)  250 g serka mascarpone  3 lyzki cukru pudru

Klaudynkowa kuchnia
Caramel Brownie Tower 477

Kochani dzisiaj zapraszam Was na przepyszne ciasto inspirowane słodkością podawaną w Coffee Heaven tj. Caramel Brownie Tower. Nie chciałam stworzyć kopii tego ciasta o ile to możliwe, ale chciałam uzyskać bardzo podobny specyficzny smak tego niepowtarzalnego smakołyku. Biszkopt - 6 jajek - 1,5 szklanki mąki - 1,5 szklanki cukru pudru - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 4 czubate łyżki kakao - 2 czubate łyżeczki(...)paczki krakersów pokruszonych Margarynę ucieramy na puch z cukrem pudrem, dodajemy masło orzechowe, ciągle ucierając. Do kremu dodajemy pokruszone krakersy i mieszamy łyżką. Krem nr 3 1/2 masła pudełko serka mascarpone cukier puder- 2 łyżki Z w/w składników ucieramy krem na puszystą masę. Na sam wierzch: polewamy rozpuszczoną czekoladą mleczną i posypujemy waniliową chałwą. Wykonanie: Biszkopt kroimy na 3 części

SMYKWKUCHNI
Pavlova 171

Składniki: ( na 1 dużą Pavlova bądź 2 małe średnicy 13-14 cm) białka z 4 jajek 250 g drobnego cukru łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego

KreatywnePiny
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 198

składniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy wałkiem, przekładamy do miski. Masło z czekoladą roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy. Formę do tarty lub tortownicę(...)średnicy 24 cm smarujemy masłem. Przekładamy równomiernie herbatniki, dociskamy spód i boki. Podpiekamy przez ok 25 min. a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone ok. 180 – 200 g białej czekolady dodatkowo: ok. 300 – 400 g owoców: borówki, maliny, jerzyny wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę białą rozpuszczamy w małej temperaturze

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki Ferrero 477

propozycje. Pierwsza z nich to proste babeczki z pysznym kremem czekoladowym i dekoracją z ulubionych pralinek – ja wybrałam Ferrero ;) Składniki na babeczki czekoladowe Składniki na krem 250 g serka mascarpone 1 tabliczka czekolady + pralinki Ferrero do dekoracji Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Do masy dodajemy pokrojoną w małe(...)upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić go w środek, po wyciągnięciu nie powinien mieć przyklejonego surowego ciasta. Gotowe babeczki warto wyciągnąć z formy i obrócić „do góry nogami” lub poukładać na kratce, żeby ostygły. Serek wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby miał temperaturę pokojową. Czekoladę na krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Kiedy nie jest już gorąca mieszamy energicznie

Ciastkozercy
Pavlova zielona; Mięta-kiwi-czekolada 141

białka z 3 jajek 200 g drobnego cukru 3/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 3/4 łyżeczki octu winnego 1-1,5 łyżeczki zielonego barwnika spożywczego do dekoracji: 200 g serka mascarpone odrobina cukru pudru- pół łyżeczki  1 kiwi posiekana na drobno czekolada deserowa sos miętowo-miodowy 3-4 łyżki miodu garść świeżych liści mięty posiekanych na małe kawałeczki kilka kropli whisky(...)środku kolor będzie bardziej intensywny. Wymieszać mascarpone z cukrem pudrem. Na ostudzoną bezę położyć mascarpone. Dekorować plasterkami kiwi i posiekaną deserową czekoladą. Przygotować sos. Na rozgrzaną patelnię,(na małym gazie) położyć miód, dodać kilka kropli whisky i posiekaną miętę. Poczekać aż miód połączy się z alkoholem i będzie płynny. Jeszcze ciepłym sosem polewać ciasto. Przygotować karmelki: Na patelnię położyć cukier

KreatywnePiny
Czarne dukaty-tort 236

wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), nie smarować boków. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 - 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuścić je (w formie) na podłogę, wystudzić w temperaturze pokojowej. Wystudzony, przekroić na blaty. Uwaga:  boki biszkoptu oddzielamy nożykiem(...)składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu

w mojej kuchni