Dziś zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami zachęcamy do wypróbowania przepisu na ciasto agrestowe. Przepis ten znaleźć można również w aktualnym numerze czasopisma "Tina". Wypiek ten to połączenie
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPoczątkowo z niedowierzaniem podchodziłam do tego przepisu, bo czy ciasto drożdżowe może się udać bez wyrabiania? Ano to jest dowód na to ze może. Tydzień temu
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkianiapastuszka.blogspot.com/2014/08/tarta-smietankowa-z-truskawkami.html Jeśli chodzi o krem, to wystarczy ugotować budyń zgodnie z przepisem, po wystudzeniu dodać 2 łyżki masła, połączyć za pomocą miksera i wyłożyć na ciasto. Na wierzchu układamy owoce - w moim wykonaniu są to nektarynki i borówki. Polecam ! Jeśli podoba Ci się ten przepis, napisz koniecznie komentarz
Mój Smak na ŻycieJeszcze tylko zostawię przepis na ciasto ze śliwkami i kruszonką i zmykam na trzy dni. Delikatne w smaku, na wierzchu z chrupiącą kruszonką. Dokładnie takie
Na słodko lub wytrawnieKruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką, Wspaniałe, rozpływające się w ustach ciasto. Po prostu pycha. ! Przepis pochodzi z TEJ strony. Składniki na
Na słodko lub wytrawniePomysł na ciasto podpatrzony w połowie u koleżanki z pracy, a w połowie na weselu.Słodko-kwaskowe, idealne na upały, najlepsze prosto z lodówki.Oprócz walorów
bistro mamaMiałam spory zapas jabłek...i miałam też budyń.Długo nie myślałam, zrobiłam jabłecznik z budyniem waniliowym.Wyszło i ładnie, i smacznie :)Jeszcze trochę zostało.Czytaj więcej
bistro mamaNie wierzyłam, że ciasto z rabarbarem może się udać :) Byłam pewna, że po ukrojeniu zobaczę niezłego zakalca.A ciasto udało się i to bardzo. Na pewno do
bistro mamaJuż miałam napisane "kruszonka z rabarbarem", ale skasowałam i wróciłam do "crumble z rabarbarem".Lepiej brzmi i wszyscy wiedzą o co chodzi
bistro mamaNajpierw o tych pysznych, kruchych tartach z jabłkami i bezą, a później o konkursie :)Bliższa jest mi w tym względzie nazwa anglojęzyczna, stąd tytuł taki a
bistro mamaNie boję się nowości, lubię nowe wyzwania w kuchni. Tradycyjny Apfelstrudel jednak od początku wzbudzał we mnie mieszane uczucia.Mieszane uczucia co do wykonania, oczywiście.Przepis już
bistro mamaW książce Roberta Sowy "Życie kocha jeść"znalazłam przepis na pysznie wyglądającą razową szarlotkęz dodatkiem miodu i kawy zbożowej.I już prawie ją zrobiłam
bistro mamaBardzo często kupuję owoce na targowisku. Na to targowisko oczywiście pędzę z Frankiem w wózku. Jego reakcja na kolorowe owoce i warzywa na straganach
bistro mamaskomponowałam :) Został mi przekazany jako rodzinny sekret idealnego ciasta bratowej - a właściwie jej taty. Ciasto banalne, ale smakowo serio idealne! Słodkie, wilgotne z chrupiącą skórką i owocami. Czego można chcieć więcej od ciasta? A i składniki w każdym domu się znajdą na pewno. Od siebie jedynie dołożyłam ekstrakt, aby ciasto nabrało waniliowego aromatu. Jak dla mnie strzał
Słodkie Przyjemności