ciasto z serków mascarpone - 2500 przepisów (strona:109/167)

Dyniowe ciasteczka nadziane kremowym serkiem 200

Sposób przyrządzenia: Nadzienie: 1. Serek mascarpone wymieszaj dokładnie z cukrem. 2. Przy pomocy łyżeczek formuj kulki wielkości orzecha laskowego, układaj na pergaminie i włóż do zamrażalki na 2h. Ciasteczka: 1. W dużej misie wymieszaj ze sobą wszystkie suche składniki. 2. Do suchych składników dodaj puree z dyni i roztopione masło- wymieszaj/zagnieć wszystko na gładkie ciasto. 3. Podziel ciasto

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Jesienny bezglutenowy tort buraczany z granatem 225

Uwielbiamy wykonywać słodkości z sezonowych produktów, dlatego i taki też jest nasz torcik, który idealnie komponuje się w jesienną aurę jednocześnie ją osładzając :) Będąc na diecie

Kuchenne Wariacje
Sernik pistacjowy z polewą z białej czekolady 156

podanych wyżej składników zagniatamy ciasto. Wyklejamy nim formę. Chłodzimy przez 30 minut w lodówce. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do momentu lekkiego zarumienienia. Składniki na masę serową: - 300 gramów niesolonych orzeszków pistacjowych (waga bez łupinek) - 400 gramów mleka słodzonego skondensowanego - 2 łyżeczki wody różanej lub ekstraktu z wanilii - 2 jajka - 250 gramów serka mascarpone - 250 gramów twarogu tłustego

Życie zamknięte w smaku
Sernikobrownie z malinami 185

uzależniające ciasto! Absolutnie fantastyczne!  Kremowe, z chrupiącym wierzchem. Mega czekoladowe, z kremowym serkiem i malinami. Połączenie idealne! Ciężko powstrzymać się przed upieczeniem drugiej blaszki, mnie się to nie udało ;) Przepis znaleziony przez  Liskę  na forum Nigelli. Troszkę przeze mnie zmieniony. W oryginale jest 400 g serka - u mnie natomiast 450 g serka + 50 g mascarpone i troszkę

Plate of Joy
Tort Walentynkowy - czekoladowy. 174

połączą. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Delikatnie przekładamy ciasto. Pieczemy w nagrzanym do 160-170 stopni piekarniku przez około 35 - 40 minut lub do suchego patyczka (jeśli nie mamy takiego patyczka, równie dobrze nada się makaron do spaghetti). Gorące ciasto wyciągamy z piekarnika, z wysokości około 30 - 40 cm upuszczamy je (w formie(...)Nasz biszkopt wycięłam dołączoną do tortownicy blaszką w kształcie serca. Kiedy już nam wystygnie przekrawamy biszkopt na 3 blaty. KREM Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostudzenia. Serek mascarpone i masło miksujemy na biały puch, dodajemy czekoladę, kakao, aromat – miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy i jeszcze chwilę miksujemy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na talerzu/paterze

Moje-pitraszenie
Naleśniki z jagodami 173

wymieszać z solą. Do mąki wlewać mleko, cały czas energicznie mieszając. Ciasto powinno być gęste, ale bez grudek. Dodać jaja, dokładnie wymieszać. Ciasto będzie już rzadsze. Odstawić na 15-20 minut (jeżeli nie macie czasu, można pominąć ten krok). Na koniec dodać wodę gazowaną i wymieszać.Im dłużej ciasto odpoczywa, tym bardziej zgęstnieje i będzie potrzebować więcej wody. Konsystencja powinna(...)być płynna, ale nie bardzo rzadka. Na rozgrzanej patelni rozprowadzić odrobinę oleju. Nalać porcję ciasta. Naleśniki smażyć z obu stron na średnim ogniu. Farsz 400 g białego sera 250 g mascarpone kilka łyżek mleka lub śmietany (opcjonalnie) 2-3 łyżki cukru waniliowego lub więcej do smaku* 250 g świeżych jagód Ser i mascarpone wymieszać z cukrem. Jeżeli masa będzie zbyt

Pełny talerz
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 150

Pyszny sernik na lato z sezonowymi owocami jagodowymi, jeżyną i czerwoną porzeczką. Dodatek owoców możesz dowolnie modyfikować. Masa serowa jest idealna, owoce nie opadają na dno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą 246

Makaron w kształcie muszli nadziewany tuńczykiem, świeżym szpinakiem i mozzarellą, zapiekany w sosie pomidorowym z dodatkiem serka mascarpone i odrobiny szałwii. Wyjątkowo pyszne połączenie smaków…

Oryginalny smak
Tort czekoladowo - malinowy 381

stopni. Ciasto pieczemy około 60 minut lub dłużej (u mnie zeszło z 10 minut dłużej) do tzw "suchego patyczka". Ciasto studzimy. Ciasto wyrośnie z wybrzuszeniem, ścinamy go, ciasto przekrawamy na 3 blaty. Składniki frużelina malinowa: 500 g malin świeżych lub mrożonych ( u mnie mrożone) 3 łyżeczki żelatyny w proszku 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki skrobi(...)musimy wmieszać do sosu (może on być gorący, bo dobrze połączy nam się z gorącą żelatyną). Schłodzić, by sos zgęstniał, można wsadzić do lodówki.  Krem malinowy: 500 g serka mascarpone frużelina malinowa (całość) schłodzona, przepis powyżej 1. Serek mascarpone i frużelinę dajemy do misy miksera, miksujemy do momentu połączenia się składników. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady łyżka masła

kruche babeczki
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 211

Pyszne, delikatne miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych

Na Ciasteczkowych Papierach
Babeczki pomarańczowo-piernikowe z kremem cynamonowym 164

łyżeczka sody oczyszczonej Delecta 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 3/4 szklanki mleka 1 mniejsza pomarańcza 2 jajka 100 g masła Krem: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu skórka starta z 1 pomarańczy kamyczki czekoladowe Decorada od Delecty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Pomarańczę sparzamy we wrzątku(...)jajka, masło oraz 3/4 szklanki zblendowanej pomarańczy i dokładnie wszystko razem mieszamy. Foremki do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy porcję ciasta do wysokości 3/4 papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Śmietanowy tort z owocami 233

minut. Następnie zostawiamy ciasto jeszcze w zamkniętym piekarniku przez ok. 10 minut. Odstawiamy je do ostygnięcia. Przygotowanie ponczu do nasączenia Wodę, sok z cytryny i sok z brzoskwiń mieszamy w dużym kubeczku Przygotowanie kremu do tortu W misce miksujemy zimną śmietanę, jak zacznie robić się gęsta dodajemy cukier puder i dalej miksujemy. Następnie dodajemy serki mascarpone, a na samym końcu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasteczka Whoopie Pie 153

się kiedyś znajdywało informacje kiedy to nie było internetu? No nic, szukamy, szukamy i jest przepis – nawet nie jeden a cała masa z wszelkimi wariacjami. Na ciasto wybrałem wersję z przepisu Madame Edith natomiast „farsz” z przepisu Cake Time ale bez likieru – kolejną opcję spróbuję już z piankami jak winno być od początku(...)cukru - 80g kakao - 250ml mleka - 100g masła - 1 jajko - 1/2 łyżeczki soli - 1 i 1/2 łyżeczki sody - 1 łyżeczka aromatu waniliowego Nadzienie: - 1 i 1/2 cukru pudru - 1/2 szklanki serka mascarpone - 4 łyżki masła w temperaturze pokojowej - 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (albo laska wanilii)     Zaczynamy od wsypania do misy miksera cukru i masła, które ubijamy

Kuchenne Wariacje
TORT RAFAELLO 532

szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM KOKOSOWY: 300 ml śmietany kremówki 36% 1 puszka mleka kokosowego (sama śmietanka) * 200 g białej czekolady, połamanej 350 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych cukier puder do smaku (dałam 3 łyżki, w przepisie brak cukru) DODATKOWO: 1 szklanka Amaretto (zamiast Amaretto nasączyłam biszkopt ponczem zrobionym(...)się czekolady. Schłodź masę, przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na 12 godzin. Następnego  dnia zmiksuj schłodzoną masę i serek mascarpone do utrzymania gęstego kremu, wsyp wiórki koksowe i ponownie dokładnie, ale krótko zmiksuj. Ja od siebie dodałam jeszcze cukier puder, bo krem był naprawdę bardzo mało

Słodko-Słony Świat Ilony
CIASTO KUBUŚ 235

budyniu śmietankowego bez cukru (40gx3szt) 2 łyżki cukru jeżeli sok jest bardzo słodki to można pominąć 250g masła w temperaturze pokojowej Masa śmietanowa ( wszystkie składniki powinny być schłodzone): 250g serka mascarpone 60ml śmietanki kremówki 30/36% 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki cukru pudru Do nasączenia: sok wyciśnięty z 1 cytryny Dodatkowo: 50g mlecznej czekolady startej na tarce o grubych(...)mąki i delikatnie mieszamy np. szpatułką, aż wszystkie składniki się ze sobą połączą dno formy 23x24cm wykładamy papierem do pieczenia, nie smarujemy boków,   do tak przygotowanej formy wykładamy ciasto, wyrównujemy i pieczemy około 30-35 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 160-170ºC gorący biszkopt wyjmujemy z piekarnika i z wysokości 30-40 cm upuszczamy

Słodkie zapomnienie
Kawowy tort bezowy z granatem 167

Każdy zachwyca się tortami pavlowa, ja jednak dzisiaj trochę cieniej i mniej słodko ale bardzo pysznie i naprawdę bezowo. Taki tort z pewnością Was zachwyci. 

Niezły Młynek
Red velvet cake 133

tort jest pyszny! Pracy troszkę przy nim jest, bo pieczenie samego ciasta trwa prawie 75min (!), ale uwierzcie mi, że warto. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku . 'red velved cake' Składniki: *ciasto: - 250g masła, bardzo miękkiego - 320g drobnego cukru (ok.1,5 szklanki) - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii - 4 jajka, skorupki sparzone wrzątkiem - 370g mąki pszennej (ok.2 1/4 szklanki) - 1 łyżeczka proszku(...)jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej - 1 słoiczek (ok.30ml) czerwonego barwnika spożywczego w żelu (użyłam firmy Wilton) *masa: - 500ml śmietanki kremówki 36%, bardzo zimnej - 1 szklanka cukru pudru - 375g serka mascarpone - 375g serka kremowego lekko słonego np.Philadelphia lub podobnego Piekarnik nagrzać do 160 stopni. Tortownicę o średnicy minimum 25cm posmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia wypuszczonym poza obręcz tortownicy. Papier

CookYourself

Proponowane wyszukiwania