ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:51/1704)

Tarta owocowa bez cukru 141

temu będziecie mieli zapas ciasta schowany w zamrażalniku na kolejny deser. Mrożone ciasto można przechowywać do trzech miesięcy, choć jestem przekonana, że nie będzie tyle leżało ;). Tarta owocowa bez cukru [feast_advanced_jump_to] 🍓 Smak lata Wszelkiego rodzaju tarty to nasze ulubione ciasta, szczególnie letnią porą. Tego rodzaju ciasta nie mogą się nie udać. Kruche ciasto jest łatwe i szybkie(...)Instrukcje Przygotowanie ciasta Do miski miksera odmierzyć mąki, dodać erytrol, proszek do pieczenia, pokrojona w kostkę masło oraz jajka. Szybko zagnieść ciasto, w razie potrzeby dodać wodę. Z ciasta uformować kulę, podzielić na dwie części, każdą zawinąć w folię spożywczą. Tak przygotowane ciasto włożyć do zamrażalnika na około 30 minut lub dłużej. Z podanej ilości otrzymamy ciasto na dwie tarty

SprawdzonaKuchnia.pl
Najprostsze ucierane ciasto z borówkami i kruszonką – Utarte :) 210

jednak wyszło coś zupełnie na opak. Niestety rzadko się zdarza, że w niedzielę mam czas na upieczenie ciasta, więc tym razem postawiłam na coś szybkiego i prostego. Ucierane ciasto z owocami – u mnie borówki, bo nadal nie mam miejsca w zamrażalniku, by zrobić lody :)jest przepyszne. Puszysty i miękki spód, poprzetykany soczystymi(...)owocami i słodka kruszonka. W sam raz do kawy czy po prostu na deser po obiedzie. Ciasto również wyśmienicie smakuje z mlekiem:) Ponieważ ciasto upiekłam w formie do tarty mąż nawał je u-tarte Przepis oryginalny pochodzi z książki ” Ciasta, ciasteczka i takie tam ” Agaty Królak, zmniejszyłam w nim ilość cukru i składniki na kruszonkę. Użyłam formy

Niebieski kubek z kawa
Ciasto ucierane ze śliwkami i jabłkami 190

formy o wymiarach 24 cm x 24 cm a na wierzchu układamy wypestkowane połówki śliwek oraz obrane kawałki jabłek. Składniki na kruszonkę łączymy, zagniatamy a następnie rozkruszamy na owocach. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 45 minut

Zainspirowana w kuchni
Ciasto z jeżynami i kokosową kruszonką 196

Zapraszam na bardzo letnie, jezynowe ciasto z kokosowa kruszonka.Takie nafaszerowane  owocami ciasta lubimy najbardziej.Zreszta jak co roku plony jezyn z wlasnego ogrodu sa imponujace,a w tym roku dodatkowo wyjatkowo wczesne.Spod zrobilam z maki orkiszowej z dodatkiem maki gryczanej.Jest cienki,ale radzi sobie doskonale z utrzymaniem masy owocowej.Ciasto jest dosc zwarte i ladnie sie porcjuje.Smak jezyny i kokosa(...)kruszonke odwazyc i rozgniesc miedzy palcami kruche ciasto rozwalkowac miedzy dwoma platami foli spozywczej.Wylozyc ciastem dno foremki i bok dookola.Rozsypac rownomiernie 2 lyzki bulki tartejna ciasto wylozyc mase owocowa,rownomiernie rozprowadzicna owocach rozkruszyc kruszonkepiec w 180°C 40-45 minut,do zezlocenia kruszonki .Smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Proste ciasto migdałowe z malinami 175

prostu odpocząć. A jeżeli musimy już coś piec to najlepiej żeby było szybko, łatwo i przyjemnie Dlatego mam dziś dla was super smaczny wpis na ciasto migdałowe z malinami. Oczywiście owoce wybieracie dowolne, wystarczy użyć tu jabłek w cynamonie, a ciacho wyjdzie typowo jesienne. Jest bardzo proste w przygotowaniu, a spełniając jeden warunek będzie też ciastem szybkim: wystarczy dzień(...)szykujemy posypkę. Masło wrzucamy do rondelka i podgrzewamy do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy cukier i migdały. Dokładnie wszystko mieszamy, żeby migdały zostały całkowicie oblepione. Po 40 minutach wyciągamy ciasto, układamy na nim owoce i posypujemy je migdałową posypką. Znów wkładamy do piekarnika na kolejne 20-30 minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto nie jest surowe. Ciasto próbowałam gdy było jeszcze ciepłe

Relaxtime
Rustykalna tarta z brzoskwiniami. 96

kanapkowej lub sosu. Natomiast u mnie w sezonie letnim, zawsze znajdziecie kulkę kruchego ciasta. Niepozorna, a okazuje się jak znalazł, kiedy mamy ochotę na coś słodkiego, ale też nieoceniona, podczas odwiedzin niespodziewanych gości. Rustykalna tarta z brzoskwiniami, inaczej galette to ciasto z dużą ilością słodkich, soczystych owoców ułożonych na cienkim, rozpływającym się w ustach cieście. Deser jest nieduży(...)oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Tarta: Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt koła o średnicy ok. 35 cm między 2 warstwami papieru do pieczenia. Przełożyć na blaszkę i zdjąć górną warstwę papieru. Środek ciasta posypać mielonymi migdałami pozostawiając ok. 2-3 cm wolnego brzegu. Następnie ułożyć kawałki przygotowanych owoców (na zakładkę), ciasto zawinąć do środka, na owoce

Fitsweet.me
Biszkopt z owocami i pianką cytrynowo-kokosową 314

chciałabym, żeby były w tym cieście i korciło mnie, żeby jedna warstwa była czekoladowa, ale…. zmieniłam zdanie. Do takiej masy kokosowo-cytrynowej bardzo pasowało mi dodanie owoców i dzięki temu ciasto jest lekkie i lekko kwaskowe. Można oczywiście masę dosłodzić ale dla mnie taka kwaskowa -z owocami- jest idealnym uzupełnieniem tego biszkoptu Zapraszam na pyszny biszkopt

UgotujmyTo.pl
CIASTO Z TRUSKAWKAMI I BUDYNIEM 129

oraz masła pokrojonego na mniejsze kawałki zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Do jednej części dodać wiórki kokosowe, wymieszać, uformować kulę, zawinąć ją w folię spożywczą i odłożyć do lodówki. Z drugiej części wykleić spód blaszki wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem i odstawić również do lodówki. Owoce: - ok.500-580g odszypułkowanych truskawek ( ja dałam 530g truskawek(...)waniliowym. Gdy mleko zacznie wrzeć dodajemy rozrobione mleko z proszkiem budyniowym. Mieszając doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez ok.1 minutę energicznie mieszając, następnie zdejmujemy z palnika. Na spód schłodzonego ciasta wykładamy owoce pokrojone na mniejsze kawałki i wymieszane wcześniej z mąką (skrobią) ziemniaczaną. Na owoce wylewamy gorący budyń, wyrównujemy. Na wierzchu rozsypujemy starte na grubych oczkach tarki lub rozkruszone

Smaczne Zdrowe
Drożdżówki z Serem i Owocami, czyli trzy smaki za jednym zamachem :) 159

zawinięciu ciasto stało się zimne od zamrożonych owoców. Spodziewałam się, że podczas pieczenia zamrożone jagody i jeżyny utworzą wielką fioletową kałużę, a tu taka niespodzianka! Owoce nie puściły soku, ciasto ładnie wyrosło, było smaczne i ja miałam swoje drożdżówki z porzeczkami, dziecko z jagodami, a kawałkami z jeżynami podzieliliśmy się sprawiedliwie i ta kruszonka. Dużo kruszonki, mmmmmmniam! Normalnie(...)blacie oprószonym mąką, 2/3 ciasta smaruję wcześniej przygotowanym serem i na ser sypię jagody i jeżyny. Na część ciasta bez sera sypię porzeczkę i posypuję ją cukrem.  Ciasto z owocami zwijam w rulon, a następnie kroję ka kilkucentymetrowe plastry, układam plastry w patelni, którą wyłożyłam papierem do pieczenia. Układam luźno, zachowując lekkie odstępy, bo ciasto i tak podrośnie

Blondynka Gotuje
Ciasto kruche z truskawkami i bezą 178

mój ulubiony przepis na kruche ciasto na blogu. Robiłam je już chyba z każdym dostępnym owocem, zawsze wychodzi genialnie. Tym razem wybrałam pyszne i słodkie truskawki, ale urozmaiciłam moje ciasto słodką bezą. Całość naprawdę jest prosta w przygotowaniu. Lubisz ciasta ze świeżymi owocami, wypróbuj także: – ciasto kruche z rabarbarem – najlepsze ciasto kruche ze śliwkami – szarlotka na kruchym

nietylkopasta.pl
Ciasto leśny mech 173

i niezbyt słodki krem nadają ciastu bardzo przyjemnego lekkiego i odświeżającego smaku. Do tego ciasta poza sezonem zamiast malin lub poziomek dobrze pasuje granat, który dodatkowo daje ciastu chrupiący element.  Po zjedzeniu tego ciasta nie czujemy się ociężali i przesłodzeni, gdyż jego słodycz jest umiarkowana. Mam nadzieję, że znacie to ciasto, a jeśli nie, to warto je zrobić(...)połączenia się składników. Ciasto przełożyć do foremki, której spód wyłożyć wcześniej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym (góra-dół) do 175 stopni C piekarniku przez około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Ciasto całkowicie wystudzić i odkroić 1/3 część ciasta z góry. Na spód ciasta rozsmarować i wyrównać krem, który posypać pokruszonym odciętym wcześniej ciastem. Krusząc ciasto wybierać tylko

Kuchcik gotuje
Ciasto grysikowe z galaretką i owocami bez pieczenia + film 118

Ciasto grysikowe z galaretką i owocami bez pieczenia to znakomity i banalnie prosty w przygotowaniu deser na każdą okazję. Jest to zdrowy i tani przysmak, który z pewnością zauroczy nie jedno podniebienie. W sezonie letnim ciasto najlepiej smakuje z dodatkiem świeżych owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 200 g okrągłych biszkoptów 1 litr mleka(...)dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów. Obie galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ( zmniejszając ilość wody do 800 ml ) i pozostawiamy do wystudzenia. Kolejną warstwą ciasta są mrożone owoce które rozprowadzamy na biszkoptach. Na owocach wlewamy chłodną, lekko tężejącą galaretkę a następnie ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki.   Artykuł Ciasto grysikowe z galaretką

Smakowite Dania
Proste ciasto z rabarbarem 336

przygotować z 1,5 - 2  porcji składników.Rabarbar można zastąpić innymi owocami np. wiśniami, jabłkami, truskawkami, jagodami, choć najlepsze jest z kwaśnymi owocami jak np. rabarbar.Margarynę można zastąpić masłem.Ciasto należy kroić dopiero po całkowitym wystudzeniu.Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy ciasto jest upieczone. Jeśli po wbiciu w ciasto patyczek pozostaje suchy, ciasto jest gotowe

Gospodyni Miejska
Torcik ze śmietaną, musem z melona i owocami. 106

robi się podobnie jak w ciastach Shrek czy Fiona. Jednak polecam moją wersję ze zmiksowanego melona, bo jest bardzo owocowa, zdrowa i smaczna. Zamiast upiec biszkopt, możecie wyłożyć dno tortownicy okrągłymi biszkoptami. Wszystko razem tworzy fantastyczną kompozycję smakową. To zdecydowanie najdelikatniejsze ciasto jakie przygotowałam do tej pory. Przepisu na torty i ciasta z owocami: – torcik jogurtowy z owocami(...)zimny. Masa śmietanowa: Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier i suchą żelatynę, miksujemy do chwili połączenia się składników. Przekładamy masę śmietankową na zimną masę budyniową. Ciasto posypujemy sezonowymi owocami i kolorową posypką, wstawiamy na 1 godzinę do lodówki by wszystkie warstwy dokładnie stężały. Ciasto polecam kroić nożem zamoczonym we wrzątku.     The post Torcik

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowa chmurka 11391

st.C i piec kruchy spód przez ok. 15 minut (do czasu zarumienienia ciasta). Wyjąć, ostudzić. Przygotować warstwę galaretkową: Jeśli używacie mrożonych malin, to trzeba je wcześniej rozmrozić i odsączyć na sitku. Galaretki malinowe rozpuścić w gorącej wodzie, dokładnie wymieszać, ostudzić, połączyć z owocami. Wstawić do lodówki, by galaretka lekko stężała. Gdy galaretka będzie już nieco gęstniała, wylać(...)łyżki), energicznie mieszać za pomocą trzepaczki lub miksera, a następnie dodać do pozostałej części masy (takie działanie pozwoli uniknąć grudek w masie śmietanowej), zmiksować/wymieszać. Złożyć ciasto: Na kruchym cieście wraz ze stężałą galaretką wyłożyć krem, wyrównać. Nałożyć bezę, lekko docisnąć do kremu. Schłodzić ciasto przez kilka godzin w lodówce (aż krem odpowiednio stężeje), aczkolwiek ciasto kroi się najlepiej

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania