ciasto z rodzynkami - 2000 przepisów (strona:95/134)

Ciasteczka z mlekiem w proszku. 79

Ciasteczka z mlekiem w proszku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Ciasteczka z mlekiem w proszku Składniki 200 g miękkiego masła 100 g cukru

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasteczka musli 237

100g. rodzynek 200g. mąki pełnoziarnistej żytniej typ 2000 150g. cukru trzcinowego 200g. dojrzałego banana 250g. margaryny 30g.  sezamu 40g.  siemienia lnianego 3 białka 1 łyżeczka proszku do pieczenia Płatki owsiane, płatki żytnie, pestki dyni, sezam i siemię uprażyć (każde osobno), banana rozgnieść widelcem  na jednolitą masę.  Połączyć wszystkie składniki, zagniatając z nich ciasto. Wyłożyć

Lubię to gotuję
Świąteczna granola z pierniczkami / Christmassy gingerbread granola 246

jako posypkę do świątecznych ciast i deserów. Polecam! Scroll down for recipe in english Świąteczna granola z pierniczkami (6 szklanek) Składniki: 3 szklanki płatków owsianych 1 szklanka wiórków kokosowych Bakalland ½ szklanki pistacji Bakalland, z grubsza posiekanych ½ szklanki migdałów Bakalland lub orzechów włoskich Bakalland, z grubsza posiekanych 1 szklanka pestek dyni 1 szklanka suszonej żurawiną lub rodzynek Bakalland

karmelowy
Babeczki stracciatella baranki 236

 Babeczki stracciatella to prosty do przygotowania deser, który pasuje do popołudniowej kawy czy na drugie śniadanie, jeśli chcemy jednak sprawić trochę radości najmłodszym smakoszom warto

Ciastkozercy
Szybkie i zdrowe ciasteczka bez pieczenia i recenzja nowego grilla od Russel Hobbs 275

szklanki rodzynek ja natomiast dodałam 1/4 szklanki pokruszonych ziaren kakao, można dodać kawałki czekolady lub inne suszone owoce 1-2 łyżki mleka może być roślinne (opcjonalnie jak masa się nie trzyma) Przygotowanie :  Masło siekamy i umieszczamy do miski razem z innymi składnikami, wyrabiamy masę jeśli się  nie trzyma dodajemy odrobinę mleka, następnie rozwałkowujemy ciasto między dwoma

zdrowa vege kuchnia
Tort z maślanym kremem orzechowym 174

przegotowanej wody 4-5 łyżeczek cukru sok z cytryny 5 łyżek rumu DODATKOWO: kilka łyżek powideł śliwkowych rurki waflowe bez nadzienia połówki orzechów włoskich beziki orzechowe ("Brzydkie a dobre") rodzynki w czekoladzie WYKONANIE: BISZKOPT: Biszkopt najlepiej jest upiec dzień wcześniej, łatwiej go wówczas pokroić. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boków niczym nie smarować(...)żółtkową i wymieszać na wolnych obrotach. Następnie po trochu dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać powierzchnię, od razu wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika formę z gorącym ciastem upuścić na blat z wysokości ok. 40 cm. Odstawić do wystudzenia. Zimny biszkopt odciąć od brzegów

Kuchenne zapiski Edyty
Sernik „makowa figa” 144

sernik powstał typowo z myślą o bożonarodzeniowym czasie. Zastanawiałam się, jaki wymyślić sernik, aby był kwintesencją świątecznych wypieków? Połączyć w cieście smaki i aromaty serowca i makowca! Ależ tak! Spora ilość bakalii dodanych do ciasta sprawia, że jest on pyszny, esencjonalny. Masa serowa jest mniej słodka, gdyż spód już raczy słodyczą podniebienie. Z bakalii dominuje figa – jest jej pełno(...)maku, zaś z wierzchu tworzy już tylko dekorację. Zachęcam do spróbowania i zaskoczenia bliskich w ten świąteczny czas! Składniki: (na małą tortownicę 18cm) spód : 500g maku, 100g rodzynek, smażona skórka z pomarańczy i cytryny, 100g fig suszonych, 50g suszonych moreli, 2 łyżki miodu, 50ml mocnej kawy, 2 łyżeczki zmielonych migdałów, 1 małe opakowanie herbatników masa 600g twarogu półtłustego

Raj dla Podniebienia
Babka z białej czkolady 212

pieczenie rodzynki 2 łyżki cukru pudru Wykonanie: Masło i cukier rozpuszczam na gazie i dolewam śmietankę. Czekoladę studzę. Wbijam żółtka i miksuję. Miksując dodaję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Białka ubijam na sztywną pianę, dodaję do masy i mieszam delikatnie, za pomocą drewnianej łyżki. Formę z kominkiem smaruję tłuszczem, posypuję odrobiną mąki, przekładam ciasto

Ciasteczkowy Potwór
Keks 268

wpłynie negatywnie na smak tego ciasta. Z pysznymi bakaliami z Piątnicy. Znika jeszcze gorący... Uwielbiamy ;)Składniki:200 g masła2 i 1/2 szkl mąki pszennej5 jajek3/4 szkl cukru pudu lub więcej2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy300-400 g bakalii - np. w dowolnej kombinacji :ananas suszony, mango suszone, orzechy nerkowca, orzechy pecan, orzechy brazylijskie, rodzynki, skórka kandyzowana.....Wykonanie:Masło

Malinowe Pocałunki
Muffinki pierniczkowe 221

płynnego Garść rodzynek i garść kandyzowanej skórki pomarańczowej* *Można zastąpić innymi ulubionymi bakaliami Do sporej miski wrzucamy mąkę, cukier oraz odmierzoną przyprawę do piernika i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką. Dodajemy mleko, jajka, miód oraz roztopione masło. Ponownie mieszamy składniki dorzucając bakalie. Nagrzewamy piekarnik na 200 stopni. Układamy foremki do muffinek (najlepiej podwójnie) i wykładamy ciasto (nam wyszło

Kolizje Smaków
Mazurki zurawinowe 156

dobrze jak wygladaja :)Ciasto:przepis i wyknianieMasa: 1 szklanka suszonej zurawiny 3/4 jablka 1 lyzka miodu 0,5 szklanki wody wykonanie:Obrane i pokrojone w kostke jablko wrzucamy do garnuszka wraz z zurawina, miodem i woda. Gotujemy do chwili jak zrobi sie packa. Miksujemy blenderem i gdy masa przestygnie dekorujamy nia mazurki.Do ozdobienia uzylam rodzynek, kandyzowanej skorki pomaranczy

Przysmaki Karolki
Kompot jabłkowy z miętą i miodem. 236

Idealny napój na gorące, upalne dni. Podany z kostkami lodu i chłodzącą miętą, smakuje najlepiej! A z jego przygotowanie poradzi każde dziecko. Zapraszam do wypróbowania! Składniki

Kuchnia Łukasza
Ciasto żydowskie Lekach i V Festiwal Opolskich Smaków 221

31 sierpnia odbędzie się V Festiwal Opolskich Smaków, w samym sercu Opola czyli w Rynku. My jako opolscy blogerzy kulinarni przygotujemy smakołyki kuchni świata. 

Bon Appetit Małgorzaty
Baba drożdżowa Marcjanny 133

drożdży, 1/2 łyżeczki soli. łyżka skórki pomarańczowej w cukrze*, szczypta świeżo zmielonego kwiatu muszkatołowego (ten dodatek można pominąć), 50 g rodzynek, 50 ml brandy, 50 g migdałów (słupki lub płatki), skórka otarta z 2 cytryn. Rodzynki zalać brandy i podgrzewać aż płyn odparuje . Masło roztopić. Przygotować rozczyn: drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać 150 gramów mąki(...)rozczyn, ubite żółtka, sól i porządnie zagniatać, aż pojawią się pęcherzyki. Następnie dodawać po trochę roztopione masło i dalej wyrabiać. Na koniec dodać migdały. Jeszcze chwilę wyrabiać. Odstawić aby ciasto urosło. Następnie przełożyć ciasto do dużej formy na babkę (metalowej, wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą, lub silikonowej). Gdy ciasto zacznie rosnąć, wstawić do pieca nagrzanego do 180 stopni

królestwo garów
Babka majonezowa z rodzynkami 220

Co roku obok cytrynowej babki piaskowej zawsze pojawia się druga babka – z racji tego, że nie lubię powtarzalności chętnie testuję nowe przepisy. Tym razem na

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania