Przepyszne, aromatyczne ciasteczka z dodatkiem skórki pomarańczowej, przełożone masą z suszonych fig z orzechami włoskimi . Przepis na masę podawałam jakiś czas temu i mam nadzieje, że
Oryginalny smakDeser z jagodami. 200 g jagód 40 g cukru 50 ml wody 200 g serka mascarpone 300 g jogurtu naturalnego 30 g ciastek czekoladowych odrobina rumu
dolcevitainmykitchenDomowej roboty mrożona herbata z dodatkiem świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta, bez dodatku dziwnych składników, które znajdziemy w herbatach butelkowanych. Orzeźwi i skutecznie ugasi pragnienie w
Oryginalny smakszprycy lub worka cukierniczego i wyciskamy obręcz blisko krawędzi tortu – dzięki temu nawet duża ilość dżemu i owoców zostanie na swoim miejscu. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki i układamy na dżemie. Powtarzamy nakładanie warstw z resztą blatów ciasta. Tort pokrywamy cienką warstwą kremu, która ma za zadanie chwycenie wszystkich okruchów ciasta. Chłodzimy całość przez 15 minut i nakładamy
CiastkozercyPyszne domowe lody na bazie serka śmietankowego i mango, delikatnie pachnące kardamonem i obtoczone w białej czekoladzie. Składniki: 2 dojrzałe mango 150 g śmietankowego serka Almette
Oryginalny smakEfektowna filiżanka z białej czekolady wypełniona pysznym musem truskawkowym… Tak podany deser na pewno zachwyci gości Składniki:Filiżanki (4 szt.):3 tabliczki białej czekolady (lub
Oryginalny smakDlaczego udawany ? Bo wygląda jak prawdziwy naleśnik, a zrobiony jest z galaretki Wszyscy domownicy się nabrali i bardzo im smakowało, więc mój eksperyment mogę uznać za
Oryginalny smakW związku ze zbliżającym się „Dniem dziecka” przygotowałam deser z myślą o wszystkich milusińskich Ciekawy pomysł, proste i pyszne składniki… Wszystko razem tworzy
Oryginalny smakGalaretka z delikatnej białej herbaty z niewielką ilością białego wina i limonki z musem truskawkowym, podana z sosem z czerwonego wina i truskawek… Z dodatkiem
Oryginalny smakgorzkiego, które stosuje się w wypiekach). Zainteresować może Was także fakt, że do przygotowania truskawek użyłam fruktozy (czyli naturalnie występującego w owocach cukru), która jest zdrowsza i dwukrotnie słodsza od zwykłego, białego cukru. Zachęcam do wypróbowania! Składniki: Ciasto na naleśniki (na ok. 14 sztuk): 190 g mąki pszennej 2 jajka 0,5 l mleka 2,5-3 łyżki kakao(...)fruktozy (lub 80 g cukru) 100 ml wody 2 łyżki octu balsamicznego Dodatkowo: olej do smażenia naleśników krem czekoladowy np. Nutella Wykonanie: Naleśniki kakaowe: Wszystkie składniki na ciasto bardzo dokładnie ze sobą mieszamy i odstawiamy na 10-20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Z przepisu powinniśmy otrzymać ok. 14 sztuk. Truskawki w syropie balsamicznym: Truskawki
MyCookBook.plrozpływają się w ustach :) :). Dlatego polecam Wam ten przepis. Zasmakuje każdemu. Są pyszne, lekkie, chrupiące. Do tego odrobina bitej śmietany, która wręcz rozpływa się po ciepły gofrze oraz ulubione owoce! Mniam ! Zapraszam ! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 2 łyżki drobnego cukru do wypieków 1/3 szklanki oleju 2 jajka(...)gładką masę. Białka ubijamy oddzielnie z odrobiną soli na sztywną pianę. Następnie ubite białka przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy szpatułką. Pieczemy w nagrzanej gofrownicy przez ok. 2-3 minuty. Najlepiej studzić na kratce (zachowają chrupkość). Podajemy z ubitą śmietaną i owocami, lub można posypać cukrem pudrem
Gotuj z MąkąBardzo dobre placuszki, pełne owoców. I co najważniejsze zdrowa wersja słodkiego śniadania. Można dać pociechom do jedzenia jak ciasteczko Przepis na thermomix na dole Wykonanie ciasta – płatki owsiane zalać gorącą wodą, wymieszać i zostawić na 5 minut. Twaróg z jajkami zmiksować lub mocno ugnieść widelcem i rozmieszać z jajkami. Masę twarogową dodać do płatków, dodać sól, migdały(...)łyżką oleju kokosowego lub innego. Łyżką nałożyć porcje ciasta i lekko spłaszczyć. Formując placuszki. Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Bardzo dobrze się je smaży, nic się nie rozlatują. Można polać placuszki płynnym miodem lub obsypać cukrem pudrem. Thermomix w miseczce zalać gorącą wodą płatki i suszone owoce, zostawić tak 5 minut do naczynia miksującego wrzucić twaróg, jajka
Kuchnia Pokoleńmrożonymi ( po uprzednim ich rozmrożeniu i osączeniu ); można też użyć owoców z puszki lub zrezygnować z nich całkowicie. W każdym z ty ch wariantów sernik będzie udany i smaczny :) Polecam :) Kruchy spód: 150 g mąki pszennej 80 g masła, zimnego 20 g smalcu, zimnego ( smalec zwiększa kruchość ciasta, ale nie jest konieczny, w jego miejsce można dać masło(...)następnie zagnieść gładkie, jednolite ciasto. Uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą lub włożyć do woreczka i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przygotować formę o wymiarach dolnych około 22x33 cm, wyłożyć ją papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkować na wielkość formy, przenieść je do niej i dokładnie wylepić spód blaszki. Ciasto nakłuć widelcem, wstawić do piekarnika
Opowieści z piekarnikaprzelewamy do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy borówki i czekoladę, mieszamy delikatnie Ciasto wkładamy do foremek na muffiny (ja używam silikonowych) Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach I gotowe :) Zamiast mieszać ręcznie możemy składniki połączyć mikserem, ale po wsypaniu owoców trzeba już robić to ręcznie. Jest to świetna opcja na szybkie weekendowe słodkości do kawy
Ptasia KuchniaHORTEX ! Zupa jest pyszna na zimno jak i na gorąco, dlatego sprawdzi się o każdej porze roku! Koniecznie zaserwujcie ją swoim pociechom na deser Składniki na zupę: 1 opakowanie owoców tropikalnych Hortex 2,5 szklanki soku Hortex multiwitamina 1 łyżka mąki ziemniaczanej Składniki na kluseczki miętowo – limonkowe: 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki otartej skórki z limonki(...)limonki oraz posiekaną miętę. Ucieramy, aż masa stanie się gładka. Połowę ciasta wlewamy na łyżkę cedzakową i przecieramy łyżką stołową do gotującej, osolonej wody. Czynność powtarzamy z resztą ciasta. Kiedy kluseczki wypłyną, wyławiamy je, wkładając na krótko do zimnej wody w celu zahartowania. ZUPA OWOCOWA Mrożone owoce zalewamy dwoma szklankami soku i gotujemy 5 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrabiamy
Kierunekuchnia