Miałam ogromną ochotę na ciasto . Niestety, nie miałam konkretnego pomysłu. Był w domu rabarbar, a w lodówce 2 kostki twarogu i resztka mrożonych owoców z ubiegłego roku. Zagniotłam ciasto i powstał placek z masą serową, owocowym akcentem i kruszonką. Spontanicznie i pysznie! Upiecz te drożdżówki! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzapieczenia, ostrożnie przełożyć do niej wycięty z ciasta okrąg a resztkami wylepić boki na wysokość ok 1,5-2 cm. Do środka wyłożyć nadzienie z suszonych owoców i wyrównać. Drugą część ciasta znów rozwałkować na między dwoma foliami tworząc potrzebny okrąg, którego nałożyć na spód z owocową masą tworząc zamknięte nadziane ciastko :) Całość
Candy Pandaspóźna – padło właśnie na jogurtowe. Nie wiem czemu, ale już tak mam, że gdy wszyscy wkoło kładą się spać, to ja odczuwam silną potrzebę zrobienia ciasta. Rach, ciach łyżką, ułożyłam owoce, sypnęłam wiórki i do pieca. Tym razem wyjątkowo dobrze się stało, że mój nocny wypiek doszedł do skutku – ciasto z morelami i kokosem wypełniło zapachem cały
Poezja smakuczasami mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego, najlepszym rozwiązaniem są ciasteczka z ciasta francuskiego, można dać różne owoce a że teraz sezon na truskawki to z nimi zrobiłam. Szybkie ciasteczka francuskie z truskawkami Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego - kilka truskawek - cukier - jajko - cukier puder Przygotowanie: Ciasto rozwijamy, tniemy na kwadraty (mi wyszło 16), na każdym sypiemy trochę
Kulinarne życiesobie myślę, że w niedzielę powinnam zapodać przepis na pyszne ciasto do kawy czy herbaty. No cóż, dziś mamy dzień bez ciasta, za to ze świeżymi owocami. Rodzina trochę kręci nosem, ale cóż począć. Dla Was natomiast mam przepis na kolorowe przekąski. Ostatnio nieczęsto używam ciasta francuskiego, ale nie przekreśliłam go tak do końca
Przysmaki KarolkiMasę do rolad delikatnie nakładam na rozwinięte ciasto galaretkę kroję w paski, układam ma masie. Rolady zwijam, układam na dłuższych końcach ciasta . Pomiędzy roladami dodaję pokrojone owoce z puszek i zalewam tężejącą galaretką pomarańczową. Całość schładzam w lodówce. Jeżeli chcemy zrobić tort , to należy całe ciasto posmarować bitą śmietaną
Ciasteczkowy PotwórPrzepis widziałam już w wielu miejscach. Postanowiłam jednak zmienić biszkopt, gdyż ten oryginalny wydawał mi się bardzo cieniutki a trzeba go przekroić na pół. Wolałam więc
Na Ciasteczkowych PapierachPyszne, delikatne, bardzo owocowe i szybko znikające w brzuchach mojej żarłocznej rodzinki. Pochłaniali jeszcze ciepłe, mimo , że chwilę wcześniej zajadali obiad. Chyba to te
Smaczne ZdroweMalinowej przygody ciąg dalszy :) Po sugestii jednej z moich czytelniczek, że maliny będą dostępne jeszcze do końca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No
Świat CiastaMalinowej przygody ciąg dalszy :) Po sugestii jednej z moich czytelniczek, że maliny będą dostępne jeszcze do końca października, postanowiłam poszukać kolejnego przepisu z użyciem malin. No
Świat CiastaLato dobiega końca - więc trzeba korzystać, póki się jeszcze da, z jego owocowych dobrodziejstw. Dzisiaj chce Was zachęcić do wypróbowania przepisu, na wyjątkowy sernik straciatella na
Świat CiastaDziś przepis dla wielbicieli serników oraz połączenia orzeźwiającej pomara ń czy i gorzkiego smaku czekolady. Zapraszam Was na kremowy sernik, kt ó rego baz ą
La grande e la piccola cuocaniego cukier i posypujemy cynamonem.\r","Do miski wsypujemy m\u0105ki, proszek do pieczenia, dodajemy ma\u015blank\u0119, jajka.\r","Mieszamy. \r","Je\u015bli ciasto jest baaaardzo g\u0119ste, dolewamy odrobin\u0119 mleka.\r","Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy.\r","Sma\u017cymy na gor\u0105cym oleju.\r","Gotowe placuszki wyjmujemy na talerz i papierowy r\u0119cznik.\r","Serwujemy(...)dżem Sposób przygotowania Jabłko obieramy, ścieramy, dosypujemy do niego cukier i posypujemy cynamonem. Do miski wsypujemy mąki, proszek do pieczenia, dodajemy maślankę, jajka. Mieszamy. Jeśli ciasto jest baaaardzo gęste, dolewamy odrobinę mleka. Dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Smażymy na gorącym oleju. Gotowe placuszki wyjmujemy na talerz i papierowy ręcznik. Serwujemy z dżemem lub cukrem pudrem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/placki-maka-ryzowa-jablka-maslanka-borowkami/
Mieszam w GarnkuJuż niemal pół roku temu Oluś kończył swoje 5 lat. Nijak nie mogłam się zabrać za przepis, tłumacząc sobie, że te zdjęcia to takie na szybko
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zuccotto, deser z Toskanii, który nie wymaga pieczenia a jego przygotowanie jest łatwiejsze niż może
La grande e la piccola cuocacukrem, a następnie dodajemy porcjami zmielony biały ser. Nie przerywając miksowania dodajemy mąkę ziemniaczaną, a na końcu rozpuszczoną białą czekoladę. Gotową masę serową wylewamy na ciasto brownie. Na wierzchu układamy owoce czerwonej porzeczki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na około 60-70 min. Studzimy w lekko uchylony piekarniku. Przechowujemy w lodówce. P.S. Przepis pochodzi z mojego bloga
Kuchnia MagdaLenypowstałym otworze układać owoce: jedna warstwa np jagody, zalać odpowiednią ilością galaretki, odstawić do stężenia i dopiero kolejna warstwa, aż do zapełnienia otworu. Pozostałe owoce ułożyć po całej powierzchni "ciasta" i zalać je schłodzoną galaretką agrestową rozpuszczoną w 400 ml wody i odstawić do stężenia. Następnie wyjąć na paterę. Do naczynia przełożyć serek mascarpone, dodać 2 łyżki
Mix smaku