ciasto z owocami - 25557 przepisów (strona:60/1704)

Maślane ciasto z borówkami idealne na niedzielny deser 144

Wakacyjne smaki i przysmaki to między innymi borówki, które chyba w każdej formie udoskonalą letnie chwile. Agata serwuje te przepyszne owoce na wiele sposobów. Jednym z nich jest maślane ciasto z borówkami, które okaże się najlepszym zwieńczeniem niedzielnego obiadu czy podwieczorku podanego w ogrodzie. Pośród tych wszystkich wspaniałości natury, które same w sobie stanowią inspiracje dla wakacyjnego menu. Słodkie(...)tylko Maślane ciasto z borówkami to wypiek uniwersalny. Warto wykorzystać go jako bazę dla owocowych poczęstunków na słodko. Do przygotowania tego wypieku bowiem możemy użyć dowolnych sezonowych owoców. Żeby maślane ciasto z borówkami było idealne, warto przestrzegać sugestii Agaty. Podpowiada ona, że białka otrzymane po oddzieleniu żółtek do momentu wykorzystania ich do przygotowania pianki, trzeba przechowywać w lodówce. Jeśli

KulinarneImpresje.pl
Piernik karmelowy z masą śliwkową i orzechami 223

przez około 45 min. Wystudzić. Piernik wyrasta z górką, którą należy ściąć i rozdrobnić. Wyrównany piernik przekroić na trzy części. Powidła śliwkowe rozgrzać w garnku i jeżeli są kawałki owoców to zmiksować. Do gorących dodać pokruszoną czekoladę i mieszając rozpuścić. Okruchy z piernika wymieszać ze zmielonymi orzechami i powidłami z czekoladą. Wszystko wymieszać dodając do smaku alkohol. Masę tuż(...)chłodne miejsce. Przygotować polewę rozpuszczając czekolady z masłem nad kąpielą wodną. Rozsmarować na pierniku i ozdobić dekoracjami cukierniczymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Boże Narodzienie , Ciasta przekładańce , Ciasta z owocami , Pierniki i pierniczki Tagged: alkohol , czekolada , orzechy włoskie , polewa , śliwki

https:KKuchniaMniam
Tarta z owocami 162

ciągle mieszając. Odstawić do wystudzenia. Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, ostudzić. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm i wyłożyć nim formę na tartę (forma o średnicy 27 cm). Ciasto nakłuć i piec na złoty kolor w 200 stopniach przez 15 – 20 minut. Ciasto przestudzić. Owoce pokroić na mniejsze kawałki. Na ciasto wyłożyć budyń, ułożyć kawałki owoców(...)galaretka lekko stężała. Krok po kroku: 1. Margarynę posiekać z mąką 2. Dodać żółtko 3. Zarobić ciasto 4. Przygotować budyń 5. Przygotować galaretkę 6. Rozwałkować ciasto 7. Przełożyć ciasto do formy i zapiec 8. Wysmarować ciasto zimnym budyniem 9. Wyłożyć owoce 10. Wysmarować galaretką Pobierz wersję do druku: Pobierz Tarta z owocami Artykuł Tarta z owocami pochodzi

KuchniaWeDwoje.pl
Karmelowy torcik bezowy z granatem 268

szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny KREM KARMELOWY: 100 g czekolady karmelowej 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżki wody 1 1/2 szklanki śmietanki kremowej 30% 1 owoc granatu Na papierze do pieczenia narysować 2 okręgi o średnicy ok 20 cm, zachowując między nimi odstęp, gdyż w trakcie pieczenia bezy urosną. Białka ubijać ze szczyptą soli do momentu(...)ziarenek z granatu i przykryć drugą bezą. W środek wsypać pozostałe owocowe ziarenka. Torcik bezowy podawać schłodzony. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Boże Narodzienie , Ciasta czekoladowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Kuchnie świata , Na specjalne okazje , Wykorzystanie białek Tagged: czekolada , granat , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Biały puch bez pieczenia 202

humor kawałkiem pysznego ciasta. Choć w tym miejscu możemy napotkać pewien problem. Otóż ciasto, a raczek delikatna pianka jest tak pyszna, że ciężko zakończyć na jednej porcji...  Do ciasta potrzebne są aż trzy białe czekolady, w Tesco znajdziecie świetną promocję na czekolady! Zajrzyjcie tutaj tortownica o śr. 24cm   Spód:    250g herbatników,  125 g masła(...)stopioną czekoladę, krótko zmiksować, po czym dodać przestudzoną żelatynę. Krótko zmiksować i wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem udekorować startą czekoladą i owocami. Ja ciasto robiłam latem, więc użyłam malin i borówek, ale świetnie sprawdzą się także brzoskwinie z puszki. Źródło: książka "Słodki świat Kasi

Z miłości do słodkości
Ciasto z czarnymi porzeczkami 82

jego przygotowania mąki pszennej i mąki kukurydzianej w proporcji 1:1, możecie upiec je także na samej mące pszennej. Mąka kukurydziana jednak dodaje pięknego, ciepłego koloru ciastu, które w połączeniu z ciemnymi owocami wygląda mega zachęcająco! Jeśli macie czas możecie oprószyć je przed pieczeniem kruszonką, np. z dodatkiem cukru z wanilią, nada chrupkości, dodatkowej słodyczy oraz smaku. Ja skorzystałam(...)dziś z cukru pudru, posypane na koniec ciasto świetnie smakuje. Będzie pysznie! SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 400 g serka homogenizowanego, czyli 2 opakowania serka homogenizowanego waniliowego – 2 x 200 g 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru opakowanie cukru z wanilią lub kilka kropel aromatu waniliowego/śmietankowego

Zasmakuj Kuchni
Ciasto kruche z budyniem i kwaśnymi owocami 153

Pomysł na ciasto do którego możecie wykorzystać zamrożone owoce - kruche z masą budyniową oraz śliwkami, porzeczkami, truskawkami oraz wiśniami. Najlepiej wybrać lekko kwaśne owoce, ponieważ świetnie będą smakować ze słodkim kruchym ciastem. Mleczko kokosowe możecie pominąć i zamiast niego wykorzystać mleko krowie. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: kruche ciasto 2 szklanki mąki(...) oraz rozsmarować gorący budyń. Na sam wierzch zetrzeć pozostałe kruche ciasto (na tarce o dużych oczkach). Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 40-50 minut w 180ºC (do zezłocenia). Upieczone ciasto ostudzić. Na sam koniec obficie posypać cukrem pudrem.  Składanie ciasto: rozwałkowane kruche ciasto, odmrożone owoce, budyń i starte kruche ciasto

Ugotować
Tort brzoskwiniowy z misiem 196

łyżki mąki ziemniaczanej KREM CZEKOLADOWY: 100 g czekolady białej 2 galaretki brzoskwiniowe 1 szklanka wody 3 szklanki śmietanki kremówki 30% MUS BRZOSKWINIOWY: 1 puszka brzoskwiń ( po odsączeniu 480 g owoców) 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szklanki wody DEKORACJA: 50 g czekolady gorzkiej 70% 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% biszkopty ciasteczka oreo Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej(...)rękawa cukierniczego z końcówką małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Kruche babeczki z maślanym kremem i malinami 256

malin:) Wszystko doskonale się ze sobą łączy:) Babeczki idealnie sprawdzą się podczas imprezy dla dzieci, ale na pewno też umilą nam letnie popołudnie. Możecie oczywiście użyć dowolnych owoców.  Kruche ciasto:    300 g mąki krupczatki,  100g margaryny,  100g cukru pudru,  2 łyżki cukru waniliowego,  jajko. Mąkę szybko zagnieść z zimną margaryną, cukrami

Z miłości do słodkości
Ciasto DROŻDŻOWE ZE ŚLIWKAMI (mrożonymi) i kokosową kruszonką 261

Ciasto drożdżowe najlepiej smakuje jesienią i zimą, już sam zapach pieczonego ciasta sprawia, że jesteśmy głodni. Ciasto to najlepiej zrobić ze świeżych owoców, jednak również wyrośnie i będzie pyszne, jeśli użyjemy owoców mrożonych. Na wierzchu oczywiście nie może zabraknąć kruszonki! W przepisie użyłam mąki orkiszowej, jednak możesz ją zamienić na pszenną. Zapraszam //   Składniki – ciasto(...)minut. Następnie ciasto przykryj ściereczką i pozostaw do wyrośnięcia – na około godzinę. Aby przygotować kruszonkę wszystkie składniki połącz ze sobą. Wyrośnięte ciasto wyłóż na formę do pieczenia. Na wierzchu poukładaj owoce (jeśli używasz mrożone, najlepiej wyciągnij je 2 godziny wcześniej z zamrażarki i podczas wykładania na ciasto lekko odciśnij z rozmrożonej wody). Na wierzch pokrusz kruszonkę. Ciasto włóż

Via Gusto
MUFFINKI Z MALINAMI I KRUSZONKĄ 219

bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska.Składniki na 12 sztuk:- 270g mąki(...)stopionego, letniego oleju kokosowego lub zwykłego oleju- 1/4 szklanki mleka owsianego (lub zwykłego)- szczypta soli- 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia- 1-2 szczypty sody- 2 średnie jajka ("M")- owoce (u mnie maliny, po 2-3 na jedną muffinkę)Składniki kruszonki:- 35g mąki orkiszowej białej- 20g zimnego masła- 20g ksylitolu- 1 łyżeczka ksylitolu z prawdziwą wanilią- 1 łyżka mąki

Smaczne Zdrowe
Owocowa delicja w biszkopcie wg Aleex 161

Słoneczna niedziela to doskonała okazja, aby upiec ciasto. Na zewnątrz jest już ciepło, słychać śpiew ptaków, a promienie słońca zapowiadają wiosnę, która, mam nadzieję, szybko do nas zawita. Aby podkreślić ten fajny dzień, zrobiłam Owocową delicję w biszkopcie. Udała się znakomicie. Będziemy mieć przepyszny deser do popołudniowej kawy. Polecam. Składniki: Biszkopt: • 8 jajek • 1 szklanka drobnego cukru do wypieków(...)spodni blat wyłożyć masę z owocami i galaretkami, przykryć drugim blatem, lekko dociskając. 12. Na wierzch wyłożyć cienką warstwę masy serkowej, wcześniej odłożonej. Można ozdobić owocami. 13. Ciasto włożyć do lodówki na kilka godzin. 14. Podawać z kawą lub herbatą. Smacznego

W mojej kuchni
flaugnarde z truskawkami 151

Znacie clafouits ? Jeśli tak, to flaugnarde jest tym samym, jedynie zawiera owoce inne niż wiśnie/czereśnie. Jeśli nie - clafoutis czy flaugnarde są to owoce zapiekane w cieście podobnym jak naleśnikowe. Bardzo prosty deser i w zasadzie trudno go zepsuć, bo ma 'zakalcowatą' konsystencję po upieczeniu, zresztą widać na zdjęciach, ale tak ma być :) Flaugnarde jest bardzo smaczne(...)znakomicie pasuje do wszystkich letnich owoców! Przygotujcie się też na kilka innych truskawkowych pyszności, bo przy ostatnich odwiedzinach babcia obdarowała mnie wiadrem truskawek :) FLAUGNARDE Z TRUSKAWKAMI przepis inspirowany tym // naczynie żaroodporne o śr.21cm ~300ml mleka (użyłam sojowego) ~130g cukru (użyłam trzcinowego) ~3 jajka ~łyżeczka mielonej wanilii ~szczypta soli ~120g mąki pszennej ~truskawki - użyłam ok. 200g Piekarnik rozgrzać

chili & sugar
FALE DUNAJU 141

Ciasto fale Dunaju jest bardzo znane i lubiane. Jest złożone z dwóch warstw ciasta i owoców, do tego krem i czekolada. Pyszne połączenie, polecam.                                                                   SKŁADNIKI(...)PRZYGOTOWANIE :  Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie ciągle ucierając dodajemy żółtka. Wsypujemy do masy mąkę wymieszaną z proszkiem, mieszamy i po chwili ubite białka.  3/4 ciasta wykładamy na wysmarowaną blaszkę o wymiarach 25/30, następnie 1/4 ciasta mieszamy z kakao.  Ciemne ciasto rozkładamy na jasnym cieście lekko je wyrównując.  Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w paski rozkładamy

Kulinarne Fantazje Marioli
DROŻDŻOWE ZAWIJANE CIASTO Z MORELAMI (wegańskie) 139

Lubisz zapach świeżo upieczonego drożdżowego ciasta? Uwielbiam drożdżowe ciasto ze świeżymi owocami, ale zimą najlepszą opcją jest użycie bakalii lub suszonych owoców. A może by tak morele? Naturalnie słodkie i bardzo zdrowe! Przy zakupie suszonych moreli warto sprawdzić, czy na pewno są one niesiarkowane – czyli proces suszenia przebiegał naturalnie. Oczywiście drugą ważną informacją jest fakt, że owoce(...)Zostaw na około 15 minut w ciepłym miejscu, aby rozczyn wyrósł. Do mąki dodaj wyrośnięty rozczyn, Całość wymieszaj, a następnie dodaj szczyptę soli, 130 ml ciepłego mleka i olej. Ciasto wyrabiaj ręcznie lub mikserem przez 10 minut. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Morele pokrój w kostkę. Kiedy ciasto już wyrośnie podsyp

Via Gusto