ciasto 1,5 szkl mąki 2 jajka pół szkl cukru pół kostki margaryny szczypta proszku do pieczenia cukier waniliowy nadzienie serek typu włoskiego Capri 200 g
Gotowanie jest łatweciasto 1,5 szkl mąki 0,5 szkl cukru 0,5 kostki margaryny 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia nadzienie serek włoski (capri) 200 - 220 g
Gotowanie jest łatwe1 duża paczka herbatników 750 g sera cukier 3 zielone galaretki 1 op żelatyny 800 g truskawek 1,5 szkl mleka cukier wanilinowy sok z cytryny
Gotowanie jest łatwe5 jajek 0,5 szkl cukru 0,5 szkl mąki szczypta proszku do pieczenia 2 szkl malin 250 g sera białego 0,5 szkl mleka 3
Gotowanie jest łatweNajłatwiejszy makowiec, czyli prezentowane już wcześniej "ciasto na łyżki", tyle, że na wierzchu zamiast owoców masa makowa. Do tego słodziutka kruszonka. Pycha. Ciasto: 20 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 20 łyżek oleju 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 1 opakowanie cukru wanilinowego Kruszonka: 1/4 kostki margaryny (roztopić) 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1łyżeczka
Praktyczna plPorzeczki niestety już mrożone ale jakże pyszne, aromatyczne i dzięki nim powstała pyszna baba. Baba na maślance jest puszysta, wilgotna i bardzo szybko znika. Polecam tak
Moje Małe CzarowanieNa kartach kalendarza zapisuje się pierwszy dzień jesieni. Lubicie naszą piękną, polską, złotą jesień ? Ja pamiętam ją z dzieciństwa jako porę roku bardzo kolorową. Lubiłam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiFale Dunaju to jedno z moich ulubionych ciast. Prezentowałam Wam już przepis na to ciasto w wersji z jabłkami ( przepis tutaj ), a dziś
Rozpustne gotowanieSkładniki : 2 jajka + żółtko 3/4 szklanki drobnego cukru 125 g masła 3/4 szklanki mleka 1 i 1/2 szklanki mąki, u mnie tortowa 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Proste PotrawyJeśli chcecie zrobić coś bardzo słodkiego, a przy tym nie macie talentów do pieczenia- spróbujcie przygotować kilka takich babeczki. Macie w domu kilka dojrzałych
Proste PotrawyW piątkowy poranek zapraszam na pyszne deserki z bananami. Warto je przygotować, bo są przepyszne. SKŁADNIKI: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 2 opakowania galaretki cytrynowej
Tradycyjna kuchnia KasiPierwsze jabłka zaczęły spadać z drzew. Nie wiem, jak się nazywają. Są duże, czerwone i kwaśne. No i na pewno stare, bo w rodzinnym sadzie egzystują
Życie zamknięte w smakuPo czerwonych porzeczkach przyszedł czas na czarne. Te lubię zdecydowanie bardziej. Są w smaku intensywniejsze i znacznie bogatsze. No, ale to moja opinia ;) Tarta jest dość
Życie zamknięte w smakuGdy znalazłam ten przepis wiedziałam, że ciasto będzie boskie. Po prostu nie mogło być inaczej. O prawdziwym Apple Pie marzyłam od dawna. Przed oczami miałam kreskówkowe
Życie zamknięte w smakuKruche tarteletki to chyba najwygodniejsza forma deseru na świecie, choćby dlatego że nie trzeba ich kroić i narażać na zmniejszenie atrakcyjności wizualnej ;) Mają jednak pewną zasadniczą
Życie zamknięte w smaku