miksujemy chwilę na najwyższych obrotach, następnie dolewamy stopniowo przestudzone galaretki cytrynowe. Piankę wylewamy na wierzch naszego ciasta. Całość wstawiamy do lodówki na minimum dwie godziny. P.S Do ciasta możemy dorzucić dowolne owoce i zamienić smaki galaretki np na morelową, czy poziomkową:)Możemy też pominąć biszkopty i przygotować cisto w formie deseru np w kieliszkach
Luźna KuchniaBiszkoptowa rolada z bitą śmietaną i aromatycznymi truskawkami i pokruszonymi bezami to prosty, delikatny a zarazem wyrazisty i wyjątkowy w smaku deser. Dodatkowo na biszkopcie możemy
Słodka StronaJak co środę u nas słodkości. Skoro sezon rabarbarowy w pełni to pozostajemy w tym klimacie. Dzisiaj będzie słodko i prosto. Ucierane ciasta przede wszystkim
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSezon na truskawki w pełni... musimy korzystać z niego by nacieszyć się pysznym smakiem świeżych polskich truskawek na cały rok. Owszem, wielu z nas zatrzyma ich
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami zachęcamy do wypróbowania przepisu na ciasto agrestowe. Przepis ten znaleźć można również w aktualnym numerze czasopisma "Tina". Wypiek ten to połączenie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPoczątkowo z niedowierzaniem podchodziłam do tego przepisu, bo czy ciasto drożdżowe może się udać bez wyrabiania? Ano to jest dowód na to ze może. Tydzień temu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkianiapastuszka.blogspot.com/2014/08/tarta-smietankowa-z-truskawkami.html Jeśli chodzi o krem, to wystarczy ugotować budyń zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać 2 łyżki masła, połączyć za pomocą miksera i wyłożyć na ciasto. Na wierzchu układamy owoce - w moim wykonaniu są to nektarynki i borówki. Polecam ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, napisz koniecznie komentarz
Mój Smak na ŻycieJeszcze tylko zostawię przepis na ciasto ze śliwkami i kruszonką i zmykam na trzy dni. Delikatne w smaku, na wierzchu z chrupiącą kruszonką. Dokładnie takie
Na słodko lub wytrawnieKruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką, Wspaniałe, rozpływające się w ustach ciasto. Po prostu pycha. ! Przepis pochodzi z TEJ strony. Składniki na
Na słodko lub wytrawniePomysł na ciasto podpatrzony w połowie u koleżanki z pracy, a w połowie na weselu.Słodko-kwaskowe, idealne na upały, najlepsze prosto z lodówki.Oprócz walorów
bistro mamaMiałam spory zapas jabłek...i miałam też budyń.Długo nie myślałam, zrobiłam jabłecznik z budyniem waniliowym.Wyszło i ładnie, i smacznie :)Jeszcze trochę zostało.Czytaj więcej
bistro mamaNie wierzyłam, że ciasto z rabarbarem może się udać :) Byłam pewna, że po ukrojeniu zobaczę niezłego zakalca.A ciasto udało się i to bardzo. Na pewno do
bistro mamaJuż miałam napisane "kruszonka z rabarbarem", ale skasowałam i wróciłam do "crumble z rabarbarem".Lepiej brzmi i wszyscy wiedzą o co chodzi
bistro mama