Smaczny deser z bananami, bitą śmietaną i słodkim kremem na bazie aromatycznego cukru trzcinowego.
Przepisy KulinarneZbliża się zima, więc zapach unoszących się świeżych pomarańczy w każdym domu będzie gościł. Postanowiłam ten owoc wykorzystać w postaci ciasta z budyniem. Smak jest bardzo słodki i delikatny. Idealne na jesienno-zimowe dni. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ertrytolu 1 łyżka oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru (40g) 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat pomarńczowy pomarańcza Sposób
Truskawkowa FiestaChałwa to przysmak mojego dzieciństwa. Nie jadło się jej na co dzień, lecz od święta i nie można było się od niej oderwać. Teraz sama chałwa
Kuchnia MagdaLenyprzygotowane owoce można wykorzystać do deserów i ciast,a sok do słodzenia, polewania deserów lub do zrobienia kompotu Składniki owoce pigwy syrop 2 kg cukru 5 l wody Sposób przygotowania przepisu 1. Owoce obrać pokroić na ćwiartki poukładać w słoikach 2. Z wody i cukru zagotować syrop gorącym syropem zalać owoce
W królestwie smaków BeatySkładniki 0,5 kg mąki 1 kostka margaryny 5 jaj 1 szklanka + 3 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka smalcu lub oleju 1 łyżeczka proszku
czarrna od kuchnibardzo prosty, niezwykle smaczny i delikatny biszkopt, który idealnie sprawdza się jako spód pod serniki, torty.. czy też samodzielne ciasto np. z dodatkiem owoców. Podaję przepis na jeden blat o średnicy 24 cm. Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji: spód w tortownicy średnicy
AniaGotuje.plUwierzcie mi, że to będą najdelikatniejsze, najbardziej naturalne w smaku drożdżówki jakie piekliście i jedliście. Idealne ciasto, świeże i pachnące owoce i domowy lukier z białą czekoladą , który pasuje tu idealnie! Wszystkie składniki są tanie i łatwo dostępne dla każdego. Drożdże świeże będą najlepsze do tych drożdżówek, jednak suszone instant ewentualnie też dadzą radę. Użyj wówczas 7 gramową paczuszkę
AniaGotuje.plSmak jesieni czyli pyszne ciasto ze śliwkami pod bezą i kruszonką Składniki: Ciasto 2 pełne szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka
W Moim Magicznym DomuOstatnio goszczą u nas proste i szybkie ciasta, bo czasu brak na jakieś bardziej skomplikowane wypieki, a poza tym chwilowo zmuszona jestem wyeliminować ze swojej diety
Cynamonowe szczęścieMorele i śliwki kroję na mniejsze kawałki. Masło ucieram z cukrem, następnie dodaję jajko, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia, mieszam. Stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Na koniec wrzucam owoce, dokładnie mieszam. Formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka piekę około 12 minut w 180 stopniach
JejKuchniaJesienią krucha szarlotka z krupczatki jest u mnie obowiązkowym ciastem na deser. Połączenie jabłek z kruchym ciastem smakuje rewelacyjnie i pozwala, choć na chwilę zapomnieć o
Kuchcik gotujeciasto wylepić na dnie formy, nakryć folią, wysypać np. kaszę jęczmienną i podpiec 15 minut w temepraturze 180 C, grzanie góra/dół, na podpieczone ciasto wyłożyć budyń z owocami, piec jeszcze około 40 minut, tartę dobrze wystudzić w formie w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał - tarta jest smaczna z takim budyniowym nadzieniem...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjabłko i porządnie umyte,ale osuszone z wody jagody oraz drobno pokrojoną czekoladę. (u mnie każda kostka czekolady przekrojona jest na 4 mniejsze cząsteczki) 6. Delikatnie wmieszaj owoce i czekoladę w ciasto na placuszki. 7. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni po kilka minut z każdej strony 8. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie są to jagody i jogurt naturalny
U Fiolki