ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:55/1704)

Październikowe jeżyny 157

się do pieczenia. Poszło jak z płatka, ciasto bowiem do przygotowania jest banalne. Poza tym ma jedną zasadniczą zaletę - dzięki pieczeniu do góry nogami, a raczej do góry ciastem, owoce nie opadają, nie robi się zakalec, wszystko jest łatwe i przyjemne. Zapach - obłędny. Smak - jeszcze lepszy. Cudownie maślane, mięciutkie, wcale nie suche. Do tego soczyste owoce, i naprawdę(...)blog Mani, i to z niego wzięłam proporcje. Wyszło, jak już pisałam, naprawdę pyszne, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę, jak niewiele pracy wymaga. Jedyna uwaga - ciasto z łatwością przyjęłoby większość ilość owoców. Ja ich po prostu nie miałam... Ale jeśli będziecie je robić, nie żałujcie jeżyn, jagód czy też malin, i dajcie czterysta gram. Będzie jeszcze lepsze.Odwrócone

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jabłecznik z migdałową skorupką 139

Słodki, kuszący jabłecznik z migdałową skorupką. Kruche, bardzo smaczne ciasto, warstwa jabłek i chrupiące, przyrumienione płatki migdałów. Jabłuszka kroimy na grube plastry. Wypróbowałam też wersję z

dolcevitainmykitchen
Rystykalna tarta z domowego ciasta àla francuskiego- Galette ze śliwkami 103

placek- ot wystarczy zagnieść ciasto, wyłożyć owocami, niedbale zawinąć i upiec! Dużą robotę w tym przepisie robi ciasto, genialne ciasto- niby kruche, a fantastycznie listkujące się jak francuskie! 👌 Dziękuję Rozkoszny - od dziś jest to mój ulubiony przepis na 'kruche' ciasto! ciasto kruche ála francuskie: 1 szklanka mąki 120 g serka typu Philadelphia 100 g zimnego masła 3 łyżeczki cukru(...)kisiel. Ostudzić. Ciasto rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na około 30 cm okrąg, spód wysypać kaszą manną, wyłożyć owoce- zostawiając 4-5 cm marginesu, a następnie założyć ciasto na owoce. Boki posmarować roztrzepanym jajkiem, oprószyć cukrem trzcinowym. Piec przez około 25-27 minut w nagrzanym piekarniku na 200 stopni. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Ciasto na śmietance z truskawkami 299

minut. Wystudzić.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jest to przepis na blachę o wymiarach 24 x 28 cm, ale jeśli ma być niższe (tj. mniej ciasta) można zrobić w większej formie.Truskawki można zastąpić innymi, świeżymi owocami, masło w kruszonce - margaryną, mąkę krupczatkę - zwykłą mąką pszenną, a budyń śmietankowy innym smakiem.Śmietankę do kawy UHT 12 lub 18% można zastąpić śmietanką

Gospodyni Miejska
Sernik z białą czekoladą i malinami 196

Sernik z białą czekoladą i malinami Aromatyczna herbata i pyszne ciasto bez pieczenia z dużą ilością owoców, to moja dzisiejsza propozycja na dobry dzień Ten pyszny sernik z białą czekoladą i malinami znika u nas zawsze w mgnieniu oka Przygotowuję go w różnych wersjach. Dziś jednak dzielę się z Wami najłatwiejszym przepisem. Jak zawsze w przygotowaniach pomagała mi córeczka(...)mieszamy i dopiero tą mieszankę dodajemy do reszty masy i całość mieszamy do połączenia. Masę serową wykładamy do przygotowanej formy. Następie układamy nasze owoce. Rada! Najlepiej sprawdzają się owoce kwaskowate, przełamują słodycz masy serowej. Ciasto wkładamy do lodówki. Przygotowujemy galaretki (ja zawsze dodaję odrobinę mniej wody niż jest na opakowaniu galaretki), studzimy. Lekko tężejącą już galaretkę wylewamy ostrożnie

Słodkie okruszki
Ciasto z malinami i pianką 213

robiłam również wersję z truskawkami, dałam małe owoce i piana nieco opadła ale ciasto było równie pyszne. Jednak obojętnie czy pianka wyrośnie czy schowa się między owocami ciasto smakuje rewelacyjnie zwłaszcza schłodzone w lodówce

Monia miesza i gotuje
OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ 124

dodamy mąkę mieszamy na wolnych obrotach. Ciasto wlewamy do formy i pieczemy 25 minut. W czasie gdy ciasto się piecze ubijamy pianę z cukrem. Po wyjęciu ciasta wsypujemy owoce i pianę z białek. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 30 min.w temperaturze

harrisa
Pyszne ucierane ciasto ze śliwkami, kruszonką i lukrem 244

zdołało być dobrze obfocone. Ilość samego ciasta nie jest zbyt duża, bo używamy jedynie 200 g mąki, za to cienki placek idealnie równoważy się z dużą ilością dodanych owoców. Jednak ciasto jest tak pyszne, że znika błyskawicznie. Szczerze, to rozważam upieczenie ciasta kolejnym razem z podwójnej porcji Bez wątpienia, jest to jedno z najlepszych ciast ze śliwkami, jakie robiłam

Mieszam w Garnku
Tarteletki ze śmietaną i owocami 195

Małe słodkości zawsze cieszą się dużym wzięciem. My szczególnie lubimy gdy pokryte są lekkim kremem i duuuużą ilością świeżych owoców:)  Kruche ciasto:    2 żółtka,  2 szklanki mąki pszennej,  175g masła,  5 łyżek cukru. Mąkę przesiać, zrobić dołek, dodać żółtka, rozkłócić nożem. Dodać cukier i posiekane masło. Zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię spożywczą(...)włożyć na 30 minut do lodówki.  W między czasie natłuścić i wysypać cienko bułką tartą foremki na tarteletki. Odrywać małe porcje ciasta, lekko spłaszczać w dłoni i wylepiać nim przygotowane foremki. Nakłuć widelcem.  Piec około 15 minut w temp. 180st.  Ostudzić i wyjąć z foremek. Krem:  300ml śmietanki 30%,  3 łyżki cukru pudru,  250g

Z miłości do słodkości
Świąteczny zawijaniec z piernikowym lemon curd 138

Złożenia ciasta: Gdy ciasto nam wyrośnie stolnice obsypujemy mąką. Wykładamy ciasto. Jeżeli klei się nam do rąk, również delikatnie obsypujemy dłonie i wierzch ciasta. Rozwałkowujemy duży prostokąt o wymiarach 50x30 cm. Po całości rozsmarowujemy piernikowy lemon curd oraz rozkładamy rodzynki i skórkę pomarańczową. Całość zwijamy do środka wzdłuż dłuższego boku. Gotową roladę zawijamy ponownie na kształt ślimaka. Ciasto przekładamy(...)minut. Po tym czasie ciasto pieczemy w nagrzanym do 170*C piekarniku przez 30 minut. Po upieczeniu studzimy w formie. Lukier do dekoracji: Do miski przesiewamy cukier puder. Wlewamy białko jajka. Miksujemy na wolnych obrotach, aż masa będzie lśniąco biała i zgęstnieje. Dolewamy sok z cytryny i wodę. Ponownie miksujemy. Dekorujemy ciasto, obsypujemy kandyzowanymi owocami

VioletoweKucharzenie
RAUATAI SWEET PIE – PILLARS OF ETERNITY – kruche ciasto z czekoladą i owocami 211

kruchego ciasta to będzie zadowoleni z efektów. Zobacz, jak ciasto wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CIASTO wersja I (wg Tima Caina) (10 min) Jak podajemy w powyższym opisie, wybierzcie sobie rodzaj ciasta do placka. Z przepisu wg Tima Caina wychodzi bardzo chrupkie, nieco wytrwane, dość twardawe ciasto, które szybciej(...)szybko wyrabiamy na jednolitą masę. Jeśli ciasto za bardzo się kruszy, dodajemy jeszcze nieco mleka. Z gotowego ciasta odkrawamy 1/3, a resztę wałkujemy na bardzo cienki placek, którym następnie wykładamy formę (wcześniej posmarowaną odrobiną masła i posypaną mąką). Gotowe – możecie przechodzić do punktu nr 3.   2. CIASTO wersja II (zwykłe, kruche ciasto na maśle

Nerds Kitchen
Karpatka z kremem jeżynowym 111

Pyszne ciasto ptysiowe z masą śmietanowo-jeżynową, doskonale się sprawdza na przyjęciach rodzinnych. Moja rodzina lubi karpatkę więc postanowiłam im upiec wersję z owocami. Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 125 gram margaryny 5 jajek  1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 0,5 litra śmietany 36 % 1 szklanka jeżyn 3 łyżki cukru pudru

Bajeczna Kuchnia
Ciasto maślankowe z owocami/rabarbarem i kruszonką jak u Babci. 379

racja! Wersja z rabarbarem to prawdziwy smak dzieciństwa. Moja siostra przygotowała wersję z malinami - jest równie apetyczna!!! A i jeszcze przepis znalazłam na: Tak sobie pichcę Ciasto maślankowe z owocami i kruszonką. Składniki: Ciasto: 1 szkl. maślanki; 2,5 szkl. mąki; 3/4 szkl. cukru; 3 jaja; 1/2 szkl. oleju; 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia; 2 łyżeczki cukru(...)inne owoce. Następną warstwą jest kruszonka, a robimy ją tak:Mąkę, cukier i sól mieszamy z zimnym masłem. Ugniatamy paluszkami, aż powstanie kruszonka :) Wysypujemy ją na owoce i wkładamy ciasto do piekarnika na ok. 30 do 40 min. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 stopni C.Smacznego!!! Przepis bierze udział w akcji

Miksturownik
Ciasto z kaszy kuskus z porzeczką 242

mogłabym ją jeść do wszystkiego. Okazało się, że jak przygotowałam ciasto właśnie na bazie kaszy to wszyscy domownicy byli nim zachwyceni. Moje ciasto jest z nutką kwasku z czarnej porzeczki, jednak jeżeli chcecie możecie zmienić owoce na swoje ulubione, doskonale łączy się z truskawką, maliną czy jeżyną.  Składniki:   120 g kaszy kuskus  100 ml gorącego mleka(...)Następnie dodajemy mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli oraz masło. Wszystko starannie mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Formę keksówki wykładamy papierem pergaminowym, połowę ciasta wlewamy do keksówki, przysypując połową owoców porzeczki, następnie zalewamy resztą ciasta i posypujemy resztą porzeczki. Ciasto pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C przez ok 1h. Sprawdzając wykałaczką czy ciasto nie przywiera

Niezły Młynek
Tarta rustykalna z jabłkami 183

dodać do niej inny składnik, np. cynamon. Tartę pieczemy bez użycia formy do ciasta, zawijając nadzienie w ciasto kruche i układając na zwykłej blasze. Dzięki temu możemy wykonać ją w dowolnym kształcie lub rozmiarze. Moja tarta ma średnicę około 25cm . Tarta rustykalna z jabłkami Składniki: CIASTO KRUCHE 220g mąki pszennej 110g masła 40g cukru pudru 3-4 łyżki zimnej wody(...)BRZEGU TARTY 1 łyżka masła 1 łyżka brązowego cukru Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być z lodówki - mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, cukier puder oraz posiekane na mniejsze kawałki zimne masło, wszystko wymieszać - dodać zimną wodę w ilości, która umożliwi zlepienie ciasta (kilka łyżek) - zagnieść ciasto - ciasto zafoliować, schłodzić - jabłka umyć, obrać, podzielić na ćwiartki, a je pokroić na grube

Smakołyki Bereniki