W dzisiejszym przepisie chciałam połączyć moje dwa ulubione włoskie przysmaki, deser tiramisu i cytrynowy likier limoncello , który na blogu pojawił się jakiś czas temu. I tak
La grande e la piccola cuocaSmaczna i puszysta kakaowa babka kryje w sobie suszone śliwki.
Przepisy KulinarneSzarlotka na cienkim cieście z dużą ilością jabłek dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją jeść samą lub z bitą śmietaną i
Przepisy Kulinarnekilku lat 6 stycznia święto trzech króli jest dniem wolnym od pracy zgodnie z tradycją warto przygotować wyjątkowe ciasto związane z tym świętem, Placek rosca de Reves ma formę zaplatanego wieńca, z ciasta drożdżowego, ozdobionego kandyzowanymi owocami, symbolizującymi drogie kamienie na królewskiej koronie. U mnie zostało zmodyfikowane przygotowane w dwóch wersjach. Składniki
Kulinarne pyszności MolkiPuszyste i pachnące zawijane bułki drożdżowe z dżemem, to doskonała przekąska dla dzieci i dla dorosłych.
Przepisy Kulinarne22.11 .2019 Magda Już dawno po Halloween, ale sezon na dynię dalej trwa. Dla tych co mają jeszcze świeżą lub tych co zrobili zapasy i zamrozili
Smaczna StronaSzarlotka ucierana to łatwe do zrobienia i pyszne ciasto, które jesienią smakuje najbardziej. Ciasto z jabłkami podane na deser na pewno zachwyci zarówno domowników, jak i
Kuchcik gotujepokroić w paseczki i przełożyć do małej miski i zalać wrzącą wodą. Wody nalać tyle, aby pokryły owoce. Moczyć morele około 30 minut. Następnie odcedzić owoce. Gorzką czekoladę - posiekać. Ciasto - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Cały czas ubijając dodawać stopniowo cukier. Do ubitych białek wlewamy powoli mleko i olej
Ciastka - domowe słodkościUwielbiam rolady, a najbardziej te z kremowym wnętrzem i wypełnione owocami, w wykonaniu mojej mamy. Dziś przedstawiam Wam roladę zwykłą, biszkoptową z jabłkami, ekspresową i
Kocham..lubię..gotuję..biszkoptu nasączamy ponczem. Smarujemy dżemem porzeczkowym. Wykładamy połowę masy maślanej i przykrywamy drugim blatem ciasta. Ponownie nasączamy ponczem i rozprowadzamy resztę masy. Wierzch ozdabiamy wg uznania: owocami, startą czekoladą, prażonymi migdałami itp. Ciasto wstawiamy do lodówki i pozostawiamy najlepiej na całą noc. Smacznego
Fascynacje Anikolejny domowy przepis na drożdżówki kupowane zazwyczaj w sklepiku czy pobliskiej piekarni. Pyszne i pachnące drożdżowe ciasto w towarzystwie sezonowych owoców i chrupiącej kruszonki. Połączenie doskonałe! Wypróbujcie je koniecznie ze szklanką zimnego mleka, kakao, czy kawy
Pogotujmy.plSkładniki : 140 g miękkiego masła 330 g mąki pszennej 220 g cukru 2 duże jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 ml mleka 125 ml kwaśnej
Proste PotrawyW sadzie urodzaju nie ma na borówki więc kupiłam, wcześniej miałam zrobić lody ale powstało tiramisu. Które bardzo szybko znikło. Ciasto jest na małą blaszkę –
Moje Wyroby